Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yleisesitys saneeraushankkeista yhtiökokouksessa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yleisesitys saneeraushankkeista yhtiökokouksessa"— Esityksen transkriptio:

1 Yleisesitys saneeraushankkeista yhtiökokouksessa 29.4. 2009
Asunto Oy Ulvilantie 11B Yleisesitys saneeraushankkeista yhtiökokouksessa

2 Saneerausprojekti yleisesti
Hankepäätös, jossa päätettiin saneerauksen vaiheittaisesta tekotavasta, tehtiin tammikuun 2009 yhtiökokouksessa. Viemäristön kunnostus Käyttövesiputkiston uusinta Sähkö-, puhelin-, antenni- ja tietoverkko kaapeleiden uusinta Mahdollinen saniteettitilojen kunnostus osakkaiden toimesta samanaikaisesti

3 Viemärien kunnostus Ensimmäinen vaihe on nykyisen viemäristön kunnostaminen. Sen rahoittamiseksi hallitus on valtuutettu lainaamaan tarvittavat varat (2 v. laina, Ennen urakkaan ryhtymistä tarvitaan kuitenkin yhtiökokouksen hyväksyntä. Aloitus syksyllä 2009, päättyy keväällä 2010. Nykyiset viemäriputket pinnoitetaan. Kustannus noin 100 euroa/neliö.

4 Käyttövesi- ja sähkö Tarve tehdä nopeasti:
Käyttövesiputkisto uusinta ja sähkökaapeleiden (sähkö, puhelin, TV, tieto) samanaikainen uusinta. Tarve tehdä nopeasti: 1. Käyttövesiputkistossa on paljon vuototapauksia. 2. Sähkökaapeliuusinnat järkevää tehdä samoja reittejä, vanhat sähkökaapelit ja -putkituksen eivät ole riittäviä. 3. Aika on otollinen: Tuki 10%, jos työt alkaa 2009 ja saatettu loppuu 2010. Suhdanneavustus uhkaa aiheuttaa korjaajakapasiteetin ylikuormituksen loppuvuodesta 2009 ja 2010. 4. Tämä saneeraus tarkoitus aloittaa syyskuussa 2009.

5 Käyttövesi- ja sähkö Putkisuunnitelmat ja sähkösuunnitelmat teetetty Profil-Bau Consulting Oy:lla (25.000). Käyttövesiputket tuodaan pinta-asennuksina nykyisiin vesipisteisiin. Putket tuodaan huoneistoihin porraskäytävästä katonrajassa eteisistä ja sieltä KPH:n ja keittiöön vesipisteisiin koteloissa tai alaslaskettujen kattojen takana. Kaapelit uusitaan ”sähkötauluun” tms huoneistorajaan. Tarjouspyynnöt lähetetty 11 urakoitsijalle. Tarjoukset pyydetty mennessä. Tarjoukset voimassa n. kk => urakoitsija päätettävä ennen kesää. Jos valinta ja päätös vasta syksyllä, 2009 aloitus ja 2010 lopetus epävarmaa. Tämän saneerauksen kustannusarvio, ilman osakkaiden omaan KPH:n saneerausta, on tällä hetkellä euroa / neliö.

6 Kylpyhuoneiden saneeraukset
Kylpyhuoneita tai niiden kalusteita ei uusita yhtiön putkisaneerauksissa (pl ehkä wc-istuimet) Vuotovahinkoja ei ole aiheutunut vesieristysten puutteista. Osa kylpyhuoneista on kunnostettuja, osa on alkuperäisessä kunnossa.

7 Kylpyhuoneiden saneeraukset
Yhtiö toivoo mahdollisimman usean osakkaan uusivan KPH:nsa kayttövesiputkisaneerauksen yhteydessä ”yhteistilauksena”. mikäli niitä ei ole uusittu vuoden 2000 jälkeen. Yhtiö maksaa 1000,- vesieristyksen uusinnasta Osakkaalla mahdollisuus kotitalousvähennykseen Yhteistilauksen kustannusetu suoraan osakkaille KPH-malliehdotukset, hintoineen (arvio euroa), rakennetaan mankelihuoneeseen Osakkailta tullaan toukokuussa 2009 tiedustelemaan halukkuutta KPH:n uusinnasta

8 Putket A-rappu

9 Putket B-rappu

10 Putket B-rappu

11 Putket C-rappu

12 Putket C-rappu

13 Putket D-rappu

14 Putket D-rappu

15 Putket F-rappu

16 Saneerausprojekti yleisesti
Koko saneeraushankkeeseen kiinnitetty projektipäälliköksi rakennusinsinööri Markku Keiho MK2 Oy:stä. Ammmattitaitoisia valvojia kiinnitetään urakka- ja työtilanteenne mukaan projektipäällikön avuksi. Konkreettiset projekti- ja toteutusaikataulut laaditaan yhdessä valittujen urakoitsijoiden kanssa.

17 Saneerausprojekti yleisesti
Tiedottaminen Hallitus pyrkii erityisen hyvään ja toistuvaan tiedottamiseen saneerauksista Viemärisaneerauksen toteutusaikataulu yleisesti esitetään tänään ja rappukohtaisesti viimeistään elokuun alussa. Toteutus huoneistokohtaisesti kestää tyypillisesti 1-2 päivää. Viemäreiden käyttökiellot nousukohtaisesti saattavat kestää viikon. Talon saniteettitilat (4 wc + saunat) asukkaiden käytössä. Tarvittaessa huoneistokohtaisia kuivakäymälöita. Käyttövesiputkiston- ja sähkösaneerauksen etenemisestä tiedotetaan heti urakoitsijavalinnan ja projektisuunnitelmien valmistuttua.

18 Kertaus Viemäristön kunnostus, vahvistus, alkaa syksyllä,
n. 100 euroa/neliö Käyttövesiputkiston uusinta ja samanaikaisesti sähkö-, puhelin-, antenni- ja tietoverkko kaapeleiden uusinta, haetaan päätöstä, alkaisi myös syksyllä, arvio euroa/neliö Yllämainitut rahoitetaan toistaiseksi yhtiön ottamalla lainalla Mahdollinen saniteettitilojen kunnostus, osakkaiden toimesta samanaikaisesti, euroa.

19 Käyttövesiputkistourakan sekä sähkö- ja tietoverkkourakan tilaus
Hallituksen valtuutus mahdollistaa: Jatkuvien vuotovaurioiden päättymisen Valtion avustuksen saannin, n Urakan aloituksen syksyllä 2009 Viemärisaneerauksen synkronoinnin tähän urakkaan Urakan aloituksen ennen ”suurta urakkasumaa” Useiden ylimääräisten yhtiökokousten pitämisen välttämisen


Lataa ppt "Yleisesitys saneeraushankkeista yhtiökokouksessa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google