Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Virtuaalimaailmojen haasteet ja mahdollisuudet kouluttajan näkökulmasta Otavan opisto 16.10.2010 Mervi Jansson.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Virtuaalimaailmojen haasteet ja mahdollisuudet kouluttajan näkökulmasta Otavan opisto 16.10.2010 Mervi Jansson."— Esityksen transkriptio:

1 Virtuaalimaailmojen haasteet ja mahdollisuudet kouluttajan näkökulmasta Otavan opisto 16.10.2010 Mervi Jansson

2

3 Virtuaalimaailma? Wikipediakirjoittajien mukaan virtuaalimaailma on "tietokoneperustainen simuloitu ympäristö, jota sen käyttäjät voivat asuttaa ja olla keskenään vuorovaikutuksessa avatareina. Tämä oleminen on yleensä esitetty kaksi- tai kolmiulotteisen grafiikan avulla tai tekstinä." Edelleen Wikipediassa todetaan, että "jotkut, mutteivät kaikki, virtuaalimaailmat, mahdollistavat useita eri käyttäjiä". (Tuhat sanaa blogi, Tuija Aalto 29.10.2007)

4 Missä mennään 2009? kzero.co.uk raportoi, että 6/2009 virtuaalimaailmoissa oli arviolta 579 miljoonaa jäsentä. Linden Labin mukaan Second Lifessa rikottiin hiljattain miljardin käyttötunnin ja liikevaihdon (USD) raja. Ennuste 2009 virtuaalikulutukselle on 1,8 miljardia USD.

5 KZeron luvalla

6 Mihin tarkoitukseen ? Oppimispelit ja simulaatiot Koulutukset ja neuvottelut Verkostoituminen ja sosiaalinen käyttö Mallintaminen ja luovat kokeilut Kaupallinen käyttö It’s easier (and cheaper) to move bits than buts!

7 Keskeisiä kysymyksiä Avoin vai suljettu Käyttäjäystävällisyys Kaupallisuus Vaikutusmahdollisuudet Läsnäolon tunne Aistien käyttö Vuorovaikutteisuus

8 Etuja Uppouttava Turvallinen Muokattavissa Etäosallistuminen helppoa Valmiita ympäristöjä

9 Haasteita Tietotekniikka Käyttö Muokkaus ja ylläpito Asenteet Identiteetin varmistaminen Maksullisuus

10 Case SL koulutuksessa Pedagoginen skriptaus Kouluttajat ja yrittäjät Kouluttajat, yrittäjät ja opiskelijat Käytännön kysymyksiä: SL-perehdytys, ala/t, sopiva ympäristö, kuvaaminen, ilmeet ja eleet, ?

11 Case virtuaalimaailmastrategia Johdon ymmärrys virtuaalimaailmoista? Tavoitteet läsnäololle? Budjetti? Henkilökunnan osaaminen? Yhteistyö? Pedagoginen lisäarvo? Tutkintojen suorittaminen?

12 Linkkejä Virtuaalimaailmojen opetuskäytöstä: http://slvirtuaalimaailma.wikispaces.com/Opetuskäyttö Suosittuja kohteita Second Lifessa: http://slvirtuaalimaailma.wikispaces.com/Minne+mennä Gronsted Group Second Life casejä: http://www.gronstedtgroup.com/f_about.htm?s_about_train_for_sucess.htm~sectionFrame realXtend esimerkkejä: http://www.realxtend.org/page.php?pg=media 3D-virtuaalimaailmoja: http://arianeb.com/more3Dworlds.htm KZeron blogi: http://www.kzero.co.uk/blog/?page_id=2092 Primperfect lehti: http://www.primperfect.net/mag/pp_sept09.pdf Treet tv:http://archive.treet.tv/http://slvirtuaalimaailma.wikispaces.com/Opetuskäyttötp://slvirtuaalimaailma.wikispaces.com/Minne+mennä http://www.gronstedtgroup.com/f_about.htm?s_about_train_for_sucess.htm~sectionFramehttp://www.realxtend.org/page.php?pg=mediahttp://arianeb.com/more3Dworlds.htmhttp://www.kzero.co.uk/blog/?page_id=2092http://www.primperfect.net/mag/pp_sept09.pdfhttp://archive.treet.tv/

13 Kiitos ! Mervi Jansson Mervi Mavendorf Second Lifessa www.mjansson.wordpress.com


Lataa ppt "Virtuaalimaailmojen haasteet ja mahdollisuudet kouluttajan näkökulmasta Otavan opisto 16.10.2010 Mervi Jansson."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google