Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suomen Lions-liitto ry

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suomen Lions-liitto ry"— Esityksen transkriptio:

1 Suomen Lions-liitto ry
Nenäpäivä ja Suomen Lions-liitto ry

2 Nenäpäivä ja naurun voima
Nenäpäivänä kerätään varoja kehitysmaiden lasten auttamiseksi. Nenäpäivänä maailmaa parannetaan hauskoilla tavoilla ja näin autetaan maailman köyhimmissä oloissa asuvia ihmisiä. Seuraavaa Nenäpäivää vietetään perjantaina Päivä huipentuu Yle TV2 Nenäpäivä Show –ohjelmaan. Nenäpäivään voi osallistua useilla eri tavoilla - vain mielikuvitus on rajana!

3 Ylen Hyvä Säätiö Nenäpäivän järjestää Ylen Hyvä Säätiö. Säätiön toiminnassa on mukana 9 avustusjärjestöä, jotka vievät avun luotettavasti perille: Suomen UNICEF Pelastakaa Lapset Plan Suomi Säätiö Suomen Punainen Risti Kirkon Ulkomaanapu Fida International Suomen Lähetysseura Solidaarisuus SASK Yleisradio tukee Nenäpäivää ohjelmatoiminnallaan.

4 Esikuvana Red Nose Day Nenäpäivän idea tulee Isosta -Britanniasta, jossa Red Nose Day on järjestetty vuodesta 1988 lähtien. Red Nose Day on päivä, jolloin britit hulluttelevat hyvän asian puolesta. Samalla kampanja jakaa tärkeää tietoa kehitysyhteistyöstä. RND 2009 keräsi yli 80 milj. puntaa Nenäpäivää vietetään myös mm. Saksassa, Norjassa, Australiassa ja Islannissa.

5 Suomen Lions-liitto ja Nenäpäivä
Suomen Lions-liitto on mukana Nenäpäivässä auttamassa kehitysmaiden lapsia. Kampanjan avulla Lionsit saavat näkyvyyttä myös omalle toiminnalleen. Nenäpäivää varten on valittu 14 kampanjapäällikköä, jotka vastaavat Nenäpäivästä oman piirinsä alueella. Yhteistyöstä toivotaan monivuotista perinnettä, jossa Nenäpäivä kuuluisi Lions-klubien syksyn ohjelmaan.

6 Lions-klubien Nenäpäivä
Klubit voivat osallistua Nenäpäivään lipaskeräyksellä järjestämällä Nenäpäivän tapahtuman tai tempauksen tekemällä yhteistyötä maakuntaradion kanssa Muita tapoja osallistua: lahjoituksen tekeminen aktiviteettitililtä, muiden järjestämään tapahtumaan osallistuminen, Nenien ostaminen klubin jäsenille tai paikalliselle koululle… jne.

7 Lipaskeräys Kampanjapäällikkö jakaa lippaat ja muut materiaalit klubeille (enintään 5 lipasta / klubi) Klubit voivat halutessaan ostaa kerääjille nenät. Nenäkäs kerääjä herättää hilpeyttä ja avaa varmasti kukkaronnyörejä paremmin  Lipaskeräys kannattaa järjestää jo olemassa olevan tapahtuman yhteyteen, esim. urheilumatsit, toritapahtumat, messut…

8 Tapahtuman tai tempauksen järjestäminen
Millainen tapahtuma tuo hymyn huulille? Mikä tuottaa eniten rahaa kehitysmaiden lasten auttamiseksi? Millaisella tapahtumalla herätämme huomiota? Miten tapahtuman saisi järjestettyä helposti? Löytäisimmekö yhteistyökumppaneita?

9 Yhteistyö maakuntaradioiden kanssa
Monet Ylen maakuntaradioista ovat aktiivisia Nenäpäivä-toimijoita. Radiot osallistuvat Nenäpäivään monin eri tavoin: järjestämällä haastekampanjoita, toivekonsertteja, tapahtumia, tempauksia, avoimia ovia jne. Radiot myös tiedottavat Nenäpäivästä ja paikallisista tapahtumista.

10 Kampanjamateriaalit Flyer (fi ja swe) Juliste A3 Tapahtumajuliste A3
Ruotsinkielinen juliste A3 -tulostettavana nettisivuilta Opettajan opas (fi ja swe) Keräyslipas ja nimikyltti Valmis lehdistötiedote Logoja ja kuvia voi ladata nettisivujen kuvapankista

11 Aikataulu 2010 Klubit ilmoittautuvat Nenäpäivään ja tilaavat materiaalit omalta kampanjapäälliköltään. Materiaalit on jaettu klubeihin. 5.11. Nenäpäivä! Rahojen tilitys pankkiin ja raportointi.

12 Keräyksen kulut Keräyksen kulut saavat olla enintään 10% keräystuotosta, mutta pyritään ettei kuluja syntyisi ollenkaan. Tapahtumien budjetointi on tärkeää! Kulukorvaukset laskutetaan Lions-liitolta omalla lomakkeella. Esiintyjille ei ole yleensä maksettu palkkioita osallistumisesta Nenäpäivään.

13 Keräysvarojen tilitys ja raportointi
Klubit tilittävät rahat päiväkassatilityksenä keräystilille mennessä. Viitenumeron käyttö on tärkeää. Raportti kerätyistä varoista lähetetään sähköpostilla kampanja- päällikölle ja Ylen Hyvä Säätiöön.

14 Lisätietoja Nenäpäivästä saat kätevästi netistä
Oman piirisi kampanjapäällikkö on myös apunanne Nenäpäivän suunnittelussa!

15 Hauskaa Nenäpäivää!


Lataa ppt "Suomen Lions-liitto ry"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google