Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Rotarysäätiö Rotarysäätiö perustettu v. 1917 Toimii yksinomaan humanitaarisia avustus- ja koulutustarkoituksia varten. Säätiö on toimintansa aikana parantanut.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Rotarysäätiö Rotarysäätiö perustettu v. 1917 Toimii yksinomaan humanitaarisia avustus- ja koulutustarkoituksia varten. Säätiö on toimintansa aikana parantanut."— Esityksen transkriptio:

1 Rotarysäätiö Rotarysäätiö perustettu v. 1917 Toimii yksinomaan humanitaarisia avustus- ja koulutustarkoituksia varten. Säätiö on toimintansa aikana parantanut koko maailmassa huomattavasti terveysoloja, tukenut koulutusta ja auttanut ihmisiä monissa elämän kriisitilanteissa. Viime vuosikymmenten suurin haaste on ollut polion hävittäminen maailmasta. Nyt säätiö valmistautuu uuden tulevaisuussuunnitelman käynnistämiseen. RI:n presidentti John Kenny sanoo marraskuun The Rotarian- lehdessä: ”Toiveeni on, että Bill ja Melinda Gates Foundationin ja rotarien lahjoituksilla pian tulee aika, jolloin voimme sanoa, että olemme passittaneet polion menneisyyteen.

2 Polio Plus Siitä kun Polio Plus-ohjelma alkoi vuonna 1985, yli 2 miljardia lasta on rokotettu. Rotarysäätiön johtokunta on hyväksynyt Bill ja Melinda Gates Foundationin 355 miljoonan dollarin lahjoituksen Lahjoitus sisältää 200 miljoonan dollarin haasteen maailman rotareille 30.6.2012 mennessä. Jokainen Polio Plus Rahastoon maksettu dollari käytetään tähän polion hävittämiskampanjaan. Poliota esiintyy epidemiana vielä neljässä maassa, jotka ovat Intia, Pakistan, Afganistan ja Nigeria. Rotaryn yhteistyökumppanit polio-ohjelmassa ovat WHO, UNICEF ja USCDC (US Centers for Disease Control and Prevention).

3 Rotarysäätiön Tulevaisuussuunnitelma Rotarysäätiö aloittaa toimintansa uudistamisen tähtäimenään: Byrokratian vähentäminen, käsittelyaikojen lyhentäminen ja toteutettavien ohjelmien kasvattaminen Tulevaisuus-suunnitelman kokeiluvaiheeseen, 2010-2013, on valittu 100 piiriä rotarymaailmasta Meidän piirimme 1430 ainoana Suomesta.

4 Koulutusta tulossa DGE ja Rotarysäätiökomitean puheenjohtaja koulutetaan uuteen toimintatapaan tammikuussa 2010 San Diegossa. Seuraavaan PETS:iin osallistuvat tulevat presidentit ja säätiöasiamiehet, koulutetaan uuteen tulevaisuusohjelmaan. Lisätietoja www.rotary.org About Us > The Rotary Foundation > Future Vision.

5 Mistä varat ja minne Rotarysäätiö saa kaikki varansa rotarien ja rotaryklubien lahjoituksista. Toisin sanoen Yhtään senttiä RI:lle maksetuista jäsenmaksuista ei siirry Rotarysäätiölle. Rotarysäätiölle lahjoittaminen on todella vaivatonta. www.rotary.org > Contribute >Contribute Now. Rekisteröitymällä rotarysivujen käyttäjäksi tästä voi jatkaa, valita rahasto, jolle lahjoituksensa osoittaa ja summa, joka on minimissään 100 dollaria. Käyttäkää hyväksenne euron ja dollarin edullista vaihtosuhdetta nyt!

6 Lahjoitukset Rotarysäätiölle Rotaryvuoden 2008-2009 kokonaislahjoitukset olivat 239,4 milj. dollaria, josta Polio Plus-rahastoon 109,8 milj. dollaria Vuosirahastoon 99,3 milj. dollaria, Pysyvään rahastoon 11,5 milj. dollaria Muihin sidottuihin ohjelmiin 18,8 milj. dollaria. Rotarysäätiön nettovarat 30.6.2009 olivat 562 miljoonaa dollaria

7 Rotarysäätiökomitea Rotarysäätiön tulevaisuussuunnitelma edellyttää, että piirin rotarysäätiökomitean rakenne muuttuu Pilottipiirin rotarysäätiökomiteassa pitää olla seuraavat komiteat: Polio Plus, Grants (avustukset), Fundraising (varainhankinta). Nyt ovat avoinna seuraavat alakomiteoiden puheenjohtajuudet (voidaan myös yhdistää):  Polio Plus tiedottamis- ja varainhankintavastaava  TRF-varainhankintavastaava Alakomitea voi olla myös yhden miehen komitea, joissa kaikissa DRFCC on asemansa pohjalta jäsenenä. Sen lisäksi haemme jäseniä Auditing Group:iin, jossa TRF:n suosituksen mukaan tulee olla 3–4 tilintarkastukseen perehtynyttä rotaria. Klubien ehdotuksia em. tehtävistä kiinnostuneista rotareista saisi tulla piirin eri puolilta. Kysykää lisää DRFCC Kaapo Pulkkiselta, ilmoittautumiset DGE Pekka Helolle 23.11.2009 mennessä.

8 Rotarysäätiön rahastojen kartuttamismalli ROTARIEN LAHJOITUKSET VUOSIRAHASTO Annual Programs Fund PYSYVÄ RAHASTO The Permanent Fund JAKO/SHARE 50 % SIJOITUSTEN TUOTTO Investment Earnings DDF PIIRI PÄÄTTÄÄ MAAILMAN RAHASTO World Fund KÄTEIS- MAKSUT DISTRICT GRANTS Ent. DSG 50 % tai vähemmän piirin DDF:stä voidaan käyttää paikallisiin tai ulkomaisiin hankkeisiin. GLOBAL GRANTS Ent. Matching Grants 50 % tai enemmän piirin DDF:stä voidaan käyttää globaalisti ulkomaisen piirin kanssa.

9 Rotary.org ja Member Access

10 Sisäänkirjautumissivu

11 Tervetulo- ja valintasivu

12 Lahjoitussivu


Lataa ppt "Rotarysäätiö Rotarysäätiö perustettu v. 1917 Toimii yksinomaan humanitaarisia avustus- ja koulutustarkoituksia varten. Säätiö on toimintansa aikana parantanut."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google