Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Erilaiset opiskelijat samassa opetusryhmässä Nitoja –projekti Omnia 11

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Erilaiset opiskelijat samassa opetusryhmässä Nitoja –projekti Omnia 11"— Esityksen transkriptio:

1 Erilaiset opiskelijat samassa opetusryhmässä Nitoja –projekti Omnia 11
Tarja Heikkinen, laaja-alainen erityisopettaja Keskuspuiston ammattiopisto Tenholantie 10, Helsinki / puh

2 Koulutuksen tavoite ja sisältö
Oppia opetuksen järjestämisen pedagogisia ja didaktisia periaatteita, kun samassa opetusryhmässä on erilaisia opiskelijoita Sisältö Mistä on kyse? Taustasyyt, miksi erilaiset opiskelijat ovat samassa ryhmässä? Perinteisen ja uuden opetukset erot Opetusryhmien sisäisten erojen tunnistaminen ja määrittely Uudet opetuskäytänteet Haastavat opetustilanteet Menetelmät Alustukset, toiminnalliset harjoitukset ja yhteistoiminnallisuus

3 Konstruktivismi ja itseohjautuvuus
”Oppija rakentaa itse oman tietonsa. Se muodostuu lopulliseen muotoonsa oppijan omassa mielessä. Opettaja voi antaa siihen vain virikkeitä, mutta se, miten oppija hänen virikkeitään käyttää ja minkälaisen tiedon palvelukseen ne lopulta joutuvat, on riippuvainen oppijasta itsestään.” (Keski-Luopa 2005)

4 Minkä takia erilaiset opiskelijat samaan opetusryhmään?
Erityisryhmät eivät ole homogeenisia Erityisryhmistä puuttuvat myönteiset mallit Opetuksen vaatimustaso romahtaa erityisryhmissä Erityisryhmissä keskitytään vähemmän opetukseen kuin tavallisilla luokilla Erityisryhmät eivät valmenna tavalliseen elämään Erityisopettajat huolehtineet aineenopetuksesta aineenopettajien sijasta Lähde: Saloviita Kaikille avoimeen kouluun. Erilaiset oppilaat tavallisella luokalla.

5 Koulutuksen lähteet Euroopan erityisopetuksen kehittämiskeskus 2003 ja Osallistavat oppimisympäristöt ja opetuskäytännöt. Laaksonen & Lehtonen Eriyttäminen. Leppilampi & Piekkari Opitaan yhdessä. Naukkarinen, Ladonlahti & Saloviita Kysymyksiä inkluusiosta. Naukkarinen, Ladonlahti & Saloviita Opiskelun erityinen tuki opetusryhmässä. Sahlberg & Sharan Yhteistoiminnallisen oppimisen käsikirja. Saloviita Kaikille avoimeen kouluun. Erilaiset oppilaat tavallisella luokalla. Saloviita Yhteistoiminnallinen oppiminen ja osallistava kasvatus Pruuki Ilo opettaa.


Lataa ppt "Erilaiset opiskelijat samassa opetusryhmässä Nitoja –projekti Omnia 11"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google