Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Etelä-Amerikka Etelä-Amerikka on neljänneksi suurin maanosa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Etelä-Amerikka Etelä-Amerikka on neljänneksi suurin maanosa."— Esityksen transkriptio:

1 Etelä-Amerikka Etelä-Amerikka on neljänneksi suurin maanosa.
Etelä-Amerikka on täydellinen matkakohde jokaiselle, joka haluaa elää mañana mañana - tyyliin.

2 BRASILIA Etelä-Amerikan suurin valtio sekä pinta- alaltaan että asukasluvultaan, ja se on myös maailman viidenneksi suurin valtio sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan.

3 Pinta-ala : km2 maa: km2 vesi: km2) Sijainti : itäinen Etelä-Amerikka Asukasluku : Pääkaupunki : Brasilia ( asukasta) Muita kaupunkeja : São Paulo ( ) Rio de Janeiro ( ) Salvador ( ) Belo Horizonte ( ) Fortaleza ( )

4 Brasilian alue kattaa melkein puolet Etelä-Amerikan pinta-alasta.
Portugalilaiset saapuivat Brasiliaan 1500-luvun alussa. Intiaanien orjuus kiellettiin vuonna 1758, mutta heidän sijaansa käytettiin mustia orjia, joita oli vuonna 1818 puolet asukasluvusta. Lippu Vaakuna

5 Yleistä Aikaero Suomeen : - 5h Valuutta : Brasilian real (BRL) Passi : oltava voimassa vielä 6kk maasta poistumisen jälkeenkin Viisumi : ei vaadita Kansallisuustunnukset : BR, BRAbr (internet)BR (auto)PP, PT ja PR (lentokone)

6 Brasilian ruoka ja juoma
Ruokakulttuuri Brasilialainen keittiö vaihtelee suuresti alueittain heijastellen maan monimuotoista ja monitaustaista väestöä. Sen myötä kansallista ruokakulttuuria määrittelee alueellisten erojen säilyttäminen. Riisi, pavut ja maniokki ovat kuitenkin kaikille yhteisiä perusruoka-aineita. Juustoleipää, vehnätaikinasta leivottuja suolaisia. Pasteijoita ja piiraita, kalasta ja äyriäisistä valmistettua pataa, moninaisia hedelmiä.

7 Mate on Etelä-Amerikasta peräisin oleva voimajuoma
Mate on Etelä-Amerikasta peräisin oleva voimajuoma. Piristävää yrttihauduketta nautitaan matekupista erityisellä suodatinpillillä. Matea rakastetaan etenkin Argentiinassa, Uruguayssa, Paraguayssa, Etelä-Brasiliassa ja Etelä-Chilessä, joissa se on jokapäiväinen sosiaalisen kanssakäymisen väline. Maten suosio Suomessakin kasvaa. Kahvia terveellisempää yerba mate -yrttiä saa tee- ja luontaistuotekaupoista, mutta tietoa. juomasta on vähän Mate kuitenkin maistuu sitä herkullisemmalta, mitä tarkemmin sen oppii valmistamaan. Ennen kaikkea mate on mittava kulttuurinen ilmiö, juojilleen lähes pyhä symboli. Kansallisjuoma on kahvi. Cachaça on brasilialainen tislattu alkoholijuoma, jota tehdään sokeriruo'osta ja käytetään trooppisiin drinkkeihin kuten caipirinhaan. Ihania hedelmäjuomia. . Voimajuoma

8 TERVEYS Tavallista muutaman viikon lomamatkaa varten ei vaadita erityisiä rokotuksia. Tarkista tiedot ww.rokote.fi  Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista Brasilian kiertomatkalle. Maan yksityinen sairaanhoito on erittäin korkeatasoista, ja sitä käyttävät myös tunnetut matkavakuutusyhtiöt, kuten Eurooppalainen. Turvallisinta  on juoda pullotettua vettä. Kaupungeissa rannikon tuntumassa ei ole tarvetta suojautua malarialta. Viidakkoalueilla tai Brasilian sisämaassa voivat muut rokotukset tulla kysymykseen. Ota yhteyttä rokotuskeskukseen yksityiskohtaisia tietoja varten. Muista, että aurinko on erittäin voimakas myös pilvisellä säällä!  Älä unohda käyttää auringonsuojakertoimella varustettuja voiteita. Nauti paljon nesteitä (vältä alkoholia) ja hedelmämehuja, jotta pysyt hyvässä kunnossa. Päänsäryn tai äkillisen väsymyksen sattuessa - juo vettä.

9 >suositellaan perusrokotusten lisäksi A-hepatiittisuojaa, pidemmän oleskelun >aikana ja etenkin viidakkoalueille mentäessä myös keltakuumerokotusta ja >malarialääkitystä. Maan jossain alueilla esiintyy myös dengue kuumetta, näillä alueilla on suojauduttava hyttysenpistoilta. Väkivalta- ja rikostilastojen >mukaan Brasilia on yksi vaarallisimmista lomakohteista. Ryöstely on isoissa >kaupungeissa tavallista ja jopa väkivaltaista. Maalaisjärjen käyttö on >sallittua ja tietynlaisia tilanteita ja paikkoja kannattaa välttää. >Tiet ovat huonokuntoisia. Brasiliassa ei ole suuria luonnonmullistuksia kuten >maanjäristyksiä, hirmumyrskyjä tai tulivuorenpurkauksia.

10 >SAMBA SULATTAA SYDÄMEN > >Itse karnevaalit ovat oma lukunsa
>SAMBA SULATTAA SYDÄMEN > >Itse karnevaalit ovat oma lukunsa. Helmikuiset kekkerit laittavat kahdeksi >viikoksi koko Brasilian sekaisin. Toisin kuin luullaan, juhlinta ei rajoitu >pelkästään Rioon, vaan kaikissa suurimmissa kaupungeissa on omat juhlamenonsa >ja kulkueensa >Brasiliassa puhutaan portugalia, joka eroaa paljon Portugalissa puhutusta >kielestä. Yleensä vain hyvin koulutetut brasilialaiset puhuvat englantia. Jos >brasilialaisille puhuu espanjaa, he ymmärtävät kysymykset, mutta heidän >vastauksiaan voi olla vaikea ymmärtää! > >Brasilialaiset arvostavat sitä, jos matkalija edes yrittää puhua portugalia. >Alla on joitakin sanoja ja lauseita, joiden osaamisesta saattaa olla hyötyä. >Kannattaa muistaa, että brasilialaiset tekevät kaikkensa voidakseen >kommunikoida. He rakastavat puhumista ja puhuvat pitkään ja paljon. Mikäli >kielitaito ei riitä, otetaan kädet apuun.

11 >RIO, SAMBA, JALKAPALLO, RANTA JA PIENET BIKINIT
>RIO, SAMBA, JALKAPALLO, RANTA JA PIENET BIKINIT ? siinä Brasilia >pähkinänkuoressa !


Lataa ppt "Etelä-Amerikka Etelä-Amerikka on neljänneksi suurin maanosa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google