Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Profiilit ja tasottMyn1 Profiilit ja tasot (profiles and levels) MPEG-2 on reilusti monimutkaisempi verrattuna aikaisemmin julkaistuun MPEG-1:een. Niinpä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Profiilit ja tasottMyn1 Profiilit ja tasot (profiles and levels) MPEG-2 on reilusti monimutkaisempi verrattuna aikaisemmin julkaistuun MPEG-1:een. Niinpä."— Esityksen transkriptio:

1 Profiilit ja tasottMyn1 Profiilit ja tasot (profiles and levels) MPEG-2 on reilusti monimutkaisempi verrattuna aikaisemmin julkaistuun MPEG-1:een. Niinpä ei ole järkevää ajatella, että yksittäinen dekooderi toteuttaisi koko standardin vaatimukset. MPEG-2 sisältää kaikki MPEG-1:n koodaustyökalut ja lisäksi joukon uusia. Näitä koodaustyökaluja tai ehkä paremminkin (?) syntaktisia elementtejä kutsutaan profiileiksi. Tasot (levels) puolestaan määrittelevät kunkin bittivirran eri parametrien sallitut arvoalueet.

2 Profiilit ja tasottMyn2 MPEG-2 tukee neljää tasoa (levels), joista seuraavaksi nimi ja lyhyt kuvaus: Low Level (LL) –Tämä on jo ollut mukana MPEG-1:ssä (CPB, Constrained Parameters Bitstream), ja maksimissaan resoluutio on 352*288 ja maksimissaan kehyksiä 30 kpl/sek. –Maksimissaan bittisiirtonopeus 4 Mbit/sek. Main Level (ML) –MPEG-2 CPB jolla maksimiresoluutio 720*576 ja maksimissaan kehyksiä 30 kpl/sek. –Maksimissaan bittisiirtonopeus 15-20 Mbit/sek. –Tämä on tarkoitettu SDTV-sovelluksille, esim suomalainen DigiTV.

3 Profiilit ja tasottMyn3 High 1440 Level –Tämä taso tukee maksimiresoluutiota 1440*1088 ja maksimissaan kehyksiä 60 kpl/sek. –Maksimissaan bittisiirtonopeus 60-80 Mbit/sek. –Tämä on tarkoitettu HDTV-sovelluksille. High Level (HL) –HL-taso tukee maksimiresoluutiota 1920*1088 ja maksimissaan kehyksiä voi olla 60 kpl/sek. –Maksimissaan bittisiirtonopeus 80-100 Mbit/sek. –Tämäkin on tarkoitettu HDTV-sovelluksille.

4 Profiilit ja tasottMyn4 Erilaisia profiileja on 7 kappaletta: Simple Profile (SP), non-scalable –Tässä ei käytetä lainkaan B-kuvia. –Tarkoitettu lähinnä ohjelmistosovellusympäristöön. Main Profile (MP), non-scalable –Tätä tukevat useimmat MPEG-2 -dekooderit. –Soveltuu useimpiin SDTV-sovelluksiin. Multiview Profile (MVP) –Voidaan enkoodata kahdelta lähekkäin olevalta kameralta (jotka kuvaavat samaa kohdetta) tuleva datainformaatio.

5 Profiilit ja tasottMyn5 4:2:2 Profile (422P) –Tätä on aiemmin kutsuttu studioprofiiliksi. –Maksimibittisiirtonopeus 50 Mbit/sek. SNR and Spatial Profiles –Lisänä SNR-skaalautuvuus tai/ja spatiaalinen skaalautuvuus. –SNR Profile soveltuu DigiTV:n terrestriaalilähetysten tyylikkääseen ”alasajoon” katvealueilla. –Spatial Profile on ajateltu soveltuvan HDTV-lähetyksiin liittyväksi. High Profile (HP) –HDTV-sovelluksiin keskittynyt.

6 Profiilit ja tasottMyn6 MPEG-2 mahdollistaa skaalautuvan dekoodauksen, eli videoinformaatio voidaan koota käyttäen vain osaa/osia koko databittivirrasta. Lähetettävä videodatabittivirta voidaan järjestellä tasoiksi (layer), ensimmäisenä tasona on perustaso (base layer), joka voidaan dekoodata itsenäisenä kokonaisuutena. Lisätasoja (refinement layers) voidaan käyttää vähentämään kvantisointivääristymiä tai parantamaan resoluutiota.

7 Profiilit ja tasottMyn7 MPEG-4 Part 2 koostuu suurin piirtein 21 profiilista. Profiilien niminä on vaikkapa Simple, Advanced Simple, Main, Core, Advanced Coding Efficiency, Advanced Real Time Simple, jne. Kaikkein suosituimmat profiilit MPEG-4 Part 2:ssa ovat Advanced Simple ja Simple.

8 Profiilit ja tasottMyn8 H.264/MPEG-4 AVC on huomattavasti monimutkaisempi kuin mitä MPEG-4 Part 2. Profiileista voitaisiin mainita vaikkapa Constrained Baseline Profile (CBP), Baseline Profile (BP), Main Profile (MP), Extended Profile (XP), High Profile (HiP), High 4:2:2 Profile (Hi422P), High 4:4:4 Predictive Profile (Hi444PP).


Lataa ppt "Profiilit ja tasottMyn1 Profiilit ja tasot (profiles and levels) MPEG-2 on reilusti monimutkaisempi verrattuna aikaisemmin julkaistuun MPEG-1:een. Niinpä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google