Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

LUMA-viikko 2005 MB8 Kyselyn tulokset. Pellon lukion oppilaille tehtiin kysely kotitalouksien energiankulutuksesta ja sen kustannuksista. Asumismuoto.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "LUMA-viikko 2005 MB8 Kyselyn tulokset. Pellon lukion oppilaille tehtiin kysely kotitalouksien energiankulutuksesta ja sen kustannuksista. Asumismuoto."— Esityksen transkriptio:

1 LUMA-viikko 2005 MB8 Kyselyn tulokset

2 Pellon lukion oppilaille tehtiin kysely kotitalouksien energiankulutuksesta ja sen kustannuksista. Asumismuoto ( omakoti-, rivi-, kerrostalo) Asunnon koko ( m2) Asukasmäärä Asunnon sisälämpötila Lämmitysmuoto -luettele kaikki mahdollisuudet -jos teillä on useampia vaihtoehtoja, mitä käytätte eniten? Mikäli lämmitätte suorasähköllä, arvioikaa sähkönkulutuksenne vuodessa (kWh) Mikäli lämmitätte öljyllä, arvioikaa öljynkulutuksenne vuodessa. Onko saunassanne puu- vai sähkökiuas? Kuinka monta kuutiota taloudessanne kuluu vettä vuodessa? Onko asunnossanne koneellinen ilmastointi?

3 Kyselyyn vastasi 71 oppilasta. Tilastotieteen kurssilaiset tekivät vastauksista yhteenvedon.

4

5

6

7 Diagrammista ilmenee montako erilaista lämmitysjärjestelmää kotitalouksissa on käytettävissä.

8 Yleisin lämmitysmuoto Sähkö osoittautui yleisimmäksi lämmitysmuodoksi!

9 Sähkön ja öljyn kulutus Kotitalouksista noin 26 % käyttää öljylämmitystä ja keskimääräinen öljyn kulutus on 2 140 litraa vuodessa. Kotitalouksista noin 47 % käyttää sähkölämmitystä ja keskimääräinen sähkön kulutus on 22 000 kWh vuodessa.

10 Veden kulutus Kotitalouksien keskimääräinen veden kulutus oli 203 m 3 vuodessa. Keskimääräinen kulutus asukasta kohti oli 48 m 3.

11 Asuntojen lämpötila Keskimäärin asuntojen lämpötila on 21°C

12 Koneellinen ilmastointi Yli puolet talouksista ovat koneellisesti ilmastoituja.

13 Ekotallaaja -peli 52 oppilasta pelasi ekotallaaja –peliä (www.tampereenkaupunki.net/ekotallaaja).www.tampereenkaupunki.net/ekotallaaja Pellon lukion oppilaiden keskimääräinen ekologinen jalanjälki on 6,8. Lukema tarkoittaa ihmisen vuodessa kuluttamaa ekologisesti tuottavaa maa-aluetta hehtaareina. Kaikkien ekotallaaja –pelin pelanneiden keskiarvo on 6,2.

14 Oppilaat tekivät diagrammeista myös julisteita, jotka ovat nähtävillä lukiolla. He suunnittelivat myös tämän diaesityksen sisällön ja pitivät perjantaina 11.11.2005 keskusradion kautta kyselyn tuloksista kertovan aamunavauksen.


Lataa ppt "LUMA-viikko 2005 MB8 Kyselyn tulokset. Pellon lukion oppilaille tehtiin kysely kotitalouksien energiankulutuksesta ja sen kustannuksista. Asumismuoto."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google