Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Miten Villähteen ja Uudenkylän alueita voisi kehittää? www.enknastola.fi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Miten Villähteen ja Uudenkylän alueita voisi kehittää? www.enknastola.fi."— Esityksen transkriptio:

1 Miten Villähteen ja Uudenkylän alueita voisi kehittää? www.enknastola.fi

2 Sekä Villähteellä että Uudessakylässä on liittymä valtatie 12:sta sekä rautatieliikennepaikka ja näiden lähekkäin sijaitsevien liikenteellisten solmukohtien yhteydessä rakentamatonta maata. Näiden varaan tulisi ajatella uudet rakennettavat alueet asuntoineen, liiketiloineen, lähipalveluineen sekä harrastusmahdollisuuksineen. Villähteellä tulee luopua voimassa olevasta, hajanaisesta, yleiskaavasta ja keskittää rakentaminen. Sama periaate on otettava Uudenkylän yleiskaavan lähtökohdaksi. Sekä Villähteellä että Uudessakylässä on erittäin hyvät kehittämisen mahdollisuudet liikenteen, maankäytön ekonomian ja ekologian sekä kaupan näkökohdista katsottuna. Lahden alueelta puuttuu monia nykyaikaisia seudullisia palveluita, jotka voivat sijoittua myös näihin kyliin, liikenteen solmukohtiin. Villähteen ja Uudenkylän tulisikin sijaintinsa ja liikenneyhteyksiensä puolesta kilpailla tärkeiden maakunnallisten hankkeiden sijoituspaikkoina. Alueiden väestömäärän lisääntyessä myös lähipalvelut mahdollistuvat. Tällä hetkellä esimerkiksi Uudenkylän väestömäärä on liian pieni lähikaupan perustamiselle.

3 Liika hajautus ei toimi ABC liikennemyymälä vetää tälle alueelle keskitettävä toimintoja. Nastolan ostovoima ei riitä joka keskukseen. Karisto vie porukkaa Villähteeltä sinne. Valtatie 12 ja Kuivannontien liittymä on maakuntakaavassa merkitty työpaikka- alueeksi. Se onkin Nastolan Uuden nousun alkupiste. Kunnan on käynnistettävä alueen maanhankinta ja asemakaavoitus heti. Tällä hetkelläkin kunta omistaa alueelta maata sen verran, että alueen ensimmäiset yritykset voidaan heti ottaa vastaan. Kaavoituksella enemmän asuntontteja, Kauppakaari palvelee hyvin Villähteen asukkaita, kuin myös koko kunnan, kunhan sinne saadaan enemmän palveluita. Elinvoimaa päivittäistavaroiden saatavuuden turvaamiseksi ja kyläyhteisöjen toiminnan säilyttäminen ja vahvistaminen

4 Villähde kehittyy omalla painollaan ja Uusikylä taantuu entisestään. Teollisuusalueet pitää rakentaa valmiiksi ja ennen kuin niitä (uusia) levitellään kuin haulikolla ammuttuna pitkin peltoja ja kallioita. Yritykset voisivat kiinnittää huomiota alueensa siisteyteen. Uusikylä ja Rakokivi pitäisi rakentaa tiiviisti yhteen, tieväylät kuntoon (pyörä-, kävely-, autotiet ),valaistus, viheralueet siistiksi. Runsaasti lisää kaavoitettuja tontteja asuinrakentamiseen, tuo lisää ostovoimaa. Junaseisakkeen hyödyntäminen, parkkipaikkoja seisakkeelle, jotta asukkaat voivat käydä junalla töissä, ja tulevat sitten töistä omaan kylään kauppaan. Tekohengittäminen turhaa. Palveluita syntyy jos on kysyntää. Kylien peruspalveluiden tukeminen ja synnyttäminen. Vahvan oman identiteetin lujittaminen.

5 Iäkkäille asukkaille säännöllinen kuljetus liikekeskukseen, jossa voi ostokset tehdä. Jos palveluyrittäjiä alueelle tulossa heille tietoon tukimahdollisuudet esim. ELYstä. Koska Nastola on pitkulainen nauhataajama, tulee sitä kehittää koko nauhanmitalta. Junaseisakkeiden ympäristöön kehitettäville pientaloalueille ja niiden peruspalveluiden mahdollistamiseen. Päivittäistavarakaupan palvelut turvattava. Villähdettä rakennettu jo riittävästi, nyt on Uudenkylän vuoro!! Kevytväylät kuntoon, Uudenkyläntieltä sekä Heinolantieltä koulun jälkeen pohjoiseen päin!! Uudenkyläntie 59 talon tyhjät liiketilat markkinoitava yrittäjille tai sitten kunnan toimipisteiksi: eikö siellä voisi olla vaikka kerran kuukaudessa kotisairaanhoitajan Vastaanotto, tms? Uuteenkylään mietittävä keinoja joilla yrittäjiä houkutellaan, aseman seudulle liiketiloja, Hedelmätielle liikerakennuksia, sinne mahtuu.

6 Kaikkia tasapuolisesti, on sellainen käsitys, että sijaintinsa vuoksi Villähteeläiset asioivat Lahdessa?! Uuteenkylään mahdollisimman paljon asuntoja varsinkin koulun läheisyyteen sekä luonnollisesti kaunis ja hoidettu ympäristö joka puolella! Villähde on geopoliittisesti kallellaan Lahteen ja sen palveluihin. Uusikylä kehittyy kaavoituksen myötä, jolloin sinne saadaan lisää palvelu kysyntää ja sitä kautta tarjontaa. Päivittäistavarakauppaa ja kylää yhdistävää baari/ravintola toimintaa. Peruspalveluita lisää...


Lataa ppt "Miten Villähteen ja Uudenkylän alueita voisi kehittää? www.enknastola.fi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google