Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

 Toiminta, joka tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatustyötä.  Perhekerho  Perheleirit,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: " Toiminta, joka tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatustyötä.  Perhekerho  Perheleirit,"— Esityksen transkriptio:

1

2  Toiminta, joka tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatustyötä.  Perhekerho  Perheleirit, -retket ja –tapahtumat  Perheneuvonta : Parisuhdetyö

3  Perhekerho  Perhekerho on vanhempien ja alle kouluikäisten lasten yhteinen kerho, mihin ovat tervetulleita myös isovanhemmat ja muut lasta hoitavat aikuiset.  Avoimessa perhekerhossa ja perhekahvilassa lapset ja vanhemmat ovat yhdessä:  Askartelu, leikit, pidetään hartaushetket  mukavaa yhdessäoloa lapsille ja heitä hoitaville aikuisille.

4  Perhekerho…  Vauvaryhmä/Esikko on tarkoitettu ensimmäisen lapsen saaneille äideille ja heidän vauvoilleen. Myös isät ovat lämpimästi tervetulleita.  Ryhmät ovat vertaisryhmiä, jossa keskustellaan mm. vauvan hoitoon, kasvatukseen ja parisuhteeseen.  Perhekerhot ja vauvaryhmät/Esikot ovat avointa toimintaa, johon voidaan osallistua etukäteen ilmoittautumatta.

5  Perheleirit, -retket ja –tapahtumat

6  Perheneuvonta • Perheasiain neuvottelukeskuksessa keskustetaan henkilökohtaiseen elämään, parisuhteeseen ja perheeseen liittyvistä kysymyksistä.

7  Parisuhdetyö Järjestetään pariskunnille kursseja, joissa opetellaan rakkauden hoitamista arjessa, omien tunteiden tunnistamista ja ilmaisemista sekä toisen kuuntelemista.

8 Helsingin Diakonissalaitos

9  Perhekuntoutus • Perhekuntoutuksessa hoidetaan lapsiperheitä, joilla on vakavia vaikeuksia selvitä jokapäiväisestä elämästä. Perheiden elämäntilanne on jatkunut pitkään epävakaana esimerkiksi vanhemman päihde- tai mielenterveysongelman vuoksi. Tästä syystä lapsen tai nuoren kehitys on vaarantunut ja muut avohuollon tukitoimet on todettu riittämättömiksi. • Perhekuntoutus on suunnitelmallista ja pitkäjänteistä ja vastaa kunkin asiakasperheen yksilöllisiin tarpeisiin. Perhetyöntekijöiden ja moniammatillisen hoitotiimin avulla perheitä hoidetaan yhteistyössä lastensuojelun sosiaalityöntekijän kanssa.

10  Perhekuntoutuksen tavoitteet määritellään asiakasperheen ja sosiaalityöntekijän kanssa aloitusneuvottelussa. Perhekuntoutuksen yleisinä tavoitteina ovat lapsen psyykkisen, fyysisen ja sosiaalisen kasvun ja kehityksen turvaaminen perheessä, vanhempien kuntouttaminen ja tukeminen riittävään vastuuseen lapsesta ja perheen elämästä sekä vanhemmuuden ja lapsen ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen arviointi.  Tavoitteiden toteutumista tarkistetaan ja hoitosuunnitelma päivitetään säännöllisissä hoitoneuvotteluissa. Perhekuntoutuksen hoitotyön sisältöä ohjaa moniammatillinen hoitotiimi, johon kuuluvat perheen oman perhetyöntekijäparin lisäksi psykiatri, psykologi, toimintaterapeutti, perheterapeutti, lähiesimies ja yksikön johtaja.

11  Hoidon menetelmät ◦ kotikäynnit ◦ perheistunnot ◦ perheterapia ◦ kuntouttavan toiminnallisuuden toiminta ◦ retket ja leirit ◦ moniammatillinen hoitotiimi ◦ kriisineuvottelut ◦ verkostotyö ◦ toimintaterapeuttinen arviointi ◦ perhearviointi ◦ psykologin ja psykiatrin konsultaatiot ◦ MIM-työskentely (Marshak Interaction Method) ◦ Theraplay


Lataa ppt " Toiminta, joka tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatustyötä.  Perhekerho  Perheleirit,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google