Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sisältö Yleiskuva koulutuskokonaisuudesta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sisältö Yleiskuva koulutuskokonaisuudesta"— Esityksen transkriptio:

1 ICT Future Spirit Ohjelmistoliiketoiminnan start-up –yrittäjyyden kurssikokonaisuus

2 Sisältö Yleiskuva koulutuskokonaisuudesta
Start-up yrittäjyyden kurssikokonaisuus Aikataulu Kouluttajat Yhteystiedot Liite: kurssikuvaukset

3 ICT Future Spirit Ohjelmistoliiketoiminnan koulutus
Tässä esityksessä kuvataan ICT Future Spirit Ohjelmistoliiketoiminnan koulutuskokonaisuus Ehdotettu Start-up -yrittäjyyden kurssikokonaisuus

4 Start-up -yrittäjyyden kurssikokonaisuus
Innovaatio Strategia Konsepti- osaaminen Uuden liiketoiminnan luominen Johtaminen Talous

5 Start-up -yrittäjyyden kurssikokonaisuus
Ideasta liiketoiminnaksi kurssit Konseptiosaaminen -kurssi Tuote- tai palvelukonsepti ja siihen liittyvä liiketoimintamalli Uuden liiketoiminnan luominen -kurssi Liiketoimintasuunnitelma Syventävät kurssit peruspaketin yhteydessä identifioitujen tarpeiden mukaan Talouden ja kannattavuuden hallinta Liiketoimintastrategiat Liiketoiminnan johtaminen Innovaatiojohtaminen

6 Start-up -yrittäjyyden kurssien aikataulut 2011
Ideasta liiketoiminnaksi kurssit Konseptiosaaminen -kurssi Ensimmäinen toteutus vko 44 ( alkaen) Toinen toteutus vko 45 (7.11. alkaen) Uuden liiketoiminnan luominen -kurssi Ensimmäinen toteutus vko 46 ( alkaen) Toinen toteutus vko 47 ( alkaen) Syventävät kurssit peruspaketin yhteydessä identifioitujen tarpeiden mukaan Innovaatiojohtaminen: vko 48 Liiketoimintastrategiat: vko 49 Liiketoiminnan johtaminen: vko 50 Talouden ja kannattavuuden hallinta: vko 2 / 2012

7 Kouluttajat Dosentti, KTT Mauri Grönroos TkL Matti Karlsson
DI, KTK Marko Luomi TkT Hannu Nieminen KTM Petteri Vilen

8 Yhteystiedot Marko Luomi Matti Karlsson Toimitusjohtaja, osakas
p Matti Karlsson Asiantuntija, osakas p

9 Kurssikuvaukset Liite

10 Ohjelmistoliiketoiminnan kurssit
Innovaatio Johtaminen Talous Uusi liiketoiminta Talousohjaus Liiketoimintastrategiat Ansaintalogiikat Konsepti- osaaminen IPR T&K ja tuotetalous Innovaatio- johtaminen Liiketoiminnan johtaminen Multisite Prosessit

11 Konseptointiosaaminen
Konseptointiosaamisen kurssin tavoitteena on opettaa konseptien luominen asiakaslähtöisen konseptointiprosessin kautta ottaen erityisesti huomioon konseptien linkittäminen liiketoimintamalleihin. Kurssilla käsitellään seuraavia asioita: Ideoiden tuottaminen Konseptien kuvaaminen Konseptien valinta Konseptien ja liiketoimintamallien yhdistäminen Kurssin käytyään opiskelijat tuntevat käyttäjälähtöisen konseptointiposessin ja osaavat hyödyntää sitä uusien tuote/palvelukonseptien luomiseen. Kurssi rakentuu sarjasta luento - ja työpajapareja, joiden aikana he työstävät ryhmätyönä yhden konseptin ideasta tuotekuvaukseksi siihen liittyvine liiketoimintamallineen.

12 Uuden liiketoiminnan luominen
Kurssin tavoitteena on oppia tekemään liiketoimintasuunnitelma itse valitun liikeidean pohjalta ryhmässä tai yksin. Aihepiiriin kuuluu liikeidean kehittäminen, liiketoimintasuunnitelman laatiminen, potentiaalisen markkinan identifiointi ja analysointi, yritystoiminnan rahoittaminen.  Kurssin käytyään opiskelijat osaavat analysoida liikeidean toimivuutta ja toteuttamiskelpoisuutta, laatia liiketoimintasuunnitelman, esittää oman liikeidean mahdolliselle rahoittajataholle. Opetusmenetelmänä käytetään workshoppohjaista prosessia, jossa opiskelijat toimivat kuin oikeassa yrityksessä.

13 Innovaatiojohtaminen
Innovaatiojohtamisen kurssi tarjoaa opiskelijoille perustiedot erilaisten yritysten innovaatiojohtamisen tehtävissä toimimiseksi. Aihepiirissä käsitellään innovaation määrittely kaupallisen hyödyn kannalta, innovaatioiden järjestelmällinen tuottaminen ja arviointi, innovaatioportfolion hallinta epävarmuuksien vallitessa osana yrityksen johtamisjärjestelmää.

14 Liiketoimintastrategiat
Kurssin tavoitteena on perehdyttää opiskelijat strategisen johtamisen perusteisiin ja strategisen ajattelun soveltamiseen omassa työssä. Kurssilla on esillä muun muassa strategisen johtamisen keskeiset käsitteet, strategisen aseman analyysi, strategiavaihtoehtojen arviointi ja valinta sekä strategian toimeenpano. Lisäksi kurssilla käsitellään strategisen johtamisen nopeasti muuttuvaan toimintaympäristöön liittyviä teemoja ja työkaluja. Kurssin käytyään opiskelijat osaavat liiketoimintastrategiaan liittyvät peruskäsitteet. He tuntevat tärkeimmät liiketoimintastrategian työkalut ja pystyvät käyttämään niitä itsenäisesti case-analyysien tekemiseen.

15 Liiketoiminnan johtaminen
Liiketoiminnan johtamisen kurssi tarjoaa opiskelijoille monipuolisen kuvan yrityksen yleisjohtamisesta ja hallitustyöskentelystä. Johtamiseen liittyviä aiheita käsitellään erityyppisten yritysten näkökulmista. Aihepiiri sisältää seuraavat osiot: liiketoiminnan johtamisen käsitteet ja mallit, hallitustyöskentely ja johtaminen globaalissa taloudessa.  Kurssin käytyään opiskelijat osaavat kuvata ja analysoida yrityksen toimintaa johtamisen käsitteiden ja mallien avulla. Opiskelijoilla on valmiudet osallistua hallitustyöskentelyyn. Case -harjoitusten ja ryhmätöiden perusteella opiskelijat oppivat analysoimaan yrityksiä ja tekemään niiden toimintaan liittyviä kehittämisehdotuksia

16 Talouden ja kannattavuuden hallinta
Talouden ja kannattavuuden hallinnan kurssi tarjoaa opiskelijoille laskentatoimen ja taloudenohjauksen perusteet. Aihepiirit painottuvat johdon laskentaan eri muodoissaan. Kurssin käytyään opiskelijat ymmärtävät johdon laskentatoimen periaatteet ja osaavat itse tehdä tyypillisiä laskelmia.

17 Ohjelmistoliiketoiminnan ansaintalogiikat
Ohjelmistoliiketoiminnan ansaintalogiikat -kurssi tarjoaa opiskelijoille perustiedot ohjelmistoliiketoiminnan liiketoimintamalleista ja niihin liittyvistä ansaintamalleista. Kurssilla käsitellään ohjelmistoliiketoiminnan liiketoimintamalleja ja niiden soveltuvuutta erilaisiin tilanteisiin seuraavista näkökulmista: Perinteiset ohjelmistoliiketoiminan mallit, muun muassa ohjelmistojen julkaisu ja räätälöityjen ohjelmistojen myynti  Uudet liiketoimintamallit Longtail-malli Freemium-malli Mainontaperustaiset mallit Avoimet liiketoimintamallit Software as service  Kurssilla käytetään paljon ajankohtaisia case esimerkkejä muun muassa pelitoimialalta, jossa uudet liiketoimintamallit ja ansaintalogiikat ovat vauhdilla kaapanneet jalansijaa vanhoilta malleilta.

18 IPR liiketoiminnan tukena
IPR liiketoiminnan tukena kurssin tavoitteena on tarjota opiskelijoille perustiedot liiketoiminnan suojaamisesta IPR:n avulla ja erilaisista IPR strategioista. Aihepiiri käsittää liiketoiminnan suojaamisen menetelmät ja erilaiset IPR strategiat. Kurssin käytyään opiskelijat ymmärtävät liiketoiminnan suojaamisen merkityksen ja käytännön menetelmät, sekä erilaiset IPR strategiat. Case -harjoitusten ja ryhmätöiden perusteella opiskelijat oppivat analysoimaan patentteja ja ymmärtävät mitä niiden tekeminen vaatii.

19 Tuotekehitys, tuotteistaminen ja tuotetalous
Tuotekehitys, tuotteistaminen ja tuotetalous -kurssi syventää opiskelijoiden ymmärrystä korkean teknologian tuotekehitykseen liittyvissä kysymyksissä. Aihepiirissä käsitellään seuraavia asioita: tutkimus, tuotekehitys, tuoteportfolio ja näiden hallinta ja yhdistäminen tehokkaasti. Kurssin käytyään opiskelijat ovat syventäneet ymmärrystään tuotekehitykseen liittyvistä kysymyksistä ja ymmärtävät tuotekehityksen osana yrityksen prosessien kokonaisuutta. Opiskelijat tuntevat tärkeimmät tuotekehitysstrategiat ja osaavat analysoida näiden sopivuutta erilaisiin tilanteisiin.

20 Multisite-ohjelmistokehitys
Multisite-ohjelmistokehitys -kurssi tarjoaa opiskelijoille perustiedot ja taidot osallistua ja johtaa usealla paikkakunnalla (globaalisti) tapahtuvaa ohjelmistokehitystyötä. Kurssilla käsitellään multisite -tiimityössä painottuvat projektityöskentelyn osa-alueet niin sanotun Quinn-mallin kautta. Kurssilla ei käsitellä ohjelmistokehityksen työvälineitä.  Kurssin käytyään opiskelijat osaavat toimia globaalissa ohjelmistokehitysprojektissa edellyttäen, että ohjelmistokehitys yhdellä paikkakunnalla tapahtuvana toimintana on tuttua. Opetusmenetelmänä käytetään workshoppohjaista prosessia, jossa opiskelijat myös osallistuvat simuloituun multisite -työskentelyyn, jonka tarkoituksena on tuoda konkreettisesti esille multisite -ohjelmistonkehitykseen liittyvät haasteet.

21 Liiketoimintaprosessien johtaminen ja organisointi
Liiketoimintaprosessien johtaminen ja organisointi -kurssi tarjoaa opiskelijoille monipuolisen kuvan prosessijohtamisesta ja oppivista organisaatioista. Kurssin käytyään opiskelijat ymmärtävät miten ja miksi organisaatioita kehitetään prosessijohtamisen suuntaan.


Lataa ppt "Sisältö Yleiskuva koulutuskokonaisuudesta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google