Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Naisen elämänkaari ja henkinen hyvinvointi

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Naisen elämänkaari ja henkinen hyvinvointi"— Esityksen transkriptio:

1 Naisen elämänkaari ja henkinen hyvinvointi
Naisten päihdetyön päivät Helsinki Kaija Maria Junkkari

2 Elämän vuodenajat Kaari, polku, vuoristorata, pyörä, spiraali?
Ei laskeutumista, kypsyminen ei automaattista Kaari ei ole lineaarinen: kaikki elämän peruskysymykset ja ongelmat palautuvat uudelleen käsiteltäviksi, mutta uudella tavalla.

3 Keski-ikä ja C.G. Jung: 40 plus: aamupäivän eväät eivät riitä iltapäivään. Elämän rajallisuus ”Elämätöntä elämää?”

4 Viisikymmentä plus Vaihdevuodet on tärkeä siirtymävaihe uuteen elämänvaiheeseen. Tullaan uudella tavalla hedelmällisiksi. Vastavirtaan kulkeminen

5 Kuusikymppisyys Tuleeko minusta vanha? Jopa 1/3 jäljellä elämästä
Antiikkia vai jäännöserä ”Menin iloisena tapaamaan naista, joka olisin huomenna”, Simone de Beauvoir

6 Taolaisuuden käsitys elämänkaaresta
28-vuotiaaksi asti ihminen on lapsi 30-vuotiaan persoonallisuus on hädin tuskin ehtinyt saada hahmoansa 40-vuotiaan elämässä alkaa näkyä tiettyä kehitystä 50-vuotiaan persoonallisuus on muotoutunut niin paljon, että ihminen voidaan ottaa vakavasti. 60-vuotiaan kehitys on saavuttanut hyväksyttävän tason 70-vuotiasta ihmistä voi ihailla 80-vuotiaan kehitys on huipussaan: ihminen on kokonainen ja valmis.

7 Mikä on sielu? Sielutiede, psykologia (psykhe)
Sielu = ihmisen henkisiä toimintoja ylläpitävä voima, tietoisuus Varsinainen minä, sisäinen elämä

8 Sielun kaipaus Merkityksellinen elämä ja oma kutsumus
Mitä ovat onnellisuus ja onnen tunne? Voiko sairas olla onnellinen? Mielemme toimintatavat, tunteet ja ajatukset Onnellisuuteen voi itse vaikuttaa

9 Sielun kapina Älä hätäile! Viisaiden päätösten tekeminen
Tunteiden mieli: Pelko: mitä se opettaa minulle Syyllisyys: mitä olen tehnyt Häpeä: mitä olen

10 Muutosvoimat ja sielun viisaus
Älä jatka sitä, mikä ei ole aikaisemminkaan toiminut! Itsensä rauhoittaminen muutoksen keskellä Kiukku on voimaa Kuinka tulla rohkeaksi? ”Ikään kuin rohkeus”, ”ikään kuin rakkaus”

11 Elämään suostuminen Elämää ei voi hallita
Kaikelle ei tarvitse etsiä tarkoitusta Miksi tämä tapahtui? vai: Kun tämä tapahtui, mitä teen sen kanssa? Surun lohduttomuus ja lohtu

12 Kyynelten lahja ”Vapaus itkeä on selvä merkki siitä, että ihminen on aidosti kohdannut Jumalan.” (Efraim Syyrialainen) ”Surusta ei voi toipua, mutta surussa voi toipua. Sen kanssa voi olla ja sietää sitä.” (Johanna Ervasti) Sielun haavat ovat kallisarvoisia helmiä (Hildegard Bingeniläinen)

13 Kateuden tunnistaminen
Mitä erityisesti kadehdin muissa? Ovatko kadehtimani asiat todella aitoja tarpeitani? Miten voin käyttää kateuttani rakentavalla tavalla? Mihin myönteiseen se kannustaa minua? Mikä on arvokkainta ja kestävintä elämässäni?

14 Naisen kaunis elämä Kauneudella on monia erilaisia kuten ulkoinen ja sisäinen kauneus. Japanilainen käsite wabi-sabi mukaan kauneus näkyy epätäydellisyydessä ja keskeneräisyydessä. Ihmisellä tulisi aina kantaa jotain kaunista sydämessään.

15 Kauneudesta Kauniit muistot, kaunis puhe
Rakkaus on toisen olemassaolon vahvistamista Anteeksipyytäminen ja anteeksiantaminen Kiitollisuus ja ilo elämänasenteina

16 Sielukas, kaunis nainen
Kaikki mikä ravitsee sieluamme, tekee elämästämme kauniin. Sielun sanoman kunnioittaminen auttaa naista kuuntelemaan sitä, mikä hänelle on oikein, totta ja hyvää. Oleminen ja tekeminen muodostavat kauniin kokonaisuuden hänen elämässään.


Lataa ppt "Naisen elämänkaari ja henkinen hyvinvointi"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google