Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KUrpitsatalo Kurpitsatalon on muistitietojen mukaan rakentanut Leppänen pojalleen v.1930. Silloin hän rakensi taloon alakerran, jossa on keittiö, kaksi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KUrpitsatalo Kurpitsatalon on muistitietojen mukaan rakentanut Leppänen pojalleen v.1930. Silloin hän rakensi taloon alakerran, jossa on keittiö, kaksi."— Esityksen transkriptio:

1 KUrpitsatalo Kurpitsatalon on muistitietojen mukaan rakentanut Leppänen pojalleen v Silloin hän rakensi taloon alakerran, jossa on keittiö, kaksi kamaria ja eteinen (wc tuli myöhemmin). Talo oli alun perin valkoinen, mutta myöhemmin siihen on lisätty keltaista. Talossa on huopakatto ja T-malliset ikkunat. Sodan jälkeen taloon rakennettiin yläkerta, jossa on ollut kaksi asuntoa, yksi hellahuone ja yksi kahden huoneen asunto. Kun yläkertaa alettiin käyttää on mahdollisesti vedetty taloon myös vesijohto.

2 Talon pohjois- itä- ja kaakkoispuolille levittäytyvät ns
Talon pohjois- itä- ja kaakkoispuolille levittäytyvät ns. Tahmelan ryytimaat. Nykyisin talo on kaupungin omistama, ja kurpitsaliikkeen käytössä. Kurpitsaliike syntyi v.1997 kasvimaiden ystävien ja viljelijöiden toimesta. Kurpitsaliike järjestäytyi vuonna 1998 myös yhdistykseksi, mikä mahdollisti mm. toimitilan vuokraamisen kaupungilta. Palsta-alueen keskeltä, Isolähteenkatu 2:sta saatiin vuokralle tyhjilleen jäänyt talo, joka ristittiin Kurpitsa-taloksi ja jota talkoiltiin käyttökuntoon koko kesä –98. Taloa on tarkoitus pitää avoinna tarpeen ja talkooinnon mukaan viikonloppuisin ja muulloinkin. Se on myös käytettävissä kokouksia ym. tapahtumia varten.

3 Kurpitsatalo järjestää paljon erilaisia juhlia ja tapahtumia, esimerkiksi sadonkorjuujuhlia ja halloween juhlia. Kurpitsatalolta saa vuokrata veneitä. Siellä toimii myös infokahvila. Ryytimaat ovat hyvillä paikoilla, sillä parhailla alueilla maa on pelkkää mustaa multaa monen metrin syvyyteen asti. Pyynikin harju suojaa maita pohjoisen kylmiltä ilmoilta. Kurpitsatalon juhlissa on usein tarjolla herkullisia lettuja.


Lataa ppt "KUrpitsatalo Kurpitsatalon on muistitietojen mukaan rakentanut Leppänen pojalleen v.1930. Silloin hän rakensi taloon alakerran, jossa on keittiö, kaksi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google