Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Keski-Uudenmaan kunnat Kuntalaiskysely palveluiden saavutettavuudesta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Keski-Uudenmaan kunnat Kuntalaiskysely palveluiden saavutettavuudesta"— Esityksen transkriptio:

1 Keski-Uudenmaan kunnat Kuntalaiskysely palveluiden saavutettavuudesta
Raportti Julkaisuvapaa klo 15.00

2 Keski-Uudenmaan kunnat Kuntalaiskysely palveluiden saavutettavuudesta
Taloustutkimus Oy Timo Myllymäki & Jari Pajunen

3 Sisällysluettelo Yhteenveto 4 Tutkimuksen toteutus 6
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Sisällysluettelo Yhteenveto Tutkimuksen toteutus Asioiden hoito eri palveluissa Asiointipisteiden etäisyys Ruotsinkieliset palvelut Ehdottomasti lähimmästä taajamasta saatava palvelu 50 Palvelut, joiden maantieteellisellä etäisyydellä ei ole merkitystä (avoin kysymys) 58 Palvelut, jotka on saatava ehdottomasti lähitaajamasta (avoin kysymys) 60 Luotettavuusrajataulukko Tulosten julkistamisohjeet

4 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Yhteenveto Yli puolet haastatelluista kokee mielenterveyspalvelujen tarjoamisen mahdolliseksi vain henkilökohtaisena asiointipalveluna. Myös äänestämisen ja oman talouden neuvonnan tai velkaneuvonnan tarjoamisessa on haastateltujen mielestä henkilökohtaisella palvelulla iso rooli. Äänestämisen osalta on nähtävissä melko iso joukko henkilöitä, joiden mielestä asioinnin voisi hoitaa pelkästään sähköisenä / jotenkin muuten kotoa käsin. Useimmissa palveluissa haastatellut ovat yleisimmin sitä mieltä, että osa asioinnista voidaan hoitaa sähköisesti ja osa henkilökohtaisena asiointina. Erilaiset varaus- ja hakupalvelut ovat niitä, joissa useimmin pystytään asioita hoitamaan sähköisesti / muuten kotoa käsin. Henkilökohtaisen palvelun tarve korostuu 65 vuotta täyttäneiden keskuudessa. Valmiutta ja halua erityisesti osittaisiin sähköisiin palveluihin on useimmin tätä nuorempien haastateltujen keskuudessa. Henkilökohtaista palvelua joko kokonaan tai osittain haluavat / tarvitsevat kokevat asiointipisteen sopivaa etäisyyttä kysyttäessä, että erityisesti terveyskeskuksen vastaanottopalvelut ja ajanvaraus tulisi olla saatavissa lähimmästä taajamasta pysyvästi. Myös kirjastopalvelut, äitiys- ja lastenneuvolan palvelut, suun terveydenhuollon, mielenterveyspalvelut, yhteispalvelupisteen palvelut ja äänestämisen eri vaaleissa pysyväksi palveluksi lähitaajamasta mainitsee useampi kuin joka toinen. Muissa palveluissa useampi kuin joka toinen on sitä mieltä, että asiointipisteen maantieteellisellä sijainnilla ei ole merkitystä tai palvelu voidaan tarjota lähimmässä taajamassa vain tiettyinä aikoina. Useimmin tällaiseksi koetaan tilanne maatalouspalveluissa, oman talouden neuvonnan palveluissa ja erilaisissa luvanhaku- tai varauspalveluissa. Pysyvää palvelutarjontaa lähimmästä taajamasta toivovat useimmin 65 vuotta täyttäneet.

5 Yhteenveto Eri palveluiden sijaintiin liittyi vielä kaksi näkökulmaa.
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Yhteenveto Eri palveluiden sijaintiin liittyi vielä kaksi näkökulmaa. Ensinnäkin, 16 palvelua oli ryhmitelty neljään ryhmään ja jokaisesta ryhmästä kysyttiin mikä niistä olisi ehdottomasti saatava lähimmästä taajamasta. Useimmin mainittuja kussakin neljän palvelun ryhmässä ovat: terveyskeskuksen lääkärivastaanotto, sairaanhoitajan/terveydenhoitajan vastaanotto, yläkoulu ja esiopetus. Toiseksi, haastatellut pystyivät vielä avoimin sanoin ilman, että haastattelija antoi mitään vaihtoehtoja, kertomaan mikä tai mitkä palvelut olisivat sellaisia, joissa ei palvelun maantieteellisellä etäisyydellä ole merkitystä ja toisaalta mikä tai mitkä palvelut olisivat sellaisia, jotka tulisi ehdottomasti saada lähimmästä taajamasta. Palveluina, joiden saamiseksi ei maantieteellisellä sijainnilla ole merkitystä mainittiin useimmin rakennuslupa- ja rakentamiseen liittyvät asiat, maatalousasiat, lupapalvelut sekä erilaisia ajanvaraukseen liittyviä palveluja. Noin joka kolmas haastateltu ei osannut mainita yhtään tällaista palvelua. Lähimmästä taajamasta saatavaksi palveluksi tuli useampia vaihtoehtoja. Useimmin mainittiin terveyskeskuksen palvelut sekä perusopetuksen koulupalvelut. Myös päiväkoti, hammashoito ja kirjasto mainittiin melko usein.

6 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Tutkimuksen toteutus Tutkimus toteutettiin Keski-Uudenmaan kuntien (Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo ja Tuusula) toimeksiannosta. Tutkimuksen tiedonkeruun toteutuksesta vastasi Taloustutkimus Oy. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää kohdealueen vuotiaiden kuntalaisten mielipiteitä erilaisten palveluiden saatavuudesta. Kysymyssuunnittelu toteutettiin yhteistyössä tutkimuksen tilaajan kanssa. Tiedonkeruu toteutettiin puhelinhaastatteluina Taloustutkimuksen 73 tutkimushaastattelijan toimesta. Otos muodostettiin kuntakohtaisella kiintiöpoiminnalla siten, että Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Nurmijärven ja Tuusulan alueelta tehtiin 140 haastattelua ja Mäntsälän, Pornaisen ja Sipoon alueelta 100 haastattelua. Kunnittain lisäksi sukupuoli ja ikäkiintiöt. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1000 kpl. Vastaajien yhteystiedot hankittiin Väestötietojärjestelmästä. Tiedonkeruu toteutettiin välisenä aikana.

7 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Tutkimuksen toteutus Taloustutkimuksessa on kirjattu tarkat menettelyohjeet validoinnin toteuttamisesta eri tiedonkeruumenetelmien kohdalla. Kyselymenetelmissä käytetään tietotallenteiden tarkastusta ja/tai valvontaa. Lomake: suunniteltu yhteistyössä tilaajan kanssa. Lomake oli sekä suomen- että ruotsinkielinen. Dokumentit, materiaalit tai tuotteet, joita on käytetty osana tutkimusta: Ei käytetty. Aineiston painotus: Sukupuolen, iän ja asuinkunnan mukaan kohderyhmää vastaavaksi. Arviointi- ja imputaatiomenettelyt: Ei käytetty. Tulosten luotettavuus: Kokonaistuloksen (”Kaikki”-sarake) keskimääräinen tilastollinen virhemarginaali 95 %:n luotettavuustasolla on suurimmillaan ± 3,2 %-yksikköä. Tulokset, jotka perustuvat alaryhmiin, ja niiden tapausten lukumäärä, joita on käytetty alaryhmäanalyysissä: Vaihtelee taustamuuttujittain. Tulosten luotettavuuden tarkastelussa voi käyttää apuna luotettavuusrajataulukkoa. Raportointi: Atk-ristiintaulukoinnit ja kysymyslomake ovat erillisissä tiedostoissa. Tämä raportti sisältää tutkimustulosten yhteenvedon sekä yksityiskohtaiset tulokset esitettynä sanallisesti ja kuvioiden avulla. ISO 20252: Projekti on tehty kansainvälisen markkinatutkimustoimialan oman standardin mukaisesti. Kyselyn yhteyshenkilö Taloustutkimuksessa: Tutkimusjohtaja Jari Pajunen ja tutkimuspäällikkö Timo Myllymäki, ,

8 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Vastaajista Hyvinkään, Järvenpään ja Keravan vastaajista yli 90% asuu taajamissa. Pornaisissa vastaavasti yli 70% mainitsee asuvansa haja-asutusalueella. Äidinkielenään ruotsia puhuvia on erityisesti Sipoon vastaajissa (22 %).

9 Vastaajien taustatiedot
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Vastaajien taustatiedot Kaikki vastaajat, n=1004, (N= )

10 Asioiden hoito eri palveluissa
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Asioiden hoito eri palveluissa 15 esitetystä palvelusta henkilökohtaisen palvelun tarve / vaatimus korostuu mielenterveyspalveluissa. Muissa palveluissa asioinnin hoito ainakin osittain sähköisesti on mahdollista useamman kuin joka toisen vastaajan mielestä. Henkilökohtaista palvelua ainakin jossakin määrin kaivataan usein myös yhteispalvelupisteen palveluissa, terveyskeskuksen vastaanottopalveluissa ja ajanvarauksessa, kirjastopalveluissa, oman talouden neuvonnan ja velkaneuvonnan palveluissa, äitiys- ja lastenneuvolan palveluissa sekä perheiden taloudelliseen tukemiseen liittyvissä palveluissa. Sähköiset palvelut mainitaan mahdollisena ainoana asiointitapana useimmin erilaisiin hakuihin tai ajanvaraukseen liittyvissä palveluissa. Äänestäminen täysin sähköisesti tai muuten kotoa käsin on mahdollista joka neljännen mielestä.

11 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | | | 11 ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA Millä tavalla pystyy hoitamaan / pitäisi pystyä hoitamaan Kaikki vastaajat, n=1004

12 Asioiden hoito eri palveluissa
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Asioiden hoito eri palveluissa Ajatus henkilökohtaisesta palvelusta on etupäässä ikäkysymys. 65-79-vuotiaat ovat jokaisen palvelun (lukuun ottamatta mielenterveyspalveluja) osalta nuorempia vastaajia useammin sitä mieltä, että palvelu pitää saada henkilökohtaisena palveluna. Tämä koskee myös niitä palveluita, joiden voidaan olettaa koskettavan lähinnä nuorempia vastaajia. On kuitenkin huomattava, että tässä ikäryhmässä ei ole kuitenkaan johdonmukaisesti vähemmän heitä, jotka ovat sitä mieltä, että asiat voi hoitaa täysin sähköisesti. Lähinnä täysin sähköinen äänestäminen on sellainen asia, johon erityisesti iäkkäimpien keskuudessa suhtaudutaan epäluuloisesti. Lienee kysymys siitä, että iäkkäimpien kiinnostus ja valmiudet hoitaa asioita sähköisesti ovat hyvin jakautuneet - osa kykenee ja on kiinnostuneita sähköisistä palveluista kun taas osalla on iso kynnys sähköisten palvelujen käyttöön ottoon. Naisten ja miesten välillä ei kovin suuria eroja ole. Yleisenä havaintona voidaan sanoa, että miehet ovat jonkin verran useammin sen kannalla, että asioita pitää pystyä hoitamaan henkilökohtaisesti asioimalla. Lapsitalouksissa asuvilla on aikuistalouksien vastaajia useammin sellainen näkemys, että asioita voidaan hoitaa (ainakin osittain) sähköisesti.

13 ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 13 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA Millä tavalla pystyy hoitamaan / pitäisi pystyä hoitamaan Perheiden taloudelliseen tukemiseen liittyvät palvelut

14 ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 14 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA Millä tavalla pystyy hoitamaan / pitäisi pystyä hoitamaan Äitiys- ja lastenneuvolan neuvontapalvelut

15 ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 15 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA Millä tavalla pystyy hoitamaan / pitäisi pystyä hoitamaan Terveyskeskuksen vastaanottopalvelut ja ajanvaraus

16 ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 16 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA Millä tavalla pystyy hoitamaan / pitäisi pystyä hoitamaan Suun terveydenhuolto, esimerkiksi ajanvaraus ja neuvonta

17 ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 17 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA Millä tavalla pystyy hoitamaan / pitäisi pystyä hoitamaan Mielenterveyspalvelut

18 ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 18 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA Millä tavalla pystyy hoitamaan / pitäisi pystyä hoitamaan Oman talouden neuvonta ja velkaneuvonta palvelut

19 ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 19 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA Millä tavalla pystyy hoitamaan / pitäisi pystyä hoitamaan Äänestäminen eri vaaleissa

20 ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 20 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA Millä tavalla pystyy hoitamaan / pitäisi pystyä hoitamaan Yhteispalvelupisteen palvelut eli kunnan palvelupiste, jossa voi olla myös esimerkiksi Poliisin lupapalveluja ja Kelan palveluja | |

21 ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 21 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA Millä tavalla pystyy hoitamaan / pitäisi pystyä hoitamaan Kirjastopalvelut

22 ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 22 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA Millä tavalla pystyy hoitamaan / pitäisi pystyä hoitamaan Päiväkoti- ja koulupaikkojen haku

23 ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 23 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA Millä tavalla pystyy hoitamaan / pitäisi pystyä hoitamaan Vuokra- ja asumisoikeusasuntojen haku

24 ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 24 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA Millä tavalla pystyy hoitamaan / pitäisi pystyä hoitamaan Rakentamisen lupapalvelut

25 ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 25 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA Millä tavalla pystyy hoitamaan / pitäisi pystyä hoitamaan Joukkoliikenteen neuvonta- ja lippupalvelut

26 ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 26 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINNIN HOITO ERI PALVELUISSA Millä tavalla pystyy hoitamaan / pitäisi pystyä hoitamaan Maatalouspalvelut

27 Asiointipisteiden etäisyys
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Asiointipisteiden etäisyys Kuntalaisilta kysyttiin lisäkysymys niistä edellä esitetyistä palveluista, joissa he vastasivat, että tarvitsevat / asioiden hoito pitäisi pystyä hoitamaan henkilökohtaisesti asioimalla. Lisäkysymyksessä kysyttiin palvelun maantieteellistä etäisyyttä; mikä palvelu pitää olla lähimmässä taajamassa pysyvästi, lähimmässä taajamassa vain tiettyinä aikoina vai minkä palvelun osalta ei ole merkitystä missä se maantieteellisesti sijaitsee. Lähimmästä taajamasta tulisi vastausten (yli 60 %:n osuus) perusteella pysyvästi saada erityisesti terveyskeskuksen vastaaanottopalveluita ja ajanvarausta, kirjastopalveluita, äitiys- ja lastenneuvolan neuvontapalveluita, suun terveydenhuollon palveluita ja mielenterveyspalveluita. Yhteispalvelupisteen palveluita pysyvästi lähimpään taajamaan haluaisi myös hieman yli puolet kysymykseen vastanneista. Äänestämistä eri vaaleissa pysyväksi palveluksi lähimpään taajamaan haluaa puolet, toisen puolen ollessa sitä mieltä, että palvelu voidaan toteuttaa vain tiettyinä aikoina lähimmässä taajamassa tai niin, että on aivan sama missä palvelu tuotetaan. Erilaisissa haku- ja lupapalveluissa enemmistölle riittää, että palvelua on tarjolla lähimmässä taajamassa vain tiettyinä aikoina. Maatalouspalveluiden tarjonnan osalta mainittiin muita palveluita useammin se, ettei maantieteellisellä etäisyydellä ole väliä.

28 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS n=asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti

29 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS (18-34-vuotiaat) Asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti, n=150 | | 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna

30 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS (35-49-vuotiaat) Asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti, n=216 | | 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna

31 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS (50-64-vuotiaat) Asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti, n=284 | | 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna

32 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS (65-79-vuotiaat) Asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti, n=145 | | 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna

33 Asiointipisteiden etäisyys
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Asiointipisteiden etäisyys Myös tässä kysymyksessä – muttei aivan yhtä voimakkaan korostuneesti kuin asiointitapaa kysyttäessä – iäkkäimmät vastaajat ovat pysyvien lähitaajamapalveluiden kannalla useimmissa asioissa. 18-34-vuotiailla on useissa asioissa muita useammin se mielipide, että palvelut lähitaajamassa vain tiettyinä aikoina riittää tai se mielipide, ettei palvelun sijainnilla ole merkitystä. Naisilla on miehiä useammin mielipide pysyvien palveluiden kannalla kun taas miehet ovat naisia useammin sitä mieltä, että palvelun tarjonta vain tiettyinä aikoina lähitaajamassa riittää tai sitä mieltä, ettei asiointipisteen sijainnilla ole merkitystä. Kahden palvelun osalta vähintään osittaista henkilökohtaista palvelua kaipaavat vastaajat ovat melko yksimielisiä (kaikissa kohderyhmissä vähintään 60%:n kannatus) siitä, että palvelu pitää olla pysyvästi lähimmässä taajamassa: Terveyskeskuksen vastaanottopalvelut ja ajanvaraus Äitiys- ja lastenneuvolan neuvontapalvelut

34 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 34 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Perheiden taloudelliseen tukemiseen liittyvät palvelut n=asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti

35 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Äitiys- ja lastenneuvolan neuvontapalvelut
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 35 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Äitiys- ja lastenneuvolan neuvontapalvelut n=asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti

36 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 36 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Terveyskeskuksen vastaanottopalvelut ja ajanvaraus n=asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti

37 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 37 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Suun terveydenhuolto, esimerkiksi ajanvaraus ja neuvonta n=asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti

38 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Mielenterveyspalvelut
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 38 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Mielenterveyspalvelut n=asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti

39 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 39 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Oman talouden neuvonnan ja velkaneuvontapalvelut n=asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti

40 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Äänestäminen eri vaaleissa
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 40 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Äänestäminen eri vaaleissa n=asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti

41 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 41 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Yhteispalvelupisteen palvelut eli kunnan palvelupiste n=asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti

42 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Kirjastopalvelut
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 42 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Kirjastopalvelut n=asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti

43 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Päiväkoti- ja koulupaikkojen haku
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 43 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Päiväkoti- ja koulupaikkojen haku n=asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti

44 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Vuokra- ja asumisoikeusasuntojen haku
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 44 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Vuokra- ja asumisoikeusasuntojen haku n=asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti

45 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Rakentamisen lupapalvelut
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 45 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Rakentamisen lupapalvelut n=asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti

46 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Joukkoliikenteen neuvonta- ja lippupalvelut
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 46 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Joukkoliikenteen neuvonta- ja lippupalvelut n=asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti

47 ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Maatalouspalvelut
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saatavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | 47 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | ASIOINTIPISTEIDEN ETÄISYYS Maatalouspalvelut n=asukkaat, jotka mainitsivat, että ko. palvelua pitää pystyä käyttämään kokonaan tai osittain henkilökohtaisesti

48 Ruotsinkieliset palvelut
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Ruotsinkieliset palvelut Ruotsia äidinkielenään puhuvilta kysyttiin avoimena kysymyksenä, mitä palveluita heidän mielestään olisi tärkeintä saada lähimmästä taajamasta ruotsinkielisenä. Vastaukset painottuvat terveyspalveluihin. Osa mainitsee melko usein myös koulut ja erilaiset virastopalvelut.

49 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Mitkä palvelut olisi tärkeintä saada ruotsinkielisenä lähimmästä taajamasta Ruotsinkieliset, n=34

50 Ehdottomasti lähimmästä taajamasta saatava palvelu
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Ehdottomasti lähimmästä taajamasta saatava palvelu Haastateltavia pyydettiin valitsemaan neljässä kysymyksessä yksi esitetyistä vaihtoehdoista, jotka heidän mielestään olisi ehdottomasti saatava lähimmästä taajamasta. Ensimmäisessä ryhmässä vaihtoehtoina olivat perheneuvola, terveyskeskuksen lääkärivastaanotto, koululaisten aamu- tai iltapäivätoiminta sekä nuorisotilat. Näistä selvästi useimmin mainittiin terveyskeskuksen lääkärivastaanotto. Se oli selkeä valinta kaikissa kohderyhmissä. Lapsitalouksissa sekä vuotiaiden keskuudessa se mainittiin jonkin verran keskimääräistä harvemmin, mutta silti useimmin. Lapsitalouksissa ja vuotiaiden vastauksissa nousi muita kohderyhmiä useammin valinnaksi myös perheneuvola.

51 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Ehdottomasti lähimmästä taajamasta saatavilla oleva palvelu (Ensinnäkin) Kaikki vastaajat, n=1004 Miehet % Naiset % 18-34-vuotiaat 17% 35-49-vuotiaat 28% 50-64-vuotiaat 18% 65-79-vuotiaat 8% Aikuistalous % Lapsitalous % Taajama % Haja-asutus % Miehet % Naiset % 18-34-vuotiaat 68% 35-49-vuotiaat 60% 50-64-vuotiaat 74% 65-79-vuotiaat 86% Aikuistalous % Lapsitalous % Taajama % Haja-asutus %

52 Ehdottomasti lähimmästä taajamasta saatava palvelu
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Ehdottomasti lähimmästä taajamasta saatava palvelu Toisessa ryhmässä vaihtoehtoina olivat vanhusten palveluasuminen, sairaanhoitajan/ terveydenhoitajan vastaanotto, terveyskeskuksen vuodeosasto sekä kansalais-/työväenopisto. Näistä selvästi useimmin mainittiin sairaanhoitajan/terveydenhoitajan vastaanotto. Se oli selkeä valinta kaikissa kohderyhmissä vuotiaiden vastauksissa nousi muita kohderyhmiä useammin valinnaksi myös vanhusten palveluasuminen.

53 Ehdottomasti lähimmästä taajamasta saatavilla oleva palvelu (Toiseksi)
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Ehdottomasti lähimmästä taajamasta saatavilla oleva palvelu (Toiseksi) Kaikki vastaajat, n=1004 Miehet % Naiset % 18-34-vuotiaat 70% 35-49-vuotiaat 68% 50-64-vuotiaat 55% 65-79-vuotiaat 59% Aikuistalous % Lapsitalous % Taajama % Haja-asutus % Miehet % Naiset % 18-34-vuotiaat 19% 35-49-vuotiaat 19% 50-64-vuotiaat 29% 65-79-vuotiaat 22% Aikuistalous % Lapsitalous % Taajama % Haja-asutus %

54 Ehdottomasti lähimmästä taajamasta saatava palvelu
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Ehdottomasti lähimmästä taajamasta saatava palvelu Kolmannessa ryhmässä valinta täytyi tehdä hammashoidon, yläkoulun, kirjastopalveluiden ja kierrätystoiminnan välillä. Näistä useimmin - hieman vajaan 50%:n osuudella - valittiin yläkoulu. Se oli ykkösvalinta sekä miesten että naisten keskuudessa. Eri-ikäisten välillä on mielipide-eroja vuotiaat valitsevat useimmin yläkoulun kun taas sitä vanhemmat (erityisesti 65 vuotta täyttäneet) hammashoidon. Hammashoito ja yläkoulu valitaan yhtä usein ykkösvalinnaksi aikuistalouksissa mutta lapsitalouksissa yläkoulu on selvä ykkösvalinta.

55 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Ehdottomasti lähimmästä taajamasta saatavilla oleva palvelu (Kolmanneksi) Kaikki vastaajat, n=1004 Miehet % Naiset % 18-34-vuotiaat 19% 35-49-vuotiaat 20% 50-64-vuotiaat 39% 65-79-vuotiaat 43% Aikuistalous % Lapsitalous % Taajama % Haja-asutus % Miehet % Naiset % 18-34-vuotiaat 56% 35-49-vuotiaat 66% 50-64-vuotiaat 34% 65-79-vuotiaat 20% Aikuistalous % Lapsitalous % Taajama % Haja-asutus %

56 Ehdottomasti lähimmästä taajamasta saatava palvelu
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Ehdottomasti lähimmästä taajamasta saatava palvelu Viimeinen valintatilanne oli kun piti valita ehdottomasti lähimmästä taajamasta saatava palvelu toimeentulotukipalveluista, äitiys- ja lastenneuvolasta, esiopetuksesta/esikoulusta sekä lukiosta / ammatillisesta koulutuksesta. Puolet kaikista vastaajista valitsee useimmin esiopetuksen / esikoulun, neljännes äitiys- ja lastenneuvolan. Esiopetus / esikoulut on ykkösvalinta kaikissa kohderyhmissä.

57 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Ehdottomasti lähimmästä taajamasta saatavilla oleva palvelu (Viimeiseksi) Kaikki vastaajat, n=1004 Miehet % Naiset % 18-34-vuotiaat 26% 35-49-vuotiaat 23% 50-64-vuotiaat 33% 65-79-vuotiaat 22% Aikuistalous % Lapsitalous % Taajama % Haja-asutus % Miehet % Naiset % 18-34-vuotiaat 53% 35-49-vuotiaat 61% 50-64-vuotiaat 44% 65-79-vuotiaat 31% Aikuistalous % Lapsitalous % Taajama % Haja-asutus %

58 Palvelut, joiden maantieteellisellä sijainnilla ei ole merkitystä
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Palvelut, joiden maantieteellisellä sijainnilla ei ole merkitystä Avoimena kysymyksenä haastattelun lopussa kysyttiin vielä mielipidettä siitä, minkä palveluiden maantieteellisellä sijainnilla ei ole merkitystä Noin joka kolmas ei osannut tällaista palvelua spontaanisti kertoa. 65 vuotta täyttäneiden keskuudessa tämä osuus on 50%. Mainituista palveluista useimmin mainittiin erilaisia rakentamiseen liittyviä lupapalveluita, maatalouteen liittyvät palvelut, Poliisin lupapalvelut ja erilaiset ajanvaraukseen liittyvät palvelut. Naisten ja miesten välillä ei suuria mielipide-eroja ole, mainittakoon kuitenkin, että naiset mainitsevat tässä yhteydessä hieman miehiä useammin maatalouspalvelut sekä Verotoimiston ja Kelan. Nuorimmat eli vuotiaat mainitsevat muita ikäryhmiä useammin maatalouspalvelut, vuotiaat puolestaan rakentamiseen liittyvät lupapalvelut ja erilaisia ajanvaraukseen liittyviä palveluja.

59 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Mikä tai mitkä kunnan palvelut ovat sellaisia, joissa ei maantieteellisellä etäisyydellä ole merkitystä? Kaikki vastaajat, n=1004

60 Palvelut, jotka on saatava ehdottomasti lähitaajamasta
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Palvelut, jotka on saatava ehdottomasti lähitaajamasta Avoimena kysymyksenä haastattelun lopussa kysyttiin vielä myös mielipidettä siitä, mitkä palvelut ovat ehdottomasti lähitaajamasta saatavia palveluita. Tähän kysymykseen on ollut helpompi vastata, sillä vastaamatta jättäneiden osuus on selvästi pienempi kuin edellisessä kysymyksessä, jossa kartoitettiin niitä palveluita, joiden maantieteellisellä sijainnilla ei ole merkitystä. Terveyskeskus/terveyspalvelut mainitaan useimmin, koulut seuraavaksi useimmin. Yli 10 %:n mainintaosuuksiin yltävät myös päiväkoti, hammashoito, kirjasto, lääkäri ja erilaiset virastot. Naiset mainitsevat useimpia asioita miehiä useammin, erityisen suuria eroja löytyy seuraavista asioista: terveydenhoito, terveyskeskus, neuvolat (miehet 72%, naiset 83%); alakoulu, yläkoulu (miehet 38%, naiset 48%); päiväkoti (miehet 16%, naiset 21%); kirjasto (miehet 13%, naiset 18%). Miehet mainitsevat naisia useammin lähinnä kaksi asiaa: erilaiset virastot (miehet 12%, naiset 9%); Poliisi (miehet 11%, naiset 6%). Päiväkoti, esikoulu, alakoulu, yläkoulu mainitaan useammin alle 50-vuotiaiden keskuudessa kuin 50 vuotta täyttäneiden parissa. Mainintojen osuus nousee iän myötä seuraavissa palveluissa: kirjasto, lääkäri, sairaanhoito, sairaalat ja vanhustenhoito. Poliisi ja erilaiset virastot mainitaan erityisen usein vuotiaiden ryhmässä.

61 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Mikä tai mitkä palvelut on ehdottomasti oltava saatavissa teitä lähimmästä taajamasta? Kaikki vastaajat, n=1004

62 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Mikä tai mitkä palvelut on ehdottomasti oltava saatavissa teitä lähimmästä taajamasta? vuotiaat, n=190

63 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Mikä tai mitkä palvelut on ehdottomasti oltava saatavissa teitä lähimmästä taajamasta? vuotiaat, n=274

64 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Mikä tai mitkä palvelut on ehdottomasti oltava saatavissa teitä lähimmästä taajamasta? vuotiaat, n=347

65 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Mikä tai mitkä palvelut on ehdottomasti oltava saatavissa teitä lähimmästä taajamasta? vuotiaat, n=193

66 12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | |

67 Tutkimustulosten julkistaminen (ad hoc -tutkimukset)
12478/Keski-Uudenmaan kunnat/Kuntalaiskysely palvelujen saavutettavuudesta/Timo Myllymäki & Jari Pajunen/mna | | Tutkimustulosten julkistaminen (ad hoc -tutkimukset) Tilaajan toimeksiannosta toteutettujen tutkimusten (ad hoc -tutkimukset) tuloksia julkistettaessa on huomioitava seuraavat asiat: Tutkimuksen tilaaja voi julkistaa tilaamansa tutkimuksen tuloksia, kunhan julkaistut tulokset eivät ole harhaanjohtavia. Kun tutkimustuloksia julkaistaan, tulee selvästi erottaa tulokset ja niiden tulkinta. Vastuun tutkimustulosten julkaisemisen oikeellisuudesta ja asianmukaisuudesta kantaa yleensä tekijänoikeuden haltija. Julkistamisen yhteydessä on aina mainittava tutkimuksen nimi, toteutusaika ja tutkimuksen tekijä, Taloustutkimus Oy. Taloustutkimus Oy voi julkaista tutkimustulokset esimerkiksi alan konferensseissa, jos asiasta on sovittu tutkimusprojektin toimeksiantajan kanssa. Toivomme, että lähetätte suunnittelemanne julkaisun (lehtiartikkeli, verkossa julkaistava tiedote tms.) Taloustutkimus Oy:hyn tarkastettavaksi ennen sen julkaisemista. Lisäksi toivomme, että toimitatte meille tiedon siitä, missä ja milloin asia julkaistaan, jotta voimme vastata meille mahdollisesti tuleviin kysymyksiin.

68

69 Kerromme mielellämme lisää.
Kiitos. Kerromme mielellämme lisää. Timo Myllymäki & Jari Pajunen puh. (010)


Lataa ppt "Keski-Uudenmaan kunnat Kuntalaiskysely palveluiden saavutettavuudesta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google