Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
JulkaistuSatu Lahti Muutettu yli 9 vuotta sitten
1
KOKKI TARJOILIJA Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija
2
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto
120 ov, 3 vuotta Kokin koulutusohjelma, Kokki Asiakaspalvelun koulutusohjelma, Tarjoilija Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija
3
Ammatillisten opintojen rinnalla voi opiskella myös lukio-opintoja.
Jos opiskelija suorittaa tarpeellisen määrän lukio-opintoja, hän voi osallistua ylioppilaskirjoituksiin ja saada ammatillisen perustutkinnon lisäksi myös ylioppilastutkinnon. KAKSOISTUTKINTO Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija
4
JATKO-OPINNOT JA TYÖLLISTYMINEN
Tutkinnon suorittaneet opiskelijat voivat hakea mihin tahansa ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Hotelli- ja ravintola-alan jatkotutkinto ammattikorkeakoulussa on restonomin tutkinto, jossa on useita eri suuntautumisvaihtoehtoja. Ravintola- ja catering-alalla on erittäin hyvät mahdollisuudet työllistyä. Työn ohessa voi opiskella esim. baarimestariksi tai keittiömestariksi JATKO-OPINNOT JA TYÖLLISTYMINEN
5
Henkilöstöravintolat, suurtalous,
a´la carte ravintolat, kahvilat ja baarit TYÖSSÄOPPIMINEN 20 ov Raahe, Oulu, Helsinki, Kuusamo... Unkari, Ranska, Englanti, Viro, Italia, Espanja….
6
KANSAINVÄLISYYS Ravintolaosastolla on kansainvälistä yhteistyötä mm. espanjalaisen, unkarilaisen, ranskalaisen ja puolalaisen ammattioppilaitosten kanssa. Sinulla on mahdollisuus osallistua kansainvälisiin projekteihin ja/tai lähteä työssäoppimaan ulkomaille. Ravintola-osastollamme vierailee ulkomaalaisia opiskelijoita. Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija
7
TAITAJA –KILPAILUT Vuosittain järjestetään ammattitaidon SM-kilpailut
Osallistujat saavat valmennusta kisoihin koulussa Osallistuja saa kisoista kokemusta sekä parhaimmillaan menestystä ja arvostusta myös työmarkkinoilla Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija
8
Avoinna arkipäivisin lounasaikaan
Asiakastilaisuuksia järjestetään myös iltaisin ja viikonloppuisin Opiskelijat hoitavat ruoanvalmistuksen ja tarjoilun opettajien ohjaamina Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija
9
Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija
10
Välillä on myös teoriaa
Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija
11
Opit hallitsemaan ruoka- aineet ja erilaiset ruoanvalmistusmenetelmät
Opit valmistamaan monenlaisia ruokia ja laittamaan ne kauniisti esille. Opit palvelemaan asiakkaita Opit toimimaan tiimin jäsenenä KOKKI Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija
12
KOKKI TARVITSEE ASIAKASPALVELU- KÄDENTAITOJA TAITOJA HIEMAN RYHMÄTYÖ-
MIELIKUVITUSTA RYHMÄTYÖ- TAITOJA HIEMAN TAITEELLISTA SILMÄÄ HALUA KEHITTÄÄ ITSEÄÄN HYVÄÄ MAKU-, VÄRI- JA HAJUAISTIA Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija
13
KOKIN TYÖ on usein luovaa ja monipuolista
ihmisläheistä ja siinä näkee heti työnsä tuloksen fyysistä on myös puhtaanapitoa, ruokalistojen suunnittelua sekä asiakaspalvelua on työajoiltaan vaihtelevaa työpaikkoja ovat hotellit, ravintolat, henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, kahvilat, pikaruokapaikat, juhla- ja pitopalveluyritykset KOKIN TYÖ Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija
14
TARJOILIJA TARVITSEE ASIAKAS- PALVELU- JA OMA- MYYNTITAITOJA ALOITTEI-
SUUTTA KOMMUNIKOINTI- TAITOJA HYVIÄ KÄYTÖS- TAPOJA KIELITAITOA YHTEISTYÖTAITOJA
15
Tarjoilija Opit palvelemaan asiakkaita Laittamaan myös ruokaa
Tekemään erikoiskahveja Tutustut eri juomalaatuihin Opit kattamaan pöydät hienosti ja koristelemaan ravintolaa Toimimaan yhtenä tiimin jäsenenä Tarjoilija Raahen Ammattiopisto, ravintolakokki ja tarjoilija
16
TARJOILIJA On asiakaspalvelija
Esittelee, suosittelee ja myy asiakkaille ruokia sekä juomia, välittää tilauspyynnöt keittiöön Käyttää kassajärjestelmää Tuntee alkoholianniskeluohjeet ja määräykset, hallitsee hygieniasäännökset ja ohjeet. Tuntee ruoka ja juomalaadut kyetäkseen suosittelemaan niitä asiakkaille sekä hallitsee kohteliaisuudet. On ulkoasultaan moitteeton ja huomiota herättämätön (lävistyksiä ei saa olla, tatuoinnit oltava piilossa) TARJOILIJA Raahen Ammattiopisto, ravintolakokki ja tarjoilija
17
TARJOILIJA Työ on yleensä vuorotyötä ja työrytmi vaihtelee.
Työpaikkoja ovat hotellit, ravintolat, henkilöstöravintolat, kahvilat, baarit, pikaruokapaikat, juhla- ja pitopalveluyritykset
18
YHTEISHAKU 2013 Raahen ammattiopisto 1918 473
Yleinen hakuaika – kaikille: Haku Internetissä Raahen ammattiopisto Kokin koulutusohjelma, kokki Asiakaspalvelunpalvelun koulutusohjelma, Tarjoilija YHTEISHAKU 2013 1918 473 Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija
19
Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää! 08-2105 111
Ravintola-ala / Anne Kodis Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.