Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kouluttajalle Tämä esitys on tehty MS Power Pointilla, sen 97 versiolla. Muutamissa dioissa on muistiinpanoja helpottamassa koulutusta ja avaamassa diojen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kouluttajalle Tämä esitys on tehty MS Power Pointilla, sen 97 versiolla. Muutamissa dioissa on muistiinpanoja helpottamassa koulutusta ja avaamassa diojen."— Esityksen transkriptio:

1 Kouluttajalle Tämä esitys on tehty MS Power Pointilla, sen 97 versiolla. Muutamissa dioissa on muistiinpanoja helpottamassa koulutusta ja avaamassa diojen tarkoitusta. Kun käytät tätä tykillä tai muutoin kahdella näytöllä aseta ohjelma kahden näytön tilaan. Näin saat itsellesi luennoitsijan näytön ja oppilaillesi diaesityksen. Kuvassa oikella uusimman PP:n asetteluikkuna. Samat asetukset löytyvät muistakin, mutta hiukan eri näköisinä Isommasta kuvasta alla selviää millaiset näytöt saat. Näppäinyhdistelmällä Shift+B saat tykin pimeäksi ja yhdistelmällä Shift + W valkoiseksi. Takaisin näytön saat painamalla samaa yhdistelmää uudelleen.

2 Päivityskoulutus 1.1.2012 voimaan tulleista sääntömuutoksista
National Range Officers Institute Finland Revisio Päivityskoulutus voimaan tulleista sääntömuutoksista

3 Keskeyttäkää ja kysykää jos jokin asia jää epäselväksi
2011 General Assemblyssä hyväksyttiin erittäin mittavat sääntömuutokset Tämän tilaisuuden tavoitteena on tiedottaa näistä muutoksista NROI-tuomareille sekä toimitsijan, kilpailunjärjestäjän että kilpailijan näkökulmasta Suuri osa muutoksista on yhtenäisiä kaikkien disipliinien säännöissä ja aineisto on pääsääntöisesti ryhmitelty yhteisiin ja kutakin disipliiniä erikseen koskeviin muutoksiin Materiaali käsittelee pistoolin, kiväärin sekä haulikon sääntömuutoksia sekä mini-riflen pääpiirteet Varsin monta kohtaa on auki kirjoitettu ja tiettyjä asioita on tarkennettu. Säännöissä on edelleenkin varsin paljon sekavuuksia, mutta ehkä suunta on parempaan. ”Lopullisia” sääntötulkintoja ei vielä ole saatu, isot pojat maailmalla antavat varsin sekavia viestejä tulkinnoista. Mikäli säännöistä löytyy epäjohdonmukaisuuksia tai tulkinnanvaraisuutta, otetaan ko. sääntökohdat ylös jotta voidaan pyytää tulkintaa tai ainakin tuoda epäselvyys ilmi sääntökomitealle. Keskeyttäkää ja kysykää jos jokin asia jää epäselväksi

4 Yhteiset Virginia Count, ja Fixed time –pistelaskutavat poistettu
Vain Comstock jää (9.2) Stringit poistettu Standard Exercise poistettu Classifier jää jokseenkin vastaavana stagetyyppinä ( ) Pakotetut lippaanvaihdot, pakolliset ampumapaikat ja -asennot on nyt sallittu short courseissa sekä classifiereissa ( )

5 Yhteiset Vapaa tyyli ja järjestys
“ Freestyle – IPSC matches are freestyle. Competitors must be permitted to solve the challenge presented in a freestyle manner and, for handgun and shotgun matches, to shoot targets on an ‘as and when visible’ basis.” Kiväärissä siis annetaan kilpailunjärjestäjälle vapaat kädet määrätä tietyt taulut ammuttavaksi tietyistä paikoista Helpottanee 300m stagejen rakentamista merkittävästi Freestyle kärsii jos käytetään “turhaan”

6 Yhteiset Seinät: Vähintään 1,8 metriä korkea seinä/este katsotaan jatkuvan äärettömyyksiin ylöspäin ( ) Laukaus yli: 1 proc/ls ( ) Ampuma-aukkojen tulee olla sellaisella korkeudella että suurin osa ampujista pystyy ampumaan niistä (2.2.7) Ampujan tulee vaatiessaan saada tukeva koroke, jos ampuma-aukot ovat niin korkealla, ettei hän ylety ampumaan niistä luontevasti

7 Yhteiset Safety (2.4) Safetyllä oltava pöytä sekä turvallinen suunta ja rajat selvästi merkityt Mikäli safetylla on tausta, sen täytyy kyetä pysäyttämään luoti vahingonlaukauksen sattuessa Pitkien aseiden kilpailuissa safetyllä on oltava riittävä määrä asetelineitä Hylsyjä ei saa edelleenkään käsitellä safetylla, hylsyt siirretty “dummy ammunition” –määritelmän alle (2.4.4, 12.5.)

8 Yhteiset Koeampumapaikka (2.5)
Mahdollisen koeampumapaikan tulee olla järjestäjän toimesta valvottu Koeampumapaikalla saa koestaa aseen/patruunat noudattaen kaikkia turvallisuusmääräyksiä ja muita ratahenkilöstön asettamia rajoituksia Koeampumapaikalla tulisi olla Level 3 –tasosta alkaen olla resetoituvia tai elektronisesti tulkattavia tauluja kohdistusta varten Koeampuma/kohdistuspaikka lisätty sääntöihin.

9 Yhteiset Vendor-Area (2.6) Hygienia-alueet (2.7)
Kauppiaat ovat vastuussa esillepanemiensa tavaroiden turvallisuudesta Kauppiasalueilla esille pantujen aseiden on oltava sellaisia ettei niillä voi ampua. Esim. iskuri poistettu, latauksenestopuikko asennettu tms. Hygienia-alueet (2.7) Riittävä määrä käsienpesualueita tulisi sijoittaa käymälöiden ja ruokaloiden välittömään läheisyyteen Hygienia-alueita ei luulisi tarvitsevan määritellä säännöissä, mutta näin nyt on kuitenkin tehty.

10 Yhteiset Unloading/Loading Station (5.2.1.1)
Unloading/Loading Station on poistettu Ladatun aseen kanssa kilpailupaikalle tulevan on ilmoitettava asiasta RO:lle joka valvoo aseen tyhjentämisen Competitors arriving at an IPSC match in possession of a loaded firearm must immediately report to a an officiating Range Official Officer, who will supervise unloading of the firearm. Competitors failing to comply may be subject to Rule Koskettaa lähinnä maita jossa aseenkantaminen on sallittua.

11 Yhteiset Ampumaosuuksien pituudet laukausmäärien suhteen on määritelty uudelleen Lyhyt ampumaosuus ( ) Pistooli Max. 12ls, yhdestä paikasta saa vaatia ammuttavaksi max. 9 ls, eikä kaikkia laukauksia yhdestä paikasta/näkymästä Haulikko Max. 8ls (ennen pesä tyhjänä max. 7ls) Kivääri Max. 5ls (1 ls/taulu) tai 10 (2ls/taulu) Mini-rifle Max. 10ls Muutos: Shortissa sallitaan yli 2 ampumapaikkaa/näkymää Haulikossa 2009 säännöillä lyhyellä stagella max. 7ls pesä tyhjänä, nyt max. 8ls joka tapauksessa. Vrt uusissa ja 2009 säännöissä.

12 Yhteiset Keskipitkä ampumaosuus (1.2.1.2)
Pistooli Max. 24ls. Yhdestä paikasta saa vaatia max. 9ls, min. 2 ampumapaikkaa/näkymää Haulikko Max. 16ls. Yhdestä paikasta saa olla ammuttavissa max. 8 taulua tai 10ls (5 taulua jos ammutaan 2ls/taulu) Kivääri Max. 10, (1 ls/taulu) tai 20 (2ls/taulu) Yhdestä paikasta saa vaatia ammuttavaksi max. 5 taulua eivätkä kaikki laukaukset saa olla ammuttavissa samasta paikasta/näkymästä Mini-rifle Max. 20ls. Yhdestä paikasta saa vaatia max. 5 taulua, eivätkä kaikki laukaukset saa olla ammuttavissa yhdestä paikasta En löytänyt kiväärisäännöistä missä sanottaisiin että korkeintaan kolme ampumapaikkaa sallitaan mediumissa. Minimi kuitenkin on kaksi. -Perttu

13 Yhteiset Pitkä ampumaosuus (1.2.1.3)
Pistooli Max. 32ls. Yhdestä paikasta/näkymästä saa vaatia ammuttavaksi max. 9ls Haulikko Max. 28 taulua tai 32ls. Lähtö ase tyhjänä – max. 24ls. Yhdestä paikasta/näkymästä saa olla ammuttavissa max. 8 taulua tai max. 10ls Kivääri Max. 20ls (1 ls/taulu) tai 40ls (2lks/taulu) Yhdestä paikasta saa vaatia max. 5 taulua, eivätkä kaikki laukaukset saa olla ammuttavissa yhdestä paikasta/näkymästä Mini-rifle Max. 40ls. Muuten kuten kiväärissä.

14 Yhteiset Maksimilaukausmäärät kerraten Lyhyt Keskipitkä Pitkä
Pistooli Haulikko (24) Kivääri 10(5) 20(10) 40(20) Mini-rifle Haulikossa 24 tyhjällä aseella lähdettäessä Kiväärillä suluissa olevat jos vaaditaan vain 1ls/taulu

15 Yhteiset Stagejen minimimäärät eri kilpailutasoilla 2012 2009
Level I: Level II: 6 5 Level III: /12 Level IV: /20 Level V: /25 2012 kaikissa samat määrät, 2009 pist. / kiv. & haul. Pistoolissa L1-3 suositukset, L4-5 määrätyt Pitkillä aseilla kaikki suosituksia

16 Yhteiset IPSC-taulujen värit (4.1.2.1)
Ammuttavien pahvitaulujen on oltava ruskean pahvin värisiä (tan colored) Poikkeuksena tilanne jossa ratamestari katsoo ettei taulujen ja taustan välinen kontrasti ole riittävä, tällöin voidaan käyttää muuta väriä Säännöissä ei mainita täytyykö kaikkien taulujen olla tällöin samanvärisiä vai saako yksi taulu olla muunvärinen kontrastin parantamiseksi. Ilmeisesti siis saa ja on ratamestarin päätettävissä.

17 Yhteiset IPSC-taulujen värit
No-Shoot –taulut selvästi merkitty X:llä, tai eri väriä ammuttavien taulujen kanssa NS-taulut on merkittävä selvällä ”äksällä” tai niiden on oltava yksivärisiä selkeästä ammuttavista tauluista väriltään erottuvia. Ennen ”selvästi merkitty”, nyt ”selvästi merkitty X:llä”. Värin on oltava sama koko kilpailun tai turnauksen ajan.

18 Yhteiset Popperit Pepper popperit poistuvat käytöstä (App. C1, 9.) Käyttöön jää ns. Classic popper = IPSC Popper Popperien on oltava yksivärisiä, mieluiten valkoisia ( ) Pistoolisäännöissä muutos kalibroinnin suhteen: PF Pepper popperit poistuvat, jäljelle jäävät enää Classic Popperit = IPSC Popper. Muutoksen siirtymäaika vuoden 2012 loppuun saakka, eli vielä ei tarvitse leikata nuppeja pois peppereiltä mutta uusia ostaessa kannattaa hankkia vain classic-poppereita. Popperien väri: valkoinen EI ole pakollinen, vaan suositeltu. (Valkoisen voi sekoittaa no-shootiin) Pistoolissa poppereiden kalibrointi ennen PF125 +/- 5% (= n. PF ) Kiväärissä kalibrointi kuten ennen (PF150 +/- 5%) Haulikossa kuten ennen.

19 Yhteiset Eri kokoisten taulujen käyttö samalla stagella
Mini Target ja Mini Popper tarkoitettu kuvaamaan kauempana olevaa taulua Jos stagella käytetään sekä täysikokoisia että minitauluja/poppereita, minitaulujen/poppereiden täytyy olla väh. 2m kauempana kuin kauimmainen täysikokoinen (4.2.1 Mini Target, Mini Popper)

20 Yhteiset Rikelinjat (2.2.1)
Rikelinjat on maalattava erottuvalla värillä, esimerkiksi punaisella Mikäli stagella on määrätty kulkualue, sitä on käytettävä Rikkomisesta seuraa proseduurirangaistus jokaisesta rikkeen jälkeen ammutusta laukauksesta. Eli ilmeisesti mikäli oikaisee yhdenkin välikön niin kaikki laukaukset sen jälkeen on proc/ls. EI KANNATA OIKOA. Esimerkin ampuma-alue on punaisen suorakaiteen rajaama alue. Kilpailijan on kierrettävät oranssit kiilat ulkokautta. Tuomari seuraa suorempaa reittiä sinisellä merkittyjen rajalinjojen poikki. Mikä katsotaan oikaisemiseksi? Jos videon stagella ei olisi tynnyreitä, saisiko nurkan ylitse hypätä? Vinkki stagensuunnittelijalle/rakentajalle: Esteet kierrettäviin nurkkiin kuten videon stagella.

21 Yhteiset Tähtäinkuvan ottaminen (8.7.1)
Pistoolissa ja haulikossa tähtäinkuvan ottaminen ja kuivalaukaukset ennen aloitusmerkkiä on kielletty Elektronisia tähtäimiä saa säätää osoittamalla asetta maahan – ei tauluun Rikkomisesta 1. kerralla varoitus, seuraavista proc/tapaus Kiväärillä tähtäinkuvan voi ottaa entiseen tapaan tyhjällä aseella yhteen tauluun kilpailun järjestäjän niin salliessa Ampuma-asennon kokeileminen kielletty (kivääri) Proc/tapaus Rikkomukset tähtäinkuvan ottamisesta siis kirjataan joka kerta tuloslomakkeeseen ja procit annetaan vasta tuloksia laskettaessa. Mikäli kivääristagella tähtäinkuvan ottaminen on sallittu, ja sen lisäksi testaa ampuma-asennon, saa suoraan procin.

22 Yhteiset DQ ja stagen poisto kilpailusta (2.3.4.1) Vahingonlaukaus
Mikäli ampuja on saanut DQ:n stagelta joka myöhemmin poistetaan, voi hän päästä takaisin kilpailuun, mikäli RM tai jury katsoo että DQ on johtunut tekijästä jonka vuoksi stage on poistettu Vahingonlaukaus Määritelmää kiristetty – asetta ladattaessa koskee myös laukausta ”LAMR" jälkeen, mutta ennen aloitusäänimerkkiä (10.4.3) Ennen vain ”If clear, hammer down, holster" aikana/jälkeen Kilpailijan siis täytyy vedota joko ratamestariin tai tehdä protesti diskauksestaan. Automaattisesti kilpailuun ei takaisin pääse vaikka ko. stage poistettaisikin. A competitor who incurred a disqualification in a stage which is subsequently deleted, may be entitled to reinstatement, if the highest level of appeal pursued by the competitor (i.e. the Range Master or the Arbitration Committee, as the case may be), deems that the disqualification was directly attributable to the reasons for the stage being deleted.

23 Yhteiset Tulosten julkaiseminen
MD voi määrätä tulokset julkaistavaksi myös tai ainoastaan netissä (9.8.5) Ilmoitettava ennen kilpailua ja/tai tulostetussa kilpailuohjelmassa tai selkeällä paikalla kilpailualueella ennen kilpailun alkua Kilpailijoille järjestettävä tietokone(ita) tms. joilla tulokset kilpailun jälkeen on mahdollista nähdä (koskenee lähinnä isompia kisoja)

24 Yhteiset Tuloslomakkeet
Allekirjoitettua lomaketta ei saa käsitellä kuin ratatuomarihenkilöstö tai tulostoimiston henkilöstö – Kilpailija vain tuomarin erityisellä luvalla (9.7.8) Suorituksen keskeyttäminen kilpailijan toimesta Jos ampuja päättää pysähtyä tai epäröi stagen aikana, luullen, ettei tauluja ole paikattu hän ei saa uusintaa Vanha asia, mutta kirjoitettu nyt säännöksi ( )

25 Yhteiset Kilpailijan häiritseminen (8.6.2.1)
Mikäli kilpailijaa tuominneen tuomarin mielestä häirintä merkittävästi vaikutti kilpailijan suoritukseen, hänen täytyy raportoida tästä ratamestarille joka harkintansa mukaan voi tarjota kilpailijalle uusintaa Kilpailijaa, joka verbaalisesti tai muuten häiritsee ampujaa, voidaan rankaista kohdan mukaan on uusi sääntökohta, aiemmin oli vain proc/dq häirinnästä, mutta ei uusinnan mahdollisuutta kilpailijalle.

26 Yhteiset Kuulovauriosta kärsivä kilpailija (8.3.9)
Voi ratamestarin suostumuksella saada visuaaliset/fyysiset merkit komentojen lisäksi Suosituksena on käyttää taputusta ampujan tukikäden olkapäähän, esimerkiksi: Kolme taputusta – Are You Ready? Kaksi taputusta – Stand By Yksi taputus – lähtömerkki 8.3.9 A competitor with a severe hearing disability may, subject to prior approval of the Range Master, be entitled to have the foregoing verbal Range Communications supplemented by visual and/or physical signals.

27 Käsimerkit otetaan käyttöön tarvittaessa osumien ilmoittamisessa
Yhteiset Käsimerkit otetaan käyttöön tarvittaessa osumien ilmoittamisessa A C D No-Shoot Re-score Miss Re-Score siis taulun uudelleentulkkaus jos vastaanottavassa päässä ei mennytkään viesti perille.

28 Pistooli Muutoksia divisioonissa ja niihin liittyvissä säännöissä
Modified poistui Classic uutena aseluokkana – , ellei saa jatkoaikaa 2014 GA:ssa Revolveridivisioona Jos kilpailija ampuu yli kuusi (6) laukausta ennen lataamista, proseduurivirhe per ammuttu laukaus Aikaisemmat säännöt määrittivät että yli kuudesta laukauksesta tulee proseduurivirhe per tapaus, jolloin oli tulkinnanvaraista tuliko 8 laukauksen ampumisesta 1 vai 2 proc. Nyt sääntö on siltä osin selvempi.

29 Pistooli Classic -divisioona
1911-konstruktio metallisella yksiosaisella rungolla Lipaskuilun laajennin max. 35mm leveä Patruunarajoitus, max. 8/10 (major/minor) lippaassa äänimerkin jälkeen (kuten Productionissa 15) Major kuten Standardissa, min. .40”/10mm tai .357SIG Dustcover max. 75mm pitkä luistinsalvan takaa mitattuna Kuvassa ase jossa "perinteinen" lyhyt dustcover, jossa on vielä lähes 5mm varaa säännönmukaisuuteen. “Handguns must be based on and visibly resemble the classic 1911-genre design.”

30 Pistooli Classic –divisioona – kiellettyä
Thumbrestit eli heikomman käden peukalohyllyt/tuet Varustekisko dustcoverissa Kahvan muodon muuttaminen ”Luistin kevennysleikkaukset” NROI Finlandin tulkinta Kevennysleikkauksiksi ei katsota Virityskarhennuksia luistin sivupinnoissa edessä/takana Tähtäimien uria/taskuja Tri-top, flat top ym. leikkaukset jotka muuttavat luistin muotoa Kevennysleikkauksiksi katsotaan Läpireiät tai muut luistin pintaan työstetyt ”ylimääräiset” kolot/urat/taskut tms. Classic divisioonan tekniset määrittelyt ovat herättäneet yleisesti hämmennystä. Virallista selitysten kirjaa ei ole julkaistu, joten NROI Finland antaa ennakkotulkinnan kevennysleikkauksista. Ensimmäiset esityksen kuulijat keksivät heti uusia tapoja keventää: Luistin kaventaminen ulkopuolelta – mahdoton todeta, kevennys voi olla merkittävä. Commander-mittainen 4.15” ase on myös heti kevyempi, saako neljän tuuman luistia käyttää viiden tuuman piipun kanssa ja jos ei, miksei?

31 ? Pistooli Classic –divisioona – sallittua Pelin henki:
STI Shadow, © STI International ? Classic –divisioona – sallittua ”Kosmeettiset muutokset” Kahvalevyt, karhennukset, kaiverrukset Yksi- ja kaksipuoleiset varmistimet Mitkä tahansa avotähtäimet Pelin henki: Käytännössä kaikki varustekiskottomat 1911-tehdasmallit sopivat Classicin sääntöihin Rakentelijat venyttäkööt sääntöjä uskalluksensa rajoille, sillä riskillä että kilpailun RM:n tai IPSC:n sääntökomitean tulkinta voi tulla olemaan tiukempi – säännöt jättävät tulkinnanvaraa Mikä katsotaan kosmeettiseksi muutokseksi ja missä vaiheessa kosmeettisesta kaiverruksesta/kuvioinnista tulee luistin keventämistä? Käykö STI Elektra tai STI Shadow, jossa tähtäimet on upotettu todella syvälle luistiin ja luistin yläpintaan on jyrsitty pallotapilla ura jotta jyvän voi ylipäänsä nähdä kunnolla? NROI:n (löyhän) tulkinnan mukaan käytännössä mikä tahansa varustekiskoton ”täydellä” (pyöreä yläpinta) luistilla myytävä tehdasmalli tai sellaista vastaava rakennettu 1911 sopii sellaisenaan Classic-divisioonaan olivat virityskarhennukset 25lpi taikka pallotapilla jyrsityt kuten USPSA:n säännöissäkin on sallittu. Se, minkälaisen tulkinnan tai rajanvedon IPSC:n sääntökomitea aikanaan julkaisee, ei ole hallinnassamme.

32 Pistooli Strong/weak hand (1.1.5.3, 1.1.5.4)
Jos stage tai osa siitä simuloi vahvemman tai heikomman käden käyttöä, toisella kädellä ei saa ottaa tukea radan pinnasta, seinästä tai muusta ratarekvisiitasta (10.2.8) Erikseen painotetaan kieltoa toisen käden käyttämisestä aseen nostamisessa pöydältä aloituksissa (10.2.8)

33 Haulikko Divisioonat – Open (App. D)
Aseiden maksimipituus on 1320 mm Irrotettavissa lippaissa max. 10 patruunaa Sallittua käyttää lippaita, joiden kapasiteetti on max. 12 patruunaa Lippaita ei saa kytkeä yhteen millään tavalla Kiinteillä lippailla varustetut aseet voidaan ladata maksimissaan 14 patruunalla ennen lähtömerkkiä Modissa oli pituusrajoitus jo aiemmin. Ennen std/std man max. 8 tyhjällä lähdettäessä, max. 8+1 täydellä. Nyt aina max. 9. Divisioonat – Standard ja Standard Manual Max. 9 patruunaa aseessa ennen lähtömerkkiä

34 Haulikko Varusteet Vain yhtä varustevyötä saa käyttää (5.2.3.2)
Vyön on oltava vyötärön tasalla ellei stagekuvaus toisin määrää (5.2.3) Patruunoiden kantaminen kyynärvarressa on sallittua mikäli ne ovat yksittäin kiinnikkeissä (5.2.3) Ellei stagekuvauksessa erikseen määrätä, kaikki käytettävät patruunat, pikalaturit ja lippaat on ampujan kannettava mukanaan joko pussissa, taskussa, telineessä tai vastaavassa Myös aseeseen tai aseen hihnaan kiinnitettävät telineet irtopatruunoille ja pikalatureille ovat sallittuja

35 Haulikko Varusteet Mikään patruunan osa ei saa ulottua yli 75mm kilpailijan kehosta (5.2.5) Poikkeuksena patruunat jotka sijaitsevat aseessa tai irtonaisena pussissa Ei koske Open -divisioonaa Ratamestari voi anatomisin perustein sallia poikkeuksen Saako se ainoa vyö olla useamman kierroksen kilpailijan ympäri? Tällöin voisi saada vaikka kolmeen riviin patruunoita vyötärölle, säännöt eivät kiellä kuin pystysuunnassa max. 2 tai 6 vaakatasossa. Leveyssuunnassa varmaankin 75mm sääntö pätee, jolloin olisi sallittua?

36 ✓ Haulikko Sallittuja varusteita
Korkeussuunnassa patruunoita saa olla max. 2 päällekkäin ( ) Patruunat saavat olla vinoittain tai limittäin kaksirivisessä vyössä Ns. Load Two –vyö

37 ✓ Haulikko Sallittuja varusteita
”Stripper clip / shell caddy” Sallittuja varusteita Vaakasuorassa enintään 6 patruunaa päällekkäin ( ) Ilmeisesti 2-rivinen stripper –teline on myös sallittu, mikäli se täyttää 75mm säännön ja patruunoita on max. 6 päällekäin.

38 Haulikko Sallittuja patruunankantotapoja

39 X X X Haulikko Kiellettyjä patruunankantotapoja (5.2.3) Chest rigit
Bandolieerit Ym. vastaavat X X X Erityisesti kiellettyjä ovat ”chest rigit” ”bandolierit” ja vastaavat kantotavat.

40 Haulikko Asevarusteet
Aseeseen kiinnitettävät varusteet joita on tarkoitus käyttää kilpailun jollakin stagella, on esitettävä ja oltava aseessa kiinni asetarkastuksessa, ja niitä on käytettävä myös jokaisella ammuttavalla stagella (5.2.8) Tähtäimet, hihnat, suujarrut ja vastaavat varusteet Ei koske tavanomaisia vaihdettavia supistinholkkeja eikä esim. sivusatulaa Erityisesti tämä sääntö koskee komppeja, suujarruja tai vastaavia aseeseen kiinnitettäviä rekyylinhallintalaitteita

41 Haulikko Patruunat Stagella käytettävä vain yhtä patruunatyyppiä
Hauli / buckshot / täyteinen (2.1.12) Ennen suorituksen aloitusta haulikkoon ladattujen patruunoiden tulee olla samanlaisia rakenteeltaan (5.5.7) Haulikuppi, nopeus, haulipanoksen paino, pituus jne. Säännön rikkomisesta voi seurata diskaus Täyteispatruunoissa täyteinen ei saa ulottua hylsyn ulkopuolelle Vaarallinen patruuna ( )

42 Haulikko Patruunat Patruunoissa sallitaan vain perinteiset haulikupit ( ) Metallitauluja ei saa ampua teräs- tai volframihauleilla tai - slugeilla ( ) Ennen stagen aloitusta RM voi vaatia kilpailijoita asettamaan patruunat rasiaan tai vastaavaan, jotta kilpailijoilta voidaan helposti tarkistaa aseeseen ladattavien patruunoiden määrä ja rakenne (8.1.6)

43 Haulikko Patruunat Patruunan PF lasketaan valmistajan antamien tietojen perusteella tai luodinnopeusmittarin avulla (5.6.1) Jos valmistajan tietoja tai luodinnopeusmittaria ei ole käytettävissä, käytetään kilpailijan ilmoittamaa PF-lukemaa Jos stagella ammutaan paperitauluihin buckshot – patruunoilla, kilpailun järjestäjä voi asettaa maksimimäärän hauleja, joita patruuna saa sisältää (App. E, 14.) Rajoitus koskee koko stagea Level III ja korkeamman tason kilpailuissa ammuttavien buckshot –ja täyteispatruunoiden yhteismäärä on rajoitettu 80 laukaukseen (App. E, 20.)

44 Haulikko Weak shoulder
Short coursella ja classifiereissa voidaan määrätä ampumaan pelkästään heikomman olan puolelta ( ) Ennen oli niin, että standard exerciseissa ja classifiereissa sai määrätä ampumaan vain heikommalta olalta.

45 Kivääri Vapaa tyyli ja järjestys
“ Freestyle – IPSC matches are freestyle. Competitors must be permitted to solve the challenge presented in a freestyle manner and, for handgun and shotgun matches, to shoot targets on an ‘as and when visible’ basis.” Ja sitten järki mukaan… Kiväärissä siis annetaan kilpailunjärjestäjälle vapaat kädet määrätä tietyt taulut ammuttavaksi tietyistä paikoista Helpottanee 300m stagejen rakentamista merkittävästi Freestyle kärsii jos käytetään “turhaan”

46 Kivääri Weak shoulder (1.1.5.3)
Tukikäden puoleista olkapäätä ei voi määrätä käyttämään General Courseissa tai Classifiereissa Mutta sallittu Shoot-offissa? Stagen sopivasti rakentamalla voi käytännössä pakottaa ampumaan heikolta olalta General course = short, medium, long course Stagen sopivasti rakentamalla voi tietysti pakottaa käytännössä ampumaan heikolta olalta, mutta sitä ei voi stagebriefingillä määrätä.

47 Mini-Rifle Hyväksyttiin uutena disipliininä 2011 GA:ssa
Säännöt hyvin pitkälti kiväärisäännöt Kaliiperi .22LR, ei min./max. PF:ää Metallimaalit voivat olla pienempiä kuin kiväärissä Neliö min. 5x5 neliö, pyöreä min. 7cm Turvallinen etäisyys 5m (rikelinja 6m) Hajoavia maaleja (kiekot yms.) voi käyttää

48 Mini-Rifle Komento suorituksen päätyttyä ”If Clear, Secure Chamber”
Ei edellytetä tyhjälaukausta – kaikki konstruktiot eivät kestä Komennolla laitetaan aseeseen chamber flag, sulku voi olla auki tai kiinni 8.3.7 "If Clear, Secure Chamber" – After issuance of this command, the competitor must not resume shooting (see Rule ). While continuing to point the rifle safely downrange, the competitor must fit a chamber safety flag, at which time the course of fire is deemed to have ended. The action can remain open or be closed, but the competitor must then comply with Rule

49 Mini-Rifle Divisioonat

50 Mini-Rifle Divisioonat Special conditions: Standard Division
12. Any complete Mini Rifle or components produced by a factory and available to the general public. 13. Prototypes are specifically not permitted. 14. External modifications such as weights or devices to control or reduce recoil are specifically not permitted, except for recoil pads fitted to the rear face of the stock of the Mini Rifle. Kohta 14. Äänenvaimentimet eivät siis ole sallittuja? On sekä paino että alentaa rekyyliä.

51 Kiitos mielenkiinnosta! Keskustelu ja kommentit vapaasti


Lataa ppt "Kouluttajalle Tämä esitys on tehty MS Power Pointilla, sen 97 versiolla. Muutamissa dioissa on muistiinpanoja helpottamassa koulutusta ja avaamassa diojen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google