Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

2. Piet. 3:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "2. Piet. 3:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen,"— Esityksen transkriptio:

1 2. Piet. 3:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen,
2. Pietarinkirjeen kolmas luku opettaa Jeesuksen toisesta tulemisesta. Kysymyksiä, esirukousaiheita yms voit lähettää osoitteeseen Rakkaat ystävät! Tämä on jo toinen kirje, jonka teille kirjoitan. Molemmissa olen herätellyt ja muistuttanut teitä, joiden ajatukset ovat vilpittömiä, pitämään mielessänne pyhien profeettojen ennalta lausumat sanat sekä apostoleilta saamanne Herran ja Vapahtajan käskyn. (2. Piet. 3:1-2) Vanhan ja Uuden testamentin profeetallisissa ja apostolisissa kirjoituksissa on Jumalan sana, ja me tarvitsemme jatkuvasti sitä, että niitä kerrataan meille, ja että meitä muistutetaan pitämään ne mielessämme ja elämään niiden mukaan.

2 2. Piet. 3:3-7 Erityisesti tietäkää, että lopun aikoina tulee pilkkaajia, jotka ovat omien himojensa vietävinä. He sanovat pilkaten: "Onko hän muka tullut, niin kuin lupasi? Isämme ovat nukkuneet pois, ja kaikki on entisellään, niin kuin on ollut maailman luomisesta asti." (2. Piet. 3:3-4) Pietari ennustaa lopun aikoina monien luopuvan Jeesuksen toisen tulemisen odottamisesta. Ehkäpä Pietari oli jo kirjeen kirjoittamisen aikoihin kohdannut tällaisia. Ensimmäisten kristittyjen Jeesuksen paluun odotus oli innokasta, ja hänen ajateltiin tulevan hyvin pian, vielä ensimmäisen kristillisen sukupolven aikana. Nyt on jo kulunut pari tuhatta vuotta. Jeesus ei ole vieläkään tullut, mutta yhä edelleen lupaukset Jeesuksen toisesta tulemisesta ovat voimassa, ja kristityt odottavat. Elämme kuitenkin vahvasti niitä lopun aikoja, joista Pietari kirjoittaa – monet luopuvat. Tieten tahtoen he unohtavat, että jo aikojen alussa olivat olemassa taivaat ja maa, jotka Jumalan sana vedestä ja vedellä loi ja jotka se piti koossa. Vedellä ja sanalla sen ajan maailma myös hävitettiin vedenpaisumuksessa. Ja sen saman sanan varassa ovat nykyiset taivaat ja nykyinen maa tulen tuhoa odottamassa. Niitä säilytetään sitä päivää varten, jona tuomio tulee ja jumalattomat tuhotaan. (2. Piet. 3:5-7) Jeesus ei ole vielä tullut eikä tätä maailmaa ole siis vielä tuomittu, mutta se ei tee tyhjäksi sitä, että Jumala on tämä maailman kerran luonut sanallaan, hän pitää tämän maailman voimassa, ja hän myös kerran tuomitsee tämän maailman, kun on hänen aikansa. Jeesuksen toinen tuleminen ja tuomio ovat siis yhtä varmaa kuin se, että tämä maailma on Jumalan luomana olemassa.

3 2. Piet. 3:8-9 Mutta älkää te, rakkaat ystävät, unohtako tätä: Herralle yksi päivä on kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä. Ei Herra vitkastele täyttäessään lupaustaan, vaikka hän joidenkin mielestä on myöhässä. Päinvastoin: hän on kärsivällinen teitä kohtaan, koska ei halua kenenkään tuhoutuvan vaan tahtoo, että kaikki kääntyisivät. (2. Piet. 3:8-9) Jumalan aikataulu on kovin erilainen kuin meidän. Se, mikä meille on pitkä aika, on Jumalalle lyhyt. Jumalan suunnitelmat kyllä toteutuvat vääjäämättä, meidän mielestämme ehkä kovin hitaasti, mutta kuitenkin juuri oikeaan aikaan niin kuin Jumala on halunnut. Jumala haluaa antaa tälle maailmalle vielä aikaa kääntyä hänen puoleensa, hän haluaa vielä pitkittää armonaikaa. Kun Jeesus sitten tulee, armonaika päättyy ja maailma tuomitaan lopullisesti.

4 2. Piet. 3:10-13 Herran päivä tulee kuin varas. Sinä päivänä taivaat katoavat jylisten, taivaankappaleet palavat ja hajoavat. Silloin paljastuu maa ja kaikki, mitä ihminen on maan päällä saanut aikaan. Koska tämä kaikki näin hajoaa, millaisia onkaan pyhässä elämässä ja hurskaissa teoissa oltava niiden, jotka odottavat Jumalan päivää ja jouduttavat sen tuloa – tuon päivän, joka saa taivaat liekehtien hajoamaan ja taivaankappaleet sulamaan kuumuudesta. Mutta meillä on hänen lupauksensa, ja siihen luottaen me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus vallitsee. (2. Piet. 3:10-13) Kun Jeesus kerran tulee, hän tulee yllättäen, kuin varas yöllä. Siksi meitä kehotetaan valvomaan, olemaan joka hetki valmiita ottamaan Herramme vastaan. Jeesus tulee tuomitsemaan elävät ja kuolleet. Silloin tämän maailman aika päättyy ja luodaan uudet taivaat ja uusi maa, missä Jumalan omat saavat elää iankaikkisesti. Se on meidän toivomme. Merkillisesti Pietari kirjoittaa, että me joudutamme Herran päivän tuloa. Me teemme niin ensinnäkin rukoilemalla Jeesusta, että hän tulisi pian takaisin. Me joudutamme Herran päivän tuloa myös julistamalla evankeliumia ja tekemällä lähetystyötä, sillä Jeesus sanoo, että ennen kuin tulee loppu, evankeliumi saarnataan kaikille kansoille (Mark. 13:10).

5 2. Piet. 3:14-16 Rakkaat ystävät! Kun te tätä kaikkea odotatte, pyrkikää siihen, että Herra aikanaan voisi havaita teidät puhtaiksi ja moitteettomiksi ja teillä olisi rauha. Ja pitäkää sitä pelastuksenanne, että Herra on kärsivällinen. Näinhän myös rakas veljemme Paavali on hänelle annetun viisauden mukaisesti teille kirjoittanut. Samaa hän sanoo kaikissa kirjeissään, joissa puhuu näistä asioista. Niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, mitä tietämättömät ja haihattelevat ihmiset omaksi tuhokseen vääristelevät niin kuin kaikkia muitakin pyhiä kirjoituksia. (2. Piet. 3:14-16) Pietari viittaa Paavalin kirjeisiin, jotka olivat seurakunnissa yleisesti tunnettuja ja luettuja. Pietarikin näyttää huomanneen, että Paavalin ajatukset eivät aina ole kovin helppotajuisia – sen mekin olemme varmaan huomanneet. Oikea asenne vaikeiden raamatunkohtien äärellä ei kuitenkaan ole se, että hylkäämme sen, mitä emme tajua tai mikä meistä tuntuu väärältä. Vaikeiden raamtunkohtien edessä on syytä kumartaa päänsä ja tunnustaa, että Jumalan sana on viisas ja minä olen ymmärtämätön.

6 2. Piet. 3:17-18 Pähkäiltävää: Mitä ajattelet Jeesuksen toisesta tulemisesta? Mitä vaikeita kohtia Paavalin kirjeissä tai muualla Raamatussa olet kohdannut? Miten pysytään varmalla pohjalla? Kun siis te, rakkaat ystävät, olette ennalta selvillä tästä kaikesta, niin olkaa varuillanne. Älkää antako jumalattomien johtaa itseänne harhaan, niin että putoatte omalta varmalta pohjaltanne. Kasvakaa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänelle kunnia nyt ja iankaikkisuuden päivään asti. Aamen. (2. Piet. 3:17-18) Varma ja kestävä pohja on Jeesus Kristus ja hänen sovitustyönsä. Sille pohjalle meidät on nostettu kasteessa, ja sillä pysymme, kun elämme uskossa Jeesukseen. Vaarana on kuitenkin tulla eksytetyksi ja langeta pois uskosta ja samalla kestävältä perustalta. Siksi meitä kehoitetaan olemaan valppaita ja varomaan vääriä opetuksia. Raamattuopetus: Ville Auvinen


Lataa ppt "2. Piet. 3:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google