Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Aikamme harhat ja totuustesti.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Aikamme harhat ja totuustesti."— Esityksen transkriptio:

1 Aikamme harhat ja totuustesti

2 TOTUUS JA HARHA Kulkevat samaa valtatietä!
Matt 7:15. Varokaa vääriä profeettoja. He tulevat luoksenne lampaiden vaatteissa, mutta sisältä he ovat raatelevia susia. 16. Hedelmistä te heidät tunnette. Eihän orjantappuroista koota rypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita. 17. Hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, huono puu kelvottomia hedelmiä. 18. Ei hyvä puu voi tehdä kelvottomia eikä huono puu hyviä hedelmiä.

3 TOTUUS JA HARHA Kulkevat samaa valtatietä!
19. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, kaadetaan ja heitetään tuleen. 20. Hedelmistä te siis tunnette heidät. 21. "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra' , pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon”. Matt 7:15-21

4 TOTUUS JA HARHA Kulkevat samaa valtatietä!
Totuus ja harha ovat usein niin saman näköisiä ja -tuntuisia, että niitä on erittäin vaikea erottaa toisistaan. FBI:n väärennösasiantuntijalta kysyttiin, mikä oli hänen salaisuutensa, kun hän pystyi tunnistamaan väärennökset niin helposti. Hän vastasi, että hän oli läpikotaisin perehtynyt siihen, mikä oli oikea ja aito ja pystyi sen perusteella heti tunnistamaan kaiken epäaidon.

5 Mikä on totuus? Joh 17:17 ... Sinun Sanasi on totuus...
Ps 119: Sinun Sanasi on kokonansa totuus... Joh 14: Minä olen ...totuus...

6 Älkää uskoko kaikkea 1 Tess 5:21 Koetelkaa kaikkea ja pitäkää se mikä on hyvää. 1 Joh 4:1 Älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta.

7 Älkää uskoko kaikkea Ei kaikki ole kultaa mikä kiiltää!
Ei kaikki hengellinen tunnu hyvältä eikä kaikki hyvältä tuntuva ole hengellistä! Jeesus ristillä! Ei ole syntiä epäillä joitakin asioita, mutta saattaa olla kohtalokasta uskoa Jumalasta tulleeksi kaikki, mitä kuulee tai lukee, näkee tai kokee!

8 Vääriä opettajia tulee
Apt 20: minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä ja teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat vetääkseen opetuslapset mukaansa... 1 Tim 4:1, viimeisinä aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja...

9 Mistä heidät tunnistaa?
mitä he sanovat? mitä heidän kauttaan tapahtuu? mitä he jättävät sanomatta! Jeesuksen verinen evankeliumi on heille vieras eikä se riitä heille millaisia opetuslapsia he ”tuottavat” pitkällä aikavälillä = heidän hengellinen hedelmänsä

10 Sielunvihollisen kohde
Sielunvihollinen ottaa kohteikseen kaikkein innokkaimmat kristityt. Ne uskovat, jotka ovat kaikkein palavimpia uskossaan, innokkaimpia Herran työssä ja hartaimpia rukouksissaan ja rakkaudessaan Jeesusta kohtaan. He ovat kaikkein alttiimmat harhaopeille ja hurmahenkisyydelle.

11 Sielunvihollisen kohde
Hehän haluavat intohimoisesti kuulla Jumalan äänen ja ymmärtää Hänen tahtonsa tehdäkseen sen kokosydämisesti, mihin hintaan tahansa. He ahmivat sisäänsä sellaista opetusta, joka näyttää valmistavan heille tien Jumalan mielisuosion saamiseen ja Hänen tahtonsa tekemiseen. Heidän sydämensä on täysin avoin Pyhälle Hengelle, mutta väistämättä myös pahalle hengelle ja omalle hengelle.

12 Palavan kristityn ongelma
Jos "tien" opettaja on hyvin valloittava persoonallisuus ja varsinkin, jos hänen kauttaan on saanut tapahtua suuria asioita, ihmeitä ja merkkejä, innokkaat kristityt eivät osaa epäillä mitään eivätkä tunnistaa mahdollisia harhoja. Pelkkä vilpittömyys ei kykene pitämään meitä kaidalla tiellä, vaan siihen tarvitaan myös tervettä harkintaa ja arvostelukykyä.

13 Palavan kristityn ongelma
"Ihmissydän on kuin instrumentti, jota voi soittaa Pyhä Henki, paha henki tai ihmisen oma henki" - A.W. Tozer. Uskonnolliset tunteet ovat likipitäen samat riippumatta siitä, kuka niillä soittelee!

14 Millä testata? MITEN TÄMÄ OPPI, KOKEMUS TAI KÄYTÄNTO VAIKUTTAA ASENTEISSANI JA SUHTEESSANI JUMALAAN JEESUKSEEN KRISTUKSEEN PYHÄÄN RAAMATTUUN OMAAN MINÄÄN USKONVELJIIN "MAAILMAAN" SYNTIIN

15 1. JUMALAAN Pyhä Henki kirkastaa Jumalan pyhyyttä, kaikkivaltiutta, muuttumattomuutta, rakkautta (ristillä), uskollisuutta jne Jokainen oppi, kokemus tai käytäntö, joka suurentaa kolmiyhteistä Jumalaa uskollemme ja silmiemme edessä, on todennäköisesti Jumalasta.

16 1. JUMALAAN Epäjumalain palvelus voi herättää ihmisessä mitä nautinnollisimpia uskonnollisia tunteita. Nunna, joka polvistuu "sanattomassa palvonnassa neitsyt Marian kuvan edessä, kokee aidon uskonnollisen kokemuksen. Hän tuntee yhtä todellista rakkautta, hämmennystä, kunnioitusta ja mykistymistä kuin jos hän palvoisi Jumalaa.

17 1. JUMALAAN Hindujen ja muslimimystikoiden eli suufien mystisiä kokemuksia ei voi pyyhkiä syrjään teeskentelynä. Emme voi myöskään hyljätä mielikuvituksen tuotteina spiritistien ja muitten okkultistien ruumiinpoistumisia ja henkimatkoja. He saattavat kohdata ja joskus kohtaavat jotain tai jonkun itsensä ulkopuolella. Samalla tavoin kristityllä voi olla syviä tunnekokemuksia, jotka ovat heidän käsityskykynsä ulkopuolella." (Tozer)

18 1. JUMALAAN Kokemusten testi: miten ne vaikuttavat suhteessani Jumalaan? Opinko tuntemaan paremmin Raamatun meille ilmoittamaa Jumalaa? Tuleeko Hänen pyhyytensä, majesteettiutensa ja rakkautensa minulle entistä suuremmaksi? "Sinä, meidän Herramme ja meidän Jumalamme, olet arvollinen saamaan ylistyksen ja kunnian ja voiman, sillä sinä olet luonut kaikki, ja sinun tahdostasi ne ovat olemassa ja ovat luodut." Ilm 4:11

19 2. JEESUKSEEN KRISTUKSEEN
Jumalan silmissä lihaan tullut, kärsinyt, ristillä kuollut ja taivaaseen korotettu Jeesus Kristus on koko maailmankaikkeuden keskus! Hän on aina ylin: Hänen tulee olla kaiken uskonnon, opetuksen, kokemuksen ja käytännön keskus.

20 2. JEESUKSEEN KRISTUKSEEN
Pyhä Henki tekee Kristuksen, Hänen ristinsä ja verensä meille korvaamattomaksi. Joh 1: Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme... ja Hän oli täynnä armoa ja totuutta Matt 3:17 ...Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt Apt 2: Jumala on Hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt

21 2. JEESUKSEEN KRISTUKSEEN
Apt 4: ei ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastua. Joh 14: minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

22 3. PYHÄÄN RAAMATTUUN Nouseeko tämä uusi oppi, kokemus tai käytäntö Raamatusta? Jo pelkästään se, että se ei noussut suoraan Raamatusta, tekee sen epäilyksenalaiseksi siihen asti, kunnes se on selvästi perusteltavissa koko Raamatulla. Yksittäiset jakeet eivät kelpaa perusteluiksi!

23 3. PYHÄÄN RAAMATTUUN Tosin on hyvä muistaa, että Raamattu on ennen kaikkea pelastushistoriallinen dokumentti eikä se ota kantaa kaikkiin mahdollisiin asioihin taivaan maan välillä. On olemassa paljon asioita, joista Raamattu ei puhu mitään. Meidän tulee kuunnella hengellisesti vanhempien ja viisaitten veljien ja sisarten ajatuksia - myös kirkkohistoriaa!

24 3. PYHÄÄN RAAMATTUUN Kaikki, mikä esitetään täysin uutena ja ainutlaatuisena, jumalallisena lopunajan ilmoituksena, on tarkoin tutkittava! Jumala ei ole luvannut antaa lopun aikana sellaista ilmoitusta, mikä ei jo olisi Raamattuun koottuna! varokaa älyn hurmahenkiä varokaa tunteiden hurmahenkiä

25 3. PYHÄÄN RAAMATTUUN Pyhä Henki ei koskaan johdata ihmisiä vastoin kirjoitettua Sanaa eikä sen ohi. Kaikki pitää koetella kirjoituksilla. Jos he sanovat: "On kirjoitettu", meidän tulee katsoa tarkkaan, mitä muuta on kirjoitettu, jotta emme harhautuisi! Niinhän Jeesuskin teki!

26 3. PYHÄÄN RAAMATTUUN 1 Kor 4:6 Ei yli sen, mikä kirjoitettu on.
Jes 8: Pysykää laissa ja todistuksissa! Joh 8:31, Jos te pysytte minun sanassani ... te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi Joh 14:15, Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni ... ja minä ilmoitan itseni hänelle

27 4. OMAAN MINÄÄN Jos tämä oppi, kokemus tai käytäntö jättää saa minut turvautumaan ”minussa asuvaan jumaluuteen” tai jos se jättää minut omahyväisyyden ja itsetyytyväisyyden hurmioon, se on väärä ja tulee hyljätä sielunvihollisesta tai omasta minästä lähtöisenä harhana.

28 4. OMAAN MINÄÄN Mutta jos se auttaa
nöyryyttämään minua ja tekemään minut itsessäni avuttomaksi, saastaiseksi ja pieneksi omissa silmissäni ja turvautumaan yksin Jumalan armoon ja Jeesuksen ansioon, se on Jumalasta.

29 4. OMAAN MINÄÄN Pyhä Henki ja ihmisen lihallinen oma minä ovat radikaalisti vastakkaisia. Hän korottaa aina Jeesusta Kristusta ja Hänen ansiotaan Golgatalla meidän hyväksemme! Gal 5:17 ...sillä liha himoitsee henkeä vastaan ja henki lihaa vastaan; nämä ovat nimittäin toisiaan vastaan. Room 8:7 ...lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan sillä se ei alistu Jumalan lain alle eikä se voikaan!

30 4. OMAAN MINÄÄN Kirkastaessaan meille Kristusta Pyhä Henki osoittaa meille samalla, miten suuresti Jumala rakastaa meitä juuri näin mahdottomia ja kelvottomia syntisiä. Hänen rakkautensa auttaa meidät löytämään oman suunnattoman arvomme Jumalalle.

31 5. USKONVELJIIN Jokainen oppi, kokemus tai käytäntö, joka loitontaa meitä muista uskovista, eikä saa meitä todellisesti rakastamaan heitä ja pitämään heitä parempana kuin itseämme, voidaan turvallisesti hyljätä saatanallisena tai lihallisena harhana. Joh 13: Uuden käskyn minä annan teille, että te rakastatte toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä...siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni

32 5. USKONVELJIIN 1 Joh 3: meidänkin tulee antaa henkemme (=psyykemme) veljiemme edestä 1 Joh 3: älkäämme rakastako sanalla tai kielellä, vaan teossa ja totuudessa 1 Joh 4: rakastakaamme toisiamme, sillä rakkaus on Jumalasta 1 Joh 5: jokainen, joka rakastaa Häntä, joka on synnyttänyt rakastaa myöskin sitä, joka on syntynyt

33 6. "MAAILMAAN" ei luomakunta yleensä
ei se ”maailma” jota Jumala rakasti ”Maailma” on ennen kaikkea se maailman-järjestys, joka elää Jumalasta erossa, elää itselleen ja taistelee Jumalaa vastaan. ”Maailma” on lihallisia nautintoja, ihmisten arvostusta ja kunniaa, omien etujen puolesta taistelemista, elintasokilpaa ja köyhien riistoa jne.

34 6. "MAAILMAAN" Jokainen oppi, kokemus tai käytäntö, joka sallii kompromissin maailman ja sen arvostusten kanssa, on väärä henki, oppi, kokemus tai käytäntö. Jokainen uskonnollinen liike, joka matkii maailmaa, ilmeni se miten tahansa, on vieras Kristuksen ristille ja sielunvihollisen puolella. menestysteologia!

35 6. "MAAILMAAN" 1 Joh 2: lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, ei ole Isästä, vaan maailmasta 1 Ms 1: ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä 2 Kor 6: mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä

36 6. "MAAILMAAN" Fil 3: … Olenhan usein sanonut teille ja nyt sanon aivan itkien, että monet elävät Kristuksen ristin vihollisina. Heidän loppunsa on kadotus. Vatsa on heidän jumalansa ja häpeä heidän kunniansa, ja he ajattelevat vain maallisia asioita.

37 7. SYNTIIN Kaikki, mikä tekee pyhyydestä tavoiteltavamman ja kaivattavamman sekä synnistä inhottavamman ja sietämättömämmän, voidaan ottaa vastaan aidosti Jumalalta tulleena. Kaikki sellainen, mikä vähättelee synnin kauheutta, sen vaikutusta ja merkitystä on perkeleestä ja sitä on kartettava.

38 7. SYNTIIN Tiit 2: Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi...ja kasvattaa meitä, että me hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa 1 Piet 2: … Itse, omassa ruumiissaan, hän "kantoi meidän syntimme" ristinpuulle, jotta me kuolisimme pois synneistä ja eläisimme vanhurskaudelle.

39 Varoituksen sana Monet sanovat minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra! Sinun nimessäsihän me profetoimme, sinun nimessäsi me karkotimme pahoja henkiä ja sinun nimessäsi teimme monia voimatekoja.' Mutta silloin he saavat minulta vastauksen: 'En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, vääryydentekijät!' Matt 7:22-23

40 Lopuksi Jeesus sanoo: "Sillä vääriä Kristuksia ja vääriä profeettoja nousee ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin." Matt 24:24 Valvokaamme sen tähden itseämme, opetustamme ja toinen toistamme, että saisimme olla kerran verellä pestyjen joukossa riemuitsevina Karitsan häissä.

41 Ristin ansiosta meillä on elämä


Lataa ppt "Aikamme harhat ja totuustesti."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google