Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Classnet asennus ja toiminta 4 Esitys auttaa sinua löytämään mahdollisen vian Classnet verkoista Classnet opetusverkko D25 välijohdoilla (Paksummat mustat.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Classnet asennus ja toiminta 4 Esitys auttaa sinua löytämään mahdollisen vian Classnet verkoista Classnet opetusverkko D25 välijohdoilla (Paksummat mustat."— Esityksen transkriptio:

1 Classnet asennus ja toiminta 4 Esitys auttaa sinua löytämään mahdollisen vian Classnet verkoista Classnet opetusverkko D25 välijohdoilla (Paksummat mustat välijohdot) purkki tai kortti mallit.

2 Perustarkistukset - Kytke kaikki kaapelit ohjeiden mukaan. - Välikaapelit tulee kulkea ketjussa opettajalta oppilaille. Päätyen aina terminaattoreihin. - Numerointi tapahtuu dip kytkimillä binääri lukujen mukaan. Ohjeet numeroinneista ohjekirjasta. - Opettaja paikka tulee olla aina paikka 0.

3 Perustarkistukset - Kaikkien tietokoneiden tulisi käynnistyä normaalisti. PC ei “näe” korttia. Joten mitään ajureita yms. IRQ asiota ei tarvitse pohtia. - Jos PC ei käynnisty tai Windows ilmoittaa että hiirtä ei löy- dy kytke näppäimistö ja hiiri tilapäisesti suoraan tietokoneen liittimiin. Jos PC käynnistyy nyt normaalisti, vaihda näppäi- mistö-hiiri välijohtoja keskenään ja varmistu että hiiri ja näp- päimistö menevät oikeisiin liittimiin. (Huom Liittimet voidaan kytkeä myös väärin, koska liittimet ovat samanlaisia). - Ulkoisessa Classnet purkeissa olevien virtalähteiden kunto on helppo tarkistaa vaihtamalla niitä keskenään.

4 Perustarkistukset Kun kaapelit on kyt- ketty, paina to Kaikkiin oppilaspaik- koihin tulee opettajan ruudun kuva. Jos näin ei ole, tarkista väli- kaapelit lyhentämällä ketjua. Tämä tapahtuu katkaisemalla se esim. Keskeltä ja siirtämäl- lä terminointia. Classnet käyttöliittymä

5 Kaapeloinnin tarkistus. Opettaja kone Oppilas 1 Oppilas 2 Oppilas 3 Jos paikka 3 ei toimi, pudota se verkosta ja siirrä paikan 2 jälkeen terminaattori. Näin voit varmistua että mahd. viallinen välijohto oli paikan 2-3 välinen johto. Terminaattori

6 Numerointi - Jokaisella oppilaspaikalla tulee olla yksilöllinen numero. Tähän numeroon viitataan kun kuvaa yms. toimintoja käytetään. - Numeroinnin järjestyksen määrä luokan koneiden sijoittelu sen ei tarvitse noudattaa ketjun järjestystä. - Toimitettaessa korteilla tai ulkoisilla laatikoilla on joku nume- mero, tähän ei kuitenkaan kannata luottaa vaan numerointi tulee tehdä uudestaan kokonaisuudessaan. - Alku testauksessa kun opettajan ruutu siirretään kaikille ei numeroinnilla ole merkitystä. Tämä on testi jolla selviää ovat välikaapelit kunnossa. Tästä huolimatta tilassa voi olla samoja numeroita jolloin kuvan siirto esim. Jostain paikasta toiseen ei onnistu, eikä tulekaan onnistua ennen numerointia.

7 Kuvanlaatuun vaikuttavat asiat -Kun ATK luokkaa suunnitellaan, ovat ATK sähköt yleensä eroteltu muista tilan sähköpisteistä. Jos näin ei ole voi ilmetä niin sanottua “ground loop” ongelmia. Ne näkyvät toiselta koneelta siirretyissä kuvaruutu kuvissa poikittaisina tai saha- laitaisia juovina ja yms. Häiriöinä. Tämän ogelman voit tarkastaa helpoiten jatko johdottamalla luokan koneet niin että kaikki koneet ja näytöt ovat saman virtapisteen takana. - Virkistys taajuus vaikuttaa kuvaan eniten. Nykyisissä monito- reissa on käytössä suuria virkistystaajuuksia jotka voivat ai- heuttaa kuvan “pehmenemistä” yms. harmia. Oikean virkistys taajuuden löydät vain kokeilemalla, koska luokat ovat aina yk- silöllisiä. - Pidä kaikissa koneissa sama kuvan resoluutio.

8 Jos verkko ei toimi - Asennuksessa voi ilmetä ongelmia jotka voidaan jakaa 3 ryh- mään 1. Hiiri-näp. kaapelit 2. Väli kaapelointi 3. Numerointi 1. Näppäimistö-hiiri välijohtoja niiden tarkastus onnistuu helpoiten vaihtamalla niitä keskenään toimivasta koneesta. 2. Kaapelin kokonaispituus vaikuttaa kuvan laatuun joten vedä kaapelit aina suorinta mahdollista reittiä pitkin. Kaapelit on helppo vaihtaa ristiin toimivaksi tiedetyn kaapelin kanssa. 3. Päällekkäinen numerointi tai väärä numero. Tarkistus tapah- tuu ohjauspaneelista naputtamalla voidaan edetä numerojärjestyksessä koneita. Jos numero puuttuu tai on väärä huomaat sen helposti.

9 Jos verkko ei toimi -Edellä mainittujen tarkastuslistojen jälkeen sinulla tulisi olla selvyys siitä mikä verkossa ei toimi. Onko se rikkinäinen kaapeli yms. verkon osa. Joka on vaihdettavissa. - Huollosta ja korjauksista vastaa K. Kurkela Ky,K. Kurkela Ky Sienitie 12, 00760 Helsinki Yhteyshenkilö: Kauko Kurkela, p. 09-383 863, GSM 0400-318 737, e-mail: kurkela@dlc.fi - Maksullinen (2.80mk/min) tekninen tuki 0600-41-4000


Lataa ppt "Classnet asennus ja toiminta 4 Esitys auttaa sinua löytämään mahdollisen vian Classnet verkoista Classnet opetusverkko D25 välijohdoilla (Paksummat mustat."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google