Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Fyysisen ja Henkisen Rajoilla

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Fyysisen ja Henkisen Rajoilla"— Esityksen transkriptio:

1 Fyysisen ja Henkisen Rajoilla
Synteesi Maailmankatsomuksista Tavoitteena Kaiken Teoria Harmoninen Kaikkeus - HUT Ensio Lakanen Muurame

2 Ihmisen Henkisyys ja Mahdollisia Maailmankatsomuksia
Johdantoa Tieteellinen Perustamme Henkitiede Maailmankatsomuksia ja filosofiaa Harmonisen Kaikkeuden teoria, HUT Sovelluksia Yhteenveto

3 1. Johdanto Se, mitä tulen esittämään, on spekulaatiota, ei todistettua totta, mutta ehkä kuitenkin parasta, mitä voimme saada aikaan yhdistämällä inhimillisen tiedon varsin laaja kirjo. Perustana on hyödynnetty täysin mitoin nykytieteitä, mutta myös uskonnolliset ilmoitukset, ns mysteeriuskonnot, selvänäkijöiden kautta aikain luoma henkitiede ja paranormaalit ilmiöt, ovat saaneet sijansa. Tämä tuntuu hengellisissä asioissa rohkealtakin julistukselta, mutta olen kyllä täydestä sydämestäni näiden päätelmien takana. Enkä voi mitenkään uskoa, että näistä kenellekään voisi olla suurta harmiakaan, vaikka nielaisisi pureskelematta. Se on syntynyt yhden miehen sisäisestä varmuudesta, joka on tulosta henkisestä kehityksestä. Sanotaan, ettei sellainen vakaumus synny yhden elämän aikana. Suuri osa ihmiskunnasta on juuri siinä vaiheessa, jolloin he ’rakastavat’ ja uskovat vapaaseen tahtoon, jonka ovat vasta saavuttaneet täysimääräisenä ja haluavat koettaa omia siipiään kaikkien elämänsä ongelmien ratkaisussa. He eivät halua ottaa vastaan henkienergian suomaa apua. Tämä on havukka-ahon ajattelijan työtä, vaikka taustalla on luonnontieteellinen koulutus ja kaiken mahdollisen maailmankatsomuksellisen tekstin seuraaminen jo yli 40 vuoden ajan. Tuloksena on synteesi niin materialistisen kuin hengenmaailmankin asioista koottuna yhtenäiseksi kaiken tärkeän kattavaksi teoriaksi.

4 1.0. Mitä Hyötyä? Tuloksena on ollut yllättävän harmoninen ja uskottava kokonaisuus. Väitänkin, että HUT on parasta, mitä ihmiskunnan nykytiedoilla ja ymmärryksellä voidaan saada aikaan siitä totuudesta, joka meille on pirstaleina annettu. Sen avulla voimme myös helposti ymmärtää näitä tähän asti niin vaikeilta tuntuneita asioita, jotka toki edelleen vaativat omakohtaisen paneutumisen. Toivon vain, että saisin teissä heräämään kipinän miettiä näitä tärkeitä asioita ja elämän tarkoitusta. Uskon, että tämä esitykseni kuitenkin todistaa, että on mahdollista tiedoillamme ja päättelyllämme todella lähestyä näitä salatuilta tuntuvia asioita. Ennakkoluulot ja arastelu osuu lopulta vain omaan nilkkaan elämän jäädessä paljon köyhemmäksi ja tuonpuoleisen samoin. Hyödytöntä näiden pohdiskelu ei ole, jos on uskominen Rudolf Steineria. Hänen mukaansa meidän henkinen näkökykymme kehittyy parhaiten tällä tavalla ja se on tarpeen, kun joudumme aikanaan jättämään fyysisen kehomme. Meillä on silti vapaa tahtomme käytettävissä, meidän on vain näpistettävä hieman kaikkein itsekkäimmistä toiveistamme, jotka todennäköisesti jäisivät onnistumatta joka tapauksessa. Siksi sanon, älkää uskoko sellaisenaan mitä tulen sanomaan, se olisi teille vain ’kuollutta’ tietoa. Teidän on itse tehtävä siitä elävää ja dynaamista ajattelua, silloin se ravitsee sieluanne.

5 1.1. Mietelauseita Einstein on sanonut: ”Tietoakin tärkeämpi on (ennakkoluuloton) mielikuvitus”. ja: “Uskomattominta maailmankaikkeudessamme on sen ymmärrettävyys”. ja: ”Usko ilman tiedettä on sokea ja tiede ilman uskoa on rampa”. Sir Francis Bacon on sanonut: "Ihminen on vain sitä, mitä hän tietää”. ja hän on myös antanut lukijalle vihjeen: ”Älä lue, jotta voisit väittää vastaan ja sekoittaa tai heti uskoisit ja pitäisit itsestään selvänä tai saisit jotain puhumisen tai keskustelun aihetta, vaan lue, jotta voisit pohtia ja punnita asioita”. Itse sanon: "Mielikuvitus on hyvä tiedon, inspiraatio voiman lähde, intuitio kompassi, ajattelu valaisee elämän kartan ja nöyrä sitkeä yritys vie perille".

6 1.2. Elävä Ajattelu Tämän toivon teidän uskovan ja ottavan heti vakavasti: Tieto on tiivistynyt ja jähmettynyt ajatus, samoin kaikki opit ja –ismit, joilla on lähes muuttumaton sisältö. Mitä korkeampaa henkistä energiaa, sitä dynaamisempaa ja elastisempaa se on. Mineraalikunta ja materiaalit ovat vanhaa täysin jähmettynyttä ajatusenergiaa. Jokaisen esineen ja kappaleen takana on kuitenkin aina ajatus tai useita! Kasveissa on kasvua, se on asteen verran elävämpää, hienompaa ja muuntuvampaa energiaa. Kasvilla on ns Elämän- eli Eteerinen keho. Eläimet lisääntyvät ja ne tuntevat rajoitetusti, ainakin kipua. Niillä on em lisäksi seuraavan ’elävämmän’, Astraalitason keho. Sitä kutsutaan myös Tunnekehoksi ja Steiner sanoi Sielunruumiiksi. Ihmisellä on vielä Minä-tuntemus ja monipuolinen ajattelu, jotka merkitsevät seuraavaa ’ulottuvuutta’ eli Mentaalikehoa. Eläinten ns Laumasielu omaa ilmeisesti samanlaisen minä-tietoisuuden. Ihmisenkään minä ei pääse suoraan hallitsemaan ja ohjaamaan mieltä; se on pikemminkin kuin omatunto. Huom! Käytän ’keho’ sanaa ruumiin sijaan, koska minusta ruumis tarkoittaa elotonta. Sielunruumis tuntuu eläinten kohdalla arveluttavalta nimitykseltä, mutta nekin kuuluvat samaan henkiseen kehitysketjuun ihmisen kanssa. On makuasia sanooko eläimellä olevan sielua vai onko se ’laumasielu’, joka on yhteinen koko eläinlajille.

7 1.3. Äly ja Viisaus Tiede on materialisoinut kaiken, missään ei saa edes piloillaan käyttää sanaa ’henki’, se on psyyke vain, jolla ei ole mitään erillistä ulottuvuutta tai syvyyttä. Ajattelukin on ainoastaan sähkökemiallinen prosessi. Muistot ovat palautettuja muistirekisterin tietoja. Kuitenkin tiede joutuu tunnustamaan, ettei ymmärrä, miten aivot toimivat, mikä synnyttää tietoisuuden! Luullaan myös, että älykkyys on samaa kuin viisaus ja yhteiskuntamme onkin pelkän älyn tuote. Viisaus ja nerous voivat olla hyvinkin kaukana toisistaan. Viisaus on ymmärrystä, joka syntyy vain kokemusten ja analysoivan ajattelun kautta. Se onkin osoittautunut pikemmin haitaksi kuin hyödyksi, sen kun voi saavuttaa vain riittävän nöyrä mieli. Paljon paremmin ei voi sanoa Kirkon opeistakaan – hengettömyys ja elävän ajattelun puute vallitsee sielläkin, jopa äly on pahasta. Se on 2000-vuotinen lähes paikallaan polkenut oppi. Henki poistettiin virallisesti v 869 kirkollisessa yleiskokouksessa. Reformaatio toi hetkeksi elävyyttä, mutta puritaanisuus ja fundamentalismi ovat jäykistäneet kristinuskon lähes mineraalien tasolle. Potentiaali elävään uskoon on toki olemassa ja aina osa ihmisistä sen oivaltaa. Kaikki maailman uskonnot kärsivät samasta ihmisen luontaisesta henkisestä laiskuudesta eli konservatiivisuudesta,. HUT tuo Täydellisyyden perspektiivin, sieltä olemme lähtöisin ja sinne meidän on määrä palata mukanamme kosolti personoitua kokemusta epätäydellisyydestä. Meidän on jalostettava materiaalia takaisin henkienergiaksi, johon sillä on itselläänkin luontainen pyrkimys. Lopuksi muistomme identifioivat, yksilöivät lukuiset inkarnaatiomme suuressa Kaikkeuden kokonaisuudessa. Viisaus ei ole nyky-yhteiskunnalle hyödyksi. Tai niin ainakin uskotaan. Viisaimmat eivät todella halua osallistua rahantuottamisammatteihin, eikä heille riitä porkkanaksi luksusasunto ja –auto.

8 1.4. Persoonallisuus ja Sielu
Määrittelemme Sielun henkiseksi tietoisuudeksi, joka on kokemusten ja jalon henkienergian avulla kasvava Ymmärryksemme. Se on pysyvien ominaisuuksiemme, persoonallisuutemme ja elämämme olosuhteiden muokkaamaa henkistä pääomaa, eläviä muistoja. Mieli on persoonallisuutemme eli Sielunsuunnitelmamme muodostama Alempi Minä, Henki sen Ylempi Minä. Tämä jako on Urantia-kirjan ja Teosofian mukainen yhdistelmä. Se on energiapaketti, joka ei muutu. Sielu aloittaa mielen astraalitasolta ja päätyy hengen mentaalitasolle, jolloin se saavuttaa sen henkisen tietoisuuden eli viisauden, joka ihmiselle on mahdollinen tässä maallisessa elämässä. Sielun määrittelyssä eri uskonnot ja uskonopit ovat varsin yksimielisiä ja samoilla linjoilla. Se, mihin sielu joutuu milläkin ehdoilla, on sitten jo suuren kiistelyn aihe. HUT sanoo, että kun sielu on kehittynyt tarpeeksi henkiseksi, se pystyy tulemaan toimeen ilman alempia kehoja ja jatkaa kehitystään kohti Kaikkeuden täydellisen kehon omaa pientä osuuttaan. Ihmiskuntana muodostamme oman osakokonaisuuden tästä Jumalan Pojan kehosta, jonka materiaalista osaa me kutsumme maailmankaikkeudeksi. Täsmällisempää on puhua aika-avaruudesta, osasta koko Absoluuttia. Käytän mieluummin keho kuin ruumis-sanaa puhuttaessa ihmisen eri energiamuodoista, -koosteista. Persoonallisuus on Urantia-kirjan mukaan lahja Jumalalta. Se on ainutkertainen, jokaista maallista elämää varten omansa. Se jatkaa joka tapauksessa olemassaoloaan, vaikka ihminen ’epäonnistuisi’ täysin sielunsa kehittämisessä. Urantia-kirjasta voitaisiin puhua pitkäänkin. Sen pitäisi olla 34 korkean henkiolennon kirjoittama ilmoitus, Uusi Raamattu. Se kertoo yksityiskohtaisesti Jumalasta, maailmankaikkeudesta ja henkien hierarkiasta ja toiminnasta alempien henkiolentojen kehittämiseksi täydellisiksi. Vaikuttava on sen kuvaus Jeesuksen, ns Luoja-Pojan maallisen inkarnaation yksityiskohdista.

9 1.5. Ajattelu, Tunteet ja Tahto
Steiner sanoo ihmisen ajattelun olevan fyysisten aivojen heijastama kuva astraali- ja mentaalitason mielen ja hengen toiminnasta. Siten fyysisten aivojen osuus on varsin pieni ja yksinkertainen, mutta ilman sitä Päivätietoisuus, ’valveillaolo’, ei olisi mahdollista. Vain aistihavaintojen suhteen fyysinen ihminen on valveilla. Ajattelu on usein tietoista, mutta hyvä keskittäminen vaatii harjoitusta, tunteet ja tahdonvoima ovat sen sijaan unitilan kaltaisia, tiedostamattomia astraali- ja mentaalivoimia. Unia näkiessään ihminen on astraalikehossa, unianäkemättömässä syvässä unessa hän on henkimaailmassa eli mentaalitasolla. Hyvällä mietiskelyllä ihminen pääsee lähelle korkeampaa minäänsä, henkeä, ’omatuntoa’, mutta se edellyttää korkeiden ja ylevien, elämän tarkoitusta ja maailmankatsomuksia koskevien käsitteiden pohdintaa. Meditaatiolla ihminen parantaa kykyään keskittyä ja siten vahvistaa ajattelunsa tehoa. HUT näkee ajattelun iv-hiukkasten luomisena. Ne voivat muodostaa positiivisia ja negatiivisia energiakoosteita, jotka pysyvät pitkään olemassa. Jotkut jäävät synnyttäjänsä lähelle, toiset voivat kasvattaa laajoja agentin tavoin toimivia kokonaisuuksia, joiden vaikutus vahvistuu aina toteutumiseensa asti. Ja tietenkin ne leviävät nopeasti kaikkialle aika-avaruuteen viestittäen ’uutisia’. Iv-hiukkasista tarkemmin HUT’in esittelyssä.

10 1.6. Imaginaatiot, Inspiraatiot ja Intuitiot
Steiner kuvaa ihmisen eetterikehon tuottamia mielikuvia imaginaatioiksi; ne ovat kuvallisia viestejä henkimaailmasta. Eteerinen keho ikäänkuin ’aistii’ henkienergian koosteita. Inspiraatiot ovat astraalikehon ’aistimia’ henkimaailman tunneimpulsseja. Intuitiot ovat korkeamman minän, antamia ohjeita mentaalitasolta. Eläinten vaisto on sikäli sama asia, että sen tuottaa Laumasielu, mutta ihmisen vastaanottokyky korkeammalle energialle on huomattavasti parempi. Ihmisen mieli vain on kovin usein haluton kuuntelemaan näitä ’tylsiltä’ tuntuvia elämänohjeita. Intuitio sisältää laajimman perspektiivin totuuden suhteen, koska se sisältää myös inspiraatiot ja imaginaatiot. Olen sijoittanut nämä perustekijät ihmisen potentiaaliksi seuraavan kuvan neljänneksiin. Alkuneljännes sisältää fyysisen kehomme aistihavaintoja. Sieltä on alettava maallinen vaellus, mutta vain henkisesti laiskat jäävät sinne. He muodostavat ennakkoluuloista tekosyyn ikävältä tuntuvan henkisen kehityksen hylkäämiseen. Se on myös arkuutta, joka pakenee konservatiivisuuden turvalliselta tuntuvaan, mutta paikallaan polkevaan ’nollapeliin’, skeptismiin. Siitä tulee uskonkorvike, joka tarttuu usein tieteen saavutuksiin. Kun omat ihmeet on näin estetty, halutaan vaikeuttaa muidenkin etenemistä puhumalla paremman puutteessa ’sattumasta’ maailman luojana.

11 Tiedostamaton ’unitila’
1.7. Ihmisen Potentiaali Ajattelu, Tunteet ja Tahto ovat ihmisen 3 olemuspuolta, voimavaraa, jotka vievät ihmistä eteenpäin, ao kaaviossa vastapäivään. Vertikaalisuunta ylöspäin on henkitiedon lisääntymistä, Steinerin Antroposofiaa. TOTUUS Negat tunteet - Pelot Viisaus Tiedostamaton ’unitila’ Imaginaatiot Aistihavainnot Alitajunta Tietoinen valvetila Äly/Järki Ajattelu Irrationaalinen Intuitiot Inspiraatiot Jalot asiat kasvattavat vertikaalisuunnassa. Tunteet ja tahto ovat tiedostamattomia tavallisella ihmisellä, ajattelukin hallitsematonta. Posit Tunteet Pahuus

12 1.8. Tunneäly Tunteiden hallinta on vaikeaa, koska ihminen niin huonosti pystyy niitä tiedostamaan. Joillekin se on kuitenkin helpompaa, heillä on tunneälyä. Se näyttää edellyttävän hyviä sympatian ja empatian ominaisuuksia. Tunne ja tahdonvoima ovat silloin tasapainossa, eikä ajattelukaan jää liian paljon jälkeen. Siis melko harmoninen paketti osoittaen hyvää henkisen kypsyyden tasoa. Vaikka tunneäly havaittiin ja sitä erityisesti arvostetaan työelämässä, on se koko ihmisen elämän hallitseva piirre, matkalla kohti viisautta.

13 1.9. Ihmisen Psyyke Ihminen taistelee jatkuvasti saadakseen välttämätöntä henkistä energiaa. Urbaani ihminen saa sitä vain varastamalla muilta ja siihen hän keksii mitä ovelimpia keinoja. Se on selviytymisstrategia. Lapsi voi saada energiaa lähinnä vain vanhemmiltaan, joten heidän rakkautensa ja läsnäolonsa on erityisen tärkeää. Lapsen psyyke muotoutuu sen mukaan, miten hän parhaiten onnistuu täyttämään oman energiavajeensa. Redfieldin mukaan on olemassa neljänlaisia ihmistyyppejä ja heidän temperamenttinsa: Jopa fyysisesti päällekäyviä ’tankkeja’ koleerikko Manipoloivia ’kuulustelijoita’ sangviinikko Ajattelevia puolustautujia flegmaatikko Vetäytyviä alistujia melankolikko Ensimmäistä joukkoa hallitsee puhdas tahdonvoima, toisella on lisäksi kehittynyt kohtalainen tunneäly. Kolmatta ryhmää hallitsee ajattelun voima tahdon ollessa heikohko ja neljännellä on vain herkkä tunne-elämä ja hän pyrkii saamaan energiaa toisten säälistä. Myös ns ennegrammi, tapa ennustaa käyttäytymismalleja, on sovellettavissa tähän tahto-tunne-ajattelu olemuspuoliin. Se antaa jo laajemman skaalan ja vielä laajempi, 16 erilaista yhdistelmää, on mahdollinen asettelemalla näitä kolmea olemuspuolta erilaisiin suhteisiin, ja tietysti niiden sisällä on vielä laajasti variointia: 1. Perfektionisti - tahto, tunne ja ajattelu 2. Auttaja tunne, tahto ja ajattelu 3. Suorittaja tahto ja ajattelu 4. Romantikko tunne 5. Tarkkailija ajattelu 6. Kyselijä ajattelu ja tunne 7. Seikkailija tahto ja tunne 8. Varma ajattelu ja tahto 9. Sovittelija ajattelu, tunne ja tahto 1. tahto 2. tahto ja tunne 3. tahto ja ajattelu 4. tahto, tunne ja ajattelu 5. tahto, ajattelu ja tunne 6. tunne 7. tunne ja tahto 8. tunne ja ajattelu 9. tunne, tahto ja ajattelu 10. tunne, ajattelu ja tahto 11. ajattelu 12. ajattelu ja tahto 13. ajattelu ja tunne 14. ajattelu, tahto ja tunne 15. ajattelu, tunne ja tahto 16. Kaikkia tasapuolisesti Laitetaan nämä tahdonvoiman mukaiseen järjestykseen: 1. tahto tankki 2. tahto ja tunne seikkailija 3. tahto ja ajattelu suorittaja (manipuloija) 5. tahto, ajattelu ja tunne perfektionisti kuulustelija 6. tunne ja tahto 7. tunne, tahto ja ajattelu 8. Kaikkia tasapuolisesti 9. ajattelu ja tahto varma 10. ajattelu, tahto ja tunne sovittelija 11. tunne, ajattelu ja tahto 12. ajattelu, tunne ja tahto 13. ajattelu tarkkailija puolustautuja 14. ajattelu ja tunne kyselijä 15. tunne ja ajattelu auttaja 16. tunne romantikko alistuja

14 1.10. Psyyken variaatiot Henkisen 'hyödyn' järjestys tahto-tunne-ajattelu yhdistelmillä: 1. Kaikkia tasapuolisesti 2. ajattelu, tunne ja tahto 3. ajattelu, tahto ja tunne sovittelija 4. ajattelu ja tahto varma 5. ajattelu ja tunne kyselijä 6. tunne, ajattelu ja tahto 7. tahto, ajattelu ja tunne perfektionisti kuulustelija 8. ajattelu tarkkailija puolustautuja 9. tunne, tahto ja ajattelu 10. tahto, tunne ja ajattelu 11. tunne ja ajattelu auttaja 12. tahto ja ajattelu suorittaja 13. tunne ja tahto 14. tahto ja tunne seikkailija 15. tunne romantikko alistuja 16. tahto tankki

15 1.11. Ihmisen Kehot Mentaali Henki, Korkeampi minä
Astraali- eli Tunnekeho Ihmisen neljä kehoa tai eri ulottuvuuspuolta kuvataan useimmiten päällekkäisinä, aina hienomman lävistäessä kokonaan alemman fyysisen ollessa kuin tihentynyt ydin. Mitä kehittyneempi henki, sitä laajemmat henkikehot. Buddhan hienoimman kehon ’nähtiin’ ulottuvan jopa parin kilometrin etäisyydelle. Steiner esittää, että todellisuudessa astraali- ja mentaaliosat ovat omassa ulottuvuudessaan, omassa ajassaankin, joka jää ikäänkuin paikalleen ihmisen syntymähetkeen. Eteerinen elämänkeho toimii välittäjänä, se lävistää fyysisen ja muodostaa ’sillan’ astraalin ja mentaalin välille. Voimme ajatella, että eteerisen kehon fyysinen osa muodostuu elektroneista ja ioneista sekä massallisista vuorovaikutushiukkasista. Siltaosa muodostuu sähkömagneettisesta ym hienommista iv-kentistä fotonien ja massattomien vuorovaikutushiukkasten välityksellä. Eteerinen eli Elämänkeho Fyysinen keho

16 2. Tieteen Koukerot ja HUT
Energia Tyydyttävä selitys ? Tiede HUT Alkuperä E K Antienergia E K Pimeä energia E K Pimeä aine E K Alkuräjähdys KE KK Mikä aloitti E E Inflaatio E K Yleinen Suhteellisuusteoria K K Eetteri E K Painovoima E K Kvanttiteoria K K Dualismi E K Heisenbergin Epätarkkuusperiaate E K Grand Universal Theory E K Säieteoria E K Informaatiokenttäteoria E K On hämmästyttävää, kuinka huonosti tieteemme lopultakin tuntee energian ja sen perusteet. Kun perusta on jo näin hämärän peitossa, ei sen varaan voi rakentaa todellista maailmankatsomusta, eikä selityksiä elämän tarkoitukselle. Vakavat tiedemiehet ymmärtävät tämän; se on lähinnä skeptikot, jotka tukeutuvat tieteisiin paremman puutteessa. Mutta heinä en kyllä menisi leimaamaan asioita, jotka ulottuvat tieteemme käsityskyvyn ulkopuolelle, huu-haaksi.

17 2.1. Energia, aine ja antiaine
Tieteen käsitys: Alkuräjähdys laukaisi kaiken energian kerralla tyhjyydestä. Mikä, mistä, miten, miksi? E = mc2 energian, massan ja valonnopeuden välinen yhteys tunnetaan. Energia muuntuu massaksi (materiaaliksi) ja päinvastoin. Puhdasta energiaa ei tunneta. Aika-avaruutemme arvioidusta energiasta on materiaalia vain n 0,5 %, alkeishiukkasia 4,5 %, pimeää ainetta n 23 ja pimeää energiaa n 72 %. Pimeä energia laajentaa aika-avaruutta, pimeä aine pitää painovoimallaan galaksit kasassa. Antiaineella on käänteinen painovoima ja yhtyessään aineen kanssa molemmat katoavat. Antimateriaalia pystytään valmistamaan, mutta vain hyvin pieniä määriä. Perimmäistä eroa ei tunneta. HUT lähtee siitä, että alkuräjähdys käynnisti prosessin, jossa Absoluutin symmetrinen energia saatettiin häiriöön ja syntyi energiaeroja, jotka laajenevat koko ajan ’syvemmälle’ Absoluutissa vapauttaen uutta potentiaalista liike-energiaa. Se ilmenee pimeänä energiana aika-avaruuden reunoilla ja merkitsee jatkuvaa luomista, mutta reuna-alueilla se ei enää tiivisty pysyviksi hiukkasiksi. Iv-hiukkaset muodostavat tihentyneitä alueita, eli pimeää ainetta. Näissä liike-energia on muuntunut staattiseksi painovoimaksi. Vain alkuräjähdyksen suhteellisen pienessä tilavuudessa syntyi alkeishiukkasia ja niistä materiaalia. Siinä kun aine on tihentynyt, antiaine on harventunut. Riittääkö reuna-alueiden energia vielä synnyttämään uusia nebuloita, kaasusumuja, joista sitten tiivistyy tähtiä ja galakseja? Ilmeisesti ei! Sen sijaan vapautuva energia ’säteilee’ sisempiin osiin jatkuvaa henkienergiaa, joka on tarpeellinen ylläpitämään henkistä toimintaa ja siten myös fyysistä elämää.

18 2.2. Inflaatio Kosmoksen taustasäteilyn vaihtelusta on laskettu varsin tarkasti alkuräjähdyksen tapahtumahetki ja laajentumisnopeus. Sen mukaan aikavälillä – sekuntia alkuhetkestä laajeneminen eteni valoakin nopeammin – miksi? Absoluutin vapautuva liike-energia etenee alkuun lähes äärettömällä nopeudella, kunnes tiivistyneiden alueiden painovoima hidastaa energiaerojen liikettä. Värähdykset heijastuvat häiriintyneen tilan reunoilta takaisin keskipistettä kohden muodostaen seisovia ja sammuvia aaltoja, tiivistyneitä alueita ja lopulta palautumattomia pysyvämpiä alkeishiukkasia.

19 2.3. Yleinen suhteellisuusteoria
Sähkömagneettinen, Vahva ja Heikko ydinvoima sekä niitä välittävät hiukkaset Fotonit, Gluonit ja Bosonit tunnetaan. Niiden symmetriaa kuvaava Spin-arvo on 1. Saman spinin omaavat eivät voi sijaita yhtään limittäin eikä päällekkäin. Painovoima on poikkeus, ns Gravitonia ei tunneta, mutta sen oletettu spin on 2. Se on symmetrisempi ja skaalautuu paremmin. Suuret massat poikkeuttavat jopa aikaa ja kaareuttavat avaruutta. Staattinen väliaine, eetteri, hylättiin suhteellisuusteorian pohjalta. Hiukkastasolla yleinen suhteellisuusteoria ei päde. HUT’in mukaan kaikki voimat ovat peräisin Absoluutista purkautuen aluksi liike-energiana. Painovoima on sen staattinen muoto, liikepotentiaali, muut voimat ovat tiivistyneiden hiukkasten epäsymmetriasta johtuvia ja tasapainoon pyrkiviä vaikutuksia. Gravitonia ei ole tai se on yhtä laaja-alainen iv-hiukkanen kuin massakappale ja sen vaikutus etenee paljon valoa nopeammin. Painovoima-aaltojen metsästys on siten työlästä. Supernova-räjähdysten synnyttämät aallot ovat jo menneet paljon ennenkuin valo saapuu kertomaan meille, missä sellainen on tapahtunut. Galaksien törmäyksestä voitaisiin saada paremmin ennakoituja havaintoja.

20 2.4. Kvanttiteoria Dualismi eli aineen ja energian liikkuminen sekä hiukkasina että aaltoliikkeenä pystytään vaivoin selittämään. Heisenbergin epätarkkuusperiaate sanoo, ettei hiukkasen paikkaa voida tarkasti määrittää, vain todennäköisyysjakauman perusteella. Se mahdollistaa ’ihmeet’ pienellä todennäköisyydellä, samoin ns madonreiät, eri aikojen ’leikkauspisteet’. Tämä oli se ongelma, jota lähdin alunperin pohtimaan ja joka johti HUT-teoriaan. Ajattelin ensin, että havaittavat alkeishiukkaset koostuvat ’parvista’ vielä pienempiä hiukkasia. Ne muodostavat jatkuvan aaltoliikkeen, mutta sinne tänne syntyy ’kasoja’, jotka havaitaan lyhyen elinajan omaavina ’alkeishiukkasina’. Se täsmentyikin aaltorintaman ’tuikkiviksi’ iv-hiukkasiksi, joista osa jää pysyvämmiksi, tunnetuiksi vuorovaikutus- tai alkeishiukkasiksi. Tämä selvenee paremmin, kun iv-hiukkaset on määritelty HUT-teoriaa käsittelevässä osassa.

21 2.5. Tähdet ja Mustat Aukot Nämä muokkaavat energiaa näennäisesti kahteen suuntaan: Tähdet säteilevät alkeis- ja vuorovaikutushiukkasia ja synnyttävät atomeja. Mustat aukot vetävät puoleensa massakappaleita ja lopulta murskaavat ne hienoksi energiaksi. Molemmat kuitenkin jalostavat materiaalia henkisemmäksi ja toimivat energiakeskuksina: Tähdet luovat elämän perustan säteilemällään energialla ja muodostamallaan ’neitseellisellä’ materiaalilla. Mustat aukot keräävät vanhan ’kypsän’ materiaalin ja muuntavat sen takaisin iv-hiukkasiksi. Neitseellinen materiaali on sellaista, jonka henkienerginen ’lataus’ on puhdas, sitä ei ole tai se on tietty vakio alku. Mustien aukkojen muuntamat iv-hiukkaset ilmeisesti säilyttävät sisäisen rakenteensa, joten niiden ’kokemukset’ siirtyvät aina täydelliseen energiaan, jonka symmetrisoituneina osakomponentteina ne identifioivat ne omaavan hengen.

22 2.6. Grand Universal Theory, GUT
Yhdistää kaikki 4 perusvoimaa yhteisen välityshiukkasen alle, ns Higgsin bosoni, joka voi olla sama kuin gravitoni. Säieteoria ollut jo 30 vuotta lupaavin kandidaatti. Jakaa avaruuden energiat yksiulotteisiksi säikeiksi, eräänlaisiksi ’kumirenksuiksi’. Olettaa, että on olemassa ns supersymmetrisiä hiukkaspareja. Ehdottaa 11 (26) avautunutta ulottuvuutta ja ’kummallisen’ maailman tieteen näkökulmasta. Informaatio- eli Torsiokenttäteorian, myös yli 30 v vanha, mukaan informaatiohiukkanen, Fitoni, kulkee n miljardi kertaa valonnopeus. HUT’in mukaan kaikki palautuu liike-energiaan: painovoima staattisena muunnoksena, muut kolme suurikokoisina iv-hiukkasina, joilla on pidempään pysyviä variaatioita. Säieteoria sopii hyvin HUT’in perusteisiin ja selittää paremmin, mistä ja miten kumirenksut muodostuvat. Supersymmetria sopii myös hyvin kuvaan, enteilee täyssymmetristä perusenergiaa. Informaatiokenttäteorian fitoni olisi yksi iv-hiukkanen. Mutta se ei ole itse hiukkanen, joka etenee, vaan aaltoliike, joka muodostaa noita hiukkasia paikasta toiseen. Vuorovaikutushiukkasilla on sekä massallinen että massaton versio. On huomattava, että tieteemme pyrkii vain tieteelliseen maailmankuvaan – ei maailmankatsomukseen. HUT-kirjani osa 2 luo tällaista maailmankuvaa. Osa 3 luo maailmankatsomusta, joka pohjautuu HUT’in maailmankuvaan. Osa 4 vertaa HUT’in maailmankuvaa ja –katsomusta olemassaoleviin muihin vastaaviin kuviin ja katsomuksiin.

23 2.7. Ulottuvuudet Säieteoriasta on laskettu, että aika-avaruutemme sisältää 26 ulottuvuutta, joista 11 on ’avautunut’. Loput ovat ’jääneet’ kokoonkäpertyneiksi, kooltaan Planckin pituus, n metriä. Olemme kaikkein avautuneimmassa ulottuvuudessa, matalimmassa taajuudessa, joka muodostuu moneudesta, ajasta ja tilavuuden kolmesta suuntadimensiosta. Geometrisesti on helppo laskea vaikka n-dimensionaalinen avaruus ja näin yleensä kuvitellaan, että korkeampi ulottuvuus on neljäs, viides jne geometrinen suuntadimensio. Näin ei voi olla! Ulottuvuudet ovat avautuneet energiaerojen aaltoliikkeen taajuuden laskemisen myötä ehkä näin: Ensin muodostui laajeneva tilavuus ja eriytyvä aika. Aika suuntautui meidän tuntemiksi menneeksi ja tulevaksi ajaksi. Tila(vuus) jakautui kolmeen erilliseen suuntaan. Meitä ylemmässä ulottuvuustasossa häviää suuntaerot, sitten aikaerot, jotka muuttuvat ’etäisyyksiksi’ ja kaikki nämä suureet pienenevät, kun värähdystaajuudet kasvavat.

24 2.8. Virtuaaliavaruus Miksi Jumala ’riskeeraisi’ oman Täydellisyytensä luomalla jotain vaarantavaa todellista epätäydellistä. Hän voi sen kyllä tehdä ajatuksen voimallaan omassa virtuaalimaailmassa, joka on kuin ihmisen unimaailma, mutta paljon paremmin hallittu ja jossa kaikki lait ovat tarkoituksenmukaisia tiettyä päämäärää varten. Aika-avaruus materiaaleineen ja henkineen on syntynyt ’Sanan’ voimalla. Sen Luojalle aika-avaruuden suureet, moneus, aika ja tila eivät merkitse muuta kuin ohikiitävää tapahtumaa, ilmeisen tarpeellista vaihtelua ja täydennystä Täydellisyyteen. Kolmiyhteisyys lienee pysyvämpi järjestely. Voiko Jumala koska tahansa lopettaa aika-avaruuden – todennäköisesti, mutta ehkä ei pysty tekemään enää kokonaan tapahtumattomaksi. Lopputulos on kuitenkin tavoittelemisen arvoinen - täydellinen Jumalan Poika.

25 3. Henkitiede Keskinäiset ristiriitaisuudet vievät uskottavuutta.
Henkitiede EI ole uskon asiaa, se on sisäistä varmuutta, joka tulee sielun kasvun myötä. Viisas ei usko ei luule, vaan tietää. Ilmoitukset ovat virikkeitä sen ajan kasvulle – ei lopullista totuutta. Raamattu Paljon vertauksia – monta kirjoittajaa - Ristiriitaisuuksia Urantia-kirja Yksityiskohtainen, ristiriitoja tieteen faktojen kanssa Riikosen kirjat Yhtenevä mysteeriuskontojen kanssa Mysteeriuskonnot perustuvat ihmiskunnan muinaiseen selvänäköisyyteen. Buddhismi ym Absoluutti on ainut ja persoonaton Jumala Teosofia Pohjautuu intialaisiin Vedoihin ja Buddhismiin Antroposofia Rudolf Steinerin uuden ajan selvänäköisyyttä Vapaamuurarit ym Salatietoa, joka sisältyy Steinerin hengentieteeseen Keskinäiset ristiriitaisuudet vievät uskottavuutta. Kaikissa hyviä puolia ja auttavat ihmistä kehityksessä eteenpäin. Antroposofia todellista henkitiedettä ja lähinnä HUT’-teoriaa, joka luo ristiriidattoman perustan, eroavuudet tulevat paremmin ymmärrettäviksi ja kuilu materiaalitieteeseen madaltuu huomattavasti.

26 3.1. Henkienergia Tiede ei tunnusta sen olemassaoloa. Ns pimeä aine ja energia pyritään todistamaan materiaalihiukkasiksi, joilla vain ei ole muita ominaisuuksia kuin painovoima ja sitä kumoava vastavoima. Teosofia määrittelee 7 eri tason atomia, jotka rakentuvat ns Taivaan kuplista 49 kappaleen potensseissa. Fyysinen materiaali sisältää niitä 497 kappaletta. Astraaliatomi sisältäisi siten 495 taivaan kuplaa, mentaaliatomi yhden potenssin vähemmän. Koska fyysisen atomin arvellaan rakentuvan noin 800 elektronista, se olisi lähes sama kuin astraaliatomi. Ilmeisesti selvänäkö ei ulotu atomin sisälle ja nopeasti kiitävien elektronien verho antaa mielikuvan suuresta joukosta pelkkiä elektroneja. Urantia-kirja puolestaan puhuu Ultimatonista pienimpänä hiukkasena ja elektroni sisältäisi niitä 100 kpl. HUT-teoria antaa luontevan rajan henkienergialle: Absoluutissa muodostuva tiivistymä tai harventuma, joka syntyy usean aaltoliikkeen yhteisvaikutuksesta ja purkautuu yhtä nopeasti, on ns informaatio- eli vaikutus-, iv-hiukkanen. Tiivistelmä, joka on niin monimutkainen, ettei se enää seuraa aaltoliikkeen värähdysten tahdissa eli on irreversiibeli, omaa erillisen elinajan ja ominaisvärähtelyn, on alkeishiukkanen.

27 3.2. Mikrokosmos ja Materiaalin ’Henki’
Pimeää ainetta ei voi olla vain galaksien ympärillä, sitä on joka paikassa. Atomin mikrokosmos on suhteellisen iso tyhjä tila. Vertauksena se olisi jalkapallokentän kokoinen, jonka keskellä on appelsiinin kokoinen ydin, jota kiertää rusinan kokoista elektronia. HUT-teorian mukaan se sisältäisi runsain mitoin mentaali- ja kausaalitason värähtelyjä ja niiden seisovien aaltojen synnyttämiä iv-hiukkasia. Aallot heijastuvat osittain takaisin elektroniverhosta. Atomit keräävät ja säilövät siten saamiaan värähtelyjä, jotka tulevat tapahtumista ympäri maailmankaikkeutta. Ne ovat viestejä ja henkien ohjausta ylemmiltä ulottuvuuksilta, mutta myös tietoa lähitapahtumista. Molekyyleillä ja materiaalikappaleilla on summa- tai ominaisvärähtelyjä, jotka muodostuvat hienommista värähtelyistä madaltuen astraalitason taajuuksille, jotka vaimenevat nopeammin ja muuttuvat hitaammin. Henkienergiaa on siten kaikkialla ja kaikessa. Se toimii tapahtumien muistina ja eri ulottuvuuksien keskinäisessä kommunikoinnissa.

28 3.3. Henkien hierarkia Ykseys jakautui Moneudeksi - Luvut
Jumala Kolmiyhteinen Jumala – Ykseys jakautui kolmeksi. Jumala jäi ennalleen. Poika = Logos = Sana, loi Absoluuttia hyväksikäyttäen 7 aika-avaruuden, Kaikkeuden Päähenkeä. Seuraavalla tasolla voi olla 7x7 tai paljon enemmänkin suurten alueiden päähenkiä. Niiden toiminta ei välttämättä liity materiaalisiin galakseihin. Välissä voi olla useita tasoja, sitten tullaan planeettatasolle. Kaikki täällä ovat kehittyviä henkiä ja niillä on sen mukaisesti ylempiä kehoja. Koko aika-avaruuden ja elämän synty voidaan nähdä henkien luomisena taso tasolta, jolloin alinna on mineraalikunta, joka on henkien jähmettyneitä ajatuksia. Poika Absoluutti 7 Päähenkeä (Galaksien Henget) Aurinkokuntien Henget Yliminät Enkelikunta,Ihmiset,Laumasielut Elementaarit ja Eläinkunta Kasvikunta Mineraalikunta

29 Henkien hierarkia muistuttaa sateenvarjoja, korkeampi henki suojelee alempaa. Tässä esim ylin on Yliminä, jonka suojassa on keskellä ihminen: henki-, astraali- ja elämän+fyysinen keho. Vasemmalla eläinlajin ’laumahenki’, jonka alla kolme lajin edustajaa. Oikealla kasviheimon henki, alla kolme kasvilajia ja niiden edustajia. Varsinainen suojelusenkeli voi olla vielä erikseen.

30 3.4. Sielunsuunnitelmasta Persoonaksi
Teosofia kuvailee, kuinka Yliminä, palanen Täydellisyyttä ja Jumalan ’läsnäolo’, on laskeutunut korkeimmalle aika-avaruuden tunnetulle eli Mahaparanirvaaniselle tasolle, luo AJATUKSEN, josta tulee ISO Sielun Suunnitelma seuraavaksi alemmalle tasolle eli Paranirvaaniselle. Se toteutuu jakautuen useaksi isoksi Sieluksi Nirvaanisella tasolla. Kukin niistä muodostaa pienen Sielunsuunnitelman Buddhisella tasolla. Siitä versoo useita sielun inkarnaatiosuunnitelmia Kausaalitasolle. Inkarnoituessa syntyy ihmisen Henki Mentaalitasolle ja Mieli Astraalitasolle. Yhdessä ne muodostavat Persoonallisuuden. Urantia-kirja sanoo persoonallisuuden olevan Jumalan lahja, joka ihmisen hylätessä pelastuksen (armon) palaa taivaallisiin sfääreihin ja jatkaa siellä omaa kehitystä. Tästä syntyi yhteys sielunsuunnitelmista persoonallisuuksiin, mikä tuntuu sopivalta.

31 3.5. Henkienergian Määrän Arviointi
Ihmiselämän todellinen arvo mitataan sen tuottaman henkienergian laadun ja määrän mukaisesti. Tulevaisuudessa myös ihmisen työn arvo mitataan siinä syntyneen henkienergian perusteella. Voimmeko laatia jo nyt tätä mittaria? Lähinnä Teosofia ja Riikosen kirjat antavat kuvauksia siitä, mitä eri tasoille kuolemansa jälkeen joutuneet ihmiset ovat tehneet tai joutuvat oppimaan. Urantia-kirjan seitsemän Taivaan eli Mansion-oppimaailmojen tavoitteet täydentävät asteikkoa. Käytännössä taso nousee, kun ihmisen itsekkyys vähenee. Voimme näiden perusteella laatia hyvin karkean asteikon seuraavasti: Kaksi ylintä astraalitasoa, joissa henki on jo selvinnyt pahimmasta ’kiirastulesta’. Näille annamme arvot –1 ja 0. Alle –1’n ’rehottaa’ inhimillinen itsekeskeisyys saaden aina pahempia ilmenemismuotoja –8’n täydelliseen pahuuteen. Seitsemän mentaalitasoa, positiivisia taivasvaiheita, todellinen henkimaailma, arvot Tätä seuraavat omina lukuinaan kausaalinen, 8, buddhinen, 9, nirvaaninen, 10, paranirvaaninen, 11 ja mahaparanirvaaninen, 12. Ylinnä olisi vielä Täydellisyys, absoluuttinen Totuus. Kristukselle annamme arvon 12. Vaikea asia tänä päivänä, mutta tulevaisuudessa kaikki kaikessa....

32 3.6. Henkienergian Asteikko
8. Kausaalin taso: Suurinta henkistä viisautta, mitä ihminen voi omata. 7. Mentaalin ylin taso: Henkiopettajia, jotka eivät osallistu millään tavoin maalliseen taisteluun omista eduista. 6. M’n 2. taso: Yliaistiset ominaisuudet ja suuri luovuus yleisiä. 5. M’n 3. taso: Kosminen tietoisuus ja yhteenkuuluvuus on selviö jo elämäntavoissa. 4. M’n 4. taso: Henkisen tiedon epäitsekäs hyödyntäminen. Ylevä filosofinen tai tieteellinen ajattelu. Suuri taiteellinen lahjakkuus, jota hyödynnetään epäitsekkäästi kaikkien iloksi. Aidot maailmanparantajat. 3. M’n 5. taso: Suuria ihmisystävällisiä toimia, lähetyssaarnaajia. 2. M’n 6. taso: Irrationaalinen, mutta vilpitön ja rehellinen hurskaus. 1. M’n 7. taso: Epäitsekkyyttä osoitetaan vain perheelle ja ystäville. 0. Astraalin ylin taso: Itsekkäistä ja kunnianhimoisista motiiveista suoritettavia materiaalisia älykkyyttä vaativia pyrkimyksiä. -1. A’n 2. taso: Asettaa itsekkäitä ehtoja uskolleen!

33 3.7. Elämän Lähtökohdat Tiede ei osaa selittää elämän syntyä eikä tunne sitä ylläpitävää voimaa. Ominaisuuksien periytyminenkin on hakusessa. Evoluutioteoria kuvaa vain fyysisen kehon kehitystä alkeellisista eliömuodoista ihmiseen lähes 600 miljoonan vuoden aikana. Sitä ennen jo oli mikrobeja ja ns vesikkeleitä, joissa pienen nestekuplan sisällä syntyi jotain uutta aminohappoa. HUT’in mukaan ihmisen henki on ollut jo olemassa ennen fyysistä maailmaa. Tämän alun ja kehityksen kuvaa Steiner. Nimillä on yhteys fyysisiin taivaan-kappaleisiin, vaikka ne muodostuivat vähitellen henkisen kehityksen ohessa: Alkeellisin kehitysvaihe oli nimeltään Saturnus, sitä seurasivat Aurinko, Kuu ja Maa; tulevaisuudessa on vielä muita planeettoja, jopa näkymättömiä. Planeettojen ja Auringonkin paikalla korkeammassa ulottuvuudessa elävät henget. Luonnollisesti materiaalinen elämä on mahdollista vain Maassa, eikä liene muualla tarpeenkaan. Alempien henkien aiheiden täytyi asettua planeettakuntien paikkeille heti alkuräjähdyksestä lähtien. Ne ovat nyt jo etääntyneet niin kauas, ettei siirto olisi enää mahdollista, muuten kuin lähes täydellisenä energiamuotona. Samoilla avaruuden sijoilla meidän täytyy siten myös yhtyä Täydellisyyteen, muuta poispääsytietä avaruuden etäisyyksillä ei ole.

34 3.8. Ihmisen Elämä Eläimet ovat kehittyvän ihmishengen tuottamia ’jätöksiä’, sanoo Steiner. Eikä ihmisen kehityksellä olisi mitään yhteyttä niiden kanssa. Kuitenkin evoluution kulku osoittaa selvästi ihmisen saaneen fyysisen kehon eläinten kehityslinjan huippuna. Ihmissielun kehittyvä sikiö saisi suunnilleen synnytyshetkellä. Korkeampi minä, henki, asettuisi vasta 5-7 vuoden iässä ’paikalleen’ ensimmäisen oman ajatuksen muodostuessa. Tällöin ihminen tunnistaa minänsä ja alkaa puhua itsestään minänä. N 7 vuoteen asti kasvu on lähes puhtaasti perimän mukaista eli fyysistä. Seuraavat 7 vuotta kehittyy eniten Elämän keho ja ihminen on erittäin riippuvainen ympäristönsä tarjoamasta kasvatuksesta. Sitä seuraavat n 7 vuotta ihminen kehittää tunnekehoaan. N 21 vuotiaasta lähtien hän on täysipainoinen elämän kokija ja ajattelija, jonka tulisi vaikuttaa ympäristöönsä positiivisesti ja kehittää sieluaan. Seitsemän vuoden jaksot toistuvat koko elämän ajan ihmisen kehittäessä eri tunne- tahto- ja ajattelupuoliaan. Ihmisen fyysisen ruumiin kehityksestä eläinten evoluutiosta erillisenä on suurin poikkeama HUT’in ja antroposofian välillä.

35 3.9. Totuuden/Mahdollisuuksien Pyramidit Ihmisen kehitysnäkymät, perspektiivit
TOTUUS Viisaus Suhteellinen totuus Pelot Yksilö Kaikkeus Yhteisö Imaginaatiot Maa Usko Konservatismi Alku Irrationaalisuus Äly/Järki Ajattelu Tämä on seurausta laajan filosofisen vertailun antamista lisäperspektiiveistä. Se on erilaisten –ismien ja ihmiskunnan kehityksen kaavamainen esitys. Sama pätee myös yksilön elämänpolkuun; mahdollisuuksien huipun jäädessä matalammaksi. Mitä lähempänä keskipistettä, sitä ehjempi kokonaisuus, mutta pohjan laajuus, yksityiskohtien rikkaus, vähentää nousun jyrkkyyttä. Mitä korkeammalla, sitä laajempi perspektiivi. Kehitys kulkee Alkuneljänneksestä vuorotellen Uskon-, Toivon- ja Rakkauden neljänneksiä leikaten samalla koko ajan kohoten ylöspäin laajempaan perspektiiviin. Nollan yläpuolella kokonaistotuus alkaa pikku hiljaa hahmottua. Nollan kohdalla on eniten mahdollisia yksityiskohtia ja voimakkaimpia tuntemuksia. Karma on ihmisen persoonallisuudessa eli temperamentissa ja sillä on suuri merkitys ihmisen eteen tuleville kokemuksille. Alkuneljännes on materiaalinen, Usko eteerinen, Toivo astraalinen ja Rakkaus mentaalinen. Toivo Rakkaus Inspiraatiot Lapsuuden kasvatus määrää liikkeellepääsyn ja suunnan, vauhdin antaa tahdonvoima. Intuitiot Pos Tunteet Pahuus

36 3.10. Kuolemanjälkeinen Elämä
Steinerin mukaan, ja se on samalla parhaiten HUT-teoriaan soveltuva käsitys, ihminen jättää kuolemassa lopullisesti fyysisen kehonsa ja sen perinnölliset ominaisuudet. Kolmen maisen päivän kuluessa ihminen käy läpi eletyn elämänsä tapahtumat lopusta alkuun ’panoraama’-kuvina. Sen jälkeen elämänkeho erkanee ja alkaa ’hajota’ kosmokseen. Ihminen voi sitä kuitenkin vielä hyödyntää yhteydenpidossaan maalliseen ulottuvuuteen. Joka yö ihminen on tallentanut päivän tapahtumat astraalikehoonsa vaikutuksina. Nyt hän käy nuo tallennukset käänteisessä järjestyksessä kokien ne kaikkien osapuolien vaikutuksina. Siihen kuluu aikaa, kuten uniinkin, n kolmasosa maisen elämän pituudesta. Sen jälkeen astraalikehokin erkanee ’minästä’ ja ’palaa’ kosmokseen. Jäljelle jäävät ne vaikutukset, joilla on korkeampaa merkitystä. Mutta myös sellaiset toisille aiheutetut ikävät asiat, jotka vaativat kompensointia – siis Karman laki. Näin puhdistautunut minä jatkaa laajentuen valtavasti kosmoksen yhteyteen niin kauas kuin sen henkiset energiat mahdollistavat. Sitten alkaa valmistelut uutta inkarnaatiota varten. Sopivat kosmoksen voimat asetetaan uuteen ihmistaimeen, jonka vanhemmat sielu itse on valinnut katsomalla ensin suvun kaikkien esi-isien ja tulevien polvien elämänvaiheet. Persoonallisuus yhtyy sieluun siinä määrin kuin sielunsuunnitelma on toteutunut.

37 3.11. ’Astrologiaa’ Tätä meidän on vaikea ’sulattaa’, mutta se sopii lopulta hyvin kuvaan. Steinerin mukaan ihmishengen alku ja samalla erilaisia korkeampia avustavia henkiä ’saapui’ Aurinkokuntamme paikalle heti laajentumisen alusta lähtien. Eri planeettavaiheissa kukin keho, fyysinen, eteerinen ja astraali-, muodostuivat. Maa-vaiheessa ihminen sai ’minän’ ja nyt on menossa viides atlantiksen jälkeinen kehityskausi. Milloin alkoi fyysisen Auringon nykyinen toiminta ja planeetat syntyivät suhteessa ihmisen hengen kehitykseen? Sitä ei Steiner ilmoita, todennäköisesti ei tiedä? Uusia planeettavaiheita on edessä tulevaisuudessa ja tuonpuoleisessa ihminen käy eri planeetoilla, joissa on omat erityiset energiansa. Myös tähdillä on ihmisen kehitykseen vaikutuksensa, ihmisen pää ja elimet ovat kuin kosmiset energiat tiivistettyinä osaksi fyysistä kehoa. Nykyisen astrologian käyttämällä syntymäajalla ei kuitenkaan ole merkitystä, energiat on hankittu jo aikaisemmin Karman lain ohjaamana. Muinoin ihminen oli lähempänä henkisyyttä ja ymmärsi astrologiaa paljon paremmin. Se, että ihminen on saanut ’reaalisen’ suhtautumisen materiaalimaailmaan ja vapaan tahdon tässä olotilassa, on maksanut sen hinnan, että kaikki yhteydet henkimaailmaan, myös siellä vietetty uniaika, on verhottu tietoisuudeltamme. Ihminen on saavuttanut edellisessä elämässään tietyn tason ja on sitä vastaavan planeetan tai Auringon energioiden ’piirissä’. Korkeampi kehitys ottaa yhä laajemmin mukaan kosmoksen muidenkin tähtien energioita. Mutta ihmisen elämää ei voida ennustaa siten kuin nykyinen astrologiamme sen tekee. Syntymähetken konjugaatioilla ei ole merkitystä, koska ihminen on saanut uutta inkarnaatiotaan varten kosmisia energioita pitkältä aikaväliltä oman kehitystahonsa ja Karman velvoitteiden mukaisesti. Ihmisen fyysistä kehoa puolestaan ohjaavat perinnölliset tekijät, joihin vaikuttavat Maan voimat lähes yksinomaisesti.

38 3.12. Kristityn Taivas? Mikä on ns pelastuminen, mikä pelastuu ja mihin? Kun Lutherilta kysyttiin, mihin sielusi menee kuoleman jälkeen. Hän vastasi: ”Olen silloin Jumalan kämmenellä, muuta en tiedä!” Uskontunnustus jopa herättäisi fyysisen ruumiinkin viimeisenä tuomiopäivänä, mutta sitä eivät enää papitkaan usko. Steinerin mukaan se on korkeampi minä, henki, joka on kuolematon ja vaeltaa inkarnaatiosta toiseen niin kauan kunnes koko ihmiskunta on saavuttanut täydellisyyden tason. Tämä sopii myös HUT-teoriaan. Urantia-kirja puhuu 7 taivaasta, tekoplaneetoista, joihin sielumme nousee yhden maallisen vaelluksen jälkeen ja jatkaa siellä kehittymistään. Näitä ’taivaita’ seuraa sitten n 500 eritasoisen ’elämän’ verran, jolloin ihminen saavuttaa tarvittavan täydellisyyden tason voidakseen nousta Paratiisiin Jumalan luo. Tehtäväksemme ’valmistuttuamme’ kirja arvelee kehittyvien kaukaisten planeettojen ohjaamisen. Jeesus puhuu taivaasta, jossa Isä järjestää juhlan tuhlaajapoikansa palatessa. Mutta moni yksityiskohta jää epäselväksi. Teosofiassa mentaalin seitsemän eri tasoa voidaan verrata taivaaseen, mutta siellä ei vietetä juhlia, eikä tavata Isää. Kun Steiner sanoo, että astraalikeho erkanee ja yhtyy kosmokseen, voisi se periaatteessa merkitä Urantia-kirjan esittämää kehitysuraa. Toisaalta olemme niin sidotut aika-avaruuden tähän kolkkaan, etten usko astraalikehonkaan voivan siirtyä Aurinkokunnan ulkopuolelle, mutta toki eri ulottuvuuksissa voi olla vaikka minkälaisia virtuaalimaailmoja. Tässä voisi olla tarkoituksellinen ’aukko’ selvänäkijöiden tietämyksessä. Lutherin vastaus ei riitä nykyihmiselle. Koska mikään energia ei koskaan häviä ja kaikki tuntuu olevan jonkinlaisessa kehityksessä kohti täydellisyyttä, voisi siis astraali- ja eteerinen kehomme jatkaa omaa eriytynyttä kehitystään. Mutta ilman korkeampia kehoja, ne todella hajoaisivat ja menettäisivät mahdollisen tietoisuutensa. Urantia-kirjan mukaan Taivaassa käytetään alkuvaiheessa ns Morontia-kehoa. Se on jonkinlainen välimuoto fyysisestä ja henkisestä. Se ei sairastu eikä ’väsy’, mutta sen henki jättää kuolemaan verrattavissa olevan vaiheen kautta saadakseen jälleen uuden korkeamman tason kehon seuraavaa ’taivas-elämäänsä’ varten.

39 3.13. Vapaa Tahto ja Armo Lankeemuksen seurauksena ihminen sai vapaan tahdon ja selkeän yhteyden ajattelunsa ja aistihavaintojensa välille materiaalimaailmassa, mutta irtautui samalla korkeampien henkien holhouksesta ja henkimaailma verhottiin ihmissilmältä. Koska lankeemus tapahtui silloin, kun ihmisellä ei vielä ollut korkeampaa minää, Kristus toi uuden mahdollisuuden – Armon: Alistamalla tahtonsa takaisin korkeampien voimien hallintaan, siis seuraamalla kuvaannollisesti Kristusta, ihminen yksilönä voi palata takaisin hyvien henkien ’huomaan’. Armo selättää ns perisynnin. Mutta se ei tarkoita, etteikö ihmistä edelleen koskisi Karman lait ja henkisen kasvun vaatimukset. Hänelle kuitenkin tarjotaan kaikki mahdollinen apu, jonka hän on halukas ja valmis vastaanottamaan. Jälleensyntymästä on maailmalla jo niin suuri varmuus, että ns reinkarnaatio- tai takauttamisterapiat ovat yleistymässä.

40 4. Maailmankatsomuksia ja filosofiaa
Meillä on tänä päivänä valinnanvaraa, oikein valinnanvaikeus enemmän tai vähemmän huonoista maailmankatsomuksista. Nykyfilosofiamme ’hapuilee’ jonninjoutavissa semanttisissa ja älyllisissä snoppailuissa. Vain epähenkiset tutkimukset saavat rahoitusta. Siksi niin monet eivät valitse huonoista vaihtoehdoista mitään, vaan jäävät paikoilleen, eivätkä kehity henkisesti, mikä on kaikkein pahinta jopa pahempaa kuin pieni synninteko. Se on ’leiviskänsä’ hautaamista maahan. Länsimainen ihminen on tieteen ja tekniikan tuoman elintason myötä täysin materialisoitunut. Hänen perimmäinen henkinen laiskuutensa hakee kaikessa mahdollisimman helppoa elämää. Tämä johtaa väistämättä köyhään henkiseen puoleen, mikä kostautuu tuonpuoleisessa ja vielä seuraavassa inkarnaatiossa. Pieni osa ihmiskunnasta on aktiivisia Totuuden etsijöitä. Vaikka heidän maallinen vaelluksensa ei siitä rikastuisi, on helppo ennustaa ja Steiner sen myös selvästi vahvistaa, että Kuolemanportista sisään astuvan ihmissielun on oltava hyvin ravittu selvitäkseen henkimaailmassa taivaalliseen olotilaan asti. Kaikki uskonnot on nähtävä vain välietappeina, astinlautoina. Kun yhden saavuttaa, pitää jo aloittaa ponnistus seuraavalle tasolle. Laakereilla lepääminen merkitsee sielun riutumista ravinnon puutteesta ja henkinen silmä ei avaudu.

41 4.1. Asioita, joita HUT yhdistää
Maailman synty HUT luo yhteisen luomiskertomuksen Elämänvoima HUT selittää henkienergian ja vitaalisuuden Ihminen Evoluutioteoria ja älykäs ohjaus yhdessä Henkimaailma Kaiken takana henkien hierarkia, johon ihminenkin kuuluu Kaiken Päämäärä Täydellisyys, johon kuuluvat kokemukset epätäydellisyydestä – itsestään selvyys!? Jälleensyntymä Molemmat lienevät mahdollisia, kyse tason asettelusta - jotain tuntematonta jää? Armo ja pelastus Perisynnin selätys. Energian häviämättömyyden laki. Tuskin suoraa tietä Paratiisiin ! Ihmisen toiminta Jalostaa maailmaa ja kokea mahdollisimman paljon ’yleviä’ asioita. Gralin malja Pirstoutuneen Totuuden kokoaminen välivaiheena henkienergisten vaikutusten ’sanakirja’ – tulkki tai valo. Molemmat jälleensyntymän kohdalla tarkoittaa, että tietyllä tasolla jälleensyntyminen on tosiasia, mutta astraalitasosta alaspäin energian on uusiuduttava kuolemien kautta. Mitä astraalikeholle tapahtuu, kun sen sanotaan ’hajoavan’ kosmokseen. Se ei voi ylläpitää minä-tietoisuutta, mutta sen mukana menee ihmisen mieli, joka on persoonallisuuden alempi osa. Sitä ei enää tarvita, se on tehnyt tehtävänsä, kuten fyysinen ja elämänkehokin. Mutta kaikki ne jatkavat olemassaoloa, koska kuuluvat johonkin henkien hierarkiassa. Niiden korkeampi henki pystyy ne myös historioineen identifioimaan, vaikka niillä ei enää omaa tietoisuutta olisikaan. Pelastus on turha sana hengelle, joka on joka tapauksessa kuolematon ja sielulle, joka jatkaa olemassaoloaan seuraavaan inkarnaatioon myös joka tapauksessa. Mikään usko ei voi johtaa ihmissielua täydelliseksi tässä elämässä, eikä ole uskottavaa päästä eroon ihmiskunnan kokonaiskehityksestäkään. Vaikea asia päästä loppuun asti. Edelleen sekaisin, mutta korkeammalla tasolla.

42 4.2. Filosofiasta Apua ? Platon sanoi filosofiaa viisauden harrastamiseksi. Hän olisi asettanut johtajiksi vain viisauden saavuttaneita henkilöitä. Viisas päämäärä, mutta meillä ei olisi nykyaikana montaakaan johtajaa. Nykyfilosofia on päämäärätöntä älyllä ja kielellä hienostelua, kunnianhimoista tutkimusmäärärahoista taistelua. Steiner sanoi useiden vanhojen filosofien olleen ’vihkiytyneitä’, uuden ajan filosofit eivät osaa edes ajatella. Niinpä filosofiasta on vain vähän apua, kun antiikin ajan saavutuksia on pidettävä jo vanhentuneina. Hengettömyys on vallannut ihmisen – se on hinta täydellisen materiaalisen vapaan tahdon saavuttamisesta. Suuri osa ihmiskunnasta haluaa vielä ’mässäillä’ sillä, vaikka henkinen puoli vain parantaisi tilannetta. Henki katosi myös kirkosta 8. yleisen kirkolliskokouksen päätöksellä, v 869. Sieluun liitettiin vain joitakin henkisiä ominaisuuksia. Steiner luettelee 252 maailmankatsomusnyanssia + antroposofia. HUT’in Totuuspyramidi yhdistää ja luo ymmärrystä kokonaisuuteen sekä ennustaa tulevaisuuttakin.

43 4.3. Maailmankatsomukset ala Steiner
Äly/Järki Materialismi Sensualismi Matematismi Intuismi Gnosis Logismi Rationalismi Voluntarismi Empirismi Fenomenalismi Mystiikka Transsendentalismi Idealismi Okkultismi Realismi Pelot Pos Tunne Nämä ovat ideaalisia maailmankatsomuksia, joista ihminen on ’muokannut’ käytäntöön suuren osan, mutta mielestäni erojakin löytyy. Varsinaiset psyykismi ja pneumatismi ovat jääneet erilaisten uskonnollisten asioiden jalkoihin. Idealismi on ’siirtynyt’ monadismin paikalle. Vain Leibnitz edusti monadismia. Sensualismin ja realismin tulisi vaihtaa paikkoja. Steiner selostaa vaihettumisen hyvin selkeästi, mutta silti näitä on pidettävä ihanteena, joita ihmiskunta ei ole täysin pystynyt seuraamaan. Steiner esittää vielä, kuinka tietyt elämänaikaiset siirtymiset yhdestä maailmankatsomuksesta toiseen eivät ole mahdollisia. Tässäkin kierto vastapäivään on luonnollinen ja ihmisen on ensin edettävä laitoja kohden, ennenkuin palaaminen keskustaan päin on mahdollinen. Tämä raja-arvo on Totuuspyramidin nollakohdassa. Teismi, Naturalismi ja Intuismi ovat lisämääreitä, suuntia, jotka olen kuvannut valitsemiini neljänneksiin kaaviossa. I neljännes ei tarvitse määrettä, koska sillä ei ole oikeata suuntaa lainkaan, se on jäykistynyt paikalleen. Huomaa Teistisen suunnan merkitsevän eteeristä imaginaatiota ja naturalismin astraalista inspiraatiota. Intuismi on kohdallaan ilman lisämäärettä ja Alkuneljännekseen jää fyysisen tason konservatiivisuus, arkuus ja laiskuus, joka tunnetaan parhaiten skeptisminä. Vertikaalisuunnassa Steinerilla on vielä Antroposofia, 253. maailmankatsomus’nyanssi’. Sensualismin ja realismin katsoisin myös sopivan vaihtamaan paikkaa. Psyykismi Dynamismi Teismi Monadismi Naturalismi Pneumatismi Spiritualismi Irrationalisuus

44 4.4. Totuuspyramidin Pohjan Jako Kahdeksanneksiin
Äly/Järki Älykköjen, ateistien ja tiedeuskovaisten kahdeksannes Alkunel-jännes Finaali- ja täyttymys- kahdeksannes Rakkauden neljännes Tietämättömien ja pakanain kahdeksannes Pyhimysten ja hyväntekijöiden kahdeksannes Pelot Tunne Heränneiden ja teologien kahdeksannes Romantiikan ja unelmoijien kahdeksannes Tämä on HUT’in avulla pääteltyä arviointia ihmiskunnan tämän hetken maailmankatsomus’viidakosta’. On huomattava, että kasvusuunta tapahtuu vastapäivään, eikä oikotietä alkuneljänneksestä ole rakkauden neljännekseen. Steinerin sisäkehien määritelmät voidaan hyvin ajatella kuuluvan tämän kaavion asteikkoon keskustasta reunoille päin. Yhden kierroksen täyttyminen ei lopeta kiertoa ellei ihminen ole jo ylittänyt selvästi nollatason ja käynyt riittävän laitaosissa. Muuten seuraa vielä uusi kierros. Mystikkojen ja gurujen kahdeksannes Vapauden ja renesanssin kahdeksannes Toivon neljännes Uskon neljännes Irrationalisuus

45 4.5. Filosofiset Pääsuuntaukset Pyramidin Pohjalla
Äly/Järki Analytiikka, Hermeneutiikka, Konservatismi Fenomenalismi, Eksistentialismi, Pragmatismi, Aristotelismi Antroposofia Skeptismi Intuismi Fasismi, Heroismi, Barbarismi Vitalismi, Positivismi, Platonismi Pelot Pos Tunne Romantismi, Marxismi, Sentimentalismi Skolastiikka, Teologia Näihin liittyy tietynlaista ihmiskunnan historiaa ja yksityiskohdista voisimme kiistellä loputtomiin. Esim positivismi on tuolla paikalla pikemminkin sen nimen perusteella kuin toteutuneen filosofiansa kautta. On kuitenkin yksi positivistinen filosofi, joka kuuluu tuohon kahdeksannekseen, nimittäin Spencer. Liberalismi pitää sisällään useita neljänneksiä, mutta asetetulla paikallaan se menee uloimmas laitoja ja on siitä saanut nimensäkin. Moni muukin –ismi on hybridi tai ei kovin ihanteellinen asetetulla paikallaan, mutta kaavio antaa kuitenkin karkean kuvan filosofiamme koko kentästä. Joitakin vähäisempiä suuntauksia voitaisiin lisätä kaavioon, mutta tässä lienevät tärkeimmät. Mysteeriuskonnot, Teosofia Liberalismi, Idealismi, Utilitarismi, Vapauden filosofia Fundamenta-lismi Irrationalisuus

46 4.6. Filosofien Suuntautuneisuus - HUT-arvio
Pos Tunne Assisilainen (9) Steiner (10) Plotinos (6) Spinoza (5) Sokrates (7) Platon (6) Fichte (2) Schelling (2) Carlyle (1) Emerson (4) Hs (4) T (4) JS (3) Pythagoras (5) Bergson (6) James (5) Csikszentmihalyi (5) Aristoteles (5) Berkeley (3) Kant (4) Hegel (3) Mead (1) Schiller (2) Spencer (4) Wright (3) Rl (3) Wt (1) Mach (1) Locke (2) Poincare (0) Peirce (1) Dewey (1) Irrationalisuus Leibnitz (4) Hume (2) Comte (0) Äly/Järki Descartes (3) Suluissa henkienergian estimoitu arvo! Tämä on varsin uskallettua ja moni pitää tällaista henkisyyden määrän arvostelua suorastaan loukkauksena. Myönnän sen ja pohdin pitkään asiaa eri puolilta. Tulin sitten siihen tulokseen, että tällaisen arvion esittäminen, vaikkakin täysin subjektiivinen ja vain eri henkilöiden aikaansaannosten yksipuolista arvostelua, se kuvaa kuitenkin tiettyjä piirteitä ja ohjaa ihmisiä näkemään asioita laajemmassa perspektiivissä. Kyseessä on koko ihmiskunnan kehitys, joka on aina yksilöiden moraalista etua, jopa kunniaa tärkeämpi. Tätä voi vapaasti arvostella ja sitä muutetaan sen mukaan, kuin argumentit elävät, mitä niiden kuuluukin tehdä. Tämä on vain eräs lähtökohta paremmille arvioille. Värit kuvaavat yhteyksiä Niiniluoto-Saarisen ’Nykyfilosofia’-kirjan esittämässä muodossa. Huom. Äly-akseli on nyt vasemmalla!!! Rl on B Russell ja Wt on L Wittgenstein. Marx (1) Skolastikot, teologit, mystikot, fundamentalistit Mill (2) Sorel (0) Enqvist (1) Skeptikot Nietzsche (-2) Schopenhauer (1) Rousseau (-1) Pelot Byron (-3)

47 4.7. Ihmiskunnan Kehityshistoria ja Tulevaisuuden Ennuste HUT’in Valossa
Äly/Järki Hengettömyys Mat (0) Oikea usko Sot (0) Hen (+2) Pel (+2) Har (+1) Teo (-1) An2 (+3) Rau (+?) Roo (-3) Kre (-4) Te2 (0) Alku (-7) Ra2 (>+8) Pelot Tunne Pak (-6) Var (-5) Selityksiä: Olen jakanut ihmiskunnan kehityksen kausiin ja asettanut ne sopivilta tuntuviin kohtiin Äly – Tunne –akselistolla. Suluissa vertikaali-arvo. Sen aloitus –7’stä ei tee oikeutusta alkuihmisen henkisyydelle, mutta keskipisteen läheltä se kuitenkin alkaa. Kuvaus keskipisteestä loitontuen kohti laitoja pysyy siis samana. Jatkamalla esitystä tulevaisuuteen, saamme jonkinlaisen ennusteen, joka ei ole kovin lohdullinen. Kuvassa on esitetty, millainen se olisi voinut olla, jos teollinen vallankumous ei olisi johtanut itsekkääseen kapitalismiin ja suuriin maailmansotiin. Nyt tarvitaan nopeita muutoksia, jos haluamme pelastua Harmagedonilta. Seuraavassa taulukossa lyhennysten selitykset ja viivojen alku- sekä loppupisteet. Ide (-1) Pim (-3) Kr2 (+6) Hka (+4) Ant (+1) Kes (-2) Kri (+3) Ren (-2) Vapaa tahto Sokea usko Uus (+2) Irrationalisuus

48 Aikakauden nimi, lyhenne, vuosiluvut, akselien alku- ja loppuarvot ja tarkennus.
’Rationa’ tarkoittaa Äly/Järki- ja irrationali-akselia, positiivinen kontra negatiivinen arvo. Tunne on Pos tunne- ja Pelot-akseli ja Viisaus tarkoittaa pystyakselin positiivista suuntaa.

49 5. Kaiken Teoria - HUT Lähtökohtana Absoluutti, Täydellisen perusenergian kaikkialla vallitseva dynaaminen media. Täydellisen symmetrian vallitessa se on ’tyhjyyttä’, mutta sisältää valtavan potentiaalin energiaeroille, jos symmetria häiriintyy. Potentiaali purkautuu liike-energiaksi, energiaerojen lähes äärettömällä nopeudella eteneviksi värähtelyiksi. Värähtelyt vuoroin tiivistävät, vuoroin harventavat perusenergiaa, joka muuttuu joustavasti eri kokoisiksi soluiksi, jotka pitävät sisällään edelleen täydellistä energiaa. Kun monimutkaiset värähtelyt kohtaavat, syntyy tiivistymien ja harventumien yhteiskooste, tiivistelmä, jota sanomme iv-hiukkaseksi. Sen elinaika on taajuuden mukainen. Tietyssä tilassa niitä on kuitenkin koko ajan sama määrä. Kun kooste on riittävän monimutkainen, se ei enää palaa taajuuden tahdissa, vaan sen elinaika on suurempi, siitä on tullut alkeis- eli materiaalihiukkanen. Tiivistymien ja harventumien vuorotellessa, viereen syntyy enemmän harventumia sisältävä antimateriaalihiukkanen. Sen ’lukittumisraja’ on kauempana ja niitä syntyy siten vähemmän. Yhtyessään ne kumoavat toisensa takaisin värähtelyiksi, mutta materiaalihiukkasia jää ylimäärä. Alkeishiukkaset yhtyvät toisiinsa epäsymmetriakohdistaan muodostaakseen suuremman tasapainon. Atomien ja materiaalin synty on jo harmonian hakua ja siten paluuta täydelliseksi tiivistymättömäksi ja harventumattomaksi täysin symmetriseksi perusenergiaksi. Nyt katsomme, mitä tuo paljon antanut HUT, Harmonisen Universumin Teoria, pitää sisällään. Iv-hiukkanen sisältää tiivistymiä ja harventumia useassa kertaluokassa. Niiden värähtelyiden summa näkyy ulospäin matalampana ominaisvärähtelynä, joka voi luoda omia kertaluokkaa suurempia iv-hiukkasia. Siinä on erilaisia vaihteluita eri suunnissa, epäsymmetriaa.

50 Täydellisiä Perusenergiasoluja
Perusenergiasoluja tai –hiukkasia kahdessa tasossa. Äärettömän pieni ja äärettömän suuri yhtä aikaa: Pieni solu liikkuu äärettömän nopeasti ollen suuremman sisällä kaiken aikaa kaikkialla. Voiman suunta on myös kaiken aikaa joka suuntaan tasainen. Yksi energiasolu riittää muodostamaan täydellisen energiakentän, ’eetterin’ koko aika-avaruuden laajuudessa.

51 Perushiukkasen häiriö yksisuuntaisen värähdyksen johdosta.
Perusenergian Häiriintyminen Energiaeroja yhdessä suunnassa Perushiukkasen häiriö yksisuuntaisen värähdyksen johdosta. Energiavärähtelyn rintama etenee ylä-ala suuntaan ja synnyttää leveällä rintamalla tiivistyneitä ja harventuneita alueita. Ne vuorottelevat häiriön edetessä ääretöntä pienemmällä nopeudella.

52 Perushiukkasen toinen häiriö
Perushiukkasen toinen häiriö. Toinen rintama etenee vasen-oikea suuntaan ja synnyttää jo varsin mutkikkaita tiivistymiä ja harventumia.

53 IV-hiukkasia Energiasolujen muodostamia tiivistymiä, välissä harventumia. Samalla tavalla tiivistymät muodostavat tiivistelmiä. Yhden tiivistelmän alueella on myös jokunen harventuma. Maailmankaikkeuden täydellinen osa pysyy edelleen kokonaisena. Vain alemmissa ulottuvuuksissa tapahtuu ’myllerrystä’.

54 5.1. Pimeää Ainetta Kaikkialla
Olisi väärin kuvitella, että ns pimeää ainetta olisi vain galaksien ympärillä, pitämässä niitä kasassa. Sitä täytyy olla kaikkialla, kuten myös jokaisen atomin suhteellisen suuressa mikrokosmoksessa. Se muodostaa siellä omia kuvioitaan. Lähekkäisten samankokoisten atomien pimeä aines on varsin yhtenevä. Kaikissa atomeissa on jonkin verran samoja värähtelyitä, jotka löytävät nopeasti tiensä kaikkialle aika-avaruudessa. Määrät vain vaihtelevat kohteen läheisyyden suhteessa. Atomiin sopivat iv-hiukkaset ovat mentaali-kausaalitasoa. Yksi atomi riittää sen tasoisen hengen kehoksi fyysisessä, paikkakoordinaateiksi aika-avaruudessa. Kaikissa materiaaleissa on siten henkienergiaa, ajatus, joka ne on luonut. Ne taltioivat myös tapahtumia ’muistirekisteriinsä’ sitä paremmin, mitä lähempänä jokin on tapahtunut. Materiaalikappaleilla ja molekyyleillä on sisäisten värähtelyjen summa, yksi tai useampia ominaisvärähtelyjä. Niitä voimme pitää astraalitason energiana. Eteerinen ’keho’ muodostuu sähkömagneettisista kentistä ja vuorovaikutushiukkasista. Kun se on ’elävässä’ liikkeessä eli sitä ohjaa ylemmän tason henkienergia, se on kasvien, eläinten ja ihmistenkin Elämänkeho. Kun puhutaan kausaalia korkeammista ulottuvuuksista, on niiden ’atomeissa’ eli hienomman tason värähtelyjen luomissa iv-hiukkasissa enemmän täydellistä energiaa ja silloin aallonpituudet kasvavat, syntyy isoja, harvoja iv-hiukkasia. Kun lähestytään täydellistä, noiden ’iv-hiukkasten’ koko lähestyy aika-avaruuden kokoa.

55 5.2. DNA Organismit ovat materiaalin nopeutettua jalostamista henkiseksi. Vesikkelien eli alkusolujen kopioituminen tapahtuu veden värähtelyiden ohjaamana. Monimutkaista periytymistä fyysisellä tasolla ohjaa DNA, mutta sekään ei toimi pelkästään fyysisenä aminohappojen valtavan pitkänä ketjuna. Ns epigenetiikka puhuu ketjun tiettyjen osien aktivoitumisesta ja sen pitää tapahtua oikeassa järjestyksessä. Osa ketjusta ei aktivoidu koskaan, miksi se sitten kulkee mukana, mikä sitä ohjaa? On myös havaittu, että vanhemman DNA saa nopeasti uusia hankittuja ominaisuuksia, jopa edelliseltä polvelta. Aikanaan kohua herättivät Englannin ja Hollannin sinitiaiset, jotka oppivat samanaikaisesti nokkimaan maitopullojen korkit auki. Sheldrake määritteli silloin ns morfologisen kentän, joka olisi välittänyt tietoa eläinlajin kesken yli pitkänkin etäisyyden. HUT’in iv-hiukkasille asiat ovat yksinkertaisia selittää: DNA- ketjun osat sisältävät omat ominaisvärähtelynsä ja ohjaus tulee atomin sisälle mahtuvien energioiden kautta. Ominaisvärähtelyt voivat herkästi muuntua vielä vanhemman kokemuksista aina munasolun hedelmöittymiseen asti. Koko evoluutio on mukana DNA-ketjussa ja pituus käytetään hyväksi värähtelyissä. Morfologista kenttää ei tarvita, laumasielu hoitaa oppien välittymisen lajin yksilöiden kesken. Kommunikointi tapahtuu iv-hiukkasten välityksellä.

56 5.3. Ravintoasiat Kaikki ’elävät’ kehot vaativat energiaa ylläpitääkseen toimintaansa. Hyvä ravinto tuo keholle positiivisen kehityksen, huono negatiivisen. Kaikki toimet, prosessit, joita tarvitaan kasvin tai eläimen kasvattamiseksi ja valmistamiseksi syötäväksi ravinnoksi, näkyvät ei vain ravintoaineiden fyysisessä laadussa, vaan vielä enemmän sen sisältämissä henkienergioissa. Valitettavasti kaikki, mikä poikkeaa luonnollisesta kasvusta ja hyödyntämistavasta, heikentää voimakkaasti sen sisältämien henkienergioiden määrää ja laatua. Siksi lannoittaminen, koneellinen korjuu, kuljetukset ja valmistus, kuumentaminen ym ovat pahasta; ihminen saa vain energiaa ja korkeammat kehot eivät saa tarvitsemiaan vitaalienergioita tai sopivia iv-hiukkasia. Myös syömistavalla on merkitystä. Sen sijaan kokin ’rakkaudella’ valmistama luomu- ja elävistä aineksista koostuva ateria voi olla oikea henkienergian pommi. Vitamiinit, entsyymit ym suuret molekyylit ovat tiettyjen henkienergioiden ’kuljetusvälineitä’. Siksi synteettiset vitamiinit ovat tehottomia, jopa haitallisia, koska ne kuljettavat valmistusprosessin tuottamia ’vääriä’ energioita. Ihminen tarvitsee myös valoenergiaa ja vielä jalompia energiamuotoja, joita voi saada vaikkapa katselemalla kaunista maisemaa. On jo ihmisiä, jotka tulevat toimeen pelkällä valoenergialla ja tietysti hengittämällä ilmaa.

57 5.4. Ihmisen Kehot Mentaali Henki, Korkeampi minä
Astraali- eli Tunnekeho Nyt voimme esittää ihmisen kehojen vastaavuudet eri ulottuvuuksissa: Eteerinen eli Elämänkeho Fyysinen keho

58 5.5. Fyysinen Taso Fyysinen Organismi Keho DNA Materiaali Solu GHz
DNA’n ominaisvärähtelyksi on arvioitu GHz, mutta pätkittäin se on korkeampi. Atomi Molekyyli Fyysinen Keho Fyysisen kehon energia Organismi Materiaali Vesi Ruoka Maa DNA Solu GHz

59 5.6. Eteerinen Taso 1010 Elämä Elämänkeho Kuolema Taide Musiikki
Ilma Tuli Negat. poltto-ainetta Fotoni Kvarkit Elektroni Tottumus Elämä Kuolema 1010 Vitaalisuus Elämänkeho Sähkömagn.

60 5.7. Astraalitaso Seitsemän Alatasoa Itsekkyyden ’mittari’
’Kiirastuli’ Elemen-taarit 1020 Sielu Tunnekeho Mieli Äly(kkyys) Ymmärrys Tunne-elämä Unimaailma Rakkaus Tahto Kauneus Hengen ravinto Isot IV-hiukkaset Ominais-värähdykset Halut Himot Posit. poltto-ainetta 1010

61 5.8. Mentaalitaso Seitsemän Alatasoa Kolme ylintä jo vailla selvää muotoa
1040 Hyvyys Armo Toimiva Usko Epäitsekkyys Nöyryys Varsinainen Henki- maailma 7 ’Taivasta’ Henki Mentaalikeho ’Minä’, Ego Sielu Viisaus Jalous Pienet IV- hiukkaset 1030

62 5.9. Kohti Täydellisyystasoa
Jumalan Rakkaus, Totuus Jumalan läheisyys Fuusio Yliminään Jumalan Poika Yliminä 4 ylempää kehoa Sielunsuunnitelma Sielujen suunnitelmat Perus-energia-solut Absoluutti Täydellisyys 0-kenttä Ääretöntä värähtelyä Muodoton Täydellisyys vaatii epätäydellisyyden kokemuksen ollakseen aidosti Täydellinen!

63 5.10. Ihmisen Tasot Viisaus Jalous 1030 1020 Absoluutti Täydellisyys
Jumalan Poika Yliminä 4 ylempää kehoa Sielunsuunnitelma Jumalan Rakkaus, Totuus Jumalan läheisyys Fuusio Yliminään Absoluutti Täydellisyys 0-kenttä Perus-energia-solut Pienet IV- hiukkaset mm Gravitoni Isot IV-hiukkaset Vuorovaik. Ääretöntä värähtelyä Hyvyys Armo ’Oikea’ Usko Epäitsekkyys Nöyryys Muodoton Varsinainen Henki- maailma 7 ’Taivasta’ Henki Mentaalikeho ’Minä’, Ego Sielu Viisaus Jalous 1030 1020 Kiirastuli Elemen-taarit Ymmärrys Tunne-elämä Unimaailma Rakkaus Tahto Kauneus Hengen ravinto Taide Musiikki Ilma Tuli Astraalikeho Mieli Äly(kkyys) Halut Himot Posit. ja Negat. poltto-ainetta Kehityksen myötä yläosaan alkaa muodostua vielä hienompia kehoja: kausaali-, buddhi-, nirvaani- ja paranirvaanikeho. Sielunsuunnitelma laaditaan paranirvaaniselle tasolle ja se toteutuu nirvaanisella. Sielujen suunnitelmat muodostuvat edellisestä buddhiselle tasolle ja ne toteutuvat kausaalitasolla. Tästä niiden energia laskeutuu ihmisinkarnaation Hengeksi ja Mieleksi. Fotoni Kvarkit Elektroni Vitaalisuus Elämänkeho Sähkömagn. Tottumus Elämä Kuolema 1010 Atomi Molekyyli Fyysinen Keho Vesi Ruoka Maa Organismi Materiaali DNA Solu Fyysinen energia GHz

64 6. Sovelluksia – Vertikaaliajattelu
HUT’in pohjalta voimme tehdä melkoisia soveltamisia. Tehokas korkeampiin taajuuksiin eli ulottuvuuksiin pyrkivä ajattelu on ihmisen henkisen kehityksen avain. Kaikkea ei tarvitse todellakaan kokea kantapään kautta. Voi oppia toisten kokemuksista, oman mielikuvituksen avulla, lukemalla ja keskustelemalla. Steinerin mukaan meille on tärkeää kehittää kommunikointia myös vainajien kanssa. Siitä hyötyvät molemmat osapuolet. Meditaatio ja kontemplaatio ovat tietenkin hyviä ajattelun tehostajia, ajattelun ’haltuunottamista’, kauniit maisemat, energisten luonnontapahtumien seuraaminen; erityisesti Auringon nousu ja lasku ovat hyvää energiaa tuottavia. Positiivinen asenne, loukkaamaton vitsailu ja nauru ovat terveellisen ruumiin ja myös hengen avaimia. Kehyskertomukset, vertaukset ja tällaiset teoriat kuin HUT, luovat ajattelulle ympäristön, josta löytyy sääntöjä jopa lainalaisuuksia, jotka ovat kohtuullisen verrannollisia todellisuuden kanssa. Teoriatkin ovat muuttuvia ja dynaaminen ajattelu on se joka vie kehitystä eteenpäin.

65 6.1. Homeopatia Homeopatian periaate selviää, kun ymmärrämme, että veteen liuenneen aineen vaikutukset jäävät värähtelyiksi, vaikka vettä laimennetaan miljoonasosiin niin, ettei siellä ole enää yhtäkään molekyyliä alkuperäisestä aineesta. On myös havaittu, että tällainen laimennettu vesi voi välittää yhden aineen vaikutuksen jopa kemialliseen reaktioonkin, jonka pitäisi olla vain molekyyleille tai ioneille mahdollista. Venäläiset ovat raportoineet onnistuneita geenimuunnoksia vedellä, jossa on ollut tietyn geenin värähdykset, jotka on jopa syntetisoitu ääniaalloilla. Tieteemme ei näistä ole ollut kovin ihastunut ja onkin ne tyrmännyt masinoimalla riittävästi ennakkoluulon voimaa uusintakokeiden taakse. Lääkkeemme sisältävät halutun vaikutuksen lisäksi monenlaisia haittavaikutuksia. Lääkärimme ovat hyviä paikkaamaan onnettomuuden uhreja, mutta kaikissa muissa sairauksien hoidoissa lääketieteellä on vielä pitkä tie syiden ymmärtämiseen ja sen kautta oikeaan hoitomenetelmään. Muilla ns pehmeillä vaihtoehtohoidoilla on myös perusteensa henkienergian hyödyntämisessä. Esim Chi Kong on pisimmälle vietyä liikunnan avulla tapahtuvaa henkienergian ’imurointia’ ympäriltämme. Feng Shui taas luo harmoniaa ympäristöömme muodoilla ja väreillä. misessä

66 6.2. Nanoteknologia – Yhteistyö - Suoritushurmio
Nanoteknologia on esimerkki, kuinka ’yhteistyö’ ja mahdollisimman pienten osasten yhdistäminen harmoniseksi kokonaisuudeksi tuottaa mitä tehokkaimpia ominaisuuksia. Harmoninen tiimi pystyy aikaansaamaan tuloksia, jotka yltävät moninverroin pidemmälle kuin sen yksittäisten jäsenten erillisten töiden summa voisi olla parhaimmilaan. Ryhmätyön emergenssia. Suoritushurmio tai tieteellisemmin Flow’ksi kutsuttu tehokas ja kestävä suoritustila on ihmisen eri kehojen hyvää yhteispeliä. Siihen kuuluu myös tarvittavien välineiden ja olosuhteiden riittävä hallintakyky. Urheilulajeista erityisesti Suunnistus vaatii monen osakomponentin hallintaa. Flow-tutkija, Csikszentmihalyi, on päätynyt toteamaan, että ihmisen henkinen kasvu on avain tehokkaaseen ja myös onnelliseen elämään. Yllättäen on myös havaittu, että nykyajan seurallinen elämäntyyli johtaa niin pinnalliseen ajatteluun, että se on henkisen kehityksen este.

67 6.3. Mielenvikaisuus Kehittyy pääasiassa huonosta henkienergiatasosta, rakkauden eli huomion ja luonnonkosketuksen puutteesta. Heikko itsetunto on ensimmäinen seuraus, henkiset ja fyysiset sairaudet pitkällisen heikkouden tuloksia. Lapsi on täysin riippuvainen vanhempiensa rakkaudesta ja huomiosta. Jos sitä ei lapsena ole suotu tarpeeksi, aikuisena ei osata tuntea sympatiaa tai empatiaa. Urbaani ihminen on kaukana luonnosta ja sen takia hän on myös riippuvainen toisten ihmisten energioista. Näitä hän oppii varastamaan joko suoraan aggressiivisesti tai mitä ovelimmin keinoin: Redfieldin ’tankit’, kuulustelijat, puolustautujat ja alistujat. Mielenviat kehittyvät myös peloista ja tapahtumista, joita ei ole käsitelty loppuun. Joko syyllisyyden tai vääryyden kokemisen tunne jää kalvamaan mieltä. Se synnyttää huonoja ajatuskoosteita, jotka kasvavat ajan kuluessa. Kun omat pelot ja kauhukuvat erityisesti pääsevät ruokkimaan tällaista energiakoostetta, sen vaikutus voi kasvaa ihmisen oman psyyken energiatason yläpuolelle ja syntyy ns sivupersoona. Aina pitäisi heti pyytää tai antaa anteeksi keskinäiset konfliktit, siten katkaistaan huonojen energiakoosteiden kasvu. Vammaisen sielu on teosofian mukaan saanut ’lepoelämän’. Hän saa kyllä passiivisesti samat henkienergiat, jotka ovat vallalla sen hetken maailmassa. Urantia-kirjan mukaan omaan ajatteluun kykenemätön fyysinen ihmiskeho on kykenemätön vastaanottamaan ns Ajatuksensuuntaajaa eli korkeampaa minää ja on siten eläimeen verrattavissa.

68 6.4. Elintarvikkeiden Prosessaus
Maidon käsittely on viety niin pitkälle, että terveysjuomasta on saatu sairauksien lähde. Homogenisointi, laktoosin pilkkominen ja pastörointi aiheuttavat herkille ihmisille maitoallergiaa, laktoosi-intoleranssia ja jopa keliakiaa. Henkinen energiasisältö pilaantuu. Sen lisäksi homogenisointi saa rasvapallukat sopivan kokoisiksi asettumaan kalvoksi yksittäisten suolinukkakarvojen päälle, jolloin sen kyky välittää ravintoaineita vereen estyy. Ravintoaineet kulkeutuvat tällöin imeytymättä paksuun suoleen aiheuttaen siellä voimakasta bakteeritoimintaa. Pitkäaikainen estyminen johtaa nukan surkastumiseen ja siten keliakiaan. Vieraat yhdisteet aiheuttavat allergiareaktioita, jotka voivat johtaa autoimmuunireaktioon, joka myös tuhoaa suolinukkaa. Koneellinen maanviljely, elintarvikkeiden käsittely ja teolliset valmisruoat, joita lämmitetään monta kertaa, tuhoavat niin hyvät henkienergiat, vitaaliaineet kuin vitamiinit ja entsyymitkin. Makrobiotiikka on kaikin puolin oikeassa. Biodynaaminen viljely on vielä parempaa kuin luomuviljely. Äidin rakkaudella valmistama kotiruoka on parasta. Rauhallinen ajatuksen kanssa tapahtuva ruokailu voi vielä pelastaa hyvää energiaa, kun syöjän täytyy kuitenkin omalla lisäenergiallaan nostaa niiden taso kehoilleen sopivaksi. Jos syö jatkuvasti alhaisen energian ruokaa, omat energiat laskevat samalle tasolle.

69 6.5. Biomagnetismi 1700-luvulla syntyi ns mesmerismi eli animaalinen magnetismi. Mesmerin näkemyksen mukaan maailmankaikkeuden täytti virtaavan nesteen tavoin käyttäytyvä hienojakoinen eteerinen aine, eli fluidium, jonka välityksellä kaikki kaukovaikutukset tapahtuivat. Fluidium sai myös ihmisen elimet toimimaan. Mesmer esitti tautien johtuvan fluidiumin virtausrytmeistä ja katsoi että niitä voitiin parantaa magneettien avulla. Yllättävän HUT’mainen ja kehittynyt näkemys. Elämän- eli eteerinen keho muodostuu suurelta osin sähkömagneettisista kentistä, jotka liikuttavat ioni-pitoisia nestevirtauksia ympäri kehoa. Kiinassa ja Japanissa aloitettiin 1900-luvun loppupuoliskolla magneettien käyttö ulkoisina terveysvälineinä. Laskimon kohdalla pidetty magneetti ravisteli hemoglobiinisoluja, jolloin ne vapautuivat mikrobi-, sieni-, ym töhkästä, mikä paransi niiden hapenkuljetustehoa. N 1980 alkoi vaihtovirtamagneettikentän käyttö koko kehon yli. Parhaat vaikutukset eli nesteiden optimivirtaukset saatiin noin 16 Hz taajuudella. 1990-luvulla saksalaiset tutkijat havaitsivat, että sopivan pulssin avulla saatiin lisättyä pintaverisuonia ja avattua tukkoisia. Bemer’iksi ristittyä, sveitsiläistä laitetta on käytetty menestyksellisesti monen taudin hoidossa, jopa syövän parantamisessa. Myös huippu-urheilijat ovat parantaneet tuloksiaan, kun palautuminen nopeutuu. On helppo ennustaa, että tästä tulee jokaihmisen terveysväline, lääkärit vapiskaa, teiltä loppuu pian asiakkaat!

70 6.6. Muuta Kiintoisaa Kauneuden taju on mitä tärkein henkienergian saantimuoto. Kun näkee maiseman, kiven, kasvin, eläimen tai esineen sisäisen kauneuden eli pääsee sen kanssa samalle aaltopituudelle, molempien osapuolten hyvät henkienergiat kasvavat. Hypnotisointi on vahvemman tahdon henkistä hallintaa heikomman yli. Se on osoitus, kuinka tahdonvoimamme on todella energiaa, jonka yli toinen voi ajaa. Vahvan egon omaavaa ihmistä ei voi hypnotisoida hänen tahtomattaan. Eläinten kesytys perustuu myös suuremman henkisen energian käyttöön. Pelon osoitus on merkki heikkoudesta, jonka eläin vaistoaa välittömästi, eikä tottele, vaan saattaa jopa katsoa vahvempana olevansa oikeutettu tappamaan ja käyttämään ravinnokseen. Ihmisen kesyttämällä eläimellä on kuuliaisuudella ja toveriudella mahdollisuus kerätä isännältään niin hyvät henkienergiat, että se kehittyy ihmiseksi seuraavassa inkarnaatiossa. Ammatin valinta on tärkeä askel ihmisen elämässä. Vielä tärkeämpi siitä tulee, jos halutaan löytää työ, joka parhaiten kehittää henkisesti. Monilla ammateilla on mahdollisuutensa, mutta ihmisestä itsestään kuitenkin riippuu, mikä on lopputulos. Ensiksi tulee mieleen pappi, mutta kirkon jäykkään oppiin sidottuna, papin elämä päätyy valitettavan usein limboksi. Filosofin työ on nykyisin samaa kuin tiedemiehen tai matemaatikon; se on älyn käyttöä kokonaisuuksien hajottamiseksi yhä pienemmiksi osasiksi ja tärkeä kokonaisuus jää huomaamatta. Lääkärit auttavat ihmisiä, mutta sokaistuvat ammattiylpeydestä ja rahanhimosta. Finanssimiesten tai upseereiden hengestä on turha puhuakaan. Korkeimmat sielut eivät tee mitään ammatikseen, kuten Jeesus ja Fransiskus Assisialainen osoittivat. Steinerin mukaan jälkimmäinen oli Buddhan viimeinen maallinen inkarnaatio.

71 6.7. UFOT? Kuka niihin uskoo? Mihin niitä tarvitaan? Fyysistä kehoamme ei ole tehty avaruusmatkailuun. Valonnopeus ja tämän elämän lyhyys ovat riittävät esteet. Kun ihminen saavuttaa tarpeeksi korkean henkisen tason, hän oppii kulkemaan ajatuksen lailla ympäri Kaikkeutta. Silloin hänellä ei enää ole fyysistä kehoa, jonka matkaaminen edes naapuriplaneettakuntaan olisi ylivoimainen ja turha ponnistus. Siellä ovat omat asukkaansa planeettojen laadun mukaisesti. Jos siellä olisi samanlaista fyysistä elämää ylläpitävä planeetta kuin Maa, olisi se myös asuttu, koska planeetat ovat syntyneet henkisen työn tuloksena. Meidän ei ole tarkoitus osallistua toisen planeettakunnan kehitykseen, eivätkä muut puutu meidän. Matkailu ajassa on yhtä turhaa fyysiselle kehollemme, koska se on aivan luonnollista henkiselle puolellemme, joka on meille merkittävämpi todellisuus. Aikanaan meidän henkinen tietoisuutemme avautuu ja silloin näemme nykyisen ja muidenkin inkarnaatioidemme kokemukset omien ja toisten ajatuksia myöten yhtä selkeästi kuin katselemme valveilla ollessamme nykyhetkeä. Kaikki on tallennettuna Kaikkeuden ns ’nolla’-kentässä eli Akasha-arkistossa. Materiaalimaailma ei ole lopulta meille kuin ohikiitävä hetki. Tähdet, planeetat ja galaksit saavat rauhassa vaikka kadota. Planeettakuntien välisellä matkaamisella ei ole mitään annettavaa hengellemme. Maan kaltainen elämä ei ole välttämätön, vaikkakin se on epätäydellisyyden huipennus ja kokemuksena ainutlaatuinen.

72 7. Summa Summarum Siinäpä tuli toivottavasti itse kullekin hyödyllistä pohdittavaa. Jos joku on vielä jäänyt kylmäksi, hänelle tällä maailmankaikkeudella ei ole paljon annettavaa. Kun asioiden perustat ovat edes uskottavalla hypoteesillä ymmärretty, ajatteleva ihminen alkaa tietoisesti muuttaa toimintaansa. Teoriankin pitäisi olla dynaaminen, elävä ja muuntua kehityksen myötä. HUT’illa on edellytyksiä! Paras suhteellinen totuus, joka on vielä uskon, mutta ei taikauskon asia, on sellainen, joka antaa ihmiskunnalle mahdollisimman nopean kehityksen, laajan kokemusvaraston ja yksilöille selkeät identiteetit sekä johtaa ennenpitkää onnellisuuden maksimointiin. Toistaiseksi HUT-teoria on Antroposofian ohella filosofisesti mielestäni paras ja dynaamisin totuus. Meidän jokaisen on koko ajan osallistuttava ihmiskunnan perspektiivin avartamiseen ja maailmankatsomuksellisten energioiden vahvistamiseen. Mitään haittaa siitä on vaikea kuvitella koituvan sen paremmin ihmiskunnalle kuin sen yksilöillekään. Tieteemme tulisi ottaa henkitiede vakavasti ja lakata jarruttamasta oikeaa kehitystä. Kaikki tekniikka ei ole niin välttämätöntä. Ihmisen vapaa tahto vain vahvistuu henkisen mukaanotosta. Myös Kirkkomme tulisi palauttaa ’henki’ takaisin ihmisen olemuspuoleksi ja kristinuskomme tulisi omaksua enemmän itämaista filosofiaa yksilönä kokonaisuudessa olemisesta.

73 7.1. Loppumiete Voimme lopettaa tämän Kaikkeuden katsauksen runoilija ja filosofi Lessing’in mietteeseen: ”Ei se totuus, jonka ihminen omistaa tai luulee omistavansa, vaan hänen vilpitön vaivannäkönsä totuudesta (Gralin maljan etsimiseksi) perille pääsemiseksi määrittää hänen arvonsa. Sillä ei omistamalla, vaan tutkimalla totuutta laajenevat hänen voimansa, joihin perustuu koko hänen yhä kasvava täydellisyytensä. Omistaminen tekee ihmisen itseensä tyytyväiseksi, veltoksi ja ylpeäksi.” Niiden, joilla on jo oikea asenne (parempi kuin usko-sana), on määrä toimia ihmiskunnan henkisen kehityksen vetureina. Se tuntuu raskaalta velvollisuudelta, mutta yksilöinä, vaikka kuinka kehittyneinä, olemme vain kimppu värähdyksiä Suuressa Maailmankaikkeudessa. Kehittyneenä ihmiskuntana muodostamme yhden toimivan kokonaisuuden, ’solun’, Kaikkeuden täydellisessä kehossa.


Lataa ppt "Fyysisen ja Henkisen Rajoilla"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google