Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Italia Tehnyt: Hanna & Mira.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Italia Tehnyt: Hanna & Mira."— Esityksen transkriptio:

1 Italia Tehnyt: Hanna & Mira

2 Italian väestö -Italian ikäpyramidi Asukasluku n. 58 miljoonaa
Väentiheys 188,3 as/km² Naisia 51,5% ja miehiä 48,5% Suurimmat ikäryhmät ovat vuotiaat (25,3%) sekä vuotiaat (23,7%) Sekä Italian että Suomen väestöllisessä muuntumisessa on menossa vaihe neljä, eli väestön kasvu on pysähtynyt. Sekä syntyvyys että kuolleisuus ovat pienet ja luonnollinen väestönkasvu on jokseenkin pysähtynyt. Italiassa syntyvyys on pienempää ja kuolleisuus on suurempaa kuin Suomessa -Italian ikäpyramidi Lähteet: maantieteen 2.kurssin oppikirja

3 Uskonnot: -Katolilaisia 80% Kielet: Etniset ryhmät: -Muslimeja 1,2%
-Protestantteja 0,1% -Juutalaisia 0,1% Kielet: -Virallinen kieli italia -Vähemmistökielinä kreikka, albania, slovenia, saksa, retoromaani, ladini ja sardi. Etniset ryhmät: -Väestöstä 98% on italialaisia. -Ulkomaalaisia on 1,3 miljoonaa -Mm. marokkolaisia, albaaneja, romanialaisia, filippiiniläisiä, kiinalaisia, tunisialaisia, USA:laisia ja saksalaisia. Lähteet: www. tilastokeskus.fi, www. logosmedia.fi/uutisarkisto

4 Metsätalous Italiassa on metsiä noin 10 miljoonaa hehtaaria.
Pohjois-Italian metsät sijaitsevat vuoristoalueilla ja ovat taloudellisessa mielessä vaikeasti hyödynnettävissä, joten metsätalouden merkitys on vähäinen. N. 25% on suomalaistyyppistä havumetsää. Valtaosa metsistä on julkisessa omistuksessa Metsänhoito on melko organisoimatonta. Lähde:

5 Italian maatalous Italiassa maatalous on varsin kehittymätön talouden osa-alue Maataloustuotanto ei riitä kattamaan kotimaista kysyntää Maatilojen keskikoko on n. 7 hehtaaria Maatalouden osuus BKT:sta on noin 2,3% viljelty alue hedelmät,viinit ja vihannekset laidun karu laidun metsä viljelykseen kelpaamaton Lähde:

6 Pohjois-Italian maatalous
Italian vilja-aitta on Po-joen tasanko, koska sen keskiosaa voidaan keinokastella Pohjois-Italian maataloustuotteita ovat mm. vilja, sokerijuurikkaat, soijapavut, liha sekä maitotuotteet Pohjois-Italian maatalous on suurilta osin talvisateiden ilmaston maataloutta, joka tarkoittaa että talvella lämpötila sekä kosteus riittävät viljan ja vihannesten kasvulle ja hallat ovat harvinaisia. Kesät ovat liian kuumia ja kuivia viljan ja ruohon kasvulle, mutta sopivia hedelmien ja viinirypäleet kypsymiselle sekä oliivipuunviljelylle. Lähteet:  

7 Teollisuus Teollisuus ja kauppa on keskittynyt maantieteellisesti Pohjois-Italian vauraisiin maakuntiin Lombardiaan, Piemonteen, Emilia-Romagnaan ja Venetoon. Yksittäisiä suuria teollisuuskaupunkeja Pohjois-Italiassa ovat Genova, Milano ja Torino Tärkeimmät teollisuusalat ovat; metalli-, kone-, tekstiili- ja vaatetus- sekä elintarviketeollisuus. Vuonna 2003 teollisuuden osuus bruttokansantuotteesta oli 23,9%. Lähde:

8 Italian tuonti Suurin osa Italian tuonnista muodostuu: energiasta
koneteollisuuden tuotteista ajoneuvoista terästuotteista kemikaaleista erilaisista kulutustavaroista Lähde:

9 Italian vienti Italian vahvoja teollisuussektoreita ovat metalliteollisuus, kone- ja laitevalmistus sekä elintarviketeollisuus Italia on lisäksi maailman johtavia tekstiili-, vaate- ja nahkatuotteiden valmistajia sekä erilaisten rakennusmateriaalien, kodinkoneiden ja huonekalujen tuottaja. Italian vienti koostuu pääasiassa koneteollisuuden tuotteista. Italian merkittävimmän vientituotteen ajoneuvojen vienti on viime vuosina supistunut. Merkittäviä vientituotteita ovat myös elintarvikkeet, tekstiilit, vaatteet, jalkineet ja kulutuselektroniikka Lähde:

10 Suomen ja Italian välinen kauppa
Vuonna 2004 Suomen viennin arvo Italiaan oli vajaat 1,5 miljardia euroa. Laskua edellisestä vuodesta oli yli 20 prosenttia. Suomen ja Italian välinen kauppa on perinteisesti ollut Suomelle ylijäämäistä. Vuonna 2004 kauppatase laski ja nyt vienti ja tuonti ovat jo lähes tasoissa. Suomesta Italiaan viedään eniten paperia ja pahvia sekä niistä jalostettuja tuotteita, puhelin-, radio-, tv- yms. laitteet sekä rautaa ja terästä. Italiasta Suomeen tuodaan eniten moottoriajoneuvoja, yleiskäyttöisiä teollisuuskoneita ja laitteita sekä muita sähkökoneita ja laitteita. Lähde:

11 Talouden ongelmat Talouskasvu on ollut euro-alueen hitaimpia
Vahvan euron negatiivinen vaikutus vientiin Heikko luottamus talouteen Ulkomaisten investointien osuus suhteellisen pieni Voimakas ja laajalle levittäytynyt byrokratia ja valtion kontrolli useilla aloilla Vuonna 2004 koko maan työttömyysaste oli keskimäärin 7,9 prosenttia, maan eteläosissa huomattavasti korkeampi kuin maan pohjoisosissa Suuret alueelliset erot kehityksessä ja liiketoimintatavoissa pohjoisen ja etelän välillä. Harmaan talouden ja pimeiden työmarkkinoiden osuus taloudessa on Italiassa suuri, erityisesti maan eteläosissa. Lähde:

12 Pohjois-Italian matkailukohteet
Verona on tunnettu ympäri maailman Romeon ja Julian kaupunkina, jossa voi ihastella mm kuuluisaa Julian parveketta(kuvassa). Verona on kuuluisa myös oopperajuhlistaan. Gardajärvi ja sen ympäristö lumoaa kauneudellaan. Venetsia(kuvassa) vanhoine rakennuksineen on siroteltu sadalle saarelle, joita erottaa noin kanaalia, joiden yli kulkee noin 400 siltaa. Suurkaupungit kuten Genova, Torino ja Milano Lähteet: ,

13 Milanon nähtävyydet Piazza del Duomo
yksi maailman kauneimmista aukioista tuhansine kyyhkysineen ja goottilaisine katedraaleineen Lähde:

14 Piazza del Duomon laidalla sijaitseva goottilaistyylinen Duomo on maailman 3. suurin tuomiokirkko.
Galleria Vittorio Emmanuel, yksi Milanon suosituimmista ostoskeskuksista. Lähde:

15 Maailmankuulu oopperatalo La Scala, joka valmistui vuonna 1778.
Santa Maria delle Grazie, dominikaani-luostari, jossa säilytetään da Vincin freskoa Pyhä ehtoollinen Lähde:

16 Torinon nähtävyydet Piazza Castello -aukio, jonka keskellä on Palazzo Madama ja laidalla kuninkaallinen palatsi sekä kuninkaallinen asekokoelma. Valentino-puisto, jossa on kasvitieteellinen puutarha sekä keskiaikaisen kylän ja linnan jäljitelmät. Lähde:

17 Mole Antonelliana –torni (kuvassa) jonka siluetti on yksi Torinon symboleista. Tornissa toimii kansallinen elokuvamuseo. Näköalatasanteelta voi katsella kaupunkia. Museo Egizio, jossa on yksi tärkeimmistä Egyptin historian kokoelmista maailmassa. Johannes Kastajan katedraali, jonka kuninkaallisessa kappelissa säilytetään Torinon käärinliinaa (kuvassa), joka on tunnetuin pyhäinjäännös Lähde:

18 Pohjois-Italian liikenne
Tie Liikenneverkko muodostuu, kun liikenneyhteydet kehittyvät ja kaupunkien välille syntyy uusia liikenneväyliä. Liikenneverkon kehitykseen vaikuttavat luonnonolot kuten pinnanmuodot ja vesistöt, sekä taloudelliset syyt. Tieverkosto on hyvä, mutta itse tiet ovat kunnostuksen tarpeessa. Rautateitä: km, josta  km on sähköistetty. Moottoriteitä: km. Vesiteitä: 2400km. Lentokenttiä: 134 Satamia: 18 Tie Rautatie

19 Fossano ja sen ympäristö
1. Pogapaglia 2. Marene 3. Salmour 4. Piozzo 5. FOSSANO 6. Ciglie 7. Morozzo 8. Montanera 9. Cuneo 10. Bernezzo 11. Villafalletto 12. Verzuolo Lähde:

20 Lähdeluettelo Tiedot: Maantieteen 2.kurssin oppikirja
 Kuvat, diagrammit ja kartat


Lataa ppt "Italia Tehnyt: Hanna & Mira."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google