Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Antiikin kreikan olympialaiset:

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Antiikin kreikan olympialaiset:"— Esityksen transkriptio:

1 Antiikin kreikan olympialaiset:
Järjestettiin antiikin aikana 776 eKr – 393 jkr. neljän vuoden välein syyskesällä Kisat kestivät viisi päivää, jolloin oli olympiarauha Olympialaiset olivat siis pääjumala Zeuksen kunniaksi järjestetty, mutta niiden taustasta on monia mielipiteitä: Naisten kisat jo 1580 eKr., kehittyneet tyttöjen hedelmällisyysmenoista? Kreetalla minolainen kilpailuperinne? myytti kilpa-ajosta tarujen sankari Pelopsin, ja kuningas Oinomamoksen välillä ?

2 Kisaohjelma: 1. Päivä: Uskonnolliset menot, uhrit, kilpailijoiden ja tuomarien vala 2. Päivä: poikien juoksukilpailut, sekä kamppailulajit nyrkkeily ja paini) 3. Päivä: miesten juoksukilpailut. Matkoja olivat yhden tai kahden stadionin juoksu eli diaulos ja 7—24 stadionin kestävyysjuoksu (dolikhos). Stadion = 192,72 m. Lisäksi miesten nyrkkeily ja Pankration. 4. Päivä: Hevoskilpailut, viisiottelu (pentathlon) = stadionin juoksu + pituushyppy + kiekonheitto + keihäänheitto + paini. Lisäksi juoksukilpailu aseet, kilvet ja haarniskavarusteet päällä. 5. Päivä: Päättäjäiset, voittajien seppelöinti.

3 Kisojen idea: Uskonnon ohella kisassa mitattiin miesten urhoollisuutta, kuntoa ja sotakelpoisuutta Ihanteena terve, vahva ja komea (aatelis)mies Myös hengen voimilla miteltiin. Olympialaisissa esitettiin runoutta ja filosofiaakin ja niissäkin jaettiin palkintoja

4 Urheilulla oli siis yhtymäkohtia uskontoon, mutta myös taiteeseen.
Monet kreikkalaiset mestarit tutkivat urheilijoita ja näiden ruumiinliikkeitä, ja oppivat näin kuvaamaan ihmisruumista hyvin realistisesti

5 Pankration: laji, jossa lyönnit, potkut, ja kuristaminen sallittu, ilmeisesti myös jonkinlaisia lukkoja käytössä, ehkä myös heittoja. Pureminen ja sormien työntäminen silmiin ainoat kielletyt asiat Ilmeisesti Kreikassa oli korkeatasoista kamppailulajien harrastusta, kuten seuraavat kuvat antavat ymmärtää.

6

7

8

9

10

11


Lataa ppt "Antiikin kreikan olympialaiset:"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google