Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SYNNY UUDESTI.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SYNNY UUDESTI."— Esityksen transkriptio:

1 SYNNY UUDESTI

2 MIKSI TARVITSEE SYNTYÄ UUDELLEEN
1.Mooseksen kirja 2:16. Ja Herra Jumala käski ihmistä sanoen: "Syö vapaasti kaikista muista paratiisin puista, 17. mutta hyvän- ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, pitää sinun kuolemalla kuoleman". Ja Herra Jumala käski ihmistä sanoen: "Syö vapaasti kaikista muista paratiisin puista, 17. mutta hyvän- ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, pitää sinun kuolemalla kuoleman".

3 SYNNIN PALKKA KUOLEMA Roomalaiskirje 6:23. Sillä synnin palkka on kuolema, ELÄMÄ mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

4 UUDESTISYNTYMINEN TARKOITTAA
Sanan perusmerkitys (kreikaksi) on palaa-mista alkuperäänsä – siis kuoleman tilasta (erossa Jumalasta) eläväksi (uudelleen Jumalan yhteyteen).

5 MITÄ ON UUDESTI- SYNTYMINEN
Johanneksen evankeliumi 3:3. Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa". 4. Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?" 5. Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan. 6. Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki. 7. Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.

6 JEESUS LÄHETETTIIN PELASTAJAKSI
Johannes 3:14. Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän, 15. että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä. 16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkui-si, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. 17. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.

7 USKO TULEE KUULEMALLA SANAA
Apostolien teot 17:11. Nämä olivat jalompia kuin Tessalonikan juuta-laiset; he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaas-ti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin. 12. Ja monet heistä uskoivat, niin myös useat ylhäiset kreikkalaiset naiset ja miehet.

8 SYNNIN TUNTO->PARANNUS-> PELASTUS
2.Korinttolaiskirje 7:8. Sillä vaikka murehutinkin teitä kirjeelläni, en sitä kadu, ja jos kaduinkin, niin minä - kun näen, että tuo kirje on, vaikkapa vain vähäksi aikaa, murehuttanut teitä - 9. nyt iloitsen, en siitä, että tulitte mur-heellisiksi, vaan siitä, että murheenne oli teille parannukseksi; sillä te tulitte murheellisiksi Jumalan mielen mukaan, ettei teillä olisi mitään vahinkoa meistä. 10. Sillä Jumalan mielen mukainen murhe saa aikaan parannuksen, joka koituu pelastukseksi ja jota ei kukaan kadu; mutta maailman murhe tuottaa kuoleman.

9 SANA OTETTAVA VASTAAN Luukas 8:11. Vertaus on tämä: siemen on Jumalan sana. 12. Mitkä tien oheen putosivat, ovat ne, jotka kuulevat, mutta sitten perkele tulee ja ottaa sanan pois heidän sydämestään, etteivät he uskoisi ja pelastuisi. 13. Ja mitkä kalliolle putosivat, ovat ne, jotka kuullessaan sanan ottavat sen ilolla vastaan, mutta joilla ei ole juurta: ainoastaan ajaksi he uskovat ja kiusauksen hetkellä luopuvat. 14. Mikä taas orjantappuroihin putosi, ne ovat ne, jotka kuulevat, mutta vaeltaessaan tukehtuvat tämän elämän huoliin, rikkauteen ja hekumoihin, eivätkä tuota kypsää hedelmää. 15. Mutta mikä hyvään maahan putosi, ne ovat ne, jotka sanan kuultuansa säilyttävät sen vilpittömässä ja hyvässä sydämessä ja tuottavat hedelmän kärsivällisyydessä.

10 VAIN USKO PELASTAA Apostolien teot 16: 27. Kun vanginvartija heräsi ja näki vankilan ovien olevan auki, veti hän miekkansa ja aikoi surmata itsensä, luullen vankien karanneen. 28. Mutta Paavali huusi suurella äänellä sanoen: "Älä tee itsellesi mitään pahaa, sillä me kaikki olemme täällä". 29. Niin hän pyysi valoa, juoksi sisälle ja lankesi vavisten Paavalin ja Silaan eteen. 30. Ja hän vei heidät ulos ja sanoi: "Herrat, mitä minun pitää tekemän, että minä pelastuisin?" 31. Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi"

11 UUDESTISYNTYNEEN SYNNIT PESTÄÄN POIS
Tiitus 3:3. Olimmehan mekin ennen ymmärtämättömiä, tottelemattomia, eksyksissä, moninaisten himojen ja hekumain orjia, elimme pahuudessa ja kateudessa, olimme inhottavia ja vihasimme toisiamme. 4. Mutta kun Jumalan, meidän vapahtajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi, 5. pelasti hän meidät, ei vanhurskaudes-sa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisynty-misen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta,

12 UUDESTISYNTYMINEN = PELASTUMINEN
Luukas 19:5. Ja tultuaan sille paikalle Jeesus katsahti ylös ja sanoi hänelle: "Sakkeus, tule nopeasti alas, sillä tänään minun pitää oleman sinun huoneessasi". 6. Ja hän tuli nopeasti alas ja otti hänet iloiten vastaan. 7. Ja sen nähdessään kaikki nurisivat sanoen: "Syntisen miehen luokse hän meni majai-lemaan". 8. Mutta Sakkeus astui esiin ja sanoi Herralle: "Katso, Herra, puolet omaisuudestani minä annan köyhille, ja jos joltakulta olen jotakin petoksella ottanut, niin annan nelinkertaisesti takaisin". 9. Niin Jeesus sanoi hänestä: "Tänään on pelastus tullut tälle huoneelle, koska hänkin on Aabrahamin poika; 10. sillä Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, mikä kadonnut on".

13 UUDESTISYNTYNYT USKOO VAPAHTAJAAN
Johannnes 4:39. Ja monet samaria-laiset siitä kaupungista uskoivat häneen naisen puheen tähden, kun tämä todisti: "Hän on sanonut minulle kaikki, mitä minä olen tehnyt". 40. Kun nyt samarialaiset tulivat hänen luoksensa, pyysivät he häntä viipymään heidän luonaan; ja hän viipyi siellä kaksi päivää. 41. Ja vielä paljoa useammat uskoivat hänen sanansa tähden, 42. ja he sanoivat naiselle: "Emme enää usko sinun puheesi tähden, sillä me itse olemme kuulleet ja tiedämme, että tämä totisesti on maailman Vapahtaja".

14 SANA -> USKO -> PELASTUS
2.Timoteuskirje 3:14. Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut, 15. ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoituk-set, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.

15 JUMALA VAIKUTTAA PELASTUKSEN
Apostolien teot 2:46. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja naut-tivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertai-suudella, 47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.

16 SUHDE RISTIIN RATKAISEE
1.Korinttolaiskirje 1:17. Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evanke-liumia julistamaan - ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mität-tömäksi. 18. Sillä sana ristis-tä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.

17 USKOMALLA TULLAAN JUMALAN LAPSEKSI
Johannes 1:11. Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan. 12. Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, 13. jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta.

18 KASTE LIITTÄÄ KRISTUKSEEN
Galatalaiskirje 3: 26. Te kaikki olette Jumalan lapsia, kun uskotte Kristukseen Jeesukseen. 27. Kaikki te, jotka olette Kristukseen kastettuja, olette pukeneet Kristuksen yllenne.

19 USKOVA ON UUSI LUOMUS 2.Korinttolaiskirje 5:17. Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.

20 USKO KASVAA SANAN KAUTTA
1.Pietarin kirje 2:1. Pankaa siis pois kaikki pahuus ja kaikki vilppi ja ulkokultaisuus ja kateus ja kaikki panettelu, 2. ja halatkaa niinkuin vasta-syntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvai-sitte pelastukseen,

21 PYHÄ HENKI UUDESTISYNTYNEILLE
Johannes 7:37. Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: "Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon. 38. Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat." 39. Mutta sen hän sanoi Hengestä, joka niiden piti saaman, jotka uskoivat häneen; sillä Henki ei ollut vielä tullut, koska Jeesus ei vielä ollut kirkastettu.

22 PYHÄ HENKI MEISSÄ PELASTUKSEN SINETTI
Efesolaiskirje 1:13. Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti, 14. sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunasta-miseksi - hänen kirkkautensa kiitokseksi.

23 USKO SIIRTÄÄ KUOLEMASTA ELÄMÄÄN
Johannes 5:24. Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuu-lee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomit-tavaksi, vaan on siirty-nyt kuolemasta elämään.

24 PELASTUNEET TAIVAASSA
Ilmestyskirja 7:9. Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistui-men edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaat-teisiin, ja heillä oli palmut käsis-sään, 10. ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta".

25 PYHÄ HENKI TODISTAA PELASTUKSESTAMME
Roomalaiskirje 8:14. Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia. 15. Sillä te ette ole saaneet orjuuden henkeä ollaksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden hengen, jossa me huudamme: "Abba! Isä!"

26 PELASTUS YKSIN ARMOSTA
Efesolaiskirje 2:8. Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja - 9. ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.


Lataa ppt "SYNNY UUDESTI."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google