Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

YHDISTYS JA KUNTOUTUSSIHTEERIN PALVELUT

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "YHDISTYS JA KUNTOUTUSSIHTEERIN PALVELUT"— Esityksen transkriptio:

1 YHDISTYS JA KUNTOUTUSSIHTEERIN PALVELUT
Seppo Mertanen, Syöte Pohjois- ja Itä-Suomen aluetoiminnan kehittämispäivät Syötteellä 16.–

2 Kuntoutussihteerit, Kuurojen Liitto ry
2000-luvun alkupuolella

3 Al u e t i i m i t K u u r o j e n j a
k u u r o j e n y h d i s t y s t e n p a l v e l u k s e s s a

4 KUNTOUTUSSIHTEERI PALVELUT YHTEISTYÖ YHDISTYS

5 Itätiimi järjestöohjaaja kuntsari kuntsari työasiamies kuntsari

6 YHDISTYS Tiimi ASIAKKAAT, YKSILÖT

7 ETÄPALVELUT---PALVELUT KAUAS?
Kuurojen Liiton tavoitteena vuoteen 2015 mennessä on etäpalveluiden kehittäminen niin, että alueellisista palveluista 30 % tuotetaan verkossa ja erilaisia palveluja tuotetaan prosesseina yli osasto-, yksikkö- ja tiimirajojen

8 Yhteistyö YHDISTYKSILLÄ KÄYNTI – KUINKA USEIN MITÄ TEKEE YHDISTYKSELLÄ
ESITYKSET, TIEDOTUKSET, MUKANAOLO JOHTOKUNTA/HALLITUS KOKOUS TOIMIHENKILÖ VASTAANOTOLLA TMS.

9 YHTEISTYÖN ESTEITÄ Perinne Henkilökemiat eivät toimi
Halu selviytyä itse Kuuleva vs. kuuro- ajattelu KOMMUNIKAATIO

10 Palvelut Palveluihin ohjaaminen Oikeuksien valvonta
Subjektiivinen oikeus Harkinnanvaraisuus MUUTOKSENHAKU

11 Asiakaslähtöisyys Asiakaslähtöisyyttä voidaan kuvata ihmisoikeus-, perusoikeus- ja vapausoikeusnäkökulmasta. Tällöin on tärkeää, että asiakkaan arvokkuuden tunne säilyy ja että asiakkaan yksilölliset tarpeet ja omat toivomukset otetaan huomioon, kun tehdään häntä koskevia päätöksiä. Annetaan painoa asiakkaan tunnevaltaiselle ja tiedolliselle omaehtoisuudelle samoin kuin hänen henkilökohtaiselle vakaumukselleen.

12 ÄNKYRÄ AINA VALITTAA MIKÄÄN EI OLE HYVIN
KAIKKI ON TOISTEN IHMISTEN SYYTÄ KATKERUUS ELÄMÄ ON KOHDELLUT HUONOSTI HALU SAADA TOINEN IHMINEN HUONOLLE TUULELLE VALLANHIMO YHTEISTYÖ, SOVITTELUNHALU, POSITIIVISUUS PUUTTUU

13

14 Etäpalvelut Kirje Sähköposti Tekstiviestit 3G-puhelut
WEB-kamerayhteydet Messenger, Skype, Oovoo, PVX ja muut ip-pohjaiset Videoneuvottelu/ koulutus Hyvinvointitv Facebook, twitter, Linkedin, ??!! OSAAMINEN ?? !!

15 Kuurojen Liiton liittokokous
”Liiton työntekijät käyvät liian vähän yhdistyksissä.” On lomake, jolla yhdistys voi kutsua liiton työntekijöitä käymään. Onko tiimeissä tehty suunnitelmat yhdistyskäynneistä Jos aluetiimillä on jatkuva yhteys yhdistyksen luottamushenkilöihin, yhteydet muodostuvat luonnollisiksi. Kerhotoiminta on aktiivista ja niihin liiton työntekijät osallistuvat ja/tai toimivat vetäjinä. Kouluissa käydään aktiivisesti. Tehdään suunnitelma, kuinka monessa koulussa vuoden aikana käydään.

16 LOPPU, Kiitos kun jaksoitte…. Hyvää kotimatkaa tänään…
Ja hyvää syksyä!

17

18 Palveluiden tuottamisesta vastaavat kuntoutussihteerit, työasiamiehet ja järjestöohjaajat, jotka toimivat alueellisina, moniammatillisina tiimeinä. Moniammatilliset tiimit toimivat myös alueensa palvelu- ja yhteistyöverkostoissa tiedottaen, kouluttaen ja toimintaa kehittäen.

19 Kuurojen Liitto ry Liittokokous, hallitus Johtoryhmä, toiminnajohtaja Palveluosasto, Päivi Lappi Aluetyö Börje Hanhikoski Aluetiimi Yhdistys Asiakkaat

20 Missio Kuurojen Liiton tehtävänä on taata kuurojen ihmisoikeuksien
yhdenvertaisten mahdollisuuksien toteutuminen

21 Visio Viittomakieli elää vahvana moniarvoisessa, monikielisessä ja monikulttuurisessa yhteiskunnassa. Kuurojen Liitto on alansa johtava etu- ja palvelujärjestö sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

22 Kuurojen Liitto on 43 jäsenyhdistyksen valtakunnallinen keskusliitto, jonka  tehtävä on taata kuurojen ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisten mahdollisuuksien toteutuminen. Kuurojen Liiton visioissa viittomakieli elää vahvana moniarvoisessa, monikielisessä ja monikulttuurisessa yhteiskunnassa ja liitto on alansa johtava etu- ja palvelujärjestö sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

23 Kuntoutussihteeri, paikanhaku
Kuntoutussihteeri työskentelee yksikön Itä tai Pohjoistiimissä yhteistyössä kahden muun kuntoutussihteerin, järjestöohjaajan ja työasiamiehen kanssa. Toimipaikkana on Joensuu, Mikkeli tai Kuopio idässä. Pohjoisessa Oulu ja Seinäjoki sekä Rovaniemi.

24 Mitä tekee..? Kuntoutussihteeri tekee järjestölähtöistä auttamistyötä tiedottaen ja opastaen viittomakielisiä kuuroja elämän eri tilanteissa ja yhteiskunnan palvelujen käytössä. Hän konsultoi viranomaisia kuuroja koskevissa asioissa sekä suunnittelee ja toteuttaa sopeutumisvalmennuskursseja.

25 Mitä edellyttää… Monipuolisten ja vaativien tehtävien hoitaminen edellyttää soveltuvaa koulutusta ja kokemusta, kuurojen yhteisön tuntemusta ja hyvää viittomakielen taitoa sekä kykyä verkostoitua viranomaisten ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Työ edellyttää omaa autoa ja matkustushalukkuutta.

26 Arvot Ihmisarvon kunnioittaminen Sosiaalinen oikeudenmukaisuus
Asiakaslähtöisyys Luotettavuus Yhteisöllisyys Dynaamisuus Missio Kuurojen Liiton tehtävänä on taata kuurojen ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisten mahdollisuuksien toteutuminen.


Lataa ppt "YHDISTYS JA KUNTOUTUSSIHTEERIN PALVELUT"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google