Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Metropolian tietoturvapolitiikka Tai miltä se voisi näyttää.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Metropolian tietoturvapolitiikka Tai miltä se voisi näyttää."— Esityksen transkriptio:

1 Metropolian tietoturvapolitiikka Tai miltä se voisi näyttää

2 Tavoitteet Luoda ja ylläpitää tietoturvalista ja mahdollisimman helppo käyttöistä tietojarjestelmää. Kehittää tietojärjestelmää. Parantaa opiskelijoiden viihtyvyyttä. Pyrkiä mahdollisimman kustannustehokkaisiin ratkaisuihin.

3 Vastuu ja toteutus Vastuu tietoturvallisuuden ja tietojärjestelmän suunnasta ja kehityksestä päätää Metropolian johto, mutta toteutus vastuu kuuluu Tietohallinopalveluiden yksikölle. Tietohallintapalveluiden yksikkö näin ollen vastaa Metropolian laitteiston ja sovellusten hankinnasta, ylläpidosta, kehittämisestä ja turvallisuudesta. HUOMIO suurin vastuu on loppukäyttäjällä itsellään!

4 Tietohallintopalvelujen yksikkö Tietohallintopalvelujen yksikkö toimii tiiviissä yhteistyössä Metropolian johdon kanssa. Tietohallinnon asiakkaita ovat koulun henkilökunta ja oppilaat. Vastuussa tietotekniikkaan ja tietoverkkoihin liittyvistä toteutuksesta.

5 Tietoturvallisuus Tietoturvallisuuden ylläpitö vaatii jatkuvaa työskentelyä. Tietotuvallisuutta parannetaan / pidetään yllä hallinnollisten, fyysisten ja tietoteknisten toteutuksen avulla. Turvallisuuden ylläpidon takaamiseksi järjestelmää testataan ja tutkitaan heikkojen kohtien paikantamiseksi. Esimerkiksi kaikille opettajille ja oppilaille annetaan pohjustava koulutus riskien minimomiseksi.

6 Helpdesk Vastaa käyttäjien vikailmoituksiin ja opastaa heitä järjestelmän käytössä. Raportoi tietohallinto yksikölle. Pitää huolen, että palvelujen käyttäminen on sujuvaa. Huoltaa/korvaa vialliset laitteet.

7 Yhteenveto Tietoturva on meidän jokaisen yhteinen vastuu. Tietojärjestelmän ylläpidosta ja kehittämisestä vastaa Tietohallintopalveluiden yksikkö. Joka päiväisiä ongelmia hoitaa helpdesk, johon käyttäjien tulisi olla yhteydessä tietojärjestelmiin liittyvissä kysymyksissä. Tietoturva koostuu hallinnollisista, fyysisistä ja virtuaalisista (palomuuri jne.) puolista.


Lataa ppt "Metropolian tietoturvapolitiikka Tai miltä se voisi näyttää."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google