Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pelaajan muistilista 03.04.2013. PELAAJAN MUISTILISTA PELEIHIN JA HARJOITUKSIIN 1. Herää peliaamuna riittävän ajoissa, jotta voit syödä aamiaisen n. 2h.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pelaajan muistilista 03.04.2013. PELAAJAN MUISTILISTA PELEIHIN JA HARJOITUKSIIN 1. Herää peliaamuna riittävän ajoissa, jotta voit syödä aamiaisen n. 2h."— Esityksen transkriptio:

1 Pelaajan muistilista 03.04.2013

2 PELAAJAN MUISTILISTA PELEIHIN JA HARJOITUKSIIN 1. Herää peliaamuna riittävän ajoissa, jotta voit syödä aamiaisen n. 2h ennen peliä. Aamiainen esim. puuroa, leipää( ei vehnäpullaa ), leivälle salaattia, juustoa, kinkkua, ei rasvaista makkaraa. Hedelmiä, banaani, rypäleet, appelsiini, päärynä ( ei omenaa, sulaa hitaasti ) Mysliä maidolla + hilloa.

3 PELAAJAN MUISTILISTA PELEIHIN JA HARJOITUKSIIN 2. Pelipaikalla pitää olla 0.5h-1h ennen pelin alkua. Näin saamme valmistautua ja varmistaa kokoonpanot otteluun hyvissä ajoin. Jää aikaa hyvään alkulämmittelyyn. Taktiikan kertaukseen ja muihin asioihin. Harjoituksissa pitää olla varusteineen 10min ennen harjoituksen alkua.

4 PELAAJAN MUISTILISTA PELEIHIN JA HARJOITUKSIIN 3. Peleihin valmistautuminen alkaa jo edellisenä iltana, siis ajoissa nukkumaan, jotta saat varmasti tarpeeksi lepoa. Pelikassi laitetaan valmiiksi jo edellisenä iltana. Pelikengät, säärisuojat, peliasu, verkkarit, pelisukat ( 2 paria ) nämä täytyy vähintään kassista löytyä. Peleistä ja Harjoituksista palatessa pura itse kassisi ja vie likaiset varusteet pesuun.

5 SYÖ OIKEIN- PELAAT PAREMMIN Peliä edeltävänä iltana runsas ateria, joka sisältää paljon hiilihydraatteja – siis perunaa – makaroneja – riisiä, leipää ja hedelmiä – kasviksia. Aterian tarkoitus täyttää energia varastot. Aamiainen riittävän ajoissa, viimeistään 2h ( mieluiten 2,5 h ) ennen peliä. Aamiainen voi sisältää esim. leipää, muroja tai puuroa, lisänä hedelmää tai vihannesta, tuoremehua / maitoa.

6 Aterian sulamisajat Nopeita ( alle 2h ) Juomat, tuoremehut Sosekeitot Puurot Perunamuusi Kuoritut hedelmät Jugurtti, viili Mehukeitot

7 Aterian sulamisajat Melko nopeita ( 2-3 h ) Keitetty / haudutettu kala Kananmuna Haudutettu vähärasvainen liha Leipä, muro, mysli Perunat Keitetyt kasvikset Pastaruoka ( ei kermaa/juustoa ) Riisi

8 Aterian sulamisajat Hitaita ( yli 3h ) Paistettu liha / kala Rasvainen liha Rasvainen pasta Makkarat, pizzat Ranskalaiset Raa`at kasvikset Leivonnaiset, pulla

9 Huollettu lihas huippusuoritukseen Henkilökohtaisen lihashuollon, tavoitteena on ylläpitää luontainen liikkuvuus, edesauttaa lihasten palautumista rasituksesta, kehittää koordinaatiota eli kehonhallintaa sekä aktivoida liikuntaelimistöä harjoitteluun ja kilpailusuorituksiin.

10 Huollettu lihas huippusuoritukseen Hyvin huollettu lihas on ”herkkä” huippusuorituksiin ja toisaalta kontaktilajeissa tarvittaviin nopeisiin reflekseihin, joita tarvitaan yllättävissä tilanteissa itsensä suojaamiseen tai vaikkapa maalintekotilanteesta suoriutumiseen. On itsestään selvää, että kaikenlaisten urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä lihashuoltoon kiinnitetään erinomaisen suurta huomiota.

11 Huollettu lihas huippusuoritukseen Lihaskireyksien aiheuttamat liikkuvuusongelmat ovat usein perimmäisenä syynä pitkäänkin kestäviin rasitus vammoihin ja toisinaan myös äkilliset vammat epäsuorasti ovat yhdistettävissä samoihin syihin.

12 Huollettu lihas huippusuoritukseen Energia- aineenvaihdunnan kannalta on oleellista ymmärtää, että palautumisessa hiilihydraattien merkitys ravinnossa on korostunut. Toisaalta palautuminen on aereobinen tapahtuma, jolta pohjalta on helppo ymmärtää, että oleelliset palautumismuodot ovat rasituksen jälkeinen hiilihydraattien nauttiminen ja kevyt hölkän kaltainen liikkuminen, jota sitten seuraa lihasten ja nivelten venyttely.


Lataa ppt "Pelaajan muistilista 03.04.2013. PELAAJAN MUISTILISTA PELEIHIN JA HARJOITUKSIIN 1. Herää peliaamuna riittävän ajoissa, jotta voit syödä aamiaisen n. 2h."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google