Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Erityistyölasit näyttöpäätetyössä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Erityistyölasit näyttöpäätetyössä"— Esityksen transkriptio:

1 Erityistyölasit näyttöpäätetyössä
Sinikka Riikonen

2 Erityistyölasitarpeen arviointiprosessi
Yhteys omaan työterveyshuoltoon. Työterveyslääkäri arvioi työnäkemisongelman, oireet, mahdolliset aikaisemmat tutkimukset sekä silmälääkärikonsultaation tarpeen mahdollisen sairauden selvittämiseksi. Työterveyshoitaja, työfysioterapeutti tai työterveyslääkäri tekee työpisteen ergonomiakartoituksen tarvittaessa yhdessä työnäkemiseen perehtyneen optikon kanssa. Samalla selvitetään työpaikan/-pisteen säätömahdollisuudet ja tehdään tarvittavat säädöt ja korjaukset. Mikäli ajantasalla olevilla tavallisilla silmälaseilla ei ergonomisten korjausten jälkeenkään saada toimivaa ratkaisua, kirjoitetaan lähete lisätutkimuksiin työnäkemiseen perehtyneelle optikolle ja/tai silmälääkärille. Lähetteeseen/lausuntoon merkitään korjatun ja säädetyn työpisteen tarkat katseluetäisyydet sekä selvitys ongelmasta.

3 Optikolta tai silmälääkäriltä saatu lausunto lähetetään paikallisesta työterveyshuollosta pankin Työterveyspalveluihin, erityistyölasityöryhmän sihteeri työfysioterapeutti Sinikka Riikoselle, Nordea Pankki Suomi Oyj, 2558 Vallilan työterveysasema, NORDEA. Lausunnon mukaan liitetään esimiehen allekirjoittama toimenkuvaus, josta käy ilmi näyttöpäätetyön osuus. Pankin johtava tai vastaava työterveyslääkäri tai erityistyölasityöryhmä tekee saamiensa tietojen pohjalta päätöksen erityistyölasien korvattavuudesta.

4 Erityistyölasit tulevat kyseeseen, kun kaikki seuraavat kriteerit täyttyvät
On toimittu edellä mainitun prosessin mukaisessa järjestyksessä Kaikki mahdolliset ergonomiset parannukset on työpisteessä tehty ja siitä huolimatta henkilö ei pärjää työssään yksillä ajantasalla olevilla yleislaseilla. Henkilöllä on jo ajantasalla olevat yleislasit ja tarvitaan toiset, erilaiset lasit, jotka poikkeavat yleiskäyttöön tarkoitetuista silmälaseista voimakkuuden, linssityypin tai linssien asennuksen suhteen.

5 Kustannukset Pankki korvaa kehysten osalta enintään 85 € (netto), mahdollisen ylimenevän osan henkilö maksaa itse. Linssit korvataan määräyksen mukaisesti käyttäen tarkoituksenmukaista linssityyppiä. Linsseihin korvataan heijastamaton ja kova pinnoite, ei muita lisäkäsittelyjä. Erityistyölasien uusiminen edellyttää uutta arviointia niiden tarpeesta. Kehys voidaan uusia enintään neljän vuoden välein.

6 IBM T560 on erittäin ohut ja vähän tilaa vievä 15 tuuman näyttö, jota voidaan käyttää sekä vaaka- että pystysuunnassa. Siinä on analoginen että digitaalinen DVI-liitäntä. Näyttö on saatavissa sekä valkoisena että mustana.

7 ·   Katselukulma + / - 90 astetta vaakasuoraan, + / - 120 astetta pystysuoraan
·   Kallistus eteenpäin 37 astetta ja taaksepäin 145 astetta

8 Työnäkötyöryhmä Kirsti Pakkala johtava työterveyslääkäri
Heikki Noronen vastaava työterveyslääkäri Eija Järvinen johtava työterveyshoitaja Sinikka Riikonen työfysioterapeutti Tarvittaessa työterveysasemien vastaavat työterveyslääkärit

9 Yhteistyö pankissa Laitteistot osasto Tilat ja rakennuttaminen
Näytöt; litteät, isot näytöt Tilat ja rakennuttaminen Esim. Vanhojen tiskien korjauttaminen; puuseppä ym. Hankinta Säädettävät pöydät, työtuolit, ergonomiset apuvälineet ym. Konttorin toimintapuitteiden kehittämistyöryhmä Työterveyshuolto - Työsuojelu, toimihenkilöt Palveluverkoston kehittäminen - Tilat ja rakennuttaminen Turvallisuus Laitteistot


Lataa ppt "Erityistyölasit näyttöpäätetyössä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google