Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lähdetäänkö kalaan? Joh 21:3 Simon Pietari sanoi: "Minä lähden kalaan." "Me tulemme mukaan", sanoivat toiset. He nousivat veneeseen ja lähtivät järvelle,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lähdetäänkö kalaan? Joh 21:3 Simon Pietari sanoi: "Minä lähden kalaan." "Me tulemme mukaan", sanoivat toiset. He nousivat veneeseen ja lähtivät järvelle,"— Esityksen transkriptio:

1 Lähdetäänkö kalaan? Joh 21:3 Simon Pietari sanoi: "Minä lähden kalaan." "Me tulemme mukaan", sanoivat toiset. He nousivat veneeseen ja lähtivät järvelle, mutta eivät saaneet sinä yönä mitään.

2 4. Aamun koittaessa Jeesus seisoi rannalla, mutta opetuslapset eivät tunteneet häntä.
5. Jeesus huusi heille: “Kuulkaa, miehet! Onko teillä mitään syötävää?” “Ei ole”, he vastasivat. 6. Jeesus sanoi: “Heittäkää verkko veneen oikealle puolelle, niin saatte.” He heittivät verkon, ja kalaa tuli niin paljon, etteivät he jaksaneet vetää verkkoa ylös. 7. Silloin se opetuslapsi, joka oli Jeesukselle rakkain, sanoi Pietarille: “Se on Herra!” Kun Simon Pietari kuuli, että se oli Herra, hän kietaisi ylleen viittansa, jonka oli riisunut, ja hyppäsi veteen. 8.Muut opetuslapset tulivat veneellä ja vetivät kalojen täyttämää verkkoa perässään, sillä rantaan ei ollut paljonkaan matkaa, vain parisataa kyynärää. Joh. 21:4-8.

3 Mikä lähetystyötä?

4 Mikä on lähetystyötä?

5 Minne olet seurannut Jeesusta?
Porvoon torille kertomaan Jeesuksesta ihmisille teetuvassa. Albaniaan työntekijä seminaariin tai Tveriin evankelioimaan. Samarian työhön. Kouluihin, liikeyrityksiin, eri työpaikoille. Pyhäkoulua opettamaan. Solu iltaan pullaa paistamaan. Kol 3:24 Muistakaa, että saatte Herralta palkan, osuutenne perinnöstä. Palvelkaa Herraa Kristusta.

6 Jeesuksen kutsu 23. Jeesus sanoi kaikille: “Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua. (Luuk.9:23.) Kutsu on kaikille jotka tahtovat. Se sisältää itsensä kieltämistä. Kutsuun vastannut ja sen hyväksynyt lähtee vapaaehtoisesti kantamaan ristiä ja seuraamaan Jeesusta.

7 Mikä on lähetystyötä? Saarnaaminen Nälkäisten syöttäminen
Elinkeinon antaminen Vankien evankeliointi ja auttaminen Kirjanpito Opettaminen Kaivojen kaivaminen Kirkkojen rakentaminen Työn antaminen työttömille Turvattomien puolustamien Lasten pelastaminen hyväksikäytöltä MIKÄ TEKEE SIITÄ MITÄ TEEN LÄHETYSTYÖTÄ?

8 Missio Dei – Jumalan Lähetystyö
Jumala lähetti Jeesuksen maailmaan. Samalla tavoin meidät lähetetään maailmaan koska olemme hänen seuraajiaan. Missio Dei ei ole työtehtävä jota voi toteuttaa itsenäisesti. Se on suhde seuraajan ja seurattavan välillä. Jos työssä menetämme läheisen välin Jeesukseen, olemme eksyksissa.(Esim.ohitus!) Oma näky ei riitä!

9 Lähetystyö on Jeesuksen seuraamista
Jeesuksen seuraamiseen ei koskaan voi tulla rutiinia. Jeesuksen seuraaja ei koskaan ‘saavu’ perille tässä ajassa. Fil.3:12 En tarkoita, että olisin jo saavuttanut päämääräni tai tullut täydelliseksi. Mutta pyrin kaikin voimin saavuttamaan sen, kun kerran Kristus Jeesus on ottanut minut omakseen.

10 Luuk. 9:57-62. 57. Kun he tekivät taivalta, muuan mies sanoi Jeesukselle: “Minä seuraan sinua, minne ikinä menetkin.” 58. Jeesus sanoi: “Ketuilla on luolansa ja taivaan linnuilla pesänsä, mutta Ihmisen Pojalla ei ole, mihin päänsä kallistaisi.” 59. Eräälle toiselle Jeesus sanoi: “Seuraa minua!” Tämä vastasi: “Herra, anna minun ensin käydä hautaamassa isäni.” 60. Mutta Jeesus sanoi hänelle: “Anna kuolleiden haudata kuolleensa. Lähde sinä julistamaan Jumalan valtakuntaa.” 61. Vielä eräs toinen sanoi: “Herra, minä seuraan sinua, mutta anna minun ensin käydä hyvästelemässä kotiväkeni.” 62. Hänelle Jeesus vastasi: “Joka tarttuu auraan ja katsoo taakseen, ei ole sopiva Jumalan valtakuntaan.”

11 Milloin emme ole sopivia Jeesuksen seuraajiksi?
Kun meillä on jalka oven välissä, jos työ ei miellytä, tai olosuhteet eivät miellytä. Jos ajallisen hyvän puute tai runsaus vie huomiomme Kristuksen seuraamisesta. Jos emme luota että Jumala huolehtii perheestämme, kun me lähdemme tottelemaan. Jos meillä on mikä tahansa muu asia jonka haluamme tehdä ‘ensin’.

12 Kysymyksiä??????? Pietari oli seurannut Jeesusta yli 3 vuotta.
Ylipapin pihalle asti – Nyt hän ei tiennyt missä hänen Herransa oli? On vaikea seurata kun emme tiedä missä hän on tai mihin hän tahtoo meidän seuraavan? Oman kutsumuksen seuraaminen ei kanna kun alku into laantuu. Miksi Jumalan valtakunnan työntekijät väsyvät?

13 Pettymys Pietari oli pettynyt siihen ettei hänen oma näkynsä ollut toteutunut. Jumalan suunnitelma oli kokoajan ollut sama ja edelleen voimassa. Pietarin näkyä Jeesuksen seuraamisesta piti vielä puhdistaa, ja kohdistaa.

14 Takaisin kalaan? Pietari ei jäänyt toimettomana odottamaan!
Opetuslapset eivät saaneet mitään sinä yönä. Joskus tulee kalaa, joskus ei! Tunnustus: “MEILLÄ EI OLE!” Jeesus siunaa työn ja antaa ohjeet, myös ‘maallisen’ työn onnistumiseksi. Me olemme Jeesuksen seuraajia sekä menestyksessä, että pettymyksen aikoina.

15 Miksi piti odottaa aamuun ja grillata kalaa?
Joh. 21:4 Aamun koittaessa Jeesus seisoi rannalla, mutta opetuslapset eivät tunteneet häntä. Opetuslapsilla ja Pietarilla oli niin erilainen kuva/odotukset Jeesuksesta, etteivät he edes tunnistaneet häntä! Jeesus antoi heille kokemuksia; turhaa työtä, onnistumista, yksin oloa, grillattua kalaa rannalla etc. jotka auttoivat heitä ymmärtämään mitä hän todella oli. Pietari oli oppinut ettei hänen oma rohkeutensa riittänyt Jeesuksen seuraamiseen. Pietari oli oppinut, ettei vanha ammatti enää tuonut tyydytystä – ei silloinkaan kun Jumala siunasi sen. Pietari oli oppinut sen, mikä oli hänen rakkautensa kohde – ei työ, missio, siunaukset – vaan Jeesus itse.

16 Jeesuksen seuraaja vai uraohjus?
Palvelijoita ja seuraajia Joh. 15:15 15. En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen isältäni kuullut. 16. Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää.....

17 Kaiken työn ja Jeesuksen seuraamisen motivaatiot
Palvelija keskittyy työn suorittamiseen. Ystävä keskittyy suhteeseen. Pietarin suhde Jeesukseen oli kasvanut pettymyksien ja Jeesuksen seuraamisen kautta siihen, että hän näki viimein olennaisen. Hän ymmärsi että sekä pettymyksen, että siunauksen keskellä ainoa elämisen arvoinen asia oli rakastaa Jeesusta.

18 PIETARIN työhaastattelu
Joh. 21: - Rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset? Rakastan Herra! Simon Johanneksen poika, rakastatko minua? Rakastan, Herra, sinä tiedät että olet minulle rakas! Simon, Johanneksen poika, olenko minä sinulle rakas? Herra, sinä tiedät kaiken. Sinä tiedät, että olet minulle rakas!

19 Mitä Jeesus ei kysynyt Pietarin työkokemusta Koulutusta Vahvuuksia
Taitoja Kykyjä Palkkavaatimuksia Ansioluetteloa

20 Joh 21:18 RAKASTATKO HERRAA NIIN ETTÄ OLET VALMIS SIIHEN, ETTÄ SINUT VYÖTTÄÄ TOINEN; JA VIE SINUT MINNE ET TAHDO? Jeesuksen seuraaminen ei ole tehtävien suorittamista vaan rakkaus- ja ystävyyssuhde!

21 2 kor. 5:14 2 Kor. 5:14...sillä Kristuksen rakkaus pakottaa meitä. Me näet päättelemme näin; kun yksi on kuollut kaikkien puolesta, jotta ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen vaan hänelle, joka on kuollut ja noussut kuolleista heidän tähtensä.

22 Kirkastunut kutsu Rakastatko minua enemmän kuin muut?
Pietari ei jättänyt kalakavereita töihin laiskuuttaan, vaan siksi, että Jeesuksen seuraaminen oli elämän ensisijainen tarkoitus, kaikissa olosuhteissa. Pietarin elämässä se tarkoitti kaiken jättämistä. Uskon hyppy!

23 Kirkastunut kutsu Oma hyvyys ja sankarillisuus on puhdistunut pois
Sinä tiedät että olet minulle rakas! Sinä tiedät kaiken! Jeesuksen seuraaja on rehellinen ja vilpitön. Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa.” Sen tähden ylpeilen mieluimmin heikkoudestani, jotta minuun asettuisi Kristuksen voima. 2Kor.12:9. “Ei tarvitse olla vahva, kun on heikko!”(M.Viksten) Onko armon perässä ansio luettelo?

24 Rehellisempi näky Olen heikko ja vajaa, mutta rakastan sinua.
Rakastan sinua enemmän kuin siunauksia joita annat, ja olen valmis luopumaan niistä jos niin tahdot. Teen työtä sinulle siellä missä nyt olen, mutta jos sinä kutsut niin olen valmis hyppäämään veneestä.

25 - Ruoki Minun karitsoitani.
- Kaitse minun lampaitani - Ruoki minun lampaitani.


Lataa ppt "Lähdetäänkö kalaan? Joh 21:3 Simon Pietari sanoi: "Minä lähden kalaan." "Me tulemme mukaan", sanoivat toiset. He nousivat veneeseen ja lähtivät järvelle,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google