Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Keski-Suomen ruokakulttuuri – nyt!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Keski-Suomen ruokakulttuuri – nyt!"— Esityksen transkriptio:

1 Keski-Suomen ruokakulttuuri – nyt!
Juha Virkki, Comida Communication Oy

2 Keski-Suomi ruoka-Suomen kartalla
Viisi Tähteä Suomen parhaat: missä Keski-Suomi? keskisuomalaisen ruoan näyteikkuna: Jyväskylä vertailukohdat: Tampere, Kuopio, Joensuu, Oulu miten vertailla? Ravintolat, tori, kauppahalli, erikoisliikkeet => päätelmät? handicapit: kärkituotteet puuttuvat, kartanokulttuuria ei, keskukset?

3 Ruokakulttuuri mistä puhumme, kun puhumme kulttuurista?
kulttuuri prosessina ja toimintana ruokakulttuurin kolme tasoa: parhaat ravintolat ja erikoisherkut – korkeakulttuuri arkiruoka – kansankulttuuri pikaruoka yms. – massakulttuuri ruokakulttuuri ei välttämättä yksin "parasta sanottua ja tehtyä" arkikulttuuri – kotiruoka, kouluruoka? keskisuomalainen ruokaidentiteetti: keskellä kaikkea

4 Mitä meillä on jo? • raaka-aineet: järvet, pellot, metsät • sesongit
• tuottajat ja osaajat, missä kalastus? • heikot signaalit: kojukauppa markettien edustalla, ruokapiirit

5 Mitkä ovat haasteet? ketju tuottajilta kuluttajien pöytään
profiilituotteet ja näkyvyys Jyväskylästä näyteikkuna maakunnan ruoalle haaste vähittäiskaupoille ja ravintoloille ruoan ja sen tekijöiden tekeminen uudelleen tutuksi kuluttajille kuluttajien viettely maulla, turvallisuudella ja laadulla, sesonkien opettaminen ennakkoluulottomuus, perinteen jatkuva uudistaminen ”Ranskan malli”


Lataa ppt "Keski-Suomen ruokakulttuuri – nyt!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google