Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

MITÄ ON TURVALLINEN RUOKA?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "MITÄ ON TURVALLINEN RUOKA?"— Esityksen transkriptio:

1 MITÄ ON TURVALLINEN RUOKA?
Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi MITÄ ON TURVALLINEN RUOKA? TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA

2 RUOKA ON TURVALLISTA, KUN
se on mikrobiologisesti turvallista eli bakteerit tai virukset eivät pääse siirtymään ruokaan ja lisääntymään siinä. se on kemiallisesti turvallista, eli siinä ei ole ihmiselle haitallisia yhdisteitä, kuten torjunta-aineita tai myrkkyjä. ruoasta ei löydy sinne kuulumattomia vierasesineitä. ruoka on juuri sitä, mitä pakkauksessa kerrotaan eli pakkausmerkintöjen mukaista.

3 SUOMESSA ON HYVÄ TUOTETURVALLISUUS
Jotta ruoka olisi turvallista, jokaisen ruokaketjun osan on vastattava omalta osaltaan siitä, että valmistettu tai myyty ruoka on turvallista. Jokainen ketjun toimija suunnittelee ja valvoo omaa työtään ja elintarvikkeiden turvallisuutta omavalvonnalla.

4 RUUAN TURVALLISUUTEEN VOIDAAN VAIKUTTAA
lainsäädäntö ruokaketjussa työskentelevien ihmisten ammattitaito ja vastuullisuus ruokaketjun luotettavuus riskien ehkäisy ja hallinta Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi

5 AVOIMUUS ON AVAINASEMASSA
Ruokaketjun läpinäkyvyys  ja avoimuus ovat tärkeitä asioita. Esimerkiksi raaka-aineiden alkuperä tai valmistusvaiheet tulee olla tiedossa Jokaisen ruokaketjun osan on tiedettävä yksi askel taaksepäin, mistä raaka-aine tai tuote-erä on heille tullut, ja yksi askel eteenpäin, mihin se on heiltä lähtenyt. Tätä kutsutaan jäljitettävyydeksi.

6 RUOKATIETO YHDISTYS RY


Lataa ppt "MITÄ ON TURVALLINEN RUOKA?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google