Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Miten yritys höytyy korkeakoulutoiminnoista?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Miten yritys höytyy korkeakoulutoiminnoista?"— Esityksen transkriptio:

1

2 Miten yritys höytyy korkeakoulutoiminnoista?
Osmo Anttalainen Teknologiaosaston johtaja

3 Sisällys Yhteistoiminnan periaatteet yrityksen kannalta
TRL-malli yhteistoiminnan periaatteiden jäsentämisessä Esimerkki onnistuneesta yhteistyöstä This is a sample “Agenda Table” slide, ideal for showcasing event subject matter based on time, speaker and location. To Change Slide Title: In Normal View (View > Normal), triple click on the title placeholder to select the title text and begin typing desired text. To Change Text in Table: Place cursor on top of text in Table and triple click to select text. Begin typing desired text. To Change Font colour/Size/Style: Place cursor on top of text and triple click to select it. Right click and select “Font” from the drop-down menu. Select desired attributes to change font, size, boldness, colour, etc. Note: many of the same commands can also be accessed from the "Formatting" toolbar. To Insert or Delete Rows in Table: To delete a row place cursor in a cell of the row, Right click for a pop up menu, select “Delete Row”. To Insert a row, place cursor in the row you want to place a row before, Right click for a pop up menu, select Insert Row. To Insert or Delete Columns in Table: To delete a column, place cursor above the column (you will see a solid downward pointing arrow) click to select the column, Right click on the selected column, chose “Delete Column” from the pop up menu. To insert a column, place cursor above the column you wish to insert the new column before (you will see a solid downward pointing arrow) click to select the column, Right click on the selected column, chose “Insert Column” from the pop up menu. To Highlight a Cell, Column or Row (for emphasis): Click to select an individual cell or click and drag through the desired column(s) or row(s). Right click and select “Borders and Fill” from the drop-down menu. Select the “Fill” tab and select a desired fill colour. (Note: It is best to use light coloured fonts over dark backgrounds and dark-coloured fonts over light backgrounds.) To remove highlighting, perform the above steps and uncheck the “Fill” check box. Note: There is also a “Fill” button on the “Drawing” toolbar that can be used to perform these same commands.

4 Yhteistoiminnan periaatteet yrityksen kannalta
Yhteistoiminnan on oltava strategisesti perusteltua sekä yrityksen että korkekouluosapuolen kannalta: Yhteisten hankkeiden on oltava yhdensuuntaisia yrityksen sisäisten kehityshankkeiden kanssa Yhteistyöllä on tavoiteltava myös aineetonta hyötyä: osaamisen ja osaajien lisääntyminen on nähtävä voimavarana, myös rekrytointikanavana Yrityksellä on oltava selkeä itsekäs tavoite yhteistyölle Tavoite on pystyttävä ilmaisemaan itselle tutkimusosapuolelle On hyväksyttävä ja vaadittava itsekäs tavoite myös korkeakouluosapuolelta Yrityksen on hyväksyttävä korkekouluyksiköille ominaiset tavoitteet Julkaisut, väitöskirjat Yhteisten hankkeiden on tuotettava pitkällä aikavälillä lisää liikevoittoa Yrityksen ulkoisiin hankkeisiin käyttämä raha syntyy joko liikevoitosta tai on otettava lainana. Tämä raha on osakkeenomistajien rahaa.

5 Yhteistoiminnan periaatteiden jäsentäminen TRL-mallin avulla
Technological Readiness Level TRL 9: Tuote ja sen sisältämä teknologia on asiakkaiden käytössä ja testattu toimivaksi kenttäoloissa. TRL 8: Tuotteen suunnittelu on kokonaan valmis ja tuotteen toiminta on verifioitu testein ja käyttödemonstraatioin. TRL 7: Nollasarjaprototyyppi, jota on testattu todellisessä käyttöolosuhteessa. TRL 6: Prototyyppi tai sen osa, jonka toimivuus on testattu ja todennettu todellista käyttöolosuhtetta vastaavin laboratoriokokein. TRL 5: Osa tai komponentti on varmennettu todellisia olosuhteita vastaavissa laboratorio-olosuhteissa TRL 4: Osan tai komponentin toiminta on varmennettu laboratoriokokein TRL 3: Osan tai komponentin toiminta on varmennettu keskeisessä toimintapisteessä TRL 2: Osan tai komponentin toimintaperiaate tunnetaan TRL 1: Luonnonilmiöt tunnetaan EOY:n tuotanto & alihankinta EOY:n tuotekehitys EOY:n teknologiakehtiys Tutkimuslaitokset Tavoitteet toiminnalle: T&K toiminnan tuoton maksimointi Oppimisen maksimointi Resurssien oikea käyttö (oikea TRL) IPR:n järkevä hallinta

6 Esimerkki onnistuneesta yhteistyöstä: Soveltavan ympäristökemian laboratorio Mikkelissä
Tutkimusryhmää on kehitetty aktiivisesti Environics Oy ja tutkijat ovat jatkuvassa yhteistyössä: tutkimusaiheita suunnitellaan yhdessä ja tutkimustuloksia viedään käytäntöön Tutkimusympäristöä on kehitetty yrityksen toiveiden mukaisesti Mittalaitteet ja osaavat käyttäjät mahdollistavat sekä tutkimustyön että yrityksen aika-ajoin kaipaaman tilaustutkimuksen Tutkimusryhmä on verkottunut muiden saman alan tutkijoiden kanssa kansallisesti ja kansainvälisesti Yritykselle vahva ja läheinen tutkimusryhmä tuo julkisuutta tiedemaailmassa Tutkijoita on käytetty myös asiantuntijoina Tutkimusaiheet poikivat joskus käytännöllisiä tarpeita, joista kehitysponnistuksen kautta myös yritys höytyy: yhteistyössä toteutettu Drift-mittalaitteen suunnittelu mahdollisti tutkimuslaitteen hankkimisen/tekemisen myös EOY:lle. Tutkimuslaittetta on käytetty oman teknologian kehittämisen tukena.

7 Osmo Anttalainen osmo.anttalainen@environics.fi
Copyright © Environics Oy. All rights reserved. No animals or colleagues were intentionally harmed when preparing this presentation. Environics Oy and the Environics Oy Logo are trademarks or registered trademarks of Environics Oy or its affiliates in the U.S. and other countries.  Other names may be trademarks of their respective owners.


Lataa ppt "Miten yritys höytyy korkeakoulutoiminnoista?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google