Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ERIKOISKULJETUS TRAKTORILLA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ERIKOISKULJETUS TRAKTORILLA"— Esityksen transkriptio:

1 ERIKOISKULJETUS TRAKTORILLA
Haapajärvi Ylik.Mauri Korkatti

2 Traktorilla sallitut erikoiskuljetukset
1)veneen kuljetus 2)turvetuotantoon käytettävä kone tai traktoriin kytketty vastaava hinattava laite taikka turvetuotannossa käytettävä kuormaamaton perävaunu 3) kaivinkoneen tai metsätyökoneen kuljettaminen

3 Erikoiskuljetusajoneuvo ja –yhdistelmä
Erikoiskuljetusajoneuvo on: a).. b)... e) veneen kuljetukseen tarkoitettu traktoriin kytketty traktoriperävaunu; f) jakamattomaksi esineeksi katsottavan tietyn työkonetyypin kuljetukseen rakennettu tai varustettu traktoriin kytkettävä traktoriperävaunu g) turvetuotantoon käytettävä kone tai traktoriin kytketty vastaava hinattava laite taikka turvetuotannossa käytettävä kuormaamaton perävaunu.

4 Traktoriperävaunu LiikMA traktorien, moottorityökoneiden ja maastoajoneuvojen, niiden perävaunujen sekä hinattavien laitteiden rakenteesta ja varusteista 2 § 2 kohta sanoo: …traktoriperävaunu on niveltämättömällä vetoaisalla varustettu perävaunu, jonka akselisto on sijoitettu perävaunun painopisteen taakse siten, että osa perävaunun kokonaismassasta kohdistuu kytkentäkohtaan. Vetoaisa saa kuitenkin olla vaakatasossa nivelöity. Kytkentäkohtaan kohdistuva massa ei saa ylittää 3000 kg.

5 Perävaunun leveys ja pituus
Suurin leveys saa olla ilman kuormaa 2,80 metriä, kuormaa varten kyseinen traktoriperävaunu saa olla kuitenkin levitettävissä 3,20 metrin leveyteen. Siis perävaunussa voi olla käännettävissä tai muuten rakennetut levikkeet, jotka perävaunua tyhjänä vedettäessä on käännettävä tai muutoin poistettava, ettei tuo 2,80 metriä ylity. Ajoneuvoyhdistelmän ( traktori + perävaunu) suurin sallittu pituus on 20 m, turvetuotantokuljetuksissa suurin sallittu pituus on 27 m

6 Perävaunulla kuljetettavan työkoneen leveys
Suurin sallittu leveys saa olla 3,50 metriä. Huomioitava on, että sellaisesta työkoneesta, joka on rakennettu tela-alustaiseksi ei tarvitse poistaa teloja, muista ne on poistettava kuljetuksen ajaksi. Esim. pyörillä varustettu metsätraktori, jossa käytetään teloja, niin kuljetuksen ajaksi on telat riisuttava pois.

7 Kuljetuksen merkintä Eteenpäin :taipuviin merkkitankoihin sijoitetut ruskeankeltaista valoa näyttävät valaisimet, joissa valoaukon pinta-ala väh.50 cm2 , valoteho väh. 15 w enint. 21 w -jos kuljetuksen leveys on yli 3 m valaisimia vaaditaan valaisimia 2 päällekkäin -heijastimet, valkoiset koko 100x200 mm Taaksepäin: saman tehoiset kuin eteenpäin, väriltään punaiset -heijastimet, koko kuten edellä , väriltään punaiset Traktorikuljetuksessa saa valaisimet ja heijastimet kiinnittää kuormaan.

8 Massat Traktorilla tapahtuvan erikoiskuljetuksen aikana ei saa ylittää muutoin traktorille sallittuja massoja (painoja)

9 Suurimmat sallitut massat ovat
1) 3 kertaa traktorin omamassa, jos perävaunussa on traktorin jarrupolkimesta säätyvät jarrut. 2) 2,6 kertaa traktorin omamassa, jos perävaunun massasta vähintään 15 % kohdistuu traktorin vetokoukkuun , tai jos traktorissa on niin tehokkaat jarrut, että saavutetaan riittävä hidastuvuus (ainoastaan liikennetraktoreissa on tällaiset jarrut) 3) 2 kertaa traktorin omamassan suuruinen, jos edellä mainitut ehdot eivät täyty. Traktorin omamassaan saa ottaa huomioon traktorin valmistajan suosituksen mukaisesti asennetut lisäpainot ja -rakenteet, kuitenkin enintään kolmasosan traktorin rekisteriin merkitystä omamassasta. Perävaunussa ei saa ylittää akseli tai telipainoja( 1-akselinen max.10 tonnia , telipaino voi olla tonnia akselivälistä riippuen)

10 HUOMIO Muuhun kuin liikennetraktoriin kytkettävän perävaunun kokonaismassa saa olla korkeintaan 10 tonnia. Tätä rajoitusta ei kuitenkaan sovelleta moottoriajoneuvoverosta annetun lain 17 a §:ssä tarkoitetussa kuljetuksessa( maa- ja metsätaloudessa käytettävä traktori).

11 Esimerkki Traktorin omamassa on 5600 kg , niin perävaunun kokonaismassa saa olla enimmillään 3 kertaa, elikkä kg. Tällöin kysymyksessä on liikennetraktoriksi rekisteröity traktori. Muussa tapauksessa kuljetus on laiton.


Lataa ppt "ERIKOISKULJETUS TRAKTORILLA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google