Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Abikertaus Adjektiivit ja adverbit. Let’s practise! Jack on parhaiten tunnettu jalkapalloilijana. Hän on kaikkein paras! Jack is best known as a footballer.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Abikertaus Adjektiivit ja adverbit. Let’s practise! Jack on parhaiten tunnettu jalkapalloilijana. Hän on kaikkein paras! Jack is best known as a footballer."— Esityksen transkriptio:

1 Abikertaus Adjektiivit ja adverbit

2 Let’s practise! Jack on parhaiten tunnettu jalkapalloilijana. Hän on kaikkein paras! Jack is best known as a footballer. He is the best of all / by far the best! Jill laulaa paljon kauniimmin kuin Lisa, mutta Lisa on hieman ihanampi kuin Jill. Jill sings much more beautifully than Lisa but Lisa is somewhat lovelier than Jill.

3 Let’s practise! Minun omenani ovat yhtä hyviä kuin sinun, mutta ne eivät ole yhtä punaisia kuin sinun My apples are as good as yours but they aren’t as / so red as yours. Meidän persikkamme ovat yhtä makeita. Our peaches are equally sweet.

4 Let’s practise! Kadulla on vähemmän ihmisiä, koska on aika kylmä. There are fewer people in the street because it’s pretty / quite / rather cold. Ei täällä ole kylmä, itse asiassa täällä on melko lämmintä. It’s not cold here, in fact, it’s fairly warm. Rather warm = tukalan kuuma Fairly warm = mukavan lämmin

5 Let’s practise! Onko sinulla tarpeeksi rahaa? Do you have enough money? Olenko nyt tarpeeksi komea? Am I now handsome enough? Enough ennen substantiivia ja jälkeen adjektiivin!

6 Let’s practise! Lemmikin pito tulee yhä kalliimmaksi. Having a pet is getting more and more expensive. Mitä isompi koira, sitä kalliimpaa sen ylläpito on. The bigger the dog the more expensive it is to keep it. Musti on niin ihana koira! Musti is such a lovely dog / so lovely a dog!

7 Let’s practise! Tuskin kukaan enää työskentelee kovasti eikä kukaan halua herätä aikaisin. Hardly anyone works hard anymore and no one wants to wake up early. Viime aikoina oppilaat ovat enimmäkseen tulleet tunnille myöhässä. Lately the students have mostly been late for the lessons.


Lataa ppt "Abikertaus Adjektiivit ja adverbit. Let’s practise! Jack on parhaiten tunnettu jalkapalloilijana. Hän on kaikkein paras! Jack is best known as a footballer."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google