Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kannettavat tietokoneet opetuksessa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kannettavat tietokoneet opetuksessa"— Esityksen transkriptio:

1 Kannettavat tietokoneet opetuksessa
Maks Larionov

2 Milloin saat tietokoneen?
Kaikille toisen vuoden peruskoulupohjaisille datanomi opiskelijoille ja aloittaville Yo-pohjaisille datanomi opiskelijoille jaetaan elokuun aikana oppilaitoksen hankkimat kannettavat tietokoneet.

3 Kannettavien tietokoneiden hankkeen tarkoitus on:
Luomme modernin teknologisen pohjan Helsinki Business College Oy:n pedagogiselle kehittämiselle ja hyödynnämme nykyaikaisia tekniikoita innovatiivisella tavalla Opiskelijoille annetaan opiskelujen ajaksi kannettavat tietokoneet samoin kuin kaikki opettajat, joilla ei vielä ole kannettavaa saavat sellaisen käyttöönsä Opiskelijat voivat käyttää heille luovutettuja tietokoneita oppilaitoksen tietojärjestelmissä siten, että he voivat opiskella täysipainoisesti ajasta ja paikasta riippumatta Opiskelijoille ja henkilökunnalle tarjotaan riittävät tukipalvelut tietokoneiden käytön tueksi

4 Tietoa koneista Opiskelijoille hankitaan HP:n 6560b mallinen kannettava työasema. Koneeseen asennetaan vakioasennuksena oppilaitoksen tekemä Datanomi- levykuva, jossa on valmiina kaikki opetuksessa tarvittavat ohjelmat. Kone luovutetaan tehtaan asentamalla kokoonpanolla ja opiskelijat asentavat itse omaan koneeseensa oppilaitoksen levykuvan, liitävät koneen Domainiin, asentavat palomuurin ja tietoturva- ohjelmiston ensimmäisten opiskelu päivien aikana.

5 Sitoumuslomake Täysi- ikäinen opiskelija joutuu allekirjoittamaan sitoumuslomakkeen. Alaikäisten opiskelijoiden osalta opiskelijan vanhemmilta/ huoltajalta vaaditaan allekirjoitus sitoumuslomakkeeseen. Vanhemman/ huoltajan allekirjoittaman sitoumuslomakkeen opiskelija luovuttaa tietohallinnon henkilöstölle koneen vastaanoton yhteydessä. Tietohallinto ei luovuta alaikäisen opiskelijan käyttöön oppilaitoksen konetta, jos vanhemman/ huoltajan allekirjoittama lomake puuttuu. Yo-pohjaisille lähetetään hyväksymiskirjeen mukana informaatio koneen saamisesta ja samalla sitoutetaan opiskelija ottamaan tarjottu opiskelupaikka vastaan. Peruskoulupohjaisten opiskelijoille jaetaan materiaali, jossa on sitoumuslomake ja ”käytön säännöt” .

6 Tietokoneet jaetaan Koneet jaetaan ensimmäisen opetusviikon aikana niin, että yo- pohjaiset kuittaavat sitoumuslomakkeen koneen noutaessaan ja peruskoulu-pohjaisille kone luovutetaan vanhempien allekirjoittamaa sitoumuslomaketta vastaan. Opiskelijan on lomakkeen lisäksi esitettävä poliisiviranomaisen hyväksymä henkilöllisyystodistus.

7 Koneen palautus Opiskelijan keskeyttäessä opintonsa niin, että hän ei palauta konetta oppilaitoksen HelpDeskiin opiskelun keskeytyessä tietohallinto lähettää kirjeen opiskelijalle/ opiskelijan huoltajalle, jossa pyydetään palauttamaan kone 10 päivän kuluessa. Kahden viikon päästä lähetetään uusi kirje, jos opiskelija ei ole palauttanut konetta. Kirjeessä annetaan uusi päivä ja ilmoitetaan, että jos opiskelija ei palauta oppilaitoksen konetta, niin oppilaitos antaa asian perintätoimiston hoidettavaksi. Perintätoimisto ei peri konetta, vaan koneen arvon mukaisen summan opiskelijalta tai hänen vanhemmiltaan/ huoltajaltaan, sekä mahdolliset perintäkustannukset.

8 Koneen arvo Alle vuoden vanhan koneen perintäsumma on koneen hankintahinta arvonlisäveroineen. Vuoden vanhan, mutta alle kaksi vuotta vanhan koneen perintäsumma on koneen hankintahinta arvonlisäveroineen – 25 % Kaksi vuotta vanhan, mutta alle kolme vuotta vanhan koneen perintäsumma on koneen hankintahinta arvonlisäveroineen – 50 %

9 Ohjeet opiskelijoille
Sovellusasennukset: Olet koneesi pääkäyttäjä ja voit asentaa siihen ohjelmia, joihin sinulla on käyttöoikeus ja joita tarvitset opintojesi suorittamiseen. Koneisiin ei saa asentaa oppilaitoksen käytön säännöt-politiikan vastaisia ohjelmia.

10 Vahinko- tai varkaustapaukset
Jos koneesi vioittuu vahingossa tai se varastetaan, toimi alla olevan ohjeen mukaisesti. - Kirjoita sähköpostilla ilmoitus, jossa käyvät ilmi seuraavat asiat: - Missä tapahtunut ? - Mitä tapahtunut ? - Milloin tapahtunut ? - Kuka rikkonut/ kenen hallinnassa kone oli ? - Koneen sarjanumero

11 Jos on vikoja tai tarvitset apua
Lähetä vahinkoilmoitus osoitteeseen , otsikoksi vahinkoilmoitus ja koneen sarjanumero. Toimita kone HelpDeskin palvelupisteeseen ja ilmoita opettajallesi ja ryhmänohjaajallesi.

12 Varkaustapaus - Tee vahinkoilmoitus poliisille - Toimita kopio tutkintapöytäkirjasta HelpDesk:n palvelupisteeseen ja ilmoita (opettajallesi/RO/Koulutusvastaava)

13 Johtoryhmän linjaus Jos opiskelija huolimattomuuttaan tai piittaamattomuuttaan aiheuttaa vahingon laitteelle, eikä opiskelijan vakuutus korvaa tapausta, niin opiskelija korvaa kustannukset kokonaisuudessaan. Jos laite katoaa tai varastetaan opiskelijan huolimattomuuden vuoksi, on opiskelija velvollinen korvaamaan kustannukset kokonaisuudessaan. Opiskelija voi halutessaan lunastaa koneen itselleen valmistuttuaan. Konetta lunastettaessa opiskelijalle luovutetaan kone, siinä oleva oppilaitoksen lisenssillä hankittu käyttöjärjestelmä ja Microsoftin ohjelmat. Lisenssien luovuttamiseksi oppilaitokselta valmistuvalle opiskelijalle opiskelija joutuu allekirjoittamaan lisenssien siirtolomakkeen ja siirtyy samalla lisenssien viralliseksi omistajaksi.

14 OS- asennus Jos mikään ohjelma ei toimi, asenna käyttöjärjestelmä uudelleen. Ennen uudelleen asennusta kannattaa tutustua HP:n Windows 7- tukikeskuksen tarjoamiin kattaviin ohjeisiin. Uudelleen asennusmedian saat HelpDeskistä.

15 Usein kysytyt kysymykset
Saanko asentaa koneelleni ohjelmia? Voit asentaa koneellesi ohjelmia, joihin sinulla on käyttöoikeus Voinko asentaa koneeseeni toisen käyttöjärjestelmän? Keskustele asiasta opettajasi kanssa Mistä löydän koneeni ajurit ja käyttöohjeet? Valmistajan tuki sivustolta tai HelpDesk:stä Kuka maksaa rikkoutuneen koneen huollon? Vastuu huollon/ korjauksen kustannuksista selvitetään tapauskohtaisesti. Kaikki tukipyynnöt täytyy osoittaa oppilaitoksen HelpDesk:iin

16 Säilytys Opiskelijalle osoitetaan syyskuun alussa oppilaitoksessa olevista lokerikoista oma lokero, jossa hän voi halutessaan säilyttää konetta. Jokaiseen lokeroon on oma avain, jolloin muut eivät voi ottaa konetta käyttöönsä. Avain luovutetaan opiskelijalle kuittausta vastaan. Opiskelija voi säilyttää konettaan myös kotonaan. Näin mahdollistetaan koneiden tehokas käyttö opiskelun tukena.


Lataa ppt "Kannettavat tietokoneet opetuksessa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google