Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

O PETUSMINISTERIÖ Työ- ja toimintakykypassi Ammatillisen koulutuksen seminaari Oulu 12.12.2006 Ylitarkastaja Seija Rasku.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "O PETUSMINISTERIÖ Työ- ja toimintakykypassi Ammatillisen koulutuksen seminaari Oulu 12.12.2006 Ylitarkastaja Seija Rasku."— Esityksen transkriptio:

1 O PETUSMINISTERIÖ Työ- ja toimintakykypassi Ammatillisen koulutuksen seminaari Oulu 12.12.2006 Ylitarkastaja Seija Rasku

2 O PETUSMINISTERIÖ Tulevaisuuden ammattilaisten työkyvyn turvaaminen  Ammatillisessa peruskoulutuksessa opiskelevien työkykyä uhkaavat mm. vähäinen liikunta, liikapainoisuus, huono fyysinen kunto ja kestävyys, runsas tupakointi ja alkoholin käyttö.  Monen ammattiin opiskelevan liikunta jää pakollisten opintojen varaan, mikä ei riitä turvaamaan työkykyä.  Opetusministeriö on käynnistänyt keväällä 2006 yhdessä Opetushallituksen ja työmarkkinoiden järjestöjen kanssa hankkeen ammatillisessa peruskoulutuksessa opiskelevien nuorten työ- ja toimintakyvyn parantamiseksi.  Valmisteilla olevan työ- ja toimintakykypassin tavoitteena on varmistaa, että tulevaisuuden ammattilaiset suoriutuvat hyvää fyysistä kuntoa vaativista työtehtävistä ja jaksavat töissä terveinä ja stressaantumatta.  Työ- ja toimintakykypassinlähtökohtana on, että –terveyttä ja työkykyä vahvistavia osuuksia sisältyy monipuolisesti ammatillisiin opintoihin niiden eri vaiheessa –terveyttä ja työkykyä ylläpitävät osuudet kytkeytyvät kunkin alan vaatimuksiin ja ammatin harjoittamiseen.

3 O PETUSMINISTERIÖ Työ- ja toimintakykypassi  Työ- ja toimintakykypassin tavoitteena on –motivoida ja ohjata opiskelijaa säännölliseen liikuntaan sekä omaehtoiseen toiminta- ja työkyvyn ylläpitoon ja terveyden hoitamiseen –tukea ammatillista kasvua ja kehittymistä sekä vastata alan työkykyhaasteisiin, esim. työturvallisuuden ja ergonomian osalta –aktivoida opiskelijoita osallistumaan ja osallistamaan sekä tukea vastuullista itsenäisesti ja ryhmässä toimimista.  Opiskelija voi hyödyntää passia työnhakutilanteessa.  Passi on tarkoitus ottaa käyttöön kokeilu- ja kehittämisvaiheen jälkeen syksyllä 2008.  Kokeilut toteutetaan lukuvuonna 2006 – 2007 Opetushallituksen rahoittaman ja SAKU ry:n hallinnoiman ESR-projektin Liikkumalla opit ammattiisi (toimenpidekokonaisuus 2.2) osaprojektina.  Kokeiluprojektissa on mukana koulutuksen järjestäjiä ja oppilaitoksia eri puolilta tavoite 3 -aluetta (kaikki kahdeksan koulutusalaa), myös erityisoppilaitoksia.

4 O PETUSMINISTERIÖ Lisätietoja ylitarkastaja Seija Rasku, opetusministeriö puh. (09) 1607 6963 tai 0400 958 845 sähköposti seija.rasku@minedu.fiseija.rasku@minedu.fi opetusneuvos Matti Pietilä, Opetushallitus puh (09) 7747 7216 tai 050 4052 863 sähköposti matti.pietila@oph.fimatti.pietila@oph.fi toiminnanjohtaja Tellervo Tarko, Saku ry puh. (03) 2602 312 tai 0400 627 093 sähköposti tellervo.tarko@sakury.nettellervo.tarko@sakury.net


Lataa ppt "O PETUSMINISTERIÖ Työ- ja toimintakykypassi Ammatillisen koulutuksen seminaari Oulu 12.12.2006 Ylitarkastaja Seija Rasku."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google