Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

NUOTTA-VALMENNUKSEEN

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "NUOTTA-VALMENNUKSEEN"— Esityksen transkriptio:

1 NUOTTA-VALMENNUKSEEN
RYHMÄNVETÄJÄN OPAS NUOTTA-VALMENNUKSEEN Oivangin Nuotta-valmennus Nuottakoordinaattori Tuomas Runnakko P

2 Olet varannut nuorisoryhmällesi Nuotta-valmennuksen Nuorisokeskus Oivangista. Tervetuloa!
Nuotta-valmennus: 13-28-vuotiaille tarkoitettuja jaksoja, joissa nuori saa harjoitella elämänhallintataitoja Nuorisokeskusten järjestämää ja opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa toimintaa Pienryhmätoimintaa Pohjautuu osallisuuteen, toiminnallisuuteen, yhteisöllisyyteen ja vapaaehtoisuuteen Joko päivä- tai intensiivivalmennusta Räätälöidään nuoren ja ryhmän tarpeita vastaavaksi Tästä oppaasta saat ohjeita onnistuneen Nuotta-valmennuksen toteutukseen.

3 Nuoria pyritään osallistamaan kaikissa Nuotta-valmennuksen vaiheissa!
Mieti yhdessä ryhmäsi nuorten kanssa: Mitkä ovat valmennuksen tavoitteet a. ryhmän tasolla b. yksilötasolla Onko ryhmällä toimintaa rajoittavia tekijöitä? (fyysisiä tai psyykkisiä) mitä teemoja haluatte käsitellä? Nuoria pyritään osallistamaan kaikissa Nuotta-valmennuksen vaiheissa!

4 VAIHE 2: Ota yhteys Oivangin Nuottakoordinaattori Tuomas Runnakkoon. Yhdessä hänen kanssaan valitsette ryhmällenne sopivat toiminnot seuraavista teemoista: Vesistötoiminta Köysitoiminta ja kiipeily Retket ja vaellukset Erätaidot, tiimitoiminnot ja liikunta Kaikkien teemojen toteutuksessa punaisena lankana on seikkailukasvatus.

5 Arkitaidot Arkitaidot ovat toiminnan ydintä. Niiden harjoittelua on sisällytetty kaikkiin toimintoihin tavalla tai toisella. Arkitaitoja harjoitellaan mm. seuraavasti: Ryhmässä aterioiden suunnittelua, budjetointia, valmistusta ja ostosten tekoa Siivous Omista ja yhteisistä tavaroista huolehtimista Aikataulujen suunnittelua ja niistä kiinnipitämistä

6 Nuorten osallisuudesta pyritään huolehtimaan koko prosessin ajan.
Haasteet mitoitetaan ryhmän kykyjen ja taitojen mukaan. Pitkäkestoisessa valmennuksessa haasteita pyritään lisäämään ryhmän taitojen karttuessa. Tässä esimerkkinä haasteiden lisääntyminen ”vesistötoiminta-” sekä ”köysitoiminta ja kiipeily” –teemoissa. Nuorten osallisuudesta pyritään huolehtimaan koko prosessin ajan.

7 Esimerkkiohjelma 3 vuorokauden Nuotta-valmennuksesta (teema: köysitoiminta ja kiipeily):
Päivä Lounas Majoitus ja info Tiimitehtävät Päivällinen Ruokasuunnittelu Sisäpelit omatoimisesti Iltapala Sauna Zzzz… Päivä Aamupala Erätehtävät Lounas MINÄ - mainos (etsitään vahvuuksia) Alaköysiradat Päivällinen Kuntosali oman ohjaajan kanssa Iltapala Zzzz… 3. Päivä Aamupala Siirtyminen Juumaan Korkeaharjoiteradat Eväät (nuoret tekevät tulet) Paluumatkalla kaupassa käynti Omatoimipäivällinen Omatoimi-iltapala Sauna 23.00 Zzzz… 4. Päivä Siivous Loppukeskustelut Lounas Kotimatka

8 Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee toimintaa.
Nuotta-valmennuksen KUSTANNUKSET: Etsivän nuorisotyön ja työpajojen nuorille valmennus on maksutonta Oppilaitoksilta ja muilta lähettäviltä tahoilta peritään 20 e/vrk/hlö (2014) Päivävalmennuksista peritään 10 e/hlö (2014) Lähettävä taho kustantaa matkakulut Oivankiin ja takaisin. Vähintään yksi lähettävän tahon aikuinen osallistuu valmennukseen nuorten mukana ja vastaa valvonnasta yöaikaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee toimintaa.

9 VALMENNUKSEN JÄLKEEN:
Sovitaan nuoren kanssa jatkosta, jokaiselle omat lähitulevaisuuden tavoitteet Webropol palautelomake Ohjaajan/opettajan panos Nuotta-valmennuksen jälkeen on keskeisessä roolissa, jotta valmennuksessa opituista ja koetuista asioista saadaan hyötyä myös arkeen.


Lataa ppt "NUOTTA-VALMENNUKSEEN"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google