Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oppimisen pelejä alakouluun

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oppimisen pelejä alakouluun"— Esityksen transkriptio:

1 Oppimisen pelejä alakouluun
Kota-projekti, diat laati Maija Halme-Briedis

2 Ilmaiset tai koulun ostamat materiaalit
Tällä kertaa esittelyssä ainakin nämä: Erilaiset ekapelit - Muillekin kuin ekaluokkalaisille! Valttikortti Lasku-Lassi Sanoma Pro Molla ABC Lisäideoita muilta vanhemmilta!

3 1) Ekapeli Erilaisia pelejä tarjolla osoitteessa
Klikkaa kohtaa: Käynnistä Ekapeli. Näitä voit ladata:

4 Kaikissa Ekapeleissä toivotaan, että oppilas tekisi omat tunnukset ja rekisteröityisi.
Ilman rekisteröitymistä voi myös pelata, mutta ei tallentaa. Suorituksia käytetään tieteellisen tutkimuksen tekemisessä - yhden lapsen suorituksia ei voi tunnistaa. Tutkimuksen takia Ekapelistä on kerätty lupalappuja kotoa.

5 Ekapeli - Lukeminen Sopii ekaluokkalaisille, jotka harjoittelevat lukemaan tavuja tai sanoja. Peli sopii myös sanojen oikeinkirjoituksen harjoitteluun. Opetetaan kaikki aakkoset ja niiden oikeaa käyttöä (esim. kk vai k) Hauska ja visuaalisesti kiva!

6

7 Ekapeli Sujuvuus Lausetason lukijoille lukutaidon parantamiseen ja nopeuttamiseen Ei liian aikaisin!

8

9 Ekapeli Maahanmuuttaja
Maahanmuuttajien omat kielet erillisissä peleissä

10 2) Valttikortti

11 Valttikortti opettaa keskittyvää kuuntelemista S2-oppilaille sanastoa ja rakenteita Peli on ollut oppilaiden mieleen! Tämän pelin nettikäyttöoikeus loppuu jouluna, (muiden tässä diasarjassa esiteltyjen jatkuu ainakin lukuvuoden loppuun).

12 Miten Valttikorttiin pääsee?
Voi pelata Fronterissa jouluun asti: -> Mene -> valitse vasemmasta reunasta siniseltä pohjalta Fronter -> sama salasana ja käyttäjätunnus kuin koulun koneelle (lapsen omat, luokanopettaja tietää) -> Etsi ylhäältä huoneet -> kaikki huoneet -> suomi 2 -> avaa peli uuteen ikkunaan/välilehteen

13

14 3) Lasku-Lassi

15 Lasku-Lassin osoite on www.opinaika.fi/vantaa
Samat salasanat ja käyttäjätunnus kuin koulun koneeseen Tehtäviä luokka-asteille 1 - 6 Kone lukee ääneen tehtäviä - sopii siis lukutaidottomillekin.

16

17

18 4) SanomaPro on laaja sivusto, josta meidän koululle on ostettu seuraavat sisällöt: 1. luokan aapinen 2. luokan lukukirjan lisämateriaalit 3. luokalle on runsaasti materiaalia, mm. kaksi englannin kirjaa (mm. kappaleita luettuna ääneen ja lisätehtäviä), ympäristöoppia ja matematiikkaa.

19 SanomaPron sivulla paina oikeasta yläkulmasta avaimen kuvaa!
Tarvitset luokan oman avaimen eli salasanan. En voi laittaa niitä nettiin, mutta voin kertoa ne Wilman välityksellä. Siksi tässä on *-merkkejä. 1. luokka-aste:  7le** 2. luokka-aste: kur*** 3. luokka-aste: 4hio***

20

21

22

23

24

25 5) Molla ABC Koululla ei ole kämmentietokoneita, mutta jos lapsella on sellainen, suosittelen 1. luokan oppilaille kirjoittamisen harjoitteluun Molla ABC-ohjelmaa. Se opettaa, miten kirjaimet ja numerot tehdään oikeasta suunnasta. Liian usein lapset oppivat väärän suunnan. Kirjoittamisesta tulee hankalaa tai hidasta.

26

27 Mikä vielä kannattaisi?
Jaetaan hyviä kokemuksia ja linkkivinkkejä! Mikä on teidän perheen sääntö ruutuajasta – ja voiko sitä nykyään edes valvoa, kun kännykkäkin on verkkolaite? Tätäkin on hyvä miettiä yhdessä.

28 Lisää tapahtumia Matematiikkakoulutusta Riihipellossa ke illalla Maanantaisin on luokkien atk-kerho, jonne pääsevät erityisesti ne lapset, joilla ei ole kotona konetta tai joille tietokone on uusi juttu. Kerhossa voidaan opettaa tietokonejuttuja myös aikuisille! Ota yhteyttä Maijaan, niin hän kertoo enemmän.


Lataa ppt "Oppimisen pelejä alakouluun"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google