Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

MUSIIKIN PERUSTEET SML 2013 Musiikin perusteet on yksi opetussuunnitelman perusteiden (OPH 2002) opintokokonaisuus. Se määritellään sisältöalueittain seuraavasti:

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "MUSIIKIN PERUSTEET SML 2013 Musiikin perusteet on yksi opetussuunnitelman perusteiden (OPH 2002) opintokokonaisuus. Se määritellään sisältöalueittain seuraavasti:"— Esityksen transkriptio:

1 MUSIIKIN PERUSTEET SML 2013 Musiikin perusteet on yksi opetussuunnitelman perusteiden (OPH 2002) opintokokonaisuus. Se määritellään sisältöalueittain seuraavasti: o musiikin luku- ja kirjoitustaito o musiikin hahmottaminen o musiikin historian ja tyylien tuntemus.

2 MUSIIKIN PERUSTEET 2013 Oppilaitos voi soveltaa sisältöjä oman musiikillisen suuntautumisensa mukaisesti. Oppilaitos ratkaisee osa-alueiden ryhmittelyn, jaksottelun ja jakamisen eri oppiaineiksi. Oppiaineiden tavoitteet määritellään oppilaitoksen opetussuunnitelmassa. Uudet tasosuoritusohjeet antavat oppilaitokselle entistä suuremman vapauden luoda haluamiaan painotuksia ja käyttää resursseja mahdollisuuksiensa mukaan.

3 MUSIIKIN PERUSTEET 2013 Oppilaitos voi soveltaa sisältöjä oman musiikillisen suuntautumisensa mukaisesti. Oppilaitos ratkaisee osa-alueiden ryhmittelyn, jaksottelun ja jakamisen eri oppiaineiksi. Oppiaineiden tavoitteet määritellään oppilaitoksen opetussuunnitelmassa. Uudet tasosuoritusohjeet antavat oppilaitokselle entistä suuremman vapauden luoda haluamiaan painotuksia ja käyttää resursseja mahdollisuuksiensa mukaan.

4 MUSIIKIN PERUSTEET 2013

5 1.Oppilas on saanut valmiuksia käytännön muusikkouteen. 2.Oppilas hallitsee monipuolista ohjelmistoa. Hän tuntee musiikinlajinsa keskeisiä tyylisuuntauksia, ilmiöitä ja soittimistoa. 3.Oppilas on harjaantunut rytmin hahmottamiseen. 4.Oppilas on harjaantunut melodian hahmottamiseen. 5.Oppilas on harjaantunut harmonian hahmottamiseen. 6.Oppilas on saanut valmiuksia säveltämiseen ja improvisointiin. MUSIIKIN PERUSTEET 2013 Perustaso Mupe-opetuksessa kehitetään oppilaan musisointi- ja hahmotustaitoja sekä musiikin rakenteiden tiedostamista. Tunneilla käytetään monipuolisia työskentelytapoja ja välineistöä, jotta saavutetaan sujuvaa osaamista ja opitaan sovellustaitoja. Arviointi perustuu oppilaan kaikkeen työskentelyyn ja tukee oppimista. Päättösuoritus voi koostua monenlaisesta musiikillisesta toiminnasta ja oppilaan töistä, jotka ilmentävät parhaiten hänen vahvuuksiaan ja taitojaan.

6 1.Oppilas on saanut valmiuksia käytännön muusikkouteen. 2.Oppilas hallitsee monipuolista ohjelmistoa. Hän tuntee musiikinlajinsa keskeisiä tyylisuuntauksia, ilmiöitä ja soittimistoa. 3.Oppilas on harjaantunut rytmin hahmottamiseen. 4.Oppilas on harjaantunut melodian hahmottamiseen. 5.Oppilas on harjaantunut harmonian hahmottamiseen. 6.Oppilas on saanut valmiuksia säveltämiseen ja improvisointiin. MUSIIKIN PERUSTEET 2013 Perustaso Mupe-opetuksessa kehitetään oppilaan musisointi- ja hahmotustaitoja sekä musiikin rakenteiden tiedostamista. Tunneilla käytetään monipuolisia työskentelytapoja ja välineistöä, jotta saavutetaan sujuvaa osaamista ja opitaan sovellustaitoja. Arviointi perustuu oppilaan kaikkeen työskentelyyn ja tukee oppimista. Päättösuoritus voi koostua monenlaisesta musiikillisesta toiminnasta ja oppilaan töistä, jotka ilmentävät parhaiten hänen vahvuuksiaan ja taitojaan.

7 1.Oppilas on harjaantunut melodian hahmottamiseen. 2.Oppilas hallitsee moniäänistä ohjelmistoa. 3.Oppilas on harjaantunut rytmin hahmottamiseen. 4.Oppilas on harjaantunut jäsentämään musiikkia sekä kuulonvaraisesti että nuotista. 5.Oppilas on harjaantunut soveltamaan harmoniatietojaan. 6.Oppilas on saanut valmiuksia soveltaa tyylintuntemustaan. Opistotason yhteiset opinnot MUSIIKIN PERUSTEET 2013 Yhteisissä opinnoissa vahvistetaan perustasolla opittuja tietoja ja taitoja. Harjoiteltavia asioita ovat ops:n perusteiden mukaiset musiikin luku- ja kirjoitustaito, musiikin hahmottaminen sekä historian ja tyylin tuntemus. Niitä voi yhdistellä vapaasti ja opiskella monenlaisissa oppimis- ympäristöissä, joissa vahvistetaan perustasolla opittuja tietoja ja taitoja. Musiikkilähtöinen opetus perustuu monipuolisiin esimerkkeihin ja työtapoihin, jotka ilmentävät musiikin käsityötaitoa: soittaminen, laulaminen, sovittaminen, improvisointi, säveltäminen jne.

8 1.Oppilas on harjaantunut melodian hahmottamiseen. 2.Oppilas hallitsee moniäänistä ohjelmistoa. 3.Oppilas on harjaantunut rytmin hahmottamiseen. 4.Oppilas on harjaantunut jäsentämään musiikkia sekä kuulonvaraisesti että nuotista. 5.Oppilas on harjaantunut soveltamaan harmoniatietojaan. 6.Oppilas on saanut valmiuksia soveltaa tyylintuntemustaan. Opistotason yhteiset opinnot MUSIIKIN PERUSTEET 2013 Yhteisissä opinnoissa vahvistetaan perustasolla opittuja tietoja ja taitoja. Harjoiteltavia asioita ovat ops:n perusteiden mukaiset musiikin luku- ja kirjoitustaito, musiikin hahmottaminen sekä historian ja tyylin tuntemus. Niitä voi yhdistellä vapaasti ja opiskella monenlaisissa oppimis- ympäristöissä, joissa vahvistetaan perustasolla opittuja tietoja ja taitoja. Musiikkilähtöinen opetus perustuu monipuolisiin esimerkkeihin ja työtapoihin, jotka ilmentävät musiikin käsityötaitoa: soittaminen, laulaminen, sovittaminen, improvisointi, säveltäminen jne.

9 1.Laulupainotteinen 2.Harmonia-, sovitus- ja improvisointipainotteinen 3.Yhteismusisointi 4.Säveltäminen 5.Analyysipainotteinen 6.Historia- ja tyylipainotteinen 7.Musiikkiteknologiapainotteinen 8.Instrumenttitaitojen syventäminen 9.Osallistuminen oppilaitoksen omaan erityisprojektiin Opistotason syventävät opinnot MUSIIKIN PERUSTEET 2013 Kaikille yhteisten opintojen lisäksi opistotason oppilaan tulee suorittaa syventäviä opintoja. Alla olevat esimerkit ovat suuntaa antavia sisältökokonaisuuksia, joiden pohjalta oppilaitos muodostaa painotuksiinsa ja resursseihinsa sopivat kokonaisuudet. Opetusta voi eriyttää myös yhden kurssin sisällä, jolloin oppilas valitsee tehtävänsä oman kiinnostuksensa mukaisesti.

10 MUSIIKIN PERUSTEET 2013 Opistotasolla oppilaiden osaamisprofiilit ja oppimistavoitteet ovat jo huomattavan erilaiset. Mupe-opetuksen pitää kyetä vastaamaan sekä aktiivisten harrastajien että ammattiopintoihin pyrkivien tarpeisiin. Ammattiin tähtäävien oppilaiden taitojen kehittymisestä huolehditaan tarjoamalla sopivia opintokokonaisuuksia ja tarvittaessa yksilöllistä ohjausta. Ammattiopintoihin tähtäävät opistotasolla

11 Musiikin perusteiden arviointi ja sen kriteerit (perustaso ja opistotaso) Oppilaan tulee säännöllisesti saada kirjallista tai suullista palautetta, joka on kannustavaa ja työskentelyä ohjaavaa. Oman opettajan palaute on keskeistä, ja oppilasta itseään ohjataan arvioimaan omaa työskentelyään ja edistymistään. Arvioinnissa otetaan huomioon oppilaan osaaminen, edistyminen ja työskentelyn aktiivisuus. Päättösuoritus voi koostua monenlaisesta musiikillisesta toiminnasta ja oppilaan töistä, jotka ilmentävät parhaiten hänen vahvuuksiaan ja taitojaan. MUSIIKIN PERUSTEET 2013

12 Arviointi ja arvosana-asteikko Erinomainen (5) Oppilas on sisäistänyt opetetut asiat ja osoittaa osaamisensa soveltamalla tietojaan ja taitojaan monipuolisesti. Hän suoriutuu tehtävistä sujuvasti ja vaivattomasti. Työskentely on itsenäistä. Hyvä (3) Oppilas on harjoitellut ja hallitsee suuren osan opetelluista asioista. Hän kykenee soveltamaan opittuja tietoja ainakin osittain. Hyväksytty (1) Osaaminen on epävarmaa, mutta auttaen oppilas suoriutuu annetuista tehtävistä. MUSIIKIN PERUSTEET 2013

13 MUSIIKIN PERUSTEET 2013


Lataa ppt "MUSIIKIN PERUSTEET SML 2013 Musiikin perusteet on yksi opetussuunnitelman perusteiden (OPH 2002) opintokokonaisuus. Se määritellään sisältöalueittain seuraavasti:"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google