Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kirjaston verkkopalvelu Kirkes-kirjastojen asiakkailla on mahdollisuus käyttää IntroActive-verkkopalvelua internetissä. Verkkopalvelussa voi mm.  uusia.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kirjaston verkkopalvelu Kirkes-kirjastojen asiakkailla on mahdollisuus käyttää IntroActive-verkkopalvelua internetissä. Verkkopalvelussa voi mm.  uusia."— Esityksen transkriptio:

1 Kirjaston verkkopalvelu Kirkes-kirjastojen asiakkailla on mahdollisuus käyttää IntroActive-verkkopalvelua internetissä. Verkkopalvelussa voi mm.  uusia lainojaan  tehdä varauksia kirjastoaineistoon  muuttaa yhteystietojaan  saada sähköpostiinsa muistutuksen lainojen lähestyvästä eräpäivästä.

2 Oikeudet IntroActiven käyttöön saa kirjastosta virkailijalta. Hän voi myös poistaa tämän oikeuden asiakkaan niin halutessa. IntroActive-palvelu on maksuton. Verkkokirjaston palvelut eivät ole käytettävissä öisin klo 24-03 välisenä aikana. Lisäksi verkkokirjaston palveluissa on katko torstaisin klo 21-22 tietoturvapäivityksien vuoksi.

3 IntroActiven käyttäjäksi Kirjaston verkkopalvelun käyttöön tarvitaan kirjastokortti ja tunnusluku. Tunnusluvun ja oikeuden IntroActiven käyttöön saa kirjastosta.

4 Verkkopalvelun käytön aloitus IntroActiven toimintoihin pääsee kirjaston verkkopalvelun 'IntroActive'- tai 'Omat tiedot'-kohdasta, josta kirjautumisen jälkeen avautuu uusia painikkeita. Aluksi kannattaa määritellä omat asetukset kohdasta 'Ilmoitustapa'. Asetuksia voi muuttaa myöhemmin

5 Verkkopalvelun toiminnot Kirjaston verkkopalvelussa kannattaa seurata kunkin sivun alalaidassa annettuja ohjeita. Keskeisimmät toiminnot kirjaston verkkopalvelussa ovat lainojen uusinta ja varausten teko:

6 Lainojen uusinta - Omia lainojaan ja niiden eräpäiviä pääsee tarkastelemaan kohdasta 'Lainat'. Lainoja voi uusia 5 kertaa, mikäli niistä ei ole varauksia. Pikalainoja ei voi uusia

7 Varausten teko - Haluttu teos etsitään aineistohaun kautta, minkä jälkeen klikataan 'Saatavuus'-sarakkeen linkkiä ('Tarkasta missä' tai 'Lainassa'). Teoksen saatavuustietojen oikeassa laidassa on kohta 'Varaa', jota klikkaamalla pääsee tekemään varausta. Alasvetovalikosta valitaan toimipiste, mistä teos halutaan noutaa, ja klikataan painiketta 'Tee varaus'.

8 Voimassa olevia varauksiaan pääsee tarkastelemaan verkkopalvelun sivulla 'Varaukset'. Varauksesta peritään, myös noutamattomasta varauksesta 0,50 € / kpl.

9 Lisäksi IntroActive tarjoaa monia lisäpalveluita, joilla voi helpottaa ja monipuolistaa kirjastonkäyttöään:  Varauksen noutoilmoitus voidaan lähettää  asiakkaan sähköpostiin tai  normaalisti postitse tai  GSM-tekstiviestinä matkapuhelimeen  haluttaessa lisäksi IntroActiven ilmoituslaatikkoon

10

11 Eräpäivämuistutus Ohjelma ilmoittaa asiakkaan sähköpostiin tai IntroActiven tiedotuslaatikkoon, kun lainan eräpäivä lähestyy. Asiakas voi itse määritellä, montako päivää ennen eräpäivää siitä muistutetaan

12 Eräpäivämuistutus

13 Uutuusilmoitukset ohjelma ilmoittaa kirjastoon hankituista uutuuksista asiakkaan määrittelemien hakuehtojen mukaan omaan sähköpostiin ja/tai IntroActiven tiedotelaatikkoon. Uutuusteosten hakuehdot voi määritellä kohdasta 'Hakuehdot', ja kohdasta 'Hakutulokset' voi tarkastella uutuushaun hakuehdot täyttäneitä teoksia.

14 Yhteystietojen muuttaminen Kohdasta 'Omat tiedot' pääsee muuttamaan Yhteystietojaan. Huom. Jokainen kirjastonkäyttäjä on vastuussa siitä, että omat yhteystiedot ovat ajantasalla. Kirjasto ei saa tietoa osoitteenmuutoksesta postilta tai maistraatilta.

15 Omat hyllyt Aineistohaun kautta löytyneiden teosten tietueita voi halutessaan tallentaa omiin virtuaalihyllyihin ja tehdä teosten kohdalle merkintöjä. Virtuaalihyllyt voivat toimia esimerkiksi lukupäiväkirjana. 'Omat hyllyt' -kohdasta pääsee luomaan uusia hyllyjä, jotka voi nimetä vaikkapa hyllyyn tulevien kirjojen aiheen mukaan. Hyllyyn pääsee lisäämään teostietoja siten, että ensin hakee teoksen aineistohaun kautta ja klikkaa halutun teoksen kohdalla oikeassa reunassa olevaa ruutua 'Hyllyyn'.

16 Hakutulosten alapuolelta valitaan alasvetovalikosta se Hylly, johon teos halutaan lisätä ja klikataan painiketta 'Kopioi valitut teokset hyllyyn'.

17 Tervetuloa verkkoasiakkaaksi !


Lataa ppt "Kirjaston verkkopalvelu Kirkes-kirjastojen asiakkailla on mahdollisuus käyttää IntroActive-verkkopalvelua internetissä. Verkkopalvelussa voi mm.  uusia."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google