Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SÄÄNNÖSTELYSUOSITUKSET Tavoitteena kestävä säännöstelykäytäntö Monitavoitteisuus: Päijänteen säännöstelyssä otetaan mahdollisimman tasapuolisesti huomioon.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SÄÄNNÖSTELYSUOSITUKSET Tavoitteena kestävä säännöstelykäytäntö Monitavoitteisuus: Päijänteen säännöstelyssä otetaan mahdollisimman tasapuolisesti huomioon."— Esityksen transkriptio:

1 SÄÄNNÖSTELYSUOSITUKSET Tavoitteena kestävä säännöstelykäytäntö Monitavoitteisuus: Päijänteen säännöstelyssä otetaan mahdollisimman tasapuolisesti huomioon vesistön eri käyttäjäryhmien tavoitteet. Joustavuus: Säännöstelyn tavoitteita ja niiden painotuksia muutetaan joustavasti vesitilanteiden ja vuodenaikojen mukaan. Avoimuus: Luodaan menettelytapa säännöstelyn ja säännöstelysuositusten toteutumisen seuraamiseksi sekä tehostetaan säännöstelystä ja sen vaikutuksista tiedottamista. Päijänteen vedenkorkeuksille määritetty tavoitteellinen vedenkorkeuden vaihteluvyöhyke ja keskimääräiset vedenkorkeudet erilaisissa vesitilanteissa. Päijänteen säännöstelysuositusten vaikutukset erilaisissa vesiolosuhteissa nykykäytäntöön verrattuna. Säännöstelykäytäntöä koskevilla suosituksilla vaikutetaan eniten kuivien vuosien vedenkorkeuksiin Suositusten toteutuminen parantaa Päijänteen vesi- ja rantaluonnon tilaa, hauen luonnonvaraista lisääntymistä ja vähentää sopimattomista vedenkorkeuksista virkistyskäytölle aiheutuvaa haittaa Suosituksia laadittaessa on yhteensovitettu vesistön eri käyttäjäryhmien erilaisia ja vastakkaisia tavoitteita. Tavoitteena on ollut toteuttamiskelpoisten suositusten laadinta.

2 SÄÄNNÖSTELYSUOSITUKSET Tavoitteena kestävä säännöstelykäytäntö Monitavoitteisuus: Päijänteen säännöstelyssä otetaan mahdollisimman tasapuolisesti huomioon vesistön eri käyttäjäryhmien tavoitteet. Joustavuus: Säännöstelyn tavoitteita ja niiden painotuksia muutetaan joustavasti vesitilanteiden ja vuodenaikojen mukaan. Avoimuus: Luodaan menettelytapa säännöstelyn ja säännöstelysuositusten toteutumisen seuraamiseksi sekä tehostetaan säännöstelystä ja sen vaikutuksista tiedottamista. Säännöstelykäytäntöä koskevilla suosituksilla vaikutetaan eniten kuivien vuosien vedenkorkeuksiin Suositusten toteutuminen parantaa Päijänteen vesi- ja rantaluonnon tilaa, hauen luonnonvaraista lisääntymistä ja vähentää sopimattomista vedenkorkeuksista virkistyskäytölle aiheutuvaa haittaa Suosituksia laadittaessa on yhteensovitettu vesistön eri käyttäjäryhmien erilaisia ja vastakkaisia tavoitteita. Tavoitteena on ollut toteuttamiskelpoisten suositusten laadinta.

3 Päijänteen vedenkorkeuksille määritetty tavoitteellinen vedenkorkeuden vaihteluvyöhyke ja keskimääräiset vedenkorkeudet erilaisissa vesitilanteissa. Päijänteen säännöstelysuositusten vaikutukset erilaisissa vesiolosuhteissa nykykäytäntöön verrattuna.


Lataa ppt "SÄÄNNÖSTELYSUOSITUKSET Tavoitteena kestävä säännöstelykäytäntö Monitavoitteisuus: Päijänteen säännöstelyssä otetaan mahdollisimman tasapuolisesti huomioon."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google