Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Työpaikkaohjaajakoulutus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Työpaikkaohjaajakoulutus"— Esityksen transkriptio:

1 Työpaikkaohjaajakoulutus
Näyttöjen suunnittelu Työpaikkaohjaajakoulutus

2 Näytöt työpaikalla Uuden opintosuunnitelman mukaan kaikkiin ammatillisiin tutkinnon osiin kuuluu ammattiosaamisen näyttö. Näyttöjen määrä lisääntynyt. Asettaa haasteita ohjata työssäoppijat sopiviin työpaikkoihin, joissa näyttöjä voi suorittaa hyvin. Asettaa haasteita kouluttaa osaavia työpaikkaohjaajia.

3 Tutkinnon osat, jotka näytetään työpaikalla:
Kaikille pakollinen: asiakaspalvelu 20 ov Aina tutkinnon osista: Asiakkuuksien hoito ja myyntityö 20 ov Kaupan palvelu ja myynti 20 ov Jos mahdollista näistä tutkinnon osista: Talouspalvelut 20 ov Visuaalinen myyntityö 20 ov Kirjanpito 20 ov Toimistopalvelut 20 ov Sähköinen kaupankäynti 10 ov Markkinointiviestinnän toimenpiteiden suunnittelu ja toteutus 10 ov Tilinpäätösanalyysit ja verotus 10 ov

4 Näytön suunnittelu Ei mielellään osanäyttöjä vaan annetun ohjeistuksessa säädetään miniminäyttö. Käytännössä kuitenkin osa tutkinnon ammattitaitovaatimuksista on helpompi näyttää oppilaitoksessa esim. A-ajokortin hallinta ja joissain tapauksissa kielitaito. Tehdään yritys- ja opiskelijakohtainen suunnitelma miten näyttö harjoitellaan ja toteutetaan yhdessä ohjaavan opettajan ja opiskelijan kanssa.

5 Näytön toteutus: Pidetään huoli, että kaikki näyttösuunnitelmaan kirjatut asiat harjoitellaan ja käydään läpi opiskelijan kanssa työssäoppimisen aikana. Annetaan palautetta kehittymisestä. Asetetaan tarkka näyttöpäivä ja nimetään tarkka näyttöprosessi. Huom. Kaikkia työtehtäviä ei tarvitse näyttää. Tarkkaillaan opiskelijaan näytön ajan. Kirjataan välittömästi näytön jälkeen palaute. Voidaan myös antaa suullisesti. Arvioidaan kirjallisesti ja suullisesti näyttö arviointitilaisuudessa käyttäen arviointikriteeristöä. Huom. Arvioidaan aina vain näyttötilannetta, ei koko työssäoppimista. (poikkeuksena esim. elinikäisen oppimisen avaintaidot).


Lataa ppt "Työpaikkaohjaajakoulutus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google