Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TAVARAN TILAAMINEN, VASTAANOTTO JA VARASTOINTI

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TAVARAN TILAAMINEN, VASTAANOTTO JA VARASTOINTI"— Esityksen transkriptio:

1

2 TAVARAN TILAAMINEN, VASTAANOTTO JA VARASTOINTI

3 Energiatehokas kylmä- ja pakastesäilytys
Hanki keittiöön vain ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita. Kylmä- ja pakastetilat sijoitetaan erilleen astianpesutiloista, uuneista ja muista lämpöä tuottavista laitteista. Esteetön ilmankierto laitteen ulkopuolella ja sisäpuolella säästää energiaa. Kylmä- ja pakastetilojen mitoitus suunnitellaan keittiöön tulevien tuotteiden kuljetuskertojen, raaka-aineiden jalostusasteen sekä tuotevalikoiman mukaan. Kun valitaan keskuskonemalliset kylmä- ja pakastelaitteet, niin työympäristö on hiljaisempi ja lämpötilaolot ovat hallittavissa  lauhduttimien lämpöä ei johdeta keittiötilaan vaan se voidaan hyödyntää muiden tilojen lämmityksessä  samalla vähennetään keittiötilojen ilmanvaihdon tarvetta. Kylmätilojensuosituslämpötilat ovat +4 … +6 astetta ja pakastetilojen -18 astetta. Jo yhden asteen muutos kylmempään lämpötiloissa lisää sähkönkulutusta jopa 5 %. Riittävän suurissa kylmä- ja pakastetiloissa tavarat pysyvät järjestyksessä ja löytyvät helposti, tuotteiden varastoiminen voidaan tehdä kylmä- ja pakastetilan sisällä, eikä ovia tarvitse pitää auki. Lähde:

4 Varastonkierto FiFo – first in first out
Seuraa varastotilannetta tarkasti ja opettele arvioimaan menekkiä. Tarkenna tämän pohjalta elintarvikkeiden sopivat hankintamäärät, etenkään tuoretuotteita ei pidä hankkia liikaa (vähennetään turhat hankinnat – vähennetään hävikkiä). Huolehdi varastokierrosta ja säilytystilojen siisteydestä: ensiksi tulleet tuotteet käytetään ensin. Elintarvikkeiden oikea päiväyksenmukainen käyttöjärjestys vähentää ruokahävikin syntymistä. Ympäristön ja kustannusten kannalta paras jäte on syntymätön jäte. Valtava määrä raaka-aineita, energiaa, kuljetusten päästöjä ja tehtyä työtä valuu hukkaan, jos valmista raaka-ainetta tai ruokaa heitetään pois. Lähde: suurkeittiöille

5 X Käytä kansia säilytyksessä
Käyttämällä kansia säilytyksen aikana, vältät kertakäyttöisen kelmun ja/tai alumiinifolion käyttöä. Kylmäsäilytyksessä kansilla estät tuotteen kuivumisen ja ruoista haihtuvan kosteuden kerääntymisen höyrystimen pintaan. Ruokien / raaka-aineiden sisältämät hapot (esimerkiksi etikka) syövyttävät höyrystintä ja saranoita. X

6 Lämpötilojen seuranta
Ulkopuolinen digitaalinen lämpötilanäyttö helpottaa lämpötilojen seurantaa ja vähentää hukkakulutusta (ei tarvitse avata ovea). Tietokoneavusteinen omavalvontajärjestelmä mahdollistaa kylmä- ja pakastetilojen ohjauksen, valvonnan, säätämisen ja seurannan reaaliaikaisesti. Järjestelmä kirjaa mittaustulokset verkkoyksikköön, tietokoneelle tai palvelimelle. Asetetuista raja-arvoylityksistä kirjautuu tieto esimerkiksi esimiehen tietokoneelle tai päivystävän huoltomiehen puhelimeen. Lähteet: , nettiin_2010.pdf omavalvonta/tempnet –esittely/

7 Automaattinen liiketunnistin kylmä- ja pakastetiloissa
Valot syttyvät automaattisesti tilaan astuttaessa. Valot sammuvat itsestään säädetyn ajan kuluttua

8 Kylmäsäilytystilojen tiivisteet kunnossa
Huolehdi, että ovien tiivisteet ovat puhtaat ja ehjät. Vaihda rikkoutuneet tiivisteet uusiin.

9 Säilykepurkit eivät tarvitse kylmäsäilytystilaa
X

10 Lasiovet kaappimallisissa kylmä- ja pakastetiloissa
Lasiovet kylmä- / pakastekaapissa vähentää oven avaamistarvetta. Tavarat pysyvät järjestyksessä ja löytyvät helposti. Tuotteet ovat nopeasti otettavissa.

11 Lähteet: suurkeittiöille nettiin.2010.pdf omavalvonta/tempnet-esittely/


Lataa ppt "TAVARAN TILAAMINEN, VASTAANOTTO JA VARASTOINTI"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google