Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella."— Esityksen transkriptio:

1 Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle

2 Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella on oikeus yksityisautoon 4.Turkki on kehitysmaa 5.Paras tapa luoda hyvinvointia kehitysmaissa on lahjoittaa rahaa

3 Teollisuusmaa, Teollistunut kehitysmaa, Kehitysmaa

4 Kuvien todellisuudet

5 Tambogranden tarina: (i) Mistä tekijöistä luonnonrikkaan Perun köyhyys voi johtua? (ii) Miten paikallisten viljelijöiden elämä olisi muuttunut kaivoshankkeen toteutuessa? (iii) Miten Tambogranden kansaliikkeen kuvaaminen eroaa perinteisestä kehitysmaajournalismista?

6 Ekologinen velka tarkoittaa: Kaksi ulottuvuutta (i) Ihmiskunnan ylikulutuksen aiheuttamaa velkaa maapallolle (ii) Teollisen Pohjoisen Velka globaalille Etelälle (jatkuva prosessi, joka ylläpitää maapallon tuotannon ja kuluttamisen rakenteita)

7 Ekologisen velan päivä

8 Ekologinen velka muodostuu: - Siirtomaavallan aikana haltuunotetuista luonnonvaroista, joita ei ole koskaan korvattu - Paikallisille asukkaille ja luonnolle tuhoisten hankkeiden rahoittamisesta - Veloista, joita peritään luonnonvarojen kustannuksella - Jatkuvasta alihinnoiteltujen luonnonvarojen käytöstä ja hyödyntämisestä Pohjoisen elämäntavan ylläpitoon

9 Ryhmätehtävä: + Tulkitse, miten sarjakuvasi liittyy tunnilla käsiteltyihiin teemoihin? + Miten Suomessa voidaan tukea Tambogranden tapaisia kansanliikkeitä

10

11

12

13


Lataa ppt "Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google