Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
JulkaistuAnna Seppälä Muutettu yli 9 vuotta sitten
1
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSAAMISKESKUSOHJELMA 2007-2013 Foodwest Oy
2
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA OHJELMAN HAKIJAT JA TOTEUTTAJAT - Foodwest Oy - Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus (Turku Science Park Oy) - Teknia Oy - Viikki Food Centre (Helsinki Business and Science Park Oy) - (Agropolis Oy)
3
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA VISIO: Elintarvikekehityksen klusterin visio on kehittää suomalaista elintarviketeollisuutta panostaen terveellisten ja turvallisten elintarvikkeiden kehittämiseen tunnistamalla kuluttajien odotukset ja hyödyntämällä kansainvälistymisen mahdollisuuksia
4
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA STRATEGISET TAVOITTEET: 1.Suomalaisen elintarviketeollisuuden ja sitä lähellä olevien toimialojen kilpailukyvyn lisääminen sekä Suomessa että kansainvälisesti 2.Kuluttajan hyvinvoinnin edistäminen elintarvikkeiden turvallisuuden ja terveellisen koostumuksen kautta sekä ottamalla huomioon erilaisten kuluttajaryhmien tarpeet
5
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA STRATEGIOITA TOTEUTETAAN 3 KEIHÄÄN- KÄRJEN AVULLA 1.Terveyttä ylläpitävien ja edistävien elintarvikkeiden kehittäminen ja tuotteistaminen 2.Kuluttajan hyvinvoinnin edistäminen elintarvikealan palveluiden kautta 3.Riskienhallinnan ja turvallisuuden kehittäminen koko elintarvikeketjussa
6
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA TERVEYTTÄ YLLÄPITÄVIEN JA EDISTÄVIEN ELINTARVIKKEIDEN KEHITTÄMINEN JA TUOTTEISTAMINEN -KOTIMAISEN RAAKA-AINEEN HYÖDYNTÄMINEN -PROSESSIEN, PAKKAUSTEN JA TEKNOLOGIOIDEN KEHITTÄMINEN -HYVINVOINTISAIRAUKSIEN ENNALTAEHKÄISY ELINTARVIKEKEHITYKSEN KEINOIN
7
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA KULUTTAJAN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN ELINTARVIKEALAN PALVELUIDEN KAUTTA -KULUTTAJAN ODOTUSTEN TUNNISTAMINEN -ELINTARVIKEMARKKINOIDEN TUNTEMUKSEN HYÖDYNTÄMINEN -RAVITSEMIS- JA RUOKAPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN
8
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA RISKIENHALLINNAN JA TURVALLISUUDEN KEHITTÄMINEN KOKO ELINTARVIKEKETJUSSA -SUOMALAISEN ELINTARVIKEKETJUN TURVALLISUUSJÄRJESTELMIEN KEHITTÄMINEN -ELINTARVIKETURVALLISUUDEN HALLINTAAN LIITTYVÄN OSAAMISEN VIEMINEN -PATOGEENIRISKIEN HALLINNAN KEHITTÄMINEN ELINTARVIKEKETJUJEN SISÄLLÄ
9
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA FOODWEST Oy:n TAVOITTEITA KAUDEN ALUSSA : -YRITYS- JA TUTKIMUSLAITOSYHTEISTYÖN SYVENTÄMINEN ERITYISESTI KAUKOITÄÄN (JAPANI, KIINA) -YRITYKSILLE SUUNNATTAVIEN MARKKINA- TUTKIMUSPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN KOKO ITÄMEREN ALUEELLE (EPANET-YHTEISTYÖ) -YHTEISTYÖN KEHITTÄMINEN METSÄKLUSTERIN KANSSA TAVOITTEENA METSÄN SIVUVIRTOJEN HYÖDYNTÄMINEN
10
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA FOODWEST Oy:n TAVOITTEITA (jatkuu) -HYVINVOINTISAIRAUKSIEN ENNALTA EHKÄISEMINEN ELINTARVIKEKEHITYKSEN KEINOIN (LIHAVUUS) -ELINTARVIKEFOORUMITOIMINNAN JATKAMINEN ETELÄ- POHJANMAALLA -MAKUJEN SATUMAA-TOIMINNAN JATKAMINEN JA LAAJENTAMINEN KOKO VANHAN VAASAN LÄÄNIN ALUEELLE
11
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA AIKATAULUJA / TOIMENPITEITÄ -KLUSTEREIDEN JA OSAAMISKESKUSTEN LOPULLINEN HYVÄKSYMINEN (9.11.) -KLUSTERIKOORDINAATTORIEN HAKEMINEN (9.11. ALKAEN) -VUODEN 2007 TOIMINTASUUNNITELMAN LAATIMINEN (MARRASKUUN AIKANA) -UUDEN OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN TAMMIKUUSSA 2007
Samankaltaiset esitykset
© 2023 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.