Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

© Mela 2011 Työvahinkoturvaa Melasta. © Mela 2011 Nuorellekin sattuu ja tapahtuu… Maatilan töissä on suuri tapaturmariski  alle 25-vuotiaille sattuu.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "© Mela 2011 Työvahinkoturvaa Melasta. © Mela 2011 Nuorellekin sattuu ja tapahtuu… Maatilan töissä on suuri tapaturmariski  alle 25-vuotiaille sattuu."— Esityksen transkriptio:

1 © Mela 2011 Työvahinkoturvaa Melasta

2 © Mela 2011 Nuorellekin sattuu ja tapahtuu… Maatilan töissä on suuri tapaturmariski  alle 25-vuotiaille sattuu noin 100 työtapaturmaa vuodessa  yksi alle 25-vuotias vammautuu maatilan töissä pysyvästi joka vuosi  nuoria vammautuu myös vapaa-ajan harrastuksissa ja liikenteessä

3 © Mela 2011 MATA-vakuutukset Työtapaturmavakuutus  työtapaturmat  ammattitaudit  tapaturmainen kuolema Sairaudet (esim. flunssa, iskias) korvaukset Kelasta ja/tai Melasta sairauspäivärahana Vapaa-ajalle ja harrastuksiin  vapaa-ajan tapaturmavakuutus työtapaturmavakuutuksen rinnalle

4 © Mela 2011 MATA-työtapaturmavakuutus Työtapaturmavakuutus  automaattisesti pakollisen MYEL-vakuutuksen rinnalla Vapaaehtoinen työtapaturmavakuutus  kotitilalla työskentelevälle myös ilman MYEL-vakuutusta  myös alle 18-vuotiaille MATA-työtapaturmavakuutus on välttämätön!

5 © Mela 2011 MATA-turvaa myös vapaa-ajalle  edullinen vapaa-ajan tapaturmavakuutus  samat edut kuin työtapaturma- vakuutuksessa  mitään urheilulajeja ei ole rajattu pois  vakuutusmaksun voi vähentää verotuksessa  korvaa jopa fysikaalisen hoidon ja kuntoutuksen ” Melan tapaturmavakuutukset antavat turvaa kellon ympäri. ”

6 © Mela 2011 Turvallisuus tavaksi Maatalousyrittäjä huolehtii itse työnsä turvallisuudesta ja hyvinvoinnistaan  hankkimalla tietoa oman työnsä vaaroista  miettimällä keinoja vaarojen välttämiseksi  tarkastamalla työtavat, koneet ja laitteet säännöllisesti  poistamalla vaaroja aiheuttavat tekijät  suojautumalla asianmukaisesti  ottamalla huomioon oman jaksamisen rajat. Liity maatalousyrittäjien työterveys- huoltoon!

7 © Mela 2011 Riskinä ammattitaudit Maataloustyö altistaa erilaisille pölyille  eläinhilse, jauhonpöly, varastopunkki, homeitiöt, pesuaineet Maatalousyrittäjän tyypillisimmät ammattitaudit ovat  astma, nuha, ihottuma, homepöly- keuhkosairaus Maataloustöissä henkilökohtainen suojautuminen on ehdottoman tärkeää! www.mela.fi/suojaintietoiskut

8 © Mela 2011 Kuntoutuksella uuteen alkuun Uudelleenkoulutusta tapaturman sattuessa tai sairauden kohdatessa. Avustusta tai korotonta lainaa esimerkiksi uuden yrityksen perustamiseen tai apuvälineiden hankkimiseen. Apuvälineitä työn jatkamiseen, kun ammattitauti on todettu, esimerkkinä hengityksensuojain.

9 © Mela 2011 Ryhmätyötehtävä 1 Mieti, mitä vaaroja maatilalla voi olla - peltotöissä - metsätöissä - navetassa/sikalassa - hevosten kasvatuksessa - koneurakoinnissa

10 © Mela 2011 Ryhmätyötehtävä 2 -Voiko vapaa-ajalla sattuneesta tapaturmasta saada korvauksia Melasta? - Onko työtapaturmakorvausten ja vapaa- ajan tapaturmakorvausten väillä eroja? - Kokeile päivärahalaskurin avulla, minkäsuuruisia päivärahoja voi saada? > www.mela.fiwww.mela.fi

11 © Mela 2011 Ryhmätyötehtävä 3 - Mitä maatilan töitä tehtäessä voi saada allergian? - Miten allergian aiheuttajilta voidaan suojautua?


Lataa ppt "© Mela 2011 Työvahinkoturvaa Melasta. © Mela 2011 Nuorellekin sattuu ja tapahtuu… Maatilan töissä on suuri tapaturmariski  alle 25-vuotiaille sattuu."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google