Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSAAMISKESKUSOHJELMA 2007-2013 Foodwest Oy.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSAAMISKESKUSOHJELMA 2007-2013 Foodwest Oy."— Esityksen transkriptio:

1 ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSAAMISKESKUSOHJELMA 2007-2013 Foodwest Oy

2 ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA OHJELMAN HAKIJAT JA TOTEUTTAJAT - Foodwest Oy - Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus (Turku Science Park Oy) - Teknia Oy - Viikki Food Centre (Helsinki Business and Science Park Oy) - (Agropolis Oy)

3 ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA VISIO: Elintarvikekehityksen klusterin visio on kehittää suomalaista elintarviketeollisuutta panostaen terveellisten ja turvallisten elintarvikkeiden kehittämiseen tunnistamalla kuluttajien odotukset ja hyödyntämällä kansainvälistymisen mahdollisuuksia

4 ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA STRATEGISET TAVOITTEET: 1.Suomalaisen elintarviketeollisuuden ja sitä lähellä olevien toimialojen kilpailukyvyn lisääminen sekä Suomessa että kansainvälisesti 2.Kuluttajan hyvinvoinnin edistäminen elintarvikkeiden turvallisuuden ja terveellisen koostumuksen kautta sekä ottamalla huomioon erilaisten kuluttajaryhmien tarpeet

5 ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA STRATEGIOITA TOTEUTETAAN 3 KEIHÄÄN- KÄRJEN AVULLA 1.Terveyttä ylläpitävien ja edistävien elintarvikkeiden kehittäminen ja tuotteistaminen 2.Kuluttajan hyvinvoinnin edistäminen elintarvikealan palveluiden kautta 3.Riskienhallinnan ja turvallisuuden kehittäminen koko elintarvikeketjussa

6 ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA TERVEYTTÄ YLLÄPITÄVIEN JA EDISTÄVIEN ELINTARVIKKEIDEN KEHITTÄMINEN JA TUOTTEISTAMINEN -KOTIMAISEN RAAKA-AINEEN HYÖDYNTÄMINEN -PROSESSIEN, PAKKAUSTEN JA TEKNOLOGIOIDEN KEHITTÄMINEN -HYVINVOINTISAIRAUKSIEN ENNALTAEHKÄISY ELINTARVIKEKEHITYKSEN KEINOIN

7 ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA KULUTTAJAN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN ELINTARVIKEALAN PALVELUIDEN KAUTTA -KULUTTAJAN ODOTUSTEN TUNNISTAMINEN -ELINTARVIKEMARKKINOIDEN TUNTEMUKSEN HYÖDYNTÄMINEN -RAVITSEMIS- JA RUOKAPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN

8 ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA RISKIENHALLINNAN JA TURVALLISUUDEN KEHITTÄMINEN KOKO ELINTARVIKEKETJUSSA -SUOMALAISEN ELINTARVIKEKETJUN TURVALLISUUSJÄRJESTELMIEN KEHITTÄMINEN -ELINTARVIKETURVALLISUUDEN HALLINTAAN LIITTYVÄN OSAAMISEN VIEMINEN -PATOGEENIRISKIEN HALLINNAN KEHITTÄMINEN ELINTARVIKEKETJUJEN SISÄLLÄ

9 ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA FOODWEST Oy:n TAVOITTEITA KAUDEN ALUSSA : -YRITYS- JA TUTKIMUSLAITOSYHTEISTYÖN SYVENTÄMINEN ERITYISESTI KAUKOITÄÄN (JAPANI, KIINA) -YRITYKSILLE SUUNNATTAVIEN MARKKINA- TUTKIMUSPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN KOKO ITÄMEREN ALUEELLE (EPANET-YHTEISTYÖ) -YHTEISTYÖN KEHITTÄMINEN METSÄKLUSTERIN KANSSA TAVOITTEENA METSÄN SIVUVIRTOJEN HYÖDYNTÄMINEN

10 ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA FOODWEST Oy:n TAVOITTEITA (jatkuu) -HYVINVOINTISAIRAUKSIEN ENNALTA EHKÄISEMINEN ELINTARVIKEKEHITYKSEN KEINOIN (LIHAVUUS) -ELINTARVIKEFOORUMITOIMINNAN JATKAMINEN ETELÄ- POHJANMAALLA -MAKUJEN SATUMAA-TOIMINNAN JATKAMINEN JA LAAJENTAMINEN KOKO VANHAN VAASAN LÄÄNIN ALUEELLE

11 ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA AIKATAULUJA / TOIMENPITEITÄ -KLUSTEREIDEN JA OSAAMISKESKUSTEN LOPULLINEN HYVÄKSYMINEN (9.11.) -KLUSTERIKOORDINAATTORIEN HAKEMINEN (9.11. ALKAEN) -VUODEN 2007 TOIMINTASUUNNITELMAN LAATIMINEN (MARRASKUUN AIKANA) -UUDEN OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN TAMMIKUUSSA 2007


Lataa ppt "ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSAAMISKESKUSOHJELMA 2007-2013 Foodwest Oy."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google