Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Italian Italaia on valtiona nuori, nykyinen italia on muodostunut vasta 1800-luvun jälkipuoliskolla, mutta kulttuurihistoriallisesti Italia on vanha maa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Italian Italaia on valtiona nuori, nykyinen italia on muodostunut vasta 1800-luvun jälkipuoliskolla, mutta kulttuurihistoriallisesti Italia on vanha maa."— Esityksen transkriptio:

1 Italian Italaia on valtiona nuori, nykyinen italia on muodostunut vasta 1800-luvun jälkipuoliskolla, mutta kulttuurihistoriallisesti Italia on vanha maa. Takana on monivaihteinen historia, joka on vaikuttanut kansalaisiin kuin maan monipuoliseen ruokaperinteeseen Italialainen keittiö on antanut vaikutteita monien muiden maiden keittiöihin. Ruoan merkitys italialaisessa kulttuurissa on tärkeä. Koska Italia ulottuu pitkälle pohjoisesta etelään, eri alueiden ilmasto vaikuttaa selvästi paikallisiin ruokalajeihin. Italia voidaankin jakaa kahdeksaan kulinaristiseen alueeseen. Rannikkoseuduilla syödään kalaa ja muita meren antimia, paitsi Ligurian seudulla, jossa syödään enemmän yrttejä ja vihreitä kasviksia, johtuen kalan vähyydestä seudun rannikolla. Italia on tunnettu pizzoista.

2 Ruokailu Italialainen ruokailurytmi poikkeaa pohjoiseurooppalaisesta ruokailurytmistä. Aamupalan äärellä ei vietetä pitkää tovia, vaan italialaiset juovat aamukahvinsa nopeasti usein kahvilassa matkalla töihin. Kahvin - espresson tai cappuccinon - seurana on joko keksejä tai korkeintaan voisarvi. Lounas syödään aikaisintaan kello 13, usein myöhemmin. Illallinen nautitaan sananmukaisesti vasta illalla: ruokailua ei yleensä aloiteta ennen kello On tavallista, että illallista ryhdytään tarjoilemaan lähempänä iltayhdeksää. Illallinen on tärkeä yhteenkokoontumishetki, johon kuuluu olennaisena osana seurustelu perheen tai ystävien kanssa

3 Ruokalajit Italiassa syödään etenkin päivällisellä useita ruokalajeja, jolloin ateriointi kestää useita tunteja. Täydelliseen italialaiseen ateriaan sisältyy aperitiivijuoma, alkupalat, alkuruoka, jälkiruokasekä ruoan sulattelua helpottamaan tarkoitettu alkoholijuoma. Pitkän kaavan mukaan ruokaillaan erityisesti viikonloppuisin ja juhlissa, mutta italialaiset voivat nauttia useampia ruokalajeja myös tavallisena arki-iltana.

4 Tekijät Antton Aleksi


Lataa ppt "Italian Italaia on valtiona nuori, nykyinen italia on muodostunut vasta 1800-luvun jälkipuoliskolla, mutta kulttuurihistoriallisesti Italia on vanha maa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google