Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Www.sosiaalikehitys.com Vanhusväestön olot ja palvelujen tila Kanta-Hämeessä Vanhusneuvostojen jäsenten neuvottelupäivä 11.04.07 Raatihuone Hämeenlinna.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Www.sosiaalikehitys.com Vanhusväestön olot ja palvelujen tila Kanta-Hämeessä Vanhusneuvostojen jäsenten neuvottelupäivä 11.04.07 Raatihuone Hämeenlinna."— Esityksen transkriptio:

1 www.sosiaalikehitys.com Vanhusväestön olot ja palvelujen tila Kanta-Hämeessä Vanhusneuvostojen jäsenten neuvottelupäivä 11.04.07 Raatihuone Hämeenlinna

2 www.sosiaalikehitys.com Vanhuspalvelut seutukunnissa  Sosiaali- ja terveyspalvelut tilastojen valossa

3 www.sosiaalikehitys.com Kodinhoitoavun, tukipalvelujen tai omaishoidon tuen piirissä %-osuus 65 vuotta täyttäneistä

4 www.sosiaalikehitys.com Kodinhoitoapua vuoden aikana saaneet, %-osuus 75 vuotta täyttäneiden kotitalouksista

5 www.sosiaalikehitys.com Säännöllisen kotihoidon piirissä, %-osuus 65 vuotta täyttäneistä

6 www.sosiaalikehitys.com Omaishoidon tuen asiakkaat (65+)

7 www.sosiaalikehitys.com Palveluasumisen asiakkaat, %-osuus 65 vuotta täyttäneistä

8 www.sosiaalikehitys.com 65 vuotta täyttäneet asiakkaat palveluasumisen piirissä

9 www.sosiaalikehitys.com Vanhainkotien asukkaat, %-osuus 75 vuotta täyttäneistä

10 www.sosiaalikehitys.com Perusterveydenhuollon avohoidon lääkärikäynnit / 1000 65 vuotta täyttänyttä

11 www.sosiaalikehitys.com Hoitopäivät erikoissairaanhoidossa / 1000 75 vuotta täyttänyttä

12 www.sosiaalikehitys.com 65 vuotta täyttäneiden %-osuus väestöstä kunnittain

13 www.sosiaalikehitys.com 65 vuotta täyttäneiden ikärakenne, lkm

14 www.sosiaalikehitys.com 65-vuotta täyttäneiden ikärakenne, %- osuudet koko väestöstä

15 www.sosiaalikehitys.com 85 vuotta täyttäneet vuonna 2005 ja ennusteet vuosille 2010-2020

16 www.sosiaalikehitys.com Yksinasuvat 75 vuotta täyttäneet, %- osuus

17 www.sosiaalikehitys.com 75 vuotta täyttäneet yksinasuvat, lkm

18 www.sosiaalikehitys.com Tuloksia vapaa-aikapalvelujen tasa-arvo- kuntalaiskyselystä  Kysely tehtiin syksyllä 2006  Kyselyyn vastasi 201 kpl 60 vuotta täyttänyttä hämeenlinnalaista  Vastanneista naisia oli 63 %  Vastanneista 14 oli työelämässä  Ikäryhmittäin vastaajat: 60-69 –vuotta109 70-79 –vuotta61 80-89 –vuotta31

19 www.sosiaalikehitys.com Ikäihmisten kokemukset liikuntapalveluista

20 www.sosiaalikehitys.com Kulttuuritarjonnan riittävyys

21 www.sosiaalikehitys.com Mitä ikäihmiset tekevät?

22 www.sosiaalikehitys.com Viikoittainen toiminta eri ikäryhmissä

23 www.sosiaalikehitys.com Liikuntapalveluja käytetään …

24 www.sosiaalikehitys.com Kulttuuripalveluja käytetään …

25 www.sosiaalikehitys.com Syitä, jotka estävät liikunnan harrastamista %n  Terveyteen liittyvät tekijät4590  Kalliit osallistumismaksut/pääsyliput1429  Ajan puute (perhe, työ yms. rajoitteet)1020  Ei ole ystävää, jonka kanssa harrastaa613  Huonot kulkuyhteydet/ei esteetöntä pääsyä haluamiini paikkoihin59  En ole kiinnostunut liikunnasta48

26 www.sosiaalikehitys.com Syitä, jotka estävät kulttuuriharrastuksia %n  Terveyteen liittyvät tekijät2550  Kalliit osallistumismaksut/pääsyliput2142  Ajan puute (perhe, työ yms. rajoitteet)1122  Vamma1020  En ole kiinnostunut kulttuurista816  Oma/perheeni taloudellinen tilanne511  Ei ole ystävää, jonka kanssa harrastaa510  Huonot kulkuyhteydet/ ei esteetöntä pääsyä haluamiini paikkoihin48

27 www.sosiaalikehitys.com Mielipiteitä … •”Vanhuksille ja liikuntaesteisille "kulttuuribussi" joka hakee ja palauttaa ohjelman jälkeen. Ikäihmisille yhteisiä kahvitilaisuuksia joissa voisi esim. laulaa, seurustella, muistella tai katsella elokuvia.” (81-vuotias nainen)

28 www.sosiaalikehitys.com  ”Kaupunki kehittelisi semmoisen kortin, jolla eläkeläiset pääsisivät kaikkiin peleihin ja teatteriin. Hinta olisi sama kaikilta esim. 5 euroa, myös jäähalliin istumapaikoille. Eihän vanhukset jaksa seisoa pitkää peliä loppuun. Istumapaikat maksavat liian paljon. Sama koskee myös teatteria, niin kesä kuin talvella.” (70-vuotias nainen)

29 www.sosiaalikehitys.com  ”Sairaalapotilaille enemmän liikuntaa, niin vältyttäisiin sängyn pohjalle jäämistä.” (78- vuotta)

30 www.sosiaalikehitys.com  ”Vanajaveden opisto monipuolinen/ hyvä, mutta nykyisin aivan liian kallis eläkeläisille. Kirjastopalvelut hyvät (ei koskaan maksullisiksi). Ohjattua sauvakävelyreittiä eläkeläisille vaikkapa viikottain. Uuteen konserttisaliin (Verkatehdas= kohtuuhintaisia konsertteja edes joskus.” (68-vuotias nainen)

31 www.sosiaalikehitys.com  ” Olisi erittäin tärkeätä, että kaupungin liikuntapalvelu jatkaisi vesivoimistelua ikäihmisille, mitä Kössi-Säätiö on järjestänyt Ray:n rahoituksella. Rahoitus uhkaa vuoden vaihteessa loppua. Mutta liikunta ei saa loppua. Jollain lailla sitä olisi pystyttävä jatkamaan. Vähäinen hinnannousu ei olisi mahdoton. Mutta tärkeätä on, että vanhuskuntoa yritetään ylläpitää, sillä tulee kunnalle huomattavasti kalliiksi, kun kaikki olemme kolkuttelemassa terveys- ja vanhushuollon ovia.” (69-vuotias nainen)

32 www.sosiaalikehitys.com Tasa-arvoinen palvelu ikäihmisten mielestä on : Palvelujen keskeisen tavoitteen tulee olla kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen94 % Kaikilla mahdollisuus valita harrastuksensa iästä ja sukupuolesta riippumatta 93 % Panostetaan palveluihin, jotka ovat vapaasti kaikkien käytettävissä89 % Eri ikäisten erilaiset kiinnostuksen kohteet huomioidaan 88 % Naisten ja miesten erilaiset kiinnostuksen kohteet huomioidaan 78 %

33 www.sosiaalikehitys.com  Merta- hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) ja se toteuttaa Etelä-Suomen ja Viron Interreg IIIA –ohjelmaa.


Lataa ppt "Www.sosiaalikehitys.com Vanhusväestön olot ja palvelujen tila Kanta-Hämeessä Vanhusneuvostojen jäsenten neuvottelupäivä 11.04.07 Raatihuone Hämeenlinna."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google