Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kuopion eläkkeensaajat ry

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kuopion eläkkeensaajat ry"— Esityksen transkriptio:

1 Kuopion eläkkeensaajat ry
Harraste- ja kerhotoiminta Kädessäsi olevaan esitteeseen on koottu esittelyt Kuopion Eläkkeensaajat ry:n harraste– ja kerhotoiminnasta. Tutustu esitteeseen ja tule mukaan joukkoomme. Jos halua tarkempia tietoja kerhoista, ota yhteys vertaisohjaajiimme. Vertaisohjaajien yhteystiedot löytyvät yhdistyksen toimintakalenterista ja kotisivuiltamme:

2

3 Lihaskunnon ylläpitäminen on iäkkäälle tärkeää:
Kuntosali: Tunti alkaa alkulämmittelyllä. Kuntosalilla olevilla laitteilla kehitetään lihaskuntoa. Jokaiselle laaditaan henkilökohtainen harjoitusohjelma, johon määritellään vastus, toistojen määrä ja sarja. Harjoitusohjelmaa seurataan ja lisätään vähitellen vastusta, toistoja ja sarjoja. Lopuksi tietenkin loppuvenyttely. Tietoa kuntosaliharjoittelusta: Lihasvoima heikkenee 50 ikävuoden jälkeen n. 1 %-yksikön vuodessa ja heikkeneminen kiihtyy 65 ikävuoden jälkeen. Huono alaraajojen ja tasapainon heikkeneminen ovat tärkeimmät liikkumiskyvyn rajoituksia ennustavat fyysisen suorituskyvyn tekijät. Tuoliliikunta: Tuolilla istuen sekä seisten tuolia tukena käyttäen tehdään monipuoli-sia liikkeitä, joilla pyritään kohentamaan jäsenten liikkuvuutta ja tasa-painoa. Voimistelu: Helppoja liikkeitä, joilla tehdään peruslihaskuntoharjoitteita. Ei juoksua eikä hyppimistä. Apuna voidaan käyttää mm. käsipainoja ja keppejä. Vesiliikunta: Veden kantavuutta ja vastusta apuna käyttäen kehitetään lihasvoimaa ja kuntoa sekä mielen virkeyttä. Liikkeiden apuna on erilaisia välineitä. Vesiliikunta sopii erinomaisesti kaikille.

4 Tasapaino liikunta: Kerhon toiminnan tarkoituksena on hyvä tasapaino pysytään pystyssä pidempään -murtumien ennaltaehkäisy Tavoitteena: toimintakyvyn ja hyvinvoinnin säilyttäminen selviytyminen elämän haasteista Ennen kaikkea hauskaa yhdessäoloa, et ole yksin Kerhossa tehdään: käsien rytmiliikkeitä nostoharjoituksia kukkotappeluja taiteillaan pallojen kanssa kävellään puomilla noustaan portaille heitellään tarkkuutta kävellään kävelytolpilla tyynynyrkkeilyä tyynyistä tehdyillä suolla kävelyä

5 Ideariihi / Ohjelmatyö
Tavoitteena: kaiken toiminnan alustava suunnittelu Suunnitella ja valmistaa ohjelmia yhdistyksen tilaisuuksiin Skippo: Ensin molemmille jaetaan pinot kortteja 30kpl pinoon ja niistä saa katsoa vain päällimmäisen joka käännetään oikeinpäin pinon päälle. Sen jälkeen pelaajille jaetaan käteen 5 korttia, pöydässä on 4 yhteistä korttipino paikkaa johon ruvetaan keräämään kortteja 1 ylöspäin siis 1,2,3, jne. vuoro aloitetaan nostamalla pakasta (joka siis on lopuista korteista jäänyt) käteensä niin monta korttia, että kädessä on yhteensä viisi, pelaaja saa laittaa kortteja pöytään niin pitkään kun mahdollista, oman vuoron lopuksi hän pistää oman pakkansa viereen kortin (oman pakan vieressä on neljä korttipino paikkaa, joihin saa laittaa kortteja päällekkäin oman halunsa mukaan) tarkoituksena on saada kaikki kortit omasta pakasta pois, joka ensimmäisenä saa viimeisen kortin pakastaan pöytään on voittaja. skip-bo kortti on jokeri, eli voi olla mikä numero tahansa. kun pöydän pinossa on kortteja 12 asti pakka käännetään ja nämä kortit sekoitetaan ja laitetaan uudeksi nostopakaksi... Skippo on korttipeli joka kehittää muistia ja taktista silmää. Ajatusten on oltava koossa. Se on mukavaa yhdessäoloa. Skippo on hauska seurapeli johon jää helposti koukkuun.

6 Keilailukerho: Kerho on mukava ja haasteellinen harrastekerho. Tavoitteena on oppia keilaamisen perusasiat ja saada mahdollisimman hyviä tuloksia, päästä ehkä joskus kilpailemaankin. Vertaisohjaajan tuki ja apu on käytettävissä. Kerhossa opitaan: pallojen ja kenkien valinta heittoaskeleet tai heitto ilman vauhtia kaatoheitot paikkoheitot tulosten arviointi keskinäinen kilpailu ryhmän kesken tai haastekilpailu Kerhossa on jännityksen tuntua, onnistunko tänään? Ja ennen kaikkea hauskaa yhdessäoloa.

7 Kädentaidot Tarkoitus on ylläpitää ja mahdollisesti kehittää jo opittuja neulonta-, virkkaus- ja askartelutaitoja -valmistaa yhdistyksen myyjäisiin ja arpajaisiin erilaisia tuotteita, kuten sukkia ja käsineitä ym. langasta teh- tävää tavaraa -askarrella joulu- ja pääsiäiskortteja, paperikukkia ja koristeita -tämä kaikki viihdyttävän yhdessäolon ja kahvikupposen seurassa -täten huvin ja hyödyn avulla tukea yhdistyksen taloutta Englanti - kieliryhmä Tavoitteena oppi englannin kielen alkeet, joka antaisi auttavasti ymmärtää ko. kieltä esim. ulkomailla mat- kailtaessa. Olemme vuosien varrella opiskelleet kirjoista ja äänit- teistä Take it easy ja English for You, sekä opetta- jan laatimista monisteista, tehneet erilaisia tehtäviä, laulelleet englannin kielellä ja nauttineet 1,5 tuntia mu- kavasta yhdessäolosta.

8 Kuopion Eläkkeensaajat ry
Kuopion Eläkkeensaajat ry. Sekakuoro Mitä kuorotoiminta on ja mitä se tarjoaa? Oletko aina halunnut laulaa kuorossa, mutta et ole uskaltanut liittyä. Haluatko uuden terveyttä edistävän harrastuksen, tämä joukko on juuri sinulle. Ikä ei ole este, vielä iäkkäänäkin on mahdollista oppia uusia lauluja ja kehittää taitojaan. Laulaminen on iloinen asia se antaa paljon harrastajalleen mm. sosiaalista yhdessäoloa ja tekemistä. Kuorossa kaksi ammattitaitoista hanuristia. Meillä jokaisella on "ÄÄNIOIKEUS" laulaa. Tervetuloa joukkoon mukaan, etsimään ääntä ja nauttimaan yhdessä tekemisestä. Kuoroharjoitukset pidetään Alavan palvelutalon tiloissa perjantaisin klo Ota rohkeasti yhteyttä kysy lisää: ps. Oppia ikä kaikki!

9 Onnelliset ihmiset ovat odottaneet elämältä vähemmän.
MUISTIKERHO Muistikerho on vertaisohjaajan vetämä ryhmä, jossa yhdessä keskustellen ja erilaisia tehtäviä tehden viihdytään yhdessä ja etsitään keinoja ehkäistä muistihäiriöiden syntymistä. Kerhon tarkoitus on kehittää ja ylläpitää muistitoimintoja. Ryhmässä opitaan ymmärtämään miten muisti toimii, miten sitä voi kehittää ja mitkä asiat vaikuttavat muistamiseen. Mitä kerhossa tehdään: tutustutaan aivotoimintaan ja muistamisen perusteisiin harjoitellaan muistitekniikoita ja tehdään aivojumppaliikkeitä muistellaan menneitä koska muistelu on hyvää aivojumppaa kerhossa ei testata muistia eikä kilpailla kenellä on hyvä muisti ennen kaikkea viihdytään yhdessä Kerho kokoontuu joka toinen keskiviikko kaupungin kirjastolla. Nuoruus on ajanjakso, jonka aikana poika kiel-täytyy uskomasta, että jonain päivänä hänestä tulee yhtä torvi kuin isästään. Onnelliset ihmiset ovat odottaneet elämältä vähemmän.

10 Kuopion eläkkeensaajat ry kerhotoiminta
Bocciakerho: Boccia peli on vanha Italian kansallispeli ja sen sukulaispeli petangue on puolestaan Ranskan kansallispeli. Boccia peliä voivat pelata kaikki sukupuolesta ja iästä riippumatta. Pelille on ominaista jännitys ja odottamattomien tilanteiden syntyminen, samalla peli vaatii myös tarkkuutta ja liikunnan harjoituksia. Boccian säännöt ovat erittäin selkeät ja helpot. (löytyvät myös netistä). Boccia on eläkeläisten keskuudessa pohjoismaissa ja etelä-euroopassa paljon harrastettu laji, pelin suosion perusta on sen helppous ja sitä voi muunnella kykyjen mukaan. Boccia peliä voi harrastaa sekä ulkona että sisällä. Ulkona pelatessa pallot ovat muovipalloja, sisällä pelatessa pallot ovat nahkaisia. Pelialustaksi käy mikä tahansa tasainen paikka. Palloja on yhteensä 13 kappaletta, yksi palloista on niin sanottu maalipallo ja se on valkoinen. Muut pallot ovat yleensä punaisia ja sinisiä. Joukkueessa on 3 pelaajaa ja kullakin pelaajalla 2 palloa. Boccia on tarkkuutta vaativa peli. Joukkuepelikenttä.

11 Pilkkikerho: Kerhossa riittää kilpailuhenkeä Kerhon toiminta Kerho kokoontuu syksyn ja kevään aikana Alavan palvelutalolla tiistaisin parittomina viikkoina. Siellä kahvitellaan, kuullaan kuulumisia, sekä suunnitellaan kalastus- ja kilpailutoimintaa. Kerhossa pidetään: kahdeksat pilkkikisat sekä yhdet mestaruuskisat kuudet rantaongintakisat ja yhdet mestaruuskisat ystävyyskisoja eri paikkakuntien eläkkeensaajayhdistysten kanssa laituripilkkikisoja syksyisin Kerho osallistuu myös EKL:n Kuopion piirin pilkki- ja rantaonginta kilpailuihin sekä EKL:n valtakunnalliseen pilkki ja rantaonginta kilpailuun. Kerhon tarkoituksena on mielen vireys yhdessä olemisen, kilpailuihin osallistumisen ja uusien virikkeiden saamisten kautta. Tavoitteena on myös luonnossa liikkumisen myötä kunnon kohentaminen ja hyvä mieli.


Lataa ppt "Kuopion eläkkeensaajat ry"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google