Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tuotannonohjaus ja dokumentointi

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tuotannonohjaus ja dokumentointi"— Esityksen transkriptio:

1 Tuotannonohjaus ja dokumentointi

2 Syksyllä 2009 Starassa käynnistettiin yleisten alueiden ylläpitoon ja tukitoimintoihin keskittyvä projekti Selvityksen keskeisiä tavoitteita oli: Järjestelmää voivat työssään hyödyntää työnjohto, ajoneuvojen ja työkoneiden kuljettajat, kenttätyöntekijät, työnsuunnittelijat, taloushenkilöstö, johto sekä tilaaja. Tiedon kulku eri osapuolten välillä voi olla kaksisuuntaista. Järjestelmän hyötynä on monipuolinen raportointi sekä reaaliaikaisesta ja historia tiedosta. Työnjohto hyödyntää järjestelmää toiminnanohjauksessa ja esimerkiksi pikaviestien lähettämisessä kiireellisistä töistä. Työnjohto ja työntekijät tarkastelevat matkapuhelimellaan työmääräyksiä, tekevät inventointeja, huomiota sekä ottavat toimenpiteitä vaativista kohteista kuvia, jotka voidaan liittää paikkatietoon. Järjestelmä tunnistaa automaattisesti antureilla tai erillisillä painonapeilla eri toiminnot kuten aurauksen, hiekoituksen ja suolauksen. Järjestelmä voidaan integroida muihin käytettävissä oleviin taustajärjestelmiin. Kustannus- ja tarjouslaskenta saadaan tarkemmaksi. Esimerkiksi kannustavaa palkkausta varten on saatavissa henkilöiden todelliset työaikatiedot. Tilaaja hyödyntää järjestelmää seuraamalla tilaamiensa töiden toimenpideaikojen toteutumisia. Valokuvilla määritellään ja osoitetaan toteutunut laatu. Tarkkoja tietoja toimenpiteistä tarvitaan myös korvausvaatimusten selvittelyissä.

3

4 Sähköinen työmaapäiväkirja

5 Pidetäänkö edelleen ”sähköisenä työmaapäiväkirjana”
word –lomaketta tai sovellusta, johon tiedot tallennetaan manuaalisesti, vai voisiko ratkaisuina olla kentällä tapahtuvan työn dokumentointi ja päivän työsuoritteista koostetaan raportti. => sähköinen työmaapäiväkirja.

6 Mitä Mobilenote -järjestelmä sisältää
Sovellukset WEB-, MicroStation ja Mobiilialustoille. Mihin Staralla ympäristö käytetään… Mobiilisovelluksella tehtävät merkinnät poikkeama havainnot (kuva, video, sanelu) dokumentaatio valmiista työstä Pääsy tilaajan tietojärjestelmiin kentällä Winkki ASPA HKR:n asiakaspalautesovellus Puurekisteri Yleisten alueiden rekisteri Geopalveluiden käytössä mm. pohjavesiputkien sijaintien paikantaminen ja vuoden 2012 aikana myös kentällä tehyjen havaintojen päivittäminen Ruohonleikkureiden reittitietojen dokumentointi Leikkivälinetarkastukset

7 Tähän mennessä toteutettu
- Dokumentointi kuvilla ja saneluin poikkeamista ja valmistuneista töistä

8 Toimenpiteiden kohdistaminen yleisten alueiden rekisterin kohteisiin

9

10

11 Kohdistetaan toimenpiteet olemassa olevaan Yleisten alueiden rekisterin
Kohteeseen. Ensimmäisessä vaiheessa mukana Penkit Sadevesikaivot Roskikset ja syväsäiliöt - Leikkivälineet Puisto- ja katupuiden toimenpiteiden dokumentointiin Mobilenote -sovellusta käytetty 2008 vuodesta lähtien .

12 Greitti-sovelluksen toimintaperiaate
Hälytykset sähkökaapeista Tiimin muiden ajoneuvojen sijainti Vaurio- ym. ilmoitusten luonti suoraan kentältä Tiedotteet vapaista ajoneuvoista

13 Greitti-sovelluksen käyttö

14

15

16 Tähän mennessä reittitiedon dokumentoinnissa tehty
Kyläsaaren 31 ajoneuvoon asennettu ajoneuvokohtaiset puhelin laitteet Käyttäjät koulutettu käyttämään laitteita Laitteita testattu ja joitakin reittejä ajettu Näitä asioita vielä työstetään Oikeat roolit tietoihin pääsyyn Kerätyn reittitiedon raportointi (tunnusluvut..) Kuinka tieto näytetään tilaajan asiakaspalveluun Pääsääntönä on, että aina näytetään ”summatietoja”, ei yksittäistä reittiä Kaikki tämä työ tarvitsee PILOTIN, jotta osaamme yhdessä rakentaa hyvän ja toimivan järjestelmän. Järjestelmän rakentamiseen pääsevät myös loppu- käyttäjät mukaan. -Järjestelmän tarkoituksena ei ole pelkästään reittitiedon dokumentointi, järjestelmä sisältää kokonaisuuden, jossa työtehtävien suoritukseen voidaan liittää muutakin dokumentaatiota (valokuva, video tai sanelu).


Lataa ppt "Tuotannonohjaus ja dokumentointi"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google