Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kotipuutarhan kasvintuhoajat

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kotipuutarhan kasvintuhoajat"— Esityksen transkriptio:

1 Kotipuutarhan kasvintuhoajat
Puutarhuri Katja Nikkari Taimia Oy

2 Kasvintuhoojien lisääntymiseen vaikuttavat seikat
Ilmaston muutos Kaupan globalisoituminen Viljelytekniikan muutokset Uudet vieras- ja tulokaskasvilajit Vieraslajit ja niiden mukana tulevat kasvintuhoojat Torjunta-aine resistenssi Kasvinsuojeluaineet puuttuvat tuhoojan torjumiseksi( bakteerit, virukset )

3 Ennaltaehkäisy Yhteistyö Eviran kanssa – luotettavat myymälät kuuluvat kasvisuojelurekisteriin. Taimimyymälätarkastukset - tavoitteena varmistaa ettei markkinoilla liiku kasvieriä joiden mukana leviää vaarallisia kasvitauteja ja tuholaisia. Kasvipassit – tiettyjä lajeja saa tuoda vain suojavyöhykkeeltä. Seuranta mahdollisuus.

4 Kasvitaudit Usein vaikeasti torjuttavia, siksi ennaltaehkäisy tärkeää.
Esim tulipolte ei vielä toistaiseksi ole Suomessa, mutta Etelä –Ruotsissa ja Norjassa ja Tanskassa on jo. Latviassa, Liettuassa ja Virossa havaittu vuonna Isäntäkasveja mm omenat, päärynät, pihlaja, tuomipihlaja, tuhkapensas, ruusukvitteni ja orapihlaja. Oireet- Kukinnot lakastuvat ja kuolevat, lehdet ja hedelmät mustuvat. Leviää lämpimissä kosteissa oloissa. Vaarallinen kasvitauti jonka esiintymisestä ilmoitettava Viranomaisille. Muita kasvitauteja esim Versopolte- yksi merkittävin ekosysteemiä uhkaava mikrobi. ( phytophora ramorum- sieni)

5 Kotipuutarhan kasvitaudit
Perunarutto, mansikan harmaahome, härmät, variste ja laikkutaudit, hedelmärupi, versotauti Torjunta-aine Euparen M

6 Tuhohyönteiset Yleisimmät kotipuutarhojen tuhohyönteiset ovat mm lehti -ja kilpikirvat, punkit, kempit, jauhiaiset, kovakuoriaiset, pistiäistoukat Torjunta-aineita useita erilaisia

7 Biologinen torjunta Edistetään luontaisten vihollisten lisääntymistä ja luodaan niille suotuisat kasvuolosuhteet. Torjuntaeliöitä voi myös kokeilla, avomaalla tulokset olleet vaihtelevia. ( esim kirvavainokainen ja petopunkit)


Lataa ppt "Kotipuutarhan kasvintuhoajat"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google